سرماخوردگی (Common cold)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
سرماخوردگی (Common cold)

درباره بیماری سرماخوردگی

اطلاعات بیماریهاحداقل دویست ویروس شدیداً واگیر وجود دارد که عامل ایجاد سرماخوردگی هستند. این ویروس‌ها به‌ راحتی از طریق ذرات موجود در هوا که به‌ وسیله سرفه یا عطسه آلوده در هوا پخش می‌شود، منتقل می‌گردند. در بسیاری از موارد ویروس‌ها می‌توانند از طریق تماس مستقیم مثل دست دادن با فرد آلوده و یا دست زدن به اشیائی که آلوده به ویروس هستند به گلو و بینی گسترش پیدا کنند. سرماخوردگی می‌تواند در هر موقع از سال ایجاد شود گرچه بیشتر عفونت‌ها در پاییز و زمستان ایجاد می‌گردند. کودکان نسبت به بزرگ‌سالان حساسیت بیشتری به سرماخوردگی دارند چرا که سیستم ایمنی آن‌ها تکامل کامل نیافته است. از طرفی معمولاً ویروس‌ها در شیرخوارگاه و مدارس سریعاً گسترش می‌یابند.

علائم و نشانه‌های بیماری سرماخوردگی

کلیک کنید

علائم اولیه سرماخوردگی بین دوازده ساعت تا سه روز پس از عفونت بروز می‌کنند و علائم معمولاً طی بیست‌ و چهار تا چهل‌ و هشت ساعت شدت می‌یابند. (برخلاف آنفلوانزا که طی چند ساعت علائم شدیداً بروز می‌کنند.) اگر فرد دچار سرماخوردگی شده باشد علائم احتمالاً شامل موارد زیر است:

• عطسه مکرر
• آبریزش بینی همراه با ترشحات روشن آب مانند که بعداً رنگ آن به سبزی می‌گراید.
• تب خفیف و سردرد
• گلودرد و بعضی مواقع سرفه

در بعضی افراد سرماخوردگی ممکن است به همراه عفونت باکتریایی مثل عفونت ریه یا عفونت سینوس‌ها باشد. عفونت باکتریایی گوش که ممکن است باعث ایجاد سردرد شود نیز می‌تواند از عوارض سرماخوردگی باشد.

علل بیماری سرماخوردگی

کلیک کنید

اگرچه بیش از ۱۰۰ ویروس سرماخوردگی وجود دارد، رینوویروس شایع‌ترین علت آن است و بسیار مسری است. ویروس سرماخوردگی از طریق دهان، چشم و یا بینی  وارد بدن می‌شود. این ویروس می‌تواند از طریق قطرات موجود در هوا وقتی‌ که فرد بیمار سرفه، عطسه و یا صحبت می‌کند، پخش شود. البته از طریق دست دادن با کسی که دارای سرماخوردگی است و یا با به اشتراک گذاشتن اشیاء آلوده، مانند ظروف، حوله، اسباب‌بازی و یا گوشی تلفن گسترش می‌یابد. اگر شما پس از تماس با اشیای آلوده چشمان، بینی یا دهان خود را لمس کنید می‌توانید ویروس را به بدن منتقل کنید.

عوامل خطر یا ریسک فاکتورها در بیماری سرماخوردگی

کلیک کنید

ویروس‌های عامل سرماخوردگی به‌وفور در طبیعت وجود دارند اما عوامل زیر می‌توانند شانس شما را برای ابتلا به سرماخوردگی افزایش دهند:

سن

نوزادان و کودکان به دلیل اینکه سیستم ایمنی‌شان هنوز توانایی مقاومت در برابر بسیاری از ویروس‌ها را ندارند استعداد بیشتری برای ابتلا دارند. از طرفی چون کودکان تمایل زیادی به گذراندن وقتشان در گروه‌ها و اجتماعات دارند و به بهداشت دست‌ها و سایر نواحی توجه کافی ندارند خطر بالایی برای ابتلا به سرماخوردگی دارند. سرماخوردگی در نوزادان به دلیل آنکه می‌تواند با تنفس آنها تداخل کند و شیردهی آن‌ها را دچار مشکل نماید می‌تواند جدی باشد.

سیستم ایمنی

به‌ مرور زمان شما نسبت به بسیاری از ویروس‌های عامل سرماخوردگی ایمن می‌شوید چراکه سیستم ایمنی بدنتان پس از مواجهه با عامل سرماخوردگی از پاسخ ایمنی خود خاطره ثبت می‌کند تا در برخورد مجدد به حفاظت شما کمک کند. اما با این‌ وجود مواجهه زیاد با ویروس سرماخوردگی و همچنین ضعیف بودن سیستم ایمنی به علل مختلف (بیماری یا دریافت داروی سرکوب سیستم ایمنی) می‌تواند شانس ابتلای شما را افزایش دهد.

قرار داشتن در چه زمانی از سال

اکثر افراد، چه کودک چه بزرگ‌سال در پاییز و زمستان بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند.

عوارض بیماری سرماخوردگی

کلیک کنید

عفونت حاد گوش (اوتیت مدیا)

عفونت گوش زمانی رخ می‌دهد که باکتری یا ویروس به فضای پشت پرده گوش نفوذ کند. این یک عارضه متداول ناشی از سرماخوردگی در کودکان است. علائم و نشانه‌های معمول آن عبارت‌اند از گوش‌درد، و در برخی موارد، ترشحات سبز یا زرد از بینی یا بازگشت تب پس از سرماخوردگی.

خس خس سینه

سرماخوردگی می‌تواند سبب بروز خس‌ خس سینه در کودکان مبتلا به آسم شود.

سینوزیت

در بزرگ‌سالان و یا کودکان، سرماخوردگی که درمان نشود ممکن است منجر به سینوزیت شود (التهاب و عفونت سینوس)

دیگر عفونت‌های ثانویه

این عفونت‌ها عبارت‌اند از گلودرد استرپتوکوکی (نوعی عفونت باکتریایی)، ذات‌الریه و یا برونشیولیت (التهاب بخش‌های عمیق ریه) در کودکان. این عفونت‌ها نیاز به مراجعه به پزشک دارند.

درمان بیماری سرماخوردگی

کلیک کنید

اقدامات درمانی

بیشتر افراد علائم سرماخوردگی خود را تشخیص می‌دهند و نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. علی‌رغم تحقیقات گسترده علمی هنوز درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد. اما داروهایی که می‌توان آنها را بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد می‌توانند به کاهش علائم کمک کنند. این داروها شامل مسکن‌ها هستند که برای کاهش سردرد و تب مورد استفاده قرار می‌گیرند.؛ ضد احتقان‌ها که برای باز شدن بینی مورد استفاده قرار می‌گیرند و داروهای ضد سرفه هستند. لازم به تذکر است که باید مقادیر زیادی مایعات مصرف شود به‌ ویژه اگر فرد دچار تب باشد. بسیاری از مردم برای جلوگیری از عفونت مقادیر زیادی ویتامین ث مصرف می‌کنند که البته مفید بودن این نوع درمان هنوز به اثبات نرسیده است.

اگر علائم سرماخوردگی طی یک هفته بهبود نیابد و یا در کودکان این علائم پس از دو روز بهتر نشود باید با پزشک مشورت کرد. اگر فرد عفونت باکتریایی داشته باشد باید آنتی‌بیوتیک توسط پزشک تجویز گردد گرچه آنتی‌بیوتیک بر روی ویروس اثری ندارد. سرماخوردگی معمولاً بدون هیچ درمانی پس از دو هفته خوب می‌شود اما سرفه ممکن است تا مدتی ادامه پیدا کند.

سبک زندگی

شاید شما نتوانید سرماخوردگی خود را از بین ببرید اما یکسری اقدامات وجود دارند که می‌توانند باعث راحتی و بهبود وضعیت شما شوند مانند:

• خوردن مایعات زیاد
• خوردن سوپ
• استراحت کافی
• تنظیم دما و رطوبت اتاق‌خواب
• تسکین گلودرد با قرقره آب نمک
• استفاده از قطره‌های نمکی بینی

سلام خسته نباشید.چند وقت پیش سرماخوردگی پیدا کردم و با آنتی هیستامین و دیفن درمان کردم و خوب نشدم تا گلو درد شدید و گوش درد شدید پیدا کردم.خلط زرد مایل به سیاه از گلو و بینی خارج میشد.گوش سمت راست کلا کیپ شده و درد دارم.به پزشک مراجعه کردم سه آمپول سفازولین و قرص سفکسیم 200 روزی یکی برایم تجویز کرد.عفونت گلوم بهتره اما گوشم همچنان کیپ و کمی درد دارد.با گوش پاک کن داخل گوش رو تمیز میکنم و هیچ ترشحی ندارد و از قسمت داخلی دچار گرفتگی شده.آقا هستم 35 ساله.ممنون

مشاهده کامل

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام خسته نباشید.چند وقت پیش سرماخوردگی پیدا کردم و با آنتی هیستامین و دیفن درمان کردم و خوب نشدم تا گلو درد شدید و گوش درد شدید پیدا کردم.خلط زرد مایل به سیاه از گلو و بینی خارج میشد.گوش سمت راست کلا کیپ شده و درد دارم.به پزشک مراجعه کردم سه آمپول سفازولین و قرص سفکسیم 200 روزی یکی برایم تجویز کرد.عفونت گلوم بهتره اما گوشم همچنان کیپ و کمی درد دارد.با گوش پاک کن داخل گوش رو تمیز میکنم و هیچ ترشحی ندارد و از قسمت داخلی دچار گرفتگی شده.آقا هستم 35 ساله.ممنون

مشاهده کامل

بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر