بیماری پارکینسون | 6 نکته درباره بیماری پارکینسون

مجله پزشکی و سلامت
1 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
بیماری پارکینسون | 6 نکته درباره بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون چیست؟

مجله پزشکی و سلامت : بیماری پارکینسون، بیماری دستگاه عصبی مرکزی در افراد مسن است که با علائمی مانند سفتی عضلانی، لرزش و از دست دادن توانایی‌های حرکتی همراه است. بیماری پارکینسون هنگامی رخ می‌دهد که نواحی خاصی از مغز، توانایی تولید دوپامین (یکی از ناقلین عصبی در مغز) را از دست می‌دهند.
بیماری پارکینسون ، بیماری مرموزی است که تشخیص آن با بررسی فیزیکی مغز و آسیب‌های مغزی مقدور است.حتی زمانی که بیماری پارکینسون در افراد مختلف تشخیص داده می‌شود ، پیش بینی پیشرفت این بیماری در افراد مختلف ، متفاوت است. علائم پارکینسون مانند تغییر احساسات ، وضعیت فیزیکی و نوع تکلم در اوایل بیماری ، به سختی تشخیص داده می‌شود.
بهتر است هر فردی اطلاعاتی را راجع به پارکینسون داشته باشد. نکات مهم راجع به پارکینسون عبارت‌اند از:

بیماری پارکینسون نوعی اختلال حرکتی است

انواع دیگری از بیماری‌ها مانند لرزش اولیه، سندرم پاهای بی‌قرار و بیماری هانتینگتون نوعی اختلال حرکتی هستند. پارکینسون نیز یک اختلال حرکتی شایع است که حدود 13 نفر از 100000 نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری، معمولاً بعد از 50 سالگی تشخیص داده می‌شود و تأثیر مستقیمی روی طول عمر افراد دارد.

بیماری پارکینسون نوعی اختلال حرکتی است

بیماری پارکینسون در اثر آسیب سلول‎های تولید کننده دوپامین ایجاد می‌شود

در یک مغز سالم، سلول‌های عصبی (نورون‌ها) مسئول حرکت ، ماده شیمیایی به نام دوپامین می‌سازند. دوپامین به عنوان یک پیامبر عمل می‌کند و سیگنال‌ها را از بخشی از مغز به بخش دیگر ارسال می‌کند. در افرادی با پارکینسون، این نورون‌ها آسیب دیده‌اند و یا دچار مرگ خاموش شده‌اند، بنابراین کمبود تولید دوپامین در سلول‌های مغزی بیمار، موجب مختل شدن الگوی عادی حرکتی در این افراد می‌شود.

بیماری پارکینسون در اثر آسیب سلول‎های تولید کننده دوپامین ایجاد می‌شود

بیماری پارکینسون چیزی بیش‌ از لرزش است

اکثر مردم زمانی که به بیماری پارکینسون فکر می‌کنند،به طور خودکار تصویر لرزش دست در ذهنشان نقش می‌بندد. اما این بیماری چیزی فراتر از یک لرزش است. پارکینسون قطعاً با علائم حرکتی مانند لرزش، سفتی و کندی حرکات و برخی از علائم غیر حرکتی مانند یبوست ، خشکی پوست و حتی از دست دادن قدرت شناخت همراه است. قابل ذکر است که بیماران مبتلا به پارکینسون در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند و به همین دلیل این بیماران باید به طور منظم چکاپ انجام دهند.

بیماری پارکینسون با افسردگی همراه است

بر اساس مطالعه سال 2009 ، حدود 40-30% افراد مبتلا به پارکینسون ، با افسردگی نیز دست و پنجه نرم می‌کنند. از آنجایی که بیماران مبتلا به پارکینسون ، با مشکلات حرکتی ، عدم تعادل و ترس از نشستن بر روی صندلی چرخ‌دار زندگی می‌کنند ، این افکار و استرس‌ها ، بیماران را با مشکلاتی مانند افسردگی روبرو می‌کند.

بیماری پارکینسون با افسردگی همراه است

مبارزه جسمی می‌تواند کمک‌کننده باشد

تحقیقات نشان داده است که ورزش علاوه بر مزایای احساسی (تقویت روحیه بیمار) که دارد، به بیماران مبتلا به پارکینسون در بهبود راه رفتن ، تعادل و هماهنگی نیز کمک می‌کند.

مبارزه جسمی می‌تواند کمک‌کننده باشد

بیماری پارکینسون کشنده نیست

پارکینسون به ‌خودی‌ خود کشنده نیست، اما ممکن است با عوارضی مانند مشکل بلع و زوال عقل همراه باشد که منجر به کشنده شدن این بیماری شوند. بیماری پارکینسون می‌تواند مانعی برای ادامه زندگی باشد اما این یک حکم مرگ نیست و شما می‌‌توانید با روش‌های متفاوت با این بیماری مهلک مبارزه کنید. روحیه مثبت یکی از بهترین راه‌ها برای مبارزه با بیماری پارکینسون است.

مقاله پیشنهادی دکتر سوشا : علائم بیماری پارکینسون چیست؟

© وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

با سلام بیماری 84 ساله مرد مبتلا به پارکینسون داریم سه روز است تب می کند و لرزش دستها بیشتر شده . تب بر می دهیم عرق شدید می کند و وضعیتش بهتر می شود لطفا راهنمایی فرمایید. با تشکر

مشاهده کامل

با سلام دوست عزیز علت تب کردن ایشون میتونه موارد مختلفی باشه که با توضیحات شما نمیشه به طور قطع درباره اون صحبت کرد. به عنوان مثال ممکنه عفونت باشه و یا به دلیل سن بالا، التهاب و مشکلات قلبی- عروقی و غیره. در بیماران پارکینسون به دنبال تب، لرزش دستها دیگر علائم مرتبط با بیماری تشدید میشه. بنابراین توصیه می کنم ایشون رو برای معاینه نزد پزشک ببرید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

با سلام و عرض ادب.
پدرم بیماری دمانس واسکیولار مغزی (الزايمر خفیف و پارکینسون به همراه ضایعات عروقی منتشر شده) دارند. و آری سپت، مادوپار و لوبل مصرف میکنن. معمولاً بعد از غذا سکسکه داشتند و این اواخر سکسکه بیشتر شده بود.
دو روز هست که احتمالاً بخاطر سرماخوردگی، تب و چرک گلو استفراغ دارند و سکسکه بیشتر شده.
بالا سرشون دکتر آوردیم سرم قندی، نمکی به همراه متوکلوپرامید تزریق شد همچنین ازیترومایسن 500 و شیاف استامينوفن تجویز کردن ولی گفتن برای مصرف کلروپرومازین جهت سکسکه باید با متخصص مغز و اعصاب مذاکره بشه ولی متخصص گفت که نباید متوکلوپرامید تجویز ميشد و بجاش شربت موتیلیم یا نصف قرص دان پریدون استفاده کنند کافیه بنظر سکسکه را هم به مشکل بلع و معده ربط دادن چون دارو تجویز نکردن. بعد از مصرف شربت یه بار استفراغ کردن و سکسکه هم کمی بهتر شده.
سوال بعد از اینکه شربت موتیلیم استفاده کردیم غذای سبک ( مثلاً پودر تغذیه اینشور ensure یا عسل) بخورن؟ ؟ ؟ چون نگرانیم مصرف سایر داروهاشون با معده خالی به معده ضرر برسونه.
آیا کلروپرومازین 25 به مغز آسیب میرسونه چون سکسکه زیاد میکنن.
پدرم 70 ساله هستن
ممنون از محبتتون.

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست گرامی وضعیت پزشکی پدر شما بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان بدون معاینه برای ایشان توصیه ای داشت. لطفا طبق نظر پزشکشان عمل کنید. بهتر هست که ایشان با معده خالی داروهاشون رو مصرف نکنن و همزمان با مصرف داروها می بایست آب فراوانی بنوشند. داروی کلروپرومازین یک داروی آرامبخش قوی هست که در مواردی چون مورد پدر شما تجویز میشه. با تجویز و طبق نظر پزشک از اون استفاده کنید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر