آنوریسم | Aneurysm

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
آنوریسم | Aneurysm

درباره بیماری آنوریسم

آنوریسم یا رگ برآمدگی وقتی اتفاق می‌افتد که دیواره عروق ضعیف می‌شود و برآمدگی بزرگی در دیواره آن‌ها به وجود میاید. رگ برآمدگی می‌تواند پاره شده و موجب بروز خونریزی داخلی شود. آنوریسم می‌تواند در هر نقطه‌ای از بدن اتفاق بیفتد، اما شایع‌ترین آن‌ها در نقاط زیر دیده می‌شوند:

  • مغز
  • آئورت
  • پاها
  • طحال

آیا می‌دانید که مواد غذایی هستند که برای سلامت قلب مفید اند؟ برای اطلاع از این مواد، مقاله ” مواد غذایی سرشار از پتاسیم برای سلامت قلب ” را از سایت سلامتی دکتر سوشا مطالعه نمایید.

شما همواره می‌توانید از مشاوره پزشکان سایت پزشکی دکتر سوشا استفاده نمایید. سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

آیا شما هم دچار “ بیماری آنوریسم ” هستید؟
شما می‌توانید در انتهای صفحه و در بخش نظرات سوال یا تجربه خود را مطرح کنید تا در کمترین زمان ممکن به سوالتان پاسخ داده شود

علائم و نشانه ‌های بیماری آنوریسم

کلیک کنید

علائم و نشانه‌های بیماری آنوریسم بر اساس موقعیت و نوع آن متفاوت هستند. آنوریسم مغزی معمولاً تا زمانی که پاره شود، هیچ‌گونه علائمی از خود بروز نمی‌دهد.

آنوریسمی که در نزدیکی سطح بدن وجود داشته باشد، نشانه‌هایی مثل ورم و درد را نشان می‌دهد و همچنین ممکن است توده‌ای دیده شود. نشانه‌های آنوریسم پاره شده عبارت‌اند از:

  • خونریزی
  • افزایش ضربان قلب
  • درد
  • حس سرگیجه یا سبکی سر

اگر به موقع اقدامات لازم برای پارگی آنوریسم انجام نشود، ممکن است منجر به مرگ فرد بیمار شود.

آیا از غذاهایی که باعث به خطر افتادن سلامت قلب می‌شوند اطلاع دارید؟ مطالعه مقاله ” بدترین غذاها برای قلب ” را از مجله پزشکی drsosha از دست ندهید.

علت بیماری آنوریسم

کلیک کنید

علت اصلی به وجود آمدن آنوریسم نامشخص است، اما برخی شرایط می‌تواند منجر به بروز بیماری شود. برای مثال، بافت تخریب‌شده در دیواره عروق در بروز این بیماری نقش دارد. مشکلات در دیواره عروق می‌تواند باعث شود که قلب با قدرت بیشتری زنش داشته باشد و قلب با شدت بیشتری از حالت معمول خون را به جریان بیندازد. این استرس به خاطر به وجود آوردن فشارخون بالا، منجر به تخریب عروق می‌شود.

تصلب شرایین

تصلب شرایین می‌تواند منجر به بروز آنوریسم شود. افرادی که به تصلب شرایین مبتلا هستند، نوعی تجمع پلاک در عروق خود دارند. پلاک‌ها مواد سختی هستند که عروق را تخریب کرده و از جریان یافتن آزادانه خون جلوگیری می‌کنند.

فشار خون بالا

فشار خون بالا می‌تواند منجر به بروز آنورسیم شود. فشاری که در اثر گذشتن خون از عروق به وجود میاید، توسط فشار وارد شده بر دیواره‌های عروق سنجیده می‌شود. اگر فشار بیشتر از حالت عادی باشد، منجر به بزرگ شدن یا ضعیف شدن دیواره عروق خونی می‌شود.

فشار خون نرمال برای یک فرد بالغ حدود 120/80 میلی‌متر جیوه است. فشار خون بسیار بالا می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی، عروقی و گردش خون را در فرد به وجود آورد. فشار خون بالاتر از حد نرمال الزاماً منجر به رگ برآمدگی نمی‌شود.

آنوریسم : فشار خون بالا

عوامل تشدید کننده بیماری آنوریسم

کلیک کنید

نوع آنوریسمی که فرد به آن مبتلا می‌شود می‌تواند بر اساس عوامل خطر مختلف باشد. مردان و افراد بالای 60 سال بیشتر از زنان به آنوریسم مبتلا می‌شوند. دیگر عوامل خطر بیماری عبارت اند از:

  • رژیم غذایی حاوی مقادیر زیادی از چربی و کلسترول
  • سابقه خانوادگی ابتلا به مشکلات قلبی مثل حملات قلبی
  • سیگار کشیدن
  • چاقی
  • بارداری، که ریسک داشتن آنوریسم طحال را افزایش می‌دهد.

تشخیص بیماری آنوریسم

کلیک کنید

وسایلی که از آن برای تشخیص آنوریسم استفاده می‌شود، به محل رگ برآمدگی بستگی دارد. ممکن است پزشک شما توصیه کند که برای تشخیص بیماری به یک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.

روش‌هایی مثل سی‌تی‌اسکن و سونوگرافی رایج‌ترین روش‌های تشخیص ناهنجاری‌های رگ هستند. سی‌تی‌اسکن به پزشک این اجازه را می‌دهد که شرایط رگ، وجود انسداد یا برآمدگی و نقاط ضعیف رگ را تشخیص دهد.

پیشنهاد : برای اطلاع از مراکز تخصصی درمانی قلب روی لینک کلیک کنید.

درمان بیماری آنوریسم

کلیک کنید

درمان بیماری آنوریسم به محل وقوع آن بستگی دارد. برای مثال، اگر نقطه ضعیف شده از رگ داخل سینه و یا شکم باشد، نوعی از جراحی به نام پیوند استنت اندوواسکولار (endovascular stent graft) انجام می‌شود. این روش جایگزین مناسبی برای روش قدیمی ترمیم عروق است چون صدمه کمتری به فرد وارد می‌کند. همچنین این عمل ریسک عفونت، زخم شدن و مشکلات دیگر را کاهش می‌دهد.

روش‌های درمانی دیگر تجویز دارو برای کنترل فشار خون و کلسترول هستند. انواع خاصی از مسدودکننده‌های نوع بتا می‌توانند برای کاهش فشارخون استفاده شوند. کاهش فشارخون از پاره شدن آنوریسم جلوگیری می‌کند.

حتماً تابه‌حال اسم چربی مفید و چربی مضر را شنیده‌اید. برای اینکه کاملاً با این انواع از چربی‌ها آشنا شوید مقاله ” تأثیر چربی‌های مفید و مضر بر سلامت قلب ” را مطالعه نمایید.

پیشگیری از بیماری آنوریسم

کلیک کنید

داشتن تغذیه سالم که میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌های کامل زیادی دارند از تشکیل آنوریسم جلوگیری می‌کنند. گوشت قرمز و گوشت مرغی که مقادیر کمی از چربی‌های اشباع و کلسترول دارند و همچنین لبنیات کم‌چرب گزینه خوبی برای دریافت پروتئین هستند.

ورزش کردن به صورت متداول، به خصوص ورزش‌های هوازی می‌توانند باعث بهبود جریان خون به  قلب، عروق اصلی و فرعی شوند. اگر سیگار می‌کشید، بهتر است آن را ترک کنید.

آنوریسم : پیشگیری از بیماری آنوریسم

چه موقع برای بیماری آنوریسم به پزشک مراجعه کنیم

کلیک کنید

اگر هر یک از علائمی که در بالا ذکر شد را تجربه کردید، به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.


منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

پرسش و پاسخ پزشکي رايگان

کاربران عزيز شما ميتوانيد از منوي وب سايت به بخش ” پزشکان مشاور ” مراجعه کرده و سوالات پزشکي خود را از کارشناسان و پزشکان مشاور ما بپرسيد . پرسش هاي شما در کمترين زمان ممکن پاسخ داده مي شود و لينک آن از طريق پروفايل سايت ، ايميل يا شماره تماس شما ارسال خواهد شد.

مشاهده صفحه ” مشاوره پزشکي و سلامتي

تعریف بیماری از دیدگاه وب سایت ویکی پدیا:

بیماری به ناهنجاری در بدن یا روان می‌گویند که به علت ناراحتی، اختلال عملکرد یا تنش در بیمار یا سایر افراد مرتبط با او ایجاد می‌گردد.

طبقه‌بندی و لیست انواع بیماری ها

عامل ایجادکننده بیماری مانند بیماری‌های عفونی ، بیماری‌های ژنتیکی ، بیماری‌های شغلی ، بیماری‌های روانی .

مدت زمان بیماری مانند بیماری حاد ، تحت حاد و مزمن .

عضو درگیر شده مانند بیماری‌های قلبی ، بیماری‌های گوارشی و ریوی .

انواع عوامل بیماری

·         بیماری‌های ناشی از سبک زندگی

·         عوامل عفونی

·         عوامل ژنتیک

·         بیماری‌های خود ایمنی

آشنایی با انواع بیماری ها

کاربران عزیز، ما در سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا سعی داریم که لیست بیماریها یا فهرست بیماری ‌ها را راه اندازی کنیم و در ابتدا قصد داریم تا  لیست بیماری های شایع را انتشار و در ادامه لیست بیماریهای ویروسی ، رایج ترین بیماری در ایران ، انواع بیماریهای مزمن و .. را از بهتربن و کاملترین منابع تهیه و ترجمه کنیم .

هدف ما رسیدن به دایره المعارف بیماری ها بوده و سعی کرده ایم تا دسته بندی بیماری ها به درستی انجام شود و بدین منظور چندین حالت متفاوت در صفحه جستجوی بیماری ها را برای شما قرار داده ایم که شما بتوانید در کمترین زمان ممکن اطلاعات کافی در خصوص بیماری مورد نظر خود را کسب کنید

شبکه اجتماعی سلامت دکتر سوشا

مهمترین هدف ما در بخش بیماری های سایت دکتر سوشا این است تا کاربران با ایجاد همفکری و تعامل با سایر کاربران آنها را در بهبود روند بیماریشان یاری کنند . از شما کاربران گرامی و بیماران عزیز نیز خواهشمندیم ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنید .

ما همیشه بر این شعار معتقد هستیم که “بیماری رفتنی است اگر با هم بمانیم “

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر