گالانتامین (Galantamine)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: گالانتامین
نام عمومی انگلیسی: Galantamine
نام تجاری: Acumor , Lotprosin , Reminyl , Zeebral , Elmino , Gatalin , Galantex , Galsya
کاربرد: زوال عقل خفیف تا متوسط مرتبط با بیماری آلزایمر

اطلاعات دارویی گالانتامین

اطلاعات داروها : گالانتامین برای افرادی با زوال عقلی مرتبط با بیماری آلزایمر، تجویز می‌شود. این دارو به علائم مربوط به فکر، مانند از دست دادن حافظه و سردرگمی کمک می‌کند. گالانتامین یک درمان نیست، اما سرعت پیشرفت علائم در برخی افراد را کاهش می‌دهد.

داروی گالانتامین سطح یک ماده شیمیایی بنام استیل کولین را افزایش می‌دهد که این ماده باعث ارتباط سلول‌های عصبی مغز با یکدیگر می‌شود و سطح آن در افراد با زوال عقلی، پایین است. علائم و نشانه‌های زوال عقل، با افزایش سطح استیل کولین می‌تواند بهبود داده شود. گالانتامین توسط یک پزشک متخصص تجویز می‌شود. اگر شما یک پرستار هستید لطفاً بروشور داروی گالانتامین را بخوانید.

موارد منع مصرف داروی گالانتامین

• به تاریخ انقضا داروی گالانتامین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
• داروی گالانتامین را بدون تجویز پزشک متخصص به کسی با علائم مشابه خود تجویز نکنید.
• داروی گالانتامین را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک، مصرف نکنید.
• تداخل دارویی گالانتامین را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی داروی گالانتامین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. به خصوص اگر در حال استفاده از داروهای زیر هستید: داروهای آنتی کولینرژیک (به عنوان مثال آتروپین، دیفن هیدرامین، اسکوپولامین، تولترودین)، آسپیرین (دوز بالا برای آرتریت)، داروهای کولینرژیک (به عنوان مثال، بتانکول)، مهارکننده‌های کولین استراز (به عنوان مثال، نئوستیگمین)، استفاده طولانی مدت از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs مانند ایبوپروفن، ناپروکسن)، داروهای مؤثر بر آنزیم‌های کبدی که بر حذف گالانتامین از بدن تأثیر گذارند (مانند ضد قارچ‌های آزولی از جمله کتوکونازول، آمی تریپتیلین، داروهای ضد افسردگی (SSRI) از جمله پاروکستین، کینیدین).

اگر از داروهای قلبی مانند مسدودکننده‌های بتا (به عنوان مثال، متوپرولول، پروپرانولول)، مسدودکننده‌های کانال کلسیم (به عنوان مثال، دیلتیازم، وراپامیل) و دیگوکسین استفاده می‌کنید، حتماً قبل از استفاده از گالانتامین، به پزشک خود اطلاع دهید.

برچسب روی تمام داروهای با نسخه و بدون نسخه‌ای که مصرف می‌کنید را بررسی کنید، از جمله داروهای حاوی داروهای ضد درد / تب (آسپرین، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن (ibuprofen) یا ناپروکسن (naproxen)). این داروها اگر همراه با گالانتامین مصرف شوند، ممکن است خطر خون‌ریزی معده و روده را افزایش دهد. اگر دکتر به شما برای پیشگیری از سکته مغزی یا حمله قلبی، آسپرین با دوز پایین (معمولاً دوزهای 325-81 میلی‌گرم در روز) تجویز کرده است، باید مصرف آن را ادامه دهید، مگر اینکه دکتر به شما دستور ترک مصرف آسپرین را دهد. راجع به جزئیات بیشتر با داروساز خود مشورت کنید.

نکاتی که قبل از مصرف گالانتامین باید در نظر گرفته شود

برخی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیست و بعضی داروها نیز درصورتی‌که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است قبل از مصرف داروی گالانتامین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• در صورت بارداری یا درصورتی‌که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
• درصورتی‌که هرگونه بیماری کلیوی یا کبدی دارید.
• اگر شما مبتلابه بیماری قلبی هستید.
• اگر هرگونه مشکل تنفسی مانند آسم، بیماری‌های مزمن انسداد ریه (COPD) دارید.
• اگر شما در دفع ادرار مشکل‌دارید یا دچار یبوست شدید می‌باشید و یا به‌تازگی سابقه عمل جراحی معده، روده یا مثانه داشته‌اید.
• اگر شما تاکنون مشکل معده یا زخم اثنی عشر داشته‌اید.
• اگر شما سابقه تشنج دارید.
• اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
• اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

عوارض جانبی احتمالی داروی گالانتامین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند؛ اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

• احساس مریضی، سوء هاضمه، ناراحتی معده، اسهال، احساس سرگیجه و خستگی و لرز، سردرد، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، افزایش تعریق، تغییر خلق‌وخو، احساس ضعف و ناخوشی، تغییرات در فشارخون و ضربان قلب

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از دارو می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه نگه‌داری داروی گالانتامین

• تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه‌دارید.
• دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌دارید.
• اگر به شما داروی مایع تجویزشده است روی بطری آن را بخوانید که چه مدت بعد از باز شدن در بطری می‌توانید دارو را نگه‌دارید. بعدازآن زمان، آن دارو را نگه‌داری و استفاده نکنید.


آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


بیشتر بخوانید:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر