زباله‌های خودمان کم بود، زباله از عراق و افغانستان هم وارد می‌شود!

اخبار سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 2 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
زباله‌های خودمان کم بود، زباله از عراق و افغانستان هم وارد می‌شود!

واردات زباله به ایران

کشور ما از جمله کشورهایی است که در حال حاضر به شدت با فجایع محیط زیستی دست و پنجه نرم می‌کند. خشک‌سالی، استفاده نامناسب از منابع آب زیرزمینی، بهره‌برداری نادرست از خاک و منابع طبیعی و از بین رفتن گونه‌های جانوری همگی مشکلات محیط زیستی هستند که با آن‌ها سر و کار داریم.

در حالی که در دیگر کشورها مثل کشورهای اروپایی، وسایل پلاستیکی یک‌بارمصرف در حال حذف هستند، در کشور ما هنوز تدبیر صحیحی برای از بین بردن زباله‌های تولیدی خودمان وجود ندارد. حتی هنوز در قبال دادن پلاستیک در مغازه‌ها پول دریافت نمی‌گردد.

میزان تولید زباله توسط ایرانی‌ها برابر سالانه 20میلیون تن است. اکنون مقدار 25هزار تن زباله از دیگر کشورها به ایران وارد شده است!

به نظر می‌رسد هدف از واردات زباله از افغانستان و واردات زباله از عراق به کشور، به هدف بازیافت کردن آن باشد. درست است که بازیافت زباله می‌تواند فواید و سود زیادی داشته باشد، اما نه در شرایطی که زباله‌های از قبل تولید شده در کشور همچنان پابرجا هستند.

خطر واردات زباله از افغانستان و عراق

اگر اخیراً به سواحل دریای خزر سفر کرده باشید، متوجه می‌شوید که بحران زباله در ایران به خصوص در نواحی شمالی رو به وخامت است. به گفته علی مریدی، مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست کشور، به زودی با ریز گردهای پلاستیکی در استان‌های شمالی کشور سر و کار خواهیم داشت.

این ریز گردهای پلاستیکی در شرایطی ایجاد می‌شوند که زباله‌هایی که با روش‌های ناصحیح در طبیعت دفع شده‌اند، با گذشت زمان قطعه قطعه شده و در محیط پراکنده می‌شوند. پراکنده شدن ریز گردهای پلاستیکی علاوه بر آسیب‌هایی که به موجودات زنده در طبیعت وارد می‌کند، می‌تواند وارد چرخه غذایی انسان‌ها نیز بشود و به آن‌ها نیز آسیب برساند.

وقتی از آقای مریدی درباره علت واردات زباله به ایران سؤال کردند، در پاسخ گفت چون زباله هنوز خوراک ما نشده است. اما با خوردن پلاستیک هم فاصله زیادی نداریم؛ پلاستیک‌هایی که در طبیعت رهاشده‌اند توسط موجوداتی مثل گوسفندان یا ماهی‌ها بلعیده می‌شود و موجب مرگ آن‌ها می‌شود. یا اینکه به صورت ذرات درآمده و به بدن این حیوانات وارد می‌شود و ما هم از این حیوانات تغذیه می‌کنیم.

آمار نشان می‌دهد که هر کدام از ایرانی‌ها در سال 8 کیلوگرم پلاستیک مصرف می‌کنند که عمر متوسط هر کیسه پلاستیک تنها 12 دقیقه است. و هر کدام از این کیسه‌ها هزار سال زمان نیاز دارند تا در طبیعت تجزیه شوند.


منبع خبر :

تهیه شده توسط : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
اخبار پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر