چرا همش فکر میکنم مریضم ؟

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 5 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
چرا همش فکر میکنم مریضم ؟

چکیده مطلب 

حتماً از یکی از اطرافیانتان شنیده‌اید که بگوید ” همش فکر می‌کنم مریضم “. بسیاری افراد هستند که دائماً در طول شبانه‌روز علائم بیماری را از خود بروز می‌دهند بدون آنکه واقعاً بیمار باشند. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم چه عواملی باعث احساس بیماری همیشگی می‌شود و با چه ترفندهایی می‌توان آن را کنترل کرد.

چرا همش فکر میکنم مریضم؟

حتماً برای همه پیش آمده است که قبل از مراسم و یا اتفاق مهمی دچار سرماخوردگی یا بیماری ویروسی شوید. برای برخی افراد سرماخوردگی یک روش زندگی است و این افراد می‌گویند همش فکر میکنم مریضم و تعداد روزهایی که حس سالم بودن دارند بسیار محدود است. رها شدن از دست آبریزش بینی، عطسه و سردرد ممکن است شکل یک رؤیا به نظر برسد اما ممکن است. در ابتدا باید بدانید چه چیز باعث بروز احساس بیماری همیشگی شما می‌شود.

اگر می‎خواهید بدانید چه خوراکی هایی برای سرماخوردگی خوب هستند، مقاله ” برای درمان سرماخوردگی چه بخوریم ” را  مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

شما همان چیزی هستید که می‌خورید

یک جمله قدیمی است که می‌گوید خوردن یک سیب در روز باعث می‌شود نیازی به مراجعه به پزشک نداشته باشید. این جمله حقایق زیادی در پشت خود دارد؛ وقتی مواد غذایی دریافتی در حالت تعادل نباشند، بدن نمی‌تواند بهترین حالت کارایی خود را داشته باشد و این باعث می‌شود شما بگویید همش فکر میکنم مریضم . تغذیه نامناسب همچنین ریسک ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

داشتن تغذیه مناسب به این معنی است که هر فردی باید ویتامین‌ها، مواد معدنی و غذایی مورد نیاز بدنش را دریافت نماید. انسان‌ها در سنین مختلف نیازهای تغذیه‌ای متفاوتی دارند اما برخی موارد کلی برای همه صادق است:

  • انواع مختلفی از میوه‌ها و سبزی‌ها مصرف کنید
  • پروتئین‌های لاغر کننده را جایگزین پروتئین‌های چاق کننده بکنید.
  • میزان دریافت چربی‌ها، سدیم و شکر را محدود کنید.
  • از دانه‌های کامل هر زمان که ممکن است مصرف کنید.

ویتامین د یکی از دلایلی که فکر میکنیم مریض هستیم

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که می‌گویید همش فکر میکنم مریضم ، یکی از راه‌های درمانی مفید برای شما تنظیم میزان دریافت ویتامین د است. مطالعات جدید نشان داده است که مصرف مکمل‌های ویتامین د می‌تواند در کاهش بروز بیماری‌های عفونی مجاری تنفسی نقش داشته باشد. کمبود ویتامین د به تضعیف سیستم ایمنی نیز مرتبط است. با استفاده از مواد غذایی مثل زرده تخم مرغ، قارچ و ماهی میزان دریافت ویتامین د خود را افزایش دهید. این روش برای افرادی که دائماً فکر می‌کنند بیمار اند بسیار مفید است.

ویتامین ها نقش بسیار مهمی در کاهش التهاب دارند. برای اطلاعات بیشتر مقاله ” ویتامین ضد التهاب ” را مطالعه نمایید.

کم‌آبی 

هر بافت و اندامی در بدن به آب وابسته است. آب به حمل مواد غذایی و معدنی در سلول‌ها کمک می‌کند و دهان، بینی و گلو را مرطوب نگه می‌دارد. با وجود اینکه 60 درصد بدن را آب تشکیل می‌دهد، آب از طریق ادرار، مدفوع، تعریق و حتی تنفس از دست می‌رود. کم‌آبی وقتی به وجود میاید که فردی به میزانی که آب از دست می‌دهد، آب دریافت نکند. بنابراین افزایش میزان آب دریافتی برای افرادی که میگویند چرا همش به مریضی فکر میکنم بسیار مناسب است.

حتما مقاله “ آیا خوردن آب یخ ضرر دارد | تاثیر اب سرد در بدن چیست؟ ” را از مجله سلامتی دکتر سوشا مطالعه نمایید.

همش فکر میکنم مریضم : کم‌آبی

مشکلات خواب

افرادی که شب‌ها به اندازه کافی نمی‌خوابند بیشتر ممکن است بگویند همش فکر میکنم مریضم . در هنگام خواب، سیستم ایمنی سیتوکین ها را رها می‌کند. سیتوکین ها پروتئین‌های پیغام‌رسانی هستند که با التهابات و بیماری‌ها می‌جنگند. وقتی بیمار باشید یا تحت استرس باشید، بدن شما به مقادیر بیشتری از این پروتئین نیاز دارد و اگر در خوابتان اختلالی وجود داشته باشد، بدن شما میزان کمی از این پروتئین را خواهد داشت. یک فرد بالغ به حدوداً 7 الی 8 ساعت در خواب نیاز دارد. نوجوانان و کودکان به حدود 10 ساعت خواب در روز نیاز دارند.

نشستن دست‌ها

دست‌های شما با میکروب‌های بسیاری در روز مواجه می‌شوند. وقتی شما به صورت متناوب دست‌هایتان را نشویید و دست خود را به صورت، لب‌ها و یا غذایتان بزنید، می‌توانید باعث پراکنده شدن بیماری شوید. شستن دست‌ها با آب و صابون ضد باکتری به مدت بیست ثانیه باعث از بین رفتن باکتری‌ها و بیماری می‌شود. وقتی آب و صابون فراهم نباشد، از ضدعفونی کننده ها با پایه الکل که حاوی 60 درصد الکل  است استفاده نمایید. می‌توانید این ضد عفونی کننده ها را از سایت دکتر سوشا خریداری نمایید.

سلامت نامناسب دندان‌ها

دندان‌های شما پنجره‌ای به سوی سلامتی هستند و در دهان شما هر دوی باکتری‌های مثبت و منفی وجود دارند. وقتی بیمار نباشید، سیستم طبیعی بدن شما به نگهداری سلامت دهان و دندان کمک می‌کند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه نیز به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. اما وقتی باکتری‌های مضر بیش‌ازحد رشد کنند، باعث می‌شود شما مریض شوید و بگویید چرا همش فکر میکنم مریض هستم.

مشکلات سیستم ایمنی

اختلالات در سیستم ایمنی بدن فرد باعث می‌شود که بدن با آنتی‌ژن‌ها نجنگد. آنتی‌ژن‌ها مواد خطر آفرینی هستند که در سطح باکتری‌ها، سلول‌های سرطانی، ویروس‌ها و قارچ‌ها یافت می‌شوند. این هم یکی از دلایلی است که ممکن است بگویید همش فکر میکنم مریضم .

برای اطلاع از غذاهای مفید برای سیستم ایمنی مقاله ” مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن ” را مطالعه نمایید.

پیشنهاد: وب سایت سلامتی دکتر سوشا صدها مقاله مناسب برای شما دارد. می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد بیماری عمومی روی لینک کلیک کنید.

ژنتیک

تعداد پایین گلبول‌های سفید خون به صورت ژنتیکی باعث می‌شود که فرد بیشتر به سرماخوردگی دچار شود. کمبود گلبول‌های سفید خون می‌تواند نتیجه بیماری نیز باشد، اما در هر صورت باعث می‌شود شما بگویید همش فکر میکنم مریضم .

همش فکر میکنم مریضم : ژنتیک

استرس زیاد

استرس بخش عادی از زندگی است و مقادیر کمی از آن حتی خوب است. اما استرس مزمن و ذهنیت منفی به خصوص افکار منفی در مورد مریضی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. بهتر است در این شرایط از روش‌های کاهش استفاده کنید. این روش‌ها شامل موارد زیر است:

  • استفاده کمتر از کامپیوتر
  • دوری از تلفن همراه به مدت چند ساعت
  • گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش برای کاهش استرس و بهبود حال
  • ورزش کردن برای کاهش استرس

” گوش دادن به موسیقی برای تقویت سیستم ایمنی ” نیز مفید است! برای اطلاعات بیشتر روی لینک کلیک کنید.

ممکن است شما آرامش را در گوش دادن به موسیقی، فعالیت‌های هنری یا انجام مدیتیشن بیابید. بهتر است افرادی که دائماً فکر می‌کنند بیمارند هر گونه فعالیتی که باعث بروز حس آرامش می‌شود را امتحان کنند.

نتیجه گیری:

عواملی مثل تغذیه، کمبود ویتامین د، کم‌آبی بدن، مشکلات خواب، سلامت نامناسب دهان و دندان، استرس، و یا ژنتیک می‌توانند باعث شوند که دائماً فکر کنیم مریض هستیم.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

داروهای مرتبط با این مقاله
مشاهده و جستجوی داروهای بیشتر

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر