تاثیر منفی آلودگی هوا بر قلب و ریه انسان

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
تاثیر منفی آلودگی هوا بر قلب و ریه انسان

آلودگی هوا خطری برای سلامتی

مجله پزشکی و سلامتدر تابستان و یا به دلایل مختلفی،گاهی هوایی که ما تنفس می‌کنیم، کیفیتی که باید داشته باشد را ندارد و دچار آلودگی هوا می‌شود. کشور ما این روزها در اوج آلودگی است و هوایی که هر لحظه تنفس می‌کنیم پر از آلاینده‌ها و مواد مضری است که سلامتمان را به خطر می‌اندازد. انواع مختلفی از منابع آلودگی هوا در فضای باز از جمله مونوکسید کربن و دی اکسید گوگرد وجود دارد، اما ازون، اکسید نیتروژن و ذرات معلق نیز عوامل مهم آلودگی هوا هستند. شما نمی‌توانید آلودگی لایه ازون را ببینید. ازون، گازی متشکل از سه مولکول اکسیژن است که به ظاهر مضر به نظر نمی‌رسد زیرا این لایه فقط اکسیژن است، اما هنگامی که آن به داخل بافت ریه‌های شما وارد می‌شود، واکنشی رخ می‌دهد که باعث آسیب به ریه می‌شود. این آسیب در برخی از مردم به تجربه مشکلات تنفسی، درد، التهاب و … منجر می‌شود و حتی در برخی ، خطر بستری در بیمارستان نیز وجود دارد. قابل ذکر است که کودکان،افراد مسن بالای 65 سال ، افراد دیابتی و افرادی با زمینه بیماری‌های قلب و ریه ، در معرض خطر بیشتری از آلودگی هوا هستند.

تأثیر منفی آلودگی هوا بر قلب و ریه

بر اساس یافته‌های اخیر، آلودگی هوا می‌تواند خطر بیماری قلب و ریه را افزایش دهد.چندین راهکار برای مبارزه با اثرات منفی آلودگی هوا در این توصیه برایتان ذکر می‌کنیم. انجمن قلب و ریه آمریکا می‌گوید آلودگی هوا برای قلب شما مضرتر از ریه‌هایتان است در یک مطالعه که داده‌های آن از نتایج یک نظرسنجی از 500000 بزرگ‌سال تجزیه و تحلیل شد، اپیدمیولوژیست‌ها در ایالات متحده دریافتند که نیمی از مرگ و میر‌های ناشی از بیماری‌های قلبی ، سرطان ریه و دیگر بیماری‌های تنفسی به دلیل آلودگی هوا است و در کانادا، بنیاد قلب و سکته اعلام کرده است که مه دود همانند دود سیگار می‌تواند برای شریان‌ها مضر باشد. همراه با این پژوهش، کارشناسان بر این باورند تغییرات در سطوح آلودگی هوا شهری نرخ مرگ و میر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در واقع ، آلاینده‌های خاص با اثر التهابی خود روی جدار داخلی عروق ، تصلب شرایین را ایجاد می‌کنند، آن‌ها همچنین می‌توانند التهاب ریه ایجاد کنند که می‌تواند مشکلات ریوی را تشدید نماید. خطر آلودگی هوا که از ازون و ذرات معلق می‌آید بسیار زیاد است که اتومبیل، کامیون‌ها، کارخانه‌ها و ایستگاه‌های برق زغال سنگی هر دو را تولید می‌کنند. هنگامی که شما این ذرات را تنفس می‌کنید، راه‌های هوایی شما تحریک می‌شود و یک واکنش التهابی در شما ایجاد می‌کند که این التهاب، ایجاد پلاک و تنگی عروق را تسریع می‌کند.

راهکارهای مبارزه با اثرات مضر آلودگی هوا

راهکارهایی برای محدود کردن اثرات مخرب آلودگی هوا وجود دارد مانند:

1) اجتناب از عبور و مرور در ساعات شلوغ

اگرچه ورزش سلامتی می‌آورد اما در روزهای آلودگی خارج از خانه ورزش نکنید.حتی اگر هوای اطراف محل زندگی‌تان پاکیزه به نظر می‌رسد، از ورزش کردن خارج از خانه مانند دویدن و دوچرخه‌سواری، در ساعات شلوغی که تولید گازهای گلخانه‌ای خودروها در بالاترین حالت خود است،اجتناب کنید زیرا هرچه تنفس شما سریع‌تر، آلاینده‌های بیشتری وارد بدن شما می‌شوند،بهترین حالت،ورزش کردن در صبح زود و به دور از مسیرهای اصلی است.

اجتناب از عبور و مرور در ساعات شلوغ - دکتر سوشا

2) از مواجهه با سیگاری‌ها دوری کنید

بهترین کاری که در این رابطه می‌توان انجام داد این است که سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی مانند کافه‌ها،رستوران‌ها ،اتوبوس و … ممنوع باشد،زیرا قرار گرفتن در معرض دود دست دوم باعث توسعه آترواسکلروز ،بیماری‌های قلبی و ریوی و … می‌شود.

3) نگه‌داشتن گل و گیاه در خانه و باغچه

گیاهانی مانند پیچک عمل تصفیه هوا را انجام می‌دهند در حقیقت مانند فیلتری برای هوا عمل می‌کنند و تا حدی هوای خانه و اطراف شما را تمیز می‌کنند.

4) خوردن آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر

مواد مغذی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C و E و بتا کاروتن، قلب و ریه را از اثرات مضر رادیکال‌های آزاد ناشی از آلودگی هوا محافظت می‌کند. بنابراین مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه بخورید.

5) برای حفظ سلامت قلب و ریه در آلودگی هوا با بینی نفس بکشید

زمانی که در هوای آلوده ، ورزش می‌کنید، سعی کنید از طریق بینی تنفس کنید زیرا موهای ریزی که در بینی است،هوا را فیلتر کرده و سپس وارد ریه شما می‌کند.

برای حفظ سلامت قلب و ریه در آلودگی هوا با بینی نفس بکشید - دکتر سوشا

6) مصرف مکمل‌های غذایی ضد آلودگی هوا

راه‌های زیادی برای جلوگیری از اثرات منفی آلاینده‌های موجود در آلودگی هوا وجود دارد. مکمل‌هایی مانند ویتامین‌های گروه B ، تعادل متیلاسیون و تکنیک‌های تنفس عمیق را تقویت می‌کند. علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که اسیدهای چرب اشباع نشده امگا3 ( به خصوص در روغن ماهی وجود دارد)، می‌تواند استرس اکسیداتیوی که در معرض آلودگی هوا رخ می‌دهد را کاهش دهد.

© سایت اطلاعات پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر