چگونه سردرد سینوزیت را از بین ببریم

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
چگونه سردرد سینوزیت را از بین ببریم

چکیده مطلب 

افرادی که مبتلا به سینوزیت هستند حتماً دردهای سینوسی را تجربه کرده‌اند. این دردها به خصوص در فصول سرد سال بیشتر می‌شوند. اما بسیاری مواقع این دردها شبیه سردرد میگرنی هستند و با آن‌ها اشتباه گرفته می‌شوند. در این مقاله به تفاوت سردرد سینوزیت و میگرن مروری خواهیم داشت و ترفندهایی برای رهایی از سردرد سینوسی پیشنهاد می‌دهیم.

سردرد سینوسی چیست

هر ساله 30 میلیون فرد بالغ سردردهای سینوسی را تجربه می‌کنند. سردردهای سینوسی نام خود را از سینوس می‌گیرند. سینوس‌ها حفره‌هایی در نواحی مختلف سر هستند. این حفره‌ها از میانه پیشانی تا پشت چشم و زیر بینی را در بر می‌گیرند.

در حالت عادی، مجاری تنفسی مخاطی را ترشح می‌کند که به سمت پایین و بینی حرکت می‌کند و باعث روان شدن مجاری بینی می‌شوند. وقتی سردرد سینوسی به وجود میاید، در نتیجه‌ی سینوزیت (التهاب غشای سینوس) است.

اگر درد شما در نواحی که به آن‌ها اشاره شد وجود ندارد و در پشت سر است، مقاله ” درد پشت سر نشانه چیست ” را مطالعه نمایید تا از علل آن آگاه شوید.

برای دریافت مشاوره پزشکی آنلاین سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

علائم سردرد سینوزیت

سردرد سینوسی می‌تواند بسیار اذیت کننده باشد چون با علائم دیگری همراه است که می‌تواند توانایی فرد در عملکرد روزانه را دچار اختلال کند. علاوه بر درد و فشاری که در اطراف پیشانی، گونه‌ها و بینی حس می‌شود، سردرد سینوزیت می‌تواند همراه با موارد زیر باشد:

  • حس گرفتگی
  • سرفه
  • آبریزش بینی
  • گلودرد
  • خستگی
  • تب
  • عطسه

همچنین، اگر شما دچار سردرد سینوزیت شده‌اید، ممکن است مخاط بینی شما غلیظ شود و رنگ زرد یا سبز به خود بگیرد.

میگرن یا سردرد سینوسی

سردرد سینوزیت مثل سردرد میگرن است، با این تفاوت که در سردرد سینوسی وقتی فرد خم می‌شود، پشت چشمانش نیز درد می‌گیرد. افرادی که دچار میگرن هستند معمول به سروصدا و نور زیاد حساس‌اند که ارتباطی به سردرد سینوزیت ندارد. به‌علاوه، درد میگرن در گیجگاه و دو طرف سر متمرکز است.

تشخیص اینکه سردرد سینوزیت است یا میگرن می‌تواند سخت باشد؛ آمار نشان می‌دهد در حدود یک‌سوم افرادی که فکر می‌کنند علت سردرد آن‌ها سینوس است، مبتلا به میگرن هستند.

اگر سردرد شما هیچ یک از مشخصاتی که در بالا ذکر شد را ندارند، مقاله ” عواملی که باعث سردرد می‌شوند ” را از سایت سلامت drsosha مطالعه نمایید.

سردرد سینوزیت : میگرن یا سردرد سینوسی

تشخیص سردرد سینوسی

اگر علائم و نشانه‌های سردرد سینوزیت را تجربه می‌کنید، در شرایط زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • مسکن برای سردرد سینوزیتی فایده نداشته باشد و درد کم نشود.
  • علائم بیشتر از 7 روز باقی بمانند.
  • تب بالاتر از 38 درجه سانتی گراد باشد.

پزشک معالج شرایط فیزیکی و سلامت شما را می‌سنجد. همچنین ممکن است بخواهد که با استفاده از وسیله‌ای به نام اندوسکوپ نمونه‌ای از مخاط بینی بردارد تا آن را برای وجود باکتری‌ها آزمایش کند. یکی دیگر از راه‌های تشخیص عفونت سینوس‌ها، عکس‌برداری به روش CT اسکن و MRI است.

اگر سینوزیت به خاطر دود، دانه گرده یا گردوخاک به وجود آمده و باکتری در بروز آن نقشی نداشته باشد، اسپری‌های بینی کورتیکو استروئید تجویز می‌شود. این اسپری‌ها برای کاهش التهاب سینوس که منجر به سردرد سینوسی می‌شود تهیه شده است.

برخی از سردردها به دلیل کمبود مواد معدنی در بدن ایجاد می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر ” پیشگیری از بروز سردرد با ویتامین‌ها و املاح معدنی ” را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

رهایی از سردرد سینوزیت

 برای سردرد سینوسی چه کنیم ؟ برای درمان سردردهایی که کوتاه‌مدت بروز می‌کنند و تنها چند روز پایدار هستند، داروهایی مانند آسپرین، استامینوفن یا ایبوپروفن برای بهبود درد استفاده می‌شوند. به علاوه، موارد زیر می‌تواند باعث بهبود درد شود:

  • مرطوب کردن هوای خانه با استفاده از بخار
  • استفاده از اسپری بینی نمکی (سدیم کلرید)
  • آنتی‌هیستامین‌ها یا دکونژستاس
  • حمام بخار یا دوش
  • استفاده از مایعات فراوان

یکی از راه‌های بهبود گلودرد استفاده از عسل است. درباره ” خواص جادویی عسل و آویشن ” از مجله سلامتی دکتر سوشا بخوانید

مؤثرترین راه کاهش سردرد سینوزیت که در اثر عفونت باکتری ایجادشده است، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها است که باید به صورت دوره کامل مصرف شوند تا باکتری به صورت کامل از بین برود.

نتیجه گیری:

تشخیص درد سینوزیت از میگرن یا آلرژی می‌تواند مشکل باشد. اگر شما سردردهای مکرری را تجربه می‌کنید که شباهت به سردرد سینوسی دارند، بهتر است به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.



منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

.سلام وقت بخیر من سینوزیت دارم و جدیدا اکثر شبها با نفس کشیدنم داخل سرم سوزش احساس میکنم ایا علتش همین عفونت سینوس هست یا خیر؟

مشاهده کامل

مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر