9 علت خشکی دهان در خواب که باید بدانید (خشکی دهان در شب)

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 5 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
9 علت خشکی دهان در خواب که باید بدانید (خشکی دهان در شب)

چکیده مطلب 

شاید شما هم تجربه این را داشته‌اید که صبح از خواب بیدار شوید و دهانتان کاملاً خشک شده باشد. خشکی دهان در خواب بسیار ناراحت کنند است و می‌تواند تا حد زیادی شما را اذیت کند. بسیار مهم است که دلایل خشکی دهان در شب را بشناسید و برای درمان آن‌ها اقدام کنید. در مقاله زیر ما 9 علت خشکی دهان در شب‌ها را به شما توضیح می‌دهیم تا بتوانید پیگیری مناسبی برای آن‌ها انجام دهید.

خشک شدن دهان در خواب نشانه چیست؟

اصطلاح علمی که برای خشکی دهان استفاده می‌شود زروستومیا است. خشکی دهان وقتی اتفاق میافتد که شما به اندازه کافی بزاق ندارید چون غدد بزاقی دهان شما به اندازه کافی آن را تولید نمی‌کنند. به این حالت کمبود بزاق دهان گفته می‌شود.

بزاق دهان نقش بسیار مهمی در سلامتی دارد، چون باکتری‌ها را می‌کشد، دهان را تمیز می‌کند و غذای جویده شده را از دهان خارج و به حلق هدایت می‌کند.

خشکی دهان می‌تواند علائمی مانند این موارد داشته باشد:

  • گلودرد خفیف یا شدید
  • حس سوزش در دهان
  • بلع سخت غذاها
  • مشکل در تکلم
  • خشکی بینی و مجاری تنفسی

خشکی دهان می‌تواند باعث خشکی لب شود. برای آشنایی کامل با خشکی لب، مقاله ” خشکی لب نشانه چیست؟ ” را مطالعه نمایید.

عوارض جانبی خشکی دهان عبارت‌اند از:

  • سو تغذیه
  • مشکلات دهان و دندان مثل بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان و از دست دادن دندان
  • استرس، پریشانی و افسردگی
  • کاهش حس چشایی

علت خشک شدن دهان در شب چیست ؟ عوامل بسیار زیادی می‌توانند موجب خشکی دهان شوند که نتیجه نهایی آن‌ها خشکی دائم دهان است. در اینجا علت خشک شدن دهان در شب‌ها را بررسی می‌کنیم. 

یک پیشنهاد رایگان به کاربران : در صورتی که سوالی دارید، می‌توانید به بخش مشاوره پزشکی آنلاین سایت پزشکی دکتر سوشا مراجعه کرده و سؤالات خود را مطرح نمایید. 

علت خشکی دهان در خواب می تواند تنفس از طریق دهان باشد

عاداتی که در زمان خواب دارید می‌تواند علت خشک شدن دهان در شب باشد. اگر شما با دهان باز بخوابید، احتمال زیادی وجود دارد که با احساس خشکی در دهان بیدار شوید. خوابیدن با دهان باز می‌تواند به دلیل عادت، مسدود شدن راه تنفسی یا دیگر بیماری‌ها باشد. خروپف کردن و آپنه تنفسی نیز می‌توانند باعث تنفس از طریق دهان و خشکی دهان شوند.

گاهی مواقع خشکی دهان می‌تواند دلیل خشکی بینی باشد. اگر شما هم از خشکی بینی رنج می‌برید، مقاله ” بهترین راه‌های درمان خانگی خشکی بینی ” را از سایت پزشکی دکتر سوشا مطالعه نمایید.

داروها؛ علت خشکی دهان در شب

داروها به عنوان یکی از اصلی‌ترین علت خشکی دهان در نیمه‌شب شناخته می‌شوند. هزاران دارو می‌تواند باعث خشکی دهان شود. داروهایی که در زیر آمده‌اند می‌توانند موجب خشکی دهان شوند:

  • داروهایی که برای درمان مشکلات سینوزیت استفاده می‌شوند.
  • برای فشارخون بالا استفاده می‌شوند.
  • برای بیماری‌های روانی مثل اضطراب یا افسردگی استفاده می‌شوند.
  • برای بیماری پارکینسون هستند.
  • برای بهبود مشکلات خواب هستند.
  • برای درمان حالت تهوع و استفراغ استفاده می‌شوند.
  • در درمان اسهال کاربرد دارند.

اگر از چند دارو به صورت هم‌زمان استفاده کنید، بیشتر ممکن است که به خشکی دهان دچار شوید. اگر شما مجبور باشید به صورت دائمی از برخی داروها استفاده کنید، ممکن است دچار خشکی دهان مزمن شوید.

بسیار مهم است که با پزشک خود درباره راه‌های بهبود خشکی دهان صحبت کنید. شاید لازم باشد که تغییری در داروهایتان ایجاد کنید که علت خشکی دهان در شب برطرف شود.

علت خشکی دهان در خواب

سن یکی از علت های خشکی دهان در خواب است

بالا رفتن سن علت خشکی دهان در خواب شبانه است. حدود 30 درصد از افراد بالای 65 سال و 40 درصد از افراد بالای 80 سال دچار این مشکل می‌شوند.

بالا رفتن سن به تنهایی ممکن است علت خشکی دهان نباشد. ممکن است شما خشکی دهان را در اثر عوارض جانبی داروهای مورد استفاده تجربه کنید. ابتلا به بیماری‌هایی مثل دیابت، آلزایمر، و پارکینسون هم می‌تواند علت این مشکل باشد.

دیابت؛ علت خشک شدن دهان در خواب

اگر شما مبتلا به دیابت هستید، به دلایل زیادی ممکن است دچار خشکی دهان شوید. اگر سطح قند خون شما همیشه بالا است، ممکن است دائماً حس کنید بدنتان کم آب است. یک علت خشکی وچسبندگی دهان استفاده از داروهای دیابت است.

برای کاهش احتمال خشکی دهان ، مطمئن شوید که دیابت را تحت کنترل دارید. با پزشک خود درباره داروهایی که مصرف می‌کنید صحبت کنید تا موارد جدیدی را برای بهبود خشکی دهان جایگزین کند.

بیماری آلزایمر علت خشکی دهان به هنگام خواب

بیماری آلزایمر می‌تواند توانایی بدن برای آب‌رسانی را از بین ببرد یا اینکه فرد نتواند تشخیص دهد که باید آب بخورد. این اتفاقات در نهایت باعث کم‌آبی بدن و خشکی دهان در شب می‌شود.

خشکی دهان همچنین می‌تواند با سرگیجه، افزایش ضربان قلب و هذیان‌گویی همراه باشد. کم‌آبی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر می‌تواند موجب مراجعه مکرر آن‌ها به پزشک و حتی بستری شدن آن‌ها شود.

اگر اطراف شما فردی مبتلا به آلزایمر وجود دارد، او را تشویق کنید مقادیر زیادی آب بنوشند. تغییر در محل زندگی یا اقلیم محیط نیز می‌تواند موجب این مشکل شود.

اگر شما اخیراً یک عمل جراحی داشته‌اید، ممکن است خشکی دهان شما از عوارض داروی بیهوشی باشد. حتماً مقاله ” مهمترین عوارض داروی بیهوشی ” را مطالعه نمایید.

خشکی دهان در شب

سندروم شوگرن؛ دلیل خشک شدن دهان در خواب

سندروم شوگرن یک بیماری خود ایمنی است که بافت پیوندی بین غدد اطراف دهان و چشم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یکی از نشانه‌های اولیه این بیماری خشکی دهان است. این بیماری بیشتر در خانم‌های یائسه شده دیده می‌شود.

هیچ راهی برای درمان این بیماری خود ایمنی وجود ندارد. پزشک تنها می‌تواند به شما کمک کند که علائم بیماری را تحت کنید.

درمان سرطان می‌تواند؛ علت خشک شدن دهان هنگام خواب باشد

درمان سرطان‌هایی که در ناحیه سر و گردن وجود دارد می‌تواند دلیل خشکی دهان در شب‌ها باشد. پرتودرمانی که مستقیماً با سر و گردن در تماس باشد می‌تواند غدد بزاقی را تحت تأثیر قرار داده و خشکی دهان مزمن را به همراه داشته باشد.

شیمی درمانی نیز می‌تواند موجب خشکی موقت دهان شود. خشکی دهان می‌تواند بلافاصله بعد از شیمی درمانی به وجود بیاید یا اینکه ماه‌ها و سال‌ها دیده شود.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات مراقبت از بدن با ما همراه باشید 

الکل و تنباکو علت خشکی دهان بعد از خواب

بعد از مصرف الکل یا تنباکو ممکن است خشکی دهان را تجربه کنید. الکل خاصیت اسیدی دارد و می‌تواند به کاهش آب بدن، خشکی دهان و حتی مشکلات دندانی کمک کند. حتی ممکن است بعد از استفاده از دهان‌شویه‌های حاوی الکل نیز احساس خشکی در دهان داشته باشید. دخانیات نیز می‌توانند میزان بزاق تولید شده را تحت تأثیر قرار دهند.

دلیل خشکی دهان در خواب

استفاده از مواد مخدر علت خشکی دهان در شب است

برخی مواد مخدر باعث خشکی دهان می‌شوند. موادی مثل تنباکو، اکستازی، هروئین و شیشه می‌توانند از ترشح بزاق جلوگیری کرده و خشکی در دهان ایجاد کنند.

استفاده از مواد مخدر می‌تواند سلامت دهان را به خطر انداخته و توانایی شما برای مراقبت از دندان‌ها را مختل کند. شیشه بسیار اسیدی است و بلافاصله بعد از مصرف می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان شود.

درمان خشکی دهان در خواب

نوشیدن آب ساده‌ترین و کارآمدترین راه برای درمان خشکی دهان است. مجله پزشکی دکتر سوشا در مقاله‌ای به نام ” عوارض و روش های درمان خشکی دهان ” به شما همه راه‌های درمان این مشکل را آموزش می‌دهد. مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

نتیجه گیری:

تنفس از طریق دهان، بیماری‌های آلزایمر، دیابت و سرطان، استفاده از الکل و مواد مخدر و همچنین داروها می‌توانند علت به وجود آمدن خشکی دهان شوند. تغییر در سبک زندگی و داروها می‌تواند تا حد زیادی به بهبود این شرایط کمک کند.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام من داروی التهاب معده وروده می خورم تقریبا ۳ سال هست تازگبها در خواب شب وحتی روز با دهان بسته دهان وزبانم خیلی خشک مشود به طوری که حالت خفگی بهم دست میده وا از خواب بیدار مشوم پشت لب بالامم مدتی است آفت میزنه و ورم داره وهر داروییمیزنم خوب نمیشه ممنون میشم راهنماییبفرمایید

مشاهده کامل

سلام
من در چند شب اخیر دچار خشکی دهان در شبها شدم البته لوزه هام کمی تورم‌پیدا کرده و مقدار کمی خلط پشت حلق دارم
تنفسم هم از راه دهان هست ولی خب تو این مدت 38 سال زندگیم این کار و کردم
یه مقدار بسیار کم هم تو قفسه سینه یه حس مبهمی از درد ناچیز را احساس می کنم
خواهشمند است دلایل این عارضه را بفرمایید.

مشاهده کامل

باسلام مدتی است دچار خشکی دهان در شبها شدم البته ،کمی زبان کوچکم تورم‌پیدا کرده خواهشمند است دلایل این عارضه وداروی کاربردی ارائه طریق فرمایید

مشاهده کامل

مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر