سینوزیت (Sinusitis)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
سینوزیت (Sinusitis)

درباره بیماری سینوزیت

اطلاعات بیماریها : به ورم و التهاب سینوس‌های اطراف بینی، سینوزیت می‌گوییم. سینوس بینی حفره‌هایی هستند که در استخوان‌های صورت، در اطراف و قسمت پشت بینی قرار دارند. پژوهشگران معتقدند که وظیفه اصلی این سینوس‌های گرم کردن و مرطوب و تمیز نگه‌داشتن هوای وارد شده به سوراخ‌های بینی است. سینوس همچنین در ایجاد بعضی صداها به ما کمک می‌کنند. سینوزیت ممکن است به‌صورت حاد یا مزمن باشد و اگر درمان کافی صورت نگیرد ماه‌ها یا سال‌ها ادامه می‌یابد.

علائم و نشانه‌های بیماری سینوزیت

کلیک کنید

سینوزیت می‌تواند عوارضی در چشم‌ها، بینی و گوش میانی داشته باشد و ممکن است همراه تب، سرفه، احساس خستگی، گرفتگی بینی و ترشحات بدمزه از حفره‌های پشت بینی، احساس پر بودن صورت و سر، سردرد و درد دندان نیز دلایل دیگر وجود این بیماری هستند. وجود علائم و نشانه‌هایی که برشمرده شد، بستگی به‌شدت عفونت سینوس و اینکه کدام سینوس‌ها درگیر شده باشد، دارد و از تعدادی معدود تا همه علائم ممکن است وجود داشته باشد. چنانچه به علائم سینوزیت مشکوک شدید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.

علل بیماری سینوزیت

کلیک کنید

سینوزیت‌های عفونی معمولاً بعد از ابتلای به یک عفونت تنفسی ویروسی یا سرماخوردگی به وجود می‌آیند. هرچند سرماخوردگی‌ها شایع‌ترین علت این بیماری هستند ولی افرادی نیز که آلرژی بینی دارند مستعد ابتلا به این بیماری هستند. نقص سیستم ایمنی یا وجود نقصی در ساختمان بینی و سینوس‌ها نیز ممکن است به سینوزیت مزمن منجر شود.

آلرژی‌ها نیز ورم و التهاب مزمن پوشش مخاطی بینی و سینوس‌ها را سبب می‌شوند و در این شرایط، تخلیه عادی سینوس‌ها از میکروب‌ها متوقف‌شده، احتمال بروز عفونت در سینوس‌ها افزایش می‌یابد. اگر شما نیز آلرژی بینی دارید طبیب معالج شما با تجویز دارو و درمان مناسب از وقوع سینوزیت پیشگیری خواهد کرد. افراد مبتلا به سینوزیت که سابقه آلرژی هم دارند از مواد تحریک‌ کننده در محیط مانند دود سیگار و بخاری چوبی باید اجتناب کنند. نقایص سیستم ایمنی می‌تواند علت دیگر سینوزیت مزمن باشد. طبق مطالعات انجام‌ شده تا ۵۰ درصد از کودکان مبتلا به سینوزیت مزمن، از نوعی اختلال در سیستم ایمنی رنج می‌برند.

نقایص ساختمان بینی هم می‌تواند علت این بیماری تکرار شوند و مزمن باشد. تنگی یا انسداد حفره‌های بینی و مجاری سینوس‌ها به علت تومورها، پولیپ‌ها یا انحراف تیغه وسط بینی، نمونه از نقایص ساختمانی بینی هستند. درمان دارویی در بسیاری از موارد می‌تواند از این بیماری جلوگیری کند ولی گاه نیز برای رفع انسداد بینی، عمل جراحی ضروری می‌شود. در بسیاری از بیمارانی که از سینوزیت مزمن یا تکرار شونده رنج می‌برند بیش از یک عامل مستعد کننده ابتلا به عفونت سینوس‌ها می‌توان پیدا کرد. لذا همکاری بیماران در دادن اطلاعات جامع و دقیق از سوابق بیماری به پزشک، بسیار مفید و مؤثر خواهد بود.

تشخیص بیماری سینوزیت

کلیک کنید

حتی اگر علائم مربوط به التهاب سینوس‌ها وجود داشته باشد معلوم نیست که الزاماً عفونت سینوس در کار باشد. طبیب معالج شما برای رسیدن به تشخیص صحیح نیاز به داشتن اطلاعات کامل و دقیق از سابقه بیماری و معاینه شما دارد. وی آزمایش‌هایی را هم خواهد نوشت. این آزمایش‌ها شامل تست‌های آلرژی، عکس‌ برداری از سینوس‌ها، سی‌تی‌اسکن سینوس‌ها و نمونه‌گیری از ترشحت یا مخاط بینی است. انجام معاینه داخلی بینی ممکن است ضروری شود. ضمن این معاینه، پزشکتان می‌تواند محل ارتباط میان منافذ سینوس‌ها و گوش میانی و بینی را معاینه و بررسی کند.

درمان بیماری سینوزیت

کلیک کنید

برای معالجه عفونت‌های سینوس، ترکیبی از داروها به ‌کار می‌رود. اضافه بر یک آنتی‌ بیوتیک مناسب، داروهایی به‌ منظور باز نگه‌داشتن مجاری سینوس‌ها و بینی تجویز می‌شود. داروهای ضد احتقان، داروهای رقیق‌کننده ترشحات مخاطی یا اسپری کورتیزون بینی از جمله این داروها هستند. ضدهیستامین‌ها، کرومولین و استروئیدهای موضعی (به‌ صورت اسپری) برای رفع التهاب و کنترل آلرژی مفیدند.

معالجه بلند مدت آلرژی به‌ وسیله برنامه حساسیت‌زدایی می‌تواند در پیشگیری از سینوزیت در افراد مبتلا به آلرژی مفید باشد. این معالجه شامل درمان ایمنی، استفاده از داروهای ضد التهاب، مصرف داروهای ضد احتقان و کنترل عوامل محیطی است. مقادیر کم آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهایی که مجاری سینوس‌ها را باز نگه می‌دارند و جریان ترشحات آن را تسهیل می‌کنند، برای پیشگیری از عفونت در فصل‌هایی که میزان ابتلا بالا است (مانند فصل زمستان) توصیه می‌شود. غیر از درمان‌های دارویی، بعضی مراقبت‌ها مانند بخور دادن، افزایش حجم آشامیدنی‌ها، کیسه آب گرم و به کار بردن اسپری بینی و آب‌ نمک فیزیولوژیک (یک‌ چهارم قاشق چای‌ خوری نمک در یک لیوان آب) می‌تواند مؤثر واقع شود.

جدیدا بهم یه دارویی معرفی کردن که سینوزیت رو کامل درمان میکنه چنین چیزی حقیقت داره؟

مشاهده کامل

اینجور که معلومه سینوزیت مزمن دارین که به هر دری میزنین تا خوبش کنین واقعا چیز مزخرفیه ولی واقعیت اینه که درمان قطعی نداره! شما یا باید جراحی کنی که اونم خیلیا می گن کامل جواب نمیده یا اینکه روزانه با سرم شستشوش بدی و تو فصل سرما مراقب باشی سرما نزده که درد بگیره. متاسفانه هر مریضی ای اگه مزمن بشه درد سرش زیاد میشه...
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

جدیدا بهم یه دارویی معرفی کردن که سینوزیت رو کامل درمان میکنه چنین چیزی حقیقت داره؟

مشاهده کامل

اینجور که معلومه سینوزیت مزمن دارین که به هر دری میزنین تا خوبش کنین واقعا چیز مزخرفیه ولی واقعیت اینه که درمان قطعی نداره! شما یا باید جراحی کنی که اونم خیلیا می گن کامل جواب نمیده یا اینکه روزانه با سرم شستشوش بدی و تو فصل سرما مراقب باشی سرما نزده که درد بگیره. متاسفانه هر مریضی ای اگه مزمن بشه درد سرش زیاد میشه...
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر