خواص چای ترش؛ مضرات چای ترش و تاثیر آن بر کبد

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
خواص چای ترش؛ مضرات چای ترش و تاثیر آن بر کبد

چکیده مطلب

چای ترش نوشیدنی پر مصرفی است که از قسمت‌های خشک گیاه هیبیسک تهیه می‌شود. رنگ چای ترش قرمز است و طعمی شیرین و ترش مشابه زغال اخته دارد. در این مقاله به سوالات زیر پاسخ می‌دهیم: خاصیت چای ترش چیست؟ بهترین موقع خوردن چای ترش چه زمانی است؟ خواص درمانی چای ترش چیست؟ مضرات چای ترش کدامند؟ مصلح چای ترش چیست؟ مخلوط چای ترش و چای سبز برای چه چیزی کاربرد دارد؟ طریقه دم کردن چای ترش چیست؟ برای فهمیدن پاسخ سوالات مقاله زیر را مطالعه کنید.

چای ترش چیست؟

چای ترش از قسمت‌های خشک گیاه هیبیسک تهیه می‌شود. این گیاه در شمال آفریقا و جنوب شرقی آسیا یافت می‌شود. در ایران، درخت چای ترش به صورت طبیعی در شهرستان ایرانشهر می‌روید. چای ترش به انگلیسی Hibiscus sabdariffa نامیده می‌شود و در ایران با نام‌های چای مکه و چای قرمز نیز شناخته می‌شود. این گیاه به صورت دمنوش چای ترش مصرف شده و طعمی ترش دارد.

فواید چای ترش

خواص چای ترش از زمان‌های قدیم شناخته شده بوده است. در کشورهای آفریقایی برای کاهش درجه حرارت بدن، معالجه بیماری‌های قلبی و معده، گلودرد استفاده شده است. در ایران از چای ترش برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود.

خاصیت دم نوش چای ترش برای فشار خون بالا

مطالعه‌ای در سال 2010 نشان داد که مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا می‌شود. در این مطالعه شرکت‌کنندگان روزانه به مدت 6 هفته سه وعده چای ترش نوشیدند و دسته‌ی دیگر شرکت کنندگان دارو نما مصرف کردند. نتایج نشان داد افرادی که دمنوش چای ترش مصرف کرده‌اند؛ در مقایسه با افرادی که دارو نما مصرف کرده‌اند کاهش قابل توجه فشار خون داشته‌اند.

خواص چای ترش : خاصیت دم نوش چای ترش برای فشار خون بالا

چای ترش و کبد چرب

خواص چای ترش برای کبد چرب از قدیم شناخته شده بوده است. در ترکیبات چای ترش مقدار زیاد مواد آنتی اکسیدانی است. به همین دلیل چای ترش به بهبود کبد و درمان بیماری های کبد کمک می‌کند. آنتی اکسیدان های چای ترش با خنثی کردن اثر رادیکال‌های آزاد موجود در بافت‌ها و سلول‌ها از بدن محافظت می‌کنند. همچنین تحقیقات نشان داده است؛ مصرف دمنوش چای ترش باعث کاهش کلسترول خون می‌شود.

اثرات چای ترش برای لاغری

تحقیقات نشان داده است مصرف چای ترش باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید در جمعیت مکزیک شده است. بنابراین می‌تواند برای کاهش وزن نیز موثر باشد.
معمولا برای لاغری از ترکیب چای سبز و چای ترش استفاده می‌کنند. دقت کنید که چای ترش موجب کاهش فشار خون خواهد شد، بنابراین نباید در طولانی مدت مصرف شود.

مضرات چای ترش

مصرف چای ترش به میزان کم بی‌خطر است اما مصرف زیاد آن ممکن است باعث افت فشار خون، ضعف و سرگیجه شود. همچنین مصرف دمنوش چای ترش ممکن است در برخی از افراد موجب توهم شود. مصرف چای ترش در زنان باردار و دارای حساسیت نیز توصیه نمی‌شود.

خواص چای ترش : مضرات چای ترش

تاثیر چای ترش بر استروژن

چای ترش سطح استروژن را کاهش می‌دهد. بنابراین مصرف دمنوش چای ترش در زنان باردار و افرادی که داروهای هورمونی مصرف می‌کنند ممنوع است. همچنین مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون و سرگیجه می‌شود بنابراین مصرف آن در زنان باردار مناسب نیست.

خرید بذر چای ترش و کاشت چای ترش

بهتر است برای خرید بذر چای ترش در ابتدای فصل بهار اقدام کنید. بذر چای ترش را از مراکز معتبر تهیه کنید تا از جوانه زنی آن مطمئن شود.
قبل از کاشت بذر چای ترش، به آن کاغذ سمباده بکشید تا پوسته بذر نازک شود. بعد بذرها را به مدت یک تا دو ساعت در آب گرم قرار دهید و سپس بذرها را در کمپوست خوب و خاک مرغوب بکارید. کمپوست باید دارای زهکشی مناسب باشد و تا زمان جوانه زنی مرطوب نگه داشته شود. دمای لازم برای جوانه زنی چای ترش 24 تا 30 درجه سانتی گراد می‌باشد. گیاه چای ترش برای رشد مناسب به نور کافی نیاز دارد. بعد از دو هفته جوانه زنی اتفاق می‌افتد. بهتر است بعد از رشد گیاه چای ترش، آن را به گلدان بزرگتر منتقل کنید.

دم کردن چای ترش

طرز تهیه دمنوش چای ترش

یک تا دو نوبت در روز از دمنوش چای ترش استفاده کنید. برای دم کردن چای ترش کافی است 5 گرم از چای ترش را در فنجان ریخته و به آن آب جوش اضافه کنید. سپس درپوش روی فنجان قرار دهید تا دم بکشد. بعد از ده دقیقه چای ترش را صاف کرده و میل کنید.

خواص چای ترش : طرز تهیه دمنوش چای ترش

زمان مصرف چای ترش

بهتر است چای ترش قبل از مصرف غذا و یا یک ساعت بعد از مصرف غذا نوشیده شود. زیرا چای ترش باعث افت فشار خون و سرگیجه می‌شود و مصرف آن در زمان گرسنگی و قند خون پایین مناسب نیست. همچنین مصرف بیشتر از روزانه یک تا سه فنجان چای ترش به مدت 2 تا 6 هفته مجاز نمی‌باشد.

طبع چای ترش و مصلح چای ترش

طبع چای ترش سرد و خشک است و برای افراد دارای مزاج گرم مناسب است. افراد با مزاج سرد و فشار خون پایین نباید چای ترش مصرف کنند. همچنین مصلح چای ترش مواد خوراکی دارای طبع گرم مانند نبات است.

 

نتیجه گیری:

گیاه چای ترش به صورت دمنوش استفاده می‌شود. این گیاه دارای خواص فراوان برای کاهش فشار خون و کاهش کلسترول خون می‌باشد. طبع گیاه چای ترش سرد است و مصرف آن در افراد باردار و سرد مزاج ممنوع می‌باشد. اگر دارای فشار خون بالا و چربی خون هستید؛ چای ترش را دم کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.


شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر