استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی باعث گرفتن تصمیمات خطرناک میشود

اخبار سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 2 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی باعث گرفتن تصمیمات خطرناک میشود

تصمیمات خطرناک

گرفتن تصمیمات خطرناک معمولاً در بین افرادی که به مواد مخدر یا قمار اعتیاد دارند، شایع است. اما آیا می‌دانستید استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی نیز بر تصمیم گیری های خطرناک افراد تأثیرگذار است؟ تحقیقات جدیدی از دانشگاه میشیگان نشان داد که ارتباطی بین استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی و تصمیمات خطرناک وجود دارد. در این مقاله شبکه های اجتماعی و تأثیرات آن‌ها بر قدرت تصمیم‌گیری را بررسی می‌کنیم.

تحلیل شبکه های اجتماعی

حدود یک سوم از جمعیت کره زمین از شبکه های اجتماعی استفاده می‌کنند، اما برخی افراد نشانه‌های استفاده بیش از حد از شبکات مجازی را بروز می‌دهند. دانشمندان امیدوارند که یافته‌های آنان باعث آگاهی بخشی به افراد در زمینه استفاده از شبکات مجازی شده و در نهایت همه بتوانند با مدیریت شبکه های اجتماعی را استفاده نمایند.

درباره دیگر تأثیرات شبکات اجتماعی بخوانید : آیا شبکات اجتماعی شما را منزوی می‌کند؟

افرادی که به استفاده از مواد مخدر اعتیاد دارند، بیشتر تصمیمات خطرناک می‌گیرند. این افراد از تصمیمات اشتباهشان درس نگرفته و مجدداً همان اشتباهات را تکرار می‌کنند. اما تا کنون کسی به ارتباط بین انواع شبکه های اجتماعی مجازی و مشکلات در تصمیم گیری فکر نکرده است. این تحقیقات بر دلیل اتخاذ تصمیمات نادرست تمرکز نمی‌کند، بلکه ارتباط بین شبکه های اجتماعی دوست یابی و تصمیم‌گیری نادرست را بررسی می‌نماید.

آقای دکتر مشی (Meshi)، استاد دانشگاه MSU و همکارانش 71 شرکت کننده را مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها وابستگی ذهنی افراد به شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک را بررسی کردند. سؤالات پرسشنامه از شرکت کنندگان در مورد زمان اشتغال به شبکه های مجازی از قبل، حس آن‌ها وقتی نمی‌توانستند از شبکه مجازی استفاده کنند، تلاش های آنان برای ترک کردن استفاده از شبکه های مجازی و همچنین تأثیرات شبکات مجازی در اشتغال یا تحصیلات آن‌ها سؤال می‌کرد.

بعد از انجام پرسشنامه، محققان از شرکت کنندگان تست Lowa Gambling یا تست قمار لوا گرفتند. این تست توسط روانشناسان برای سنجش میزان توانایی افراد در تصمیم گیری انجام می‌شود. برای اینکه افراد این تست را به درستی انجام دهند، شرکت کنندگان نتایج الگوهایی که در اختیارشان گذاشته شده بود را برای پیدا کردن بهترین الگو بررسی می‌کردند.

دکتر مشی و همکارانش دریافتند که در انتهای تست قمار، هرچه افراد الگوهای خطرناک تری از تصمیمات را انتخاب کرده بودند، استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی در آن‌ها بیشتر بود. هرچه شرکت کنندگان الگوهای تصمیمی سالم تری را انتخاب کرده بودند، کمتر به شبکه های اجتماعی جدید یا قدیمی وابسته بودند.

نتایج این تحقیق مشابه نتایج تحقیقات مربوط به تصمیم گیری در افراد معتاد به مواد مخدر است. افرادی که از مواد مخدری مثل کوکائین و شیشه استفاده می‌کنند، یا به قمار کردن اعتیاد دارند، قدرت کمتری در اتخاذ تصمیمات سالم دارند و بیشتر به تصمیمات اشتباه و خطرناک روی میاورند.  

روانشناسان معتقدند منتشر کردن عکس‌های سلفی زیاد در شبکات مجازی نشانه مشکلات خلقی است. برای اطلاعات بیشتر مقاله ” تشخیص سلامت روان با عکس اینستاگرام ” را مطالعه نمایید.

با توجه به اینکه افراد زیادی در سرتاسر جهان از انواع شبکه های اجتماعی در اینترنت استفاده می‌کنند، آگاهی از نحوه استفاده از شبکه های مجازی بسیار حیاتی است. شبکات اجتماعی می‌توانند تأثیرات مثبتی در نحوه تفکر افراد داشته باشند؛ اما تبلیغات شبکه های اجتماعی می‌توانند باعث گمراهی افراد شوند. همه افراد باید از این مشکلات آگاهی داشته باشند تا بدانند استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی نوعی اعتیاد است و منجر به تصمیم گیری های اشتباه و خطرناک در زندگی می‌شود.


منبع خبر :

تهیه شده توسط : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
اخبار پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر