خارش بدن و چرا کلا می خاریم !

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
خارش بدن و چرا کلا می خاریم !

چکیده مطلب 

خارش بدن یک پدیده طبیعی است و معمولاً علت خاصی برای ایجاد آن وجود ندارد. در این مقاله بررسی می‌کنیم که خارش بدن در افراد سالم به چه دلایلی می‌توانند اتفاق بیفتند؟ چرا بدن ما در شب بیشتر میخارد؟ علت خارش بدن در خانمهای باردار چیست؟ و خارش در افراد مبتلا به ایدز به چه علت است؟ مطالعه باقی مطالب را از دست ندهید.

چرا می خاریم؟

همه ما دچار خارش‌های پوستی می‌شویم. گاهی ممکن است حس قلقلکی در پشت خود داشته باشیم و هرچقدر تلاش می‌کنیم نتوانیم خارش آن را برطرف کنیم. دلیل خارش ممکن است فقط لباس شما باشد؛ اما برخی اوقات دلایل جدی‌تری مثل بیماری و یا جوش باشد. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سوالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

خارش بدن به دلیل خشکی پوست

یکی از بارزترین علائم پوست خشک ، خارش آن است. این مشکل می‌تواند در زمستان بیشتر دیده می‌شود و با بالا رفتن سن نیز این مشکل بیشتر می‌شود. برای بهبود خارش بدن پوست خشک می‌توانید روش‌های زیر را دنبال کنید:

  • بعد از استحمام حتماً وقتی پوستتان کمی مرطوب است، از لوسیون و کرم‌های آب‌رسان استفاده نمایید.
  • مقادیر زیادی آب مصرف کنید تا دچار کمبود آب نشوید.
  • دستگاه بخور در منزل داشته باشید.
  • مدت استحمام خود را کوتاه کنید و از آب زیاد استفاده نکنید.
  • از صابون‌های ملایم استفاده کنید.

با مطالعه مقاله ” روغن های طبیعی برای حفظ سلامت پوست ، مو ” از روش‌های خانگی برای از بین بردن خشکی پوست آگاه شوید.

خارش بدن به دلیل جوش

اگر شروع به خاراندن خود کردید و به یک جوش برخوردید، جوش ممکن است به یکی از دلایل زیر ایجاد شده باشد:

  • عفونت قارچی یا باکتریایی
  • نیش حشرات: اگر حشره‌ای یا عنکبوتی شما را نیش بزند، شما متوجه آن‌ها خواهید شد؛ اما اگر کنه یا مایت ها یا دیگر حشرات موجود در تخت شما را بگزند، متوجه آن نخواهید شد و شبیه به جوش ظاهر می‌شود.
  • اگزما: روی پوست به شکل نواحی خشک، یا جوش‌های برآمده دیده می‌شوند. دلیل بروز آن‌ها مشخص نیست، اما می‌توانند حس خارش شدید به وجود بیاورند. اگزما بیشتر در کودکان با سابقه آسم بروز پیدا می‌کند. حساسیت به برخی غذاها می‌تواند باعث بدتر شدن علائم اگزما و درنتیجه خارش آن شود.

خارش پوست سر بسیار شایع است و همه ما آن را تجربه می‌کنیم. برای اطلاعات بیشتر در مورد آن مقاله ” درمان خارش سر با سرکه ” را مطالعه نمایید. برای انجام پرسش و پاسخ پزشکی رایگان سؤالات پزشکی خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

خارش بدن : خارش بدن به دلیل جوش

خارش بدن در شب

خارش بدن در شب نشانه چیست؟ در بیشتر مواقع این مسئله‌ای طبیعی است و نشان از مشکل خاصی نیست. در طول شبانه‌روز میزان مایعات موجود در بدن، دما و فشارخون در حال تغییر است. در هنگام شب فشارخون و دمای پوست افزایش میابد و درنتیجه باعث گرم شدن پوست شما می‌شود. افزایش حرارت پوست ممکن است باعث ایجاد خارش شود.

همچنین موادی که بدن در طول روز آزاد می‌کند متفاوت هستند. در هنگام شب، بدن شما سیتوکین های زیادی آزاد می‌کند که این سیتوکین ها باعث بروز التهاب می‌شوند. از طرفی دیگر، هورمون کورتیکواستروئیدها که التهاب را کاهش می‌دهند، کم است.

در حین شب، پوست آب زیادی است دست می‌دهد. اگر توجه کرده باشید در هنگام زمستان که هوا خشک است و مصرف آب نیز پایین است، خارش پوست افزایش پیدا می‌کند.

اگر نقطه‌ای از بدن شما در هنگام شب شروع به خارش کند، فعالیت‌های روزانه‌تان تا حد زیادی حواس شما را پرت می‌کند و شما خیلی از این حس خارش اذیت نمی‌شوید؛ اما در هنگام شب، این مشغولیت‌ها وجود ندارند و حواس شما بر این حس خوارش متمرکز می‌شوند و باعث خارش بدن در هنگام خواب می‌شود.

آقایان حتماً بخوانند! ” خارش دستگاه تناسلی مردان به خاطر چیست ؟

خارش بدن بارداری

اگر خارش در دوران بارداری شدید نباشد، مشکلی ندارد. در حدود 20 درصد از خانم‌ها خارش در زمان بارداری را تجربه می‌کنند. این خارش‌ها مخصوصاً ممکن است در شکم و سینه‌ها حس شود. حس خارش در این نقاط در زمان بارداری به این دلیل است که این نواحی در حال بزرگ شدن هستند و در پوست آن‌ها کش میاید و مستعد خارش می‌شود. تغییرات هورمونی نیز بر خارش دوران بارداری تأثیر می‌گذارد.

 اما اگر خارش شدید در دوران بارداری وجود داشته باشد، می‌تواند نشان از مشکلات جدی‌تر مثل مشکلات کبدی باشد. کلستاز بارداری (obstetric cholestasis) یک مشکل کبدی است که در زمان بارداری به وجود میاید؛ این مشکل برای مادر خطرناک نیست اما می‌تواند برای جنین مشکلاتی را ایجاد کند.

در حالت عادی، وقتی بدن در حال هضم غذاها است نمک‌های صفرا از کبد به روده‌ها منتقل می‌شوند. در کلستاز بارداری ،نمک‌های صفرا به‌درستی منتقل نمی‌شوند و در بدن تجمع پیدا می‌کنند. درمانی برای این مشکل وجود ندارد، اما وقتی بارداری اتمام پیدا کند این مشکل هم رفع می‌شود.

وقتی مادری به کلستاز بارداری مبتلا باشد، نقاطی مثل کف دست‌ها و کف پاهای او شروع به خارش می‌کند و باعث خارش بدن بدون علامت می‌شود. این نشانه‌ها معمولاً از هفته بیست و هشتم بارداری شروع می‌شوند. برای برخی خانم‌های باردار این خارش در شب شدت میابد.

خانم‌ها بخوانند:  ” خارش دستگاه تناسلی زنان “

خارش بدن و ایدز

جوش ایدز یکی از بارزترین نشانه‌های ایدز است. نزدیک 85 درصد از افراد مبتلا به ایدز در زمانی حین ابتلا به این بیماری جوش‌ها را از خود بروز می‌دهند. این جوش‌ها می‌توانند به دلایل زیر باشند:

  • ابتلای حاد به ایدز
  • ضعیف شدن سیستم ایمنی به خاطر عفونت مزمن
  • واکنش منفی نسبت به یکی از داروهای ضد ایدز

جوش های ایدز معمولاً در قسمت بالایی بدن و مخصوصاً شانه‌ها، صورت، گردن کف دست‌ها و سینه دیده می‌شوند. این جوش‌ها ممکن است باعث خارش نشوند، اما در صورت ایجاد خارش می‌تواند از پمادهایی مثل هیدروکوتیزون و بنادرول برای کاهش التهاب آن‌ها استفاده کرد. از پماد هیدروکورتیزون برای درمان خارش واژن نیز می‌توان استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر مقاله ” پماد هیدروکورتیزون برای خارش واژن ” را مطالعه نمایید. برای انجام پرسش و پاسخ پزشکی رایگان سؤالات پزشکی خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

خارش بدن : خارش بدن و ایدز

نتیجه گیری:

با مطالعه این مقاله متوجه شدیم که در افراد سالم خارش می‌تواند به دلیل وجود عفونت‌های قارچی و باکتریایی، نیش حشرات یا اگزما باشد و خارش در هنگام شب، در حین بارداری و در افرادی که مبتلا به جوش‌های ایدز هستند طبیعی است. اگر خارش خیلی وخیم باشد و از کنترل خارج شود و یا باعث ایجاد خراش و زخم‌های پوستی شود، بهتر است به پزشک معالج مراجعه شود.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا : 


منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر