تفاوت جوش های سر سیاه و سر سفید

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 5 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
تفاوت جوش های سر سیاه و سر سفید

چکیده مطلب 

آکنه که به طور معمول به آن جوش هم میگویند یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است. این بیماری مزمن در نظر گرفته می‌شود و حدود 85 درصد افراد به آن دچار می‌شوند. تفاوت جوش سر سفید و سر سیاه چیست؟ چرا دانستن تفاوت جوش سر سیاه و سر سفید مهم است؟ درمان برای جوش سر سیاه و درمان برای جوش سر سفید چیست؟ با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

انواع آکنه

همه انواع آکنه یکسان نیستند. در ساده‌ترین حالت، آکنه به شکل نقاط برآمده قرمز یا سر سیاه یا سر سفید دیده می‌شود. این دسته بندی مهم است چون هر یک از این انواع متفاوت درمان می‌شوند. جوش‌ های سر سیاه و سر سفید (به مجموع آن‌ها در پزشکی کامدون یا Camedones می‌گویند) می‌توانند نسبت به برآمدگی‌های قرمز در صورت و شانه‌ها بیشتر باشند. مراقبت دائمی و متداول از پوست می‌تواند به بهبود این شرایط کمک کند. بنابراین، بیشتر دانستن درباره تفاوت جوش سر سفید و سر سیاه این جوش‌ها به درمان آن‌ها و پوستی صاف‌تر کمک می‌کند.

می‌خواهید پوست جوان‌تری داشته باشید؟ ” جدیدترین روش های جوانسازی پوست صورت ” را مطالعه نمایید.

 برای دریافت مشاوره پزشکی آنلاین سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

جوش های سر سیاه

جوش های سر سیاه به اسم کامدون های سر باز (open comedones) شناخته می‌شود، فولیکول‌هایی هستند که منافذ بزرگ‌تری از حالت عادی دارند. جوش‌ های سر سیاه توسط سبوم (چربی طبیعی پوست)، کراتین و سلول‌های از بین رفته پوست که حاصل از فرآیند اکسید شدن سلول‌های ملانین هستند، تشکیل میشوند. مجموع این موارد باعث می‌شود که مواد داخل این منفذ به رنگ سیاه در بیایند. جوش های سر سیاه بیشتر روی بینی پیدا می‌شوند ولی روی دیگر نقاط صورت و بدن نیز ممکن است وجود داشته باشند.

فروش انواع محصولات آرایشی و بهداشتی

پیشنهاد خرید محصولات مراقبت از پوست

پیشنهاد می کنیم حتماً از فروشگاه اینترنتی دکتر سوشا دیدن فرمائید. خرید اینترنتی محصولات آرایشی و بهداشتی از بهترین برند های خارجی و ایرانی با بهترین قیمت ☀ با ضمانت اصل بودن کالا ☀ دارای تاییدیه وزارت بهداشت ایران و نشان سیب سلامت.

 

جوش های سر سفید

جوش های سر سیاه که به اسم کامدون های سر بسته (close comedones) شناخته می‌شوند، فولیکول‌هایی هستند که با موادی مشابه جوش های سر سیاه پرشده‌اند، اما فقط یک سوراخ بسیار ریز به سطح پوست دارند. از آنجایی که به خاطر این منفذ بسیار کوچک هوا نمی‌تواند به داخل فولیکول برسد، این مواد اکسید نشده و به رنگ سفید باقی می‌مانند.

مراقبت از پوست

کلید اساسی مراقبت از پوست برای درمان آکنه، تداوم ورزیدن در درمان است و درمان یک‌باره برای آن پیدا نشده است. استفاده از روش‌های مراقبت از پوست به پیشرفت روزانه و دائمی فولیکول‌های پوست کمک می‌کند. آکنه به دلیل خوردن غذاها ایجاد نمی‌شود و محدود کردن غذاها برای درمان آن فایده‌ای ندارد. سابیدن زیاد از حد (اسکراب) پوست به بهتر شدن آکنه کمک نمی‌کند و حتی می‌تواند آن را بدتر کند.

لوازم آرایشی با پایه روغنی نباید مورد استفاده قرار گیرند چون باعث تجمع بیش از حد روغن در فولیکول‌ها می‌شود. بجای این موارد، می‌توان از لوازم آرایشی با پایه آب که با اسم غیر-کومدوجنیک (non-comedogenic) شناخته می‌شوند استفاده کرد.

اگر روی پوست صورتتان لکه آکنه دارید و قصد از بین بردن آن را دارید، مقاله ” از بین بردن لک‌های صورت با روش‌های طبیعی و دائمی ” را مطالعه نمایید.

پیشنهاد : برای مطالعه بیشتر در مورد پوست و مو از سایت سلامت دکتر سوشا روی لینک کلیک کنید.

درمان جوش های سر سیاه و درمان جوش های سر سفید

درمان جوش های سر سیاه و درمان جوش های سر سفید زمانبر است. بیشتر درمان‌ها چند هفته یا حتی ماه زمان می‌برند تا جواب دهند.

تفاوت جوش سر سیاه و سر سفید : درمان جوش های سر سیاه و درمان جوش های سر سفید

بنزوئیل پر اکسید (benzoyl peroxide)

این ماده اثر ضد باکتری دارد که می‌تواند واکنش‌های شیمیایی فولیکول‌های مو را محدود کند. استفاده از بنزوئیل پر اکسید می‌تواند به کاهش گرفتگی کامدون ها کمک کند. همچنین این ماده می‌تواند برای موارد غیر شدید کامدون ها یا برای کاهش به وجود آمدن دیگر انواع استفاده شود.

رتینوید ها (Retinoids)

رتینویدهای موضعی به عنوان یک درمان متداول برای درمان جوش های سر سیاه و درمان جوش های سر سفید استفاده می‌شود. انواع رتونویدها شامل ترتینوین، آداپالین، تازاروتن می‌شود. رتینویدها از مشتقات ویتامین آ هستند و از تغییر هویت و بیمارگون شدن سلول‌های از بین رفته جلوگیری می‌کنند. این مواد به خارج سازی مواد ذخیره شده در حفره‌ها کمک می‌کنند. رتینویدها ممکن است آزار دهنده باشد، بنابراین باید با تجویز پزشک مصرف شوند.

آنتی‌بیوتیک‌ها

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی یا قرص‌های مصرفی آن می‌تواند برای درمان جوش های سر سیاه و جوش های سر سفید عفونی استفاده کرد اما به کامدون های غیر عفونی کمکی نمی‌کند.

یکی از راه‌های از بین بردن جای آکنه از روی پوست استفاده از لیزر است. درباره ” عوارض بعد از لیزر پوست ” از مجله پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید.

برای دریافت مشاوره پزشکی آنلاین سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

ایزوترتینوین (Isotretinoin یا Accutane):

این دارو برای آکنه های کیستی وخیم استفاده می‌شود و عوارض جانبی زیادی دارد. اگر به طور صحیح استفاده شود، در درمان کامدون ها بسیار مؤثر است اما برای آکنه های خفیف تجویز نمی‌شود. برای افرادی که آکنه‌های کیستی دارند می‌تواند تفاوت زیادی ایجاد کند و بهبود آن تا مدتی بعد از قطع داروها باقی می‌ماند. آکوتان می‌تواند باعث مشکلات زایایی و دیگر مشکلات می‌شوند و تست‌های خون ماهانه بعد از استفاده از این دارو لازم است.

استخراج

استخراج می‌تواند توسط یک متخصص پوست انجام شود. برخی افراد تمایل دارند جوش های سر سیاه و سر سفید را خالی کنند تا مواد داخل آن‌ها بیرون بزند. چسب‌های جوش در بسیاری از مغازه‌ها قابل خریداری است. همچنین ابزارهای فلزی خارج کننده جوش نیز وجود دارند که در یک سر خود حلقه کوچک فلزی دارند و با واردکردن فشار بر ناحیه‌ای که جوش دارد، محتویات آن‌ها خارج می‌شوند. جوش های سر سفید نیاز دارند که ابتدا سر آن‌ها سوراخ شوند.

با مطالعه مقاله ” روغن های طبیعی برای حفظ سلامت پوست ، مو ” از سایت سلامت و دانستنی‌های پزشکی drsosha بیشتر درباره روغن‌ها بدانید.

اگر تصمیم گرفتید جوش‌ها را خودتان خالی کنید، مطمئن شوید که این کار را به درستی انجام می‌دهید، وسایل را از قبل ضد عفونی کنید و خارج کردن جوش را به آرامی و با احتیاط انجام دهید. استخراج برای جوش های ملتهب نباید انجام شود وگرنه باعث می‌شود جای زخم وجود داشته باشد.

نتیجه گیری:

تفاوت جوش سر سیاه و سر سفید در اندازه منفذ آن‌ها است. اگر منفذ جوش کوچک باشد، به صورت سر سفید و اگر منفذ آن بزرگ باشد به صورت سر سیاه دیده می‌شود. آکنه اگر شدید باشد برای درمان آن نیاز به مصرف دارو است و اگر خفیف باشد می‌توان با مراقبت‌های روزانه و درمان‌های خانگی آن را بهبود بخشید.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر