حقایقی مهم درباره بیماری ام اس

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
حقایقی مهم درباره بیماری ام اس

بیماری ام اس ؛یک بیماری مزمن

مجله سلامتبیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری مزمن است زیرا که هنوز درمانی برای آن وجود ندارد.این مهم است بدانید بیماری ام اس برای اکثریت قریب به اتفاق افراد، کشنده نیست.بیش از دو میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به بیماری MS هستند و از امید به زندگی خوبی برخوردارند.موارد نادری وجود دارند که به دلیل شدت علائم عمر کوتاهی دارند.علائم بیماری ام اس را می‌توان کنترل کرد.

علائم بیماری ام اس در افراد متفاوت است

فهرست علائم بیماری ام اس بسیار طولانی است که شامل بی‌حسی و سوزن سوزن شدن،مشکلات بینایی،مشکلات تعادلی،لکنت زبان می‌شود.هیچ چیز تحت عنوان نشانه معمول MS وجود ندارد چرا که هر فردی،MS را به شکل متفاوتی تجربه می‌کند.علائمی مشابه آنچه ذکر شد ممکن است در فرد بروز کند یا اینکه فرد یک‌سری از توانایی‌هایش را از دست بدهد(نظیر کنترل مثانه) و دوباره آن را بازیابد.الگوی غیر قابل پیش‌بینی از علائم در فرد می‌تواند رخ دهد که بستگی به این دارد که چه چیز سیستم ایمنی فرد را از حالت تعادل خارج می‌کند تا حملات خود را مجدداً آغاز کند.

عود و بهبود بیماری ام اس

بسیاری از افرادی که مبتلا به ام اس هستند دوره‌های عود و بهبودی را تجربه می‌کنند.عود بیماری که همان تشدید بیماری نیز هست با شعله‌ور شدن علائم بیماری همراه است که پس از آن ممکن است یک دوره بهبودی که هیچ نشانه‌ای از بیماری در آن نیست، رخ دهد.دوره بهبودی می‌تواند برای هفته‌ها،ماه‌ها،یا برخی موارد حتی سال‌ها به طول انجامد.البته بهبودی به این معنا نیست که دیگر نیازی به مصرف داروهای مرتبط با بیماری ام اس نباشد. داروها می‌تواند به شما کمک کند که وارد دوره بهبودی شوید یا در آن به مدت طولانی‌تری باقی بمانید.البته سیستم ایمنی همچنان این توانایی را دارد که به میلین حمله کند و در نتیجه علائم بیماری بازگردد.

آسیب به مهارت‌های شناختی در بیماری ام اس

آسیبی که در این بیماری به اعصاب وارد می‌شود می‌تواند بر افکار انتقادی و دیگر مهارت‌های شناختی فرد مبتلا به ام اس اثر بگذارد.این عجیب نیست که افراد مبتلا به ام اس از مشکلاتی نظیر فراموشی و پیدا نکردن لغت مناسب هنگام صحبت کردن رنج ببرند. عدم وجود تمرکز و دقت نیز شایع می‌باشد.مهارت حل مسئله نیز در این افراد به دنبال تجزیه میلین دست‌خوش اختلال می‌شود.از بین رفتن مهارت‌های شناختی می‌تواند منجر به بروز سرخوردگی،افسردگی و خشم شود.

بیماری ام اس ، بیماری خاموش

ام اس به عنوان یک “بیماری خاموش” یا “ناتوانی نامرئی”نام‌گذاری شده است.چرا که بسیاری از افراد مبتلا به بیماری ام اس معمولاً با یک فرد سالم تفاوت خاصی ندارند زیرا برخی از علائم نظیر تاری دید،مشکلات حسی و درد مزمن قابل مشاهده نیستند.فرد مبتلا به بیماری ممکن است نیاز داشته باشد کسی او را همراهی کند حتی زمانی که مشکلات حرکتی در وی دیده نشود و خوب به نظر برسد.

بیماری ام اس ، بیماری خاموش

قرار گرفتن در مکان‌های خنک

توصیه می‌شود افراد مبتلا به بیماری ام اس حتی‌الامکان در مکان‌های خنک قرار بگیرند چرا که عدم تحمل گرما یکی از مشکلات شایع این افراد است و اغلب باعث تشدید علائم می‌شود.ممکن است در شرایط زیر تشدید ناگهانی علائم مشاهده شود:

• آب و هوای گرم
• قرار گرفتن در معرض آفتاب
• تب و بیماری
• حمام آب داغ
• گرمای بیش از حد ناشی از ورزش

توصیه‌هایی که به افراد مبتلا به بیماری ام اس می‌شود:

• استفاده از فن و تهویه هوا
• استفاده از نوشیدنی‌های خنک
• استفاده از کمپرس یخ
• استفاده از لباس سبک و آزاد که به راحتی در بدن حرکت کنند

البته توجه به این نکته ضروری است که گرچه گرما می‌تواند باعث عود بیماری ام اس شود ولی باعث پیشرفت سریع بیماری نخواهد شد.

ویتامین D و بیماری ام اس

تحقیقاتی که در سال 2012 منتشر شد نشان داد که بین بیماری ام اس و ویتامین D ارتباط وجود دارد.این ماده مغذی می‌تواند مانع از ام اس شود و در افرادی که ام اس دارند از عود بیماری جلوگیری کند.نور خورشید تولید ویتامین D را افزایش می‌دهد اما از طرفی هم ممکن است منجر به تشدید بیماری بر اثر عدم تحمل گرما شود.آب پرتقال،شیر غنی شده و غلات صبحانه کامل می‌تواند دوز سالمی از ویتامین D را به بدن برساند.روغن کبد ماهی،ماهی قزل آلا و ماهی تن و تخم مرغ نیز منابع غذایی طبیعی ویتامین D هستند.

بیماری ام اس قابل کنترل است

ام اس یک بیماری غیر قابل پیش بینی است که در هر فرد متفاوت عمل می‌کند.بی نظمی در بروز علائم آن سبب شده است که ام اس را یک بیماری با تشخیص وحشتناک بدانیم! افراد مبتلا به MS می‌بایست با مجهز کردن خود به سلاح خانواده،دوستان و تیم پزشکی متخصص بر این بیماری فائق آیند.درمان مناسب این بیماری می‌تواند عود بیماری را به حداقل برساند و کمک کند که شما در هر روز از زندگی‌تان از آن لذت ببرید.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا : 

© سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر