درمان تنبلی تخمدان در خانه

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 6 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
درمان تنبلی تخمدان در خانه

چکیده مطلب 

سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از مشکلاتی است که خانم‌ها در سنین بارداری به آن دچار می‌شوند. در اینجا تعدادی از روش های خانگی برای درمان تنبلی تخمدان را بیان می‌کنیم.

تخمدان پلی کیستیک چیست ؟

سندروم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic ovary syndrome یا به اختصار PCOS) که به صورت محاوره به آن تنبلی تخمدان نیز گفته می‌شود، یکی از مشکلات دستگاه تولید مثلی خانم‌ها در سن باروری است. در این بیماری خانم‌ها در یک یا هردو تخمدان‌ خود دارای تعداد زیادی کیست‌های کوچک هستند. این کیست ها به صورت تجمعات مایعی در اطراف فولیکول های آزاد کننده تخمدان هستند.

در خانم‌هایی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، مقادیر بالای انسولین باعث تحریک تخمدان ها برای تولید بیشتری از هورمون اندروژن (مثل تستسترون) می‌شود. این مسئله باعث افزایش موی بدن، آکنه، و پریودهای نامنظم می‌شود. همچنین مقاومت به انسولین باعث بروز مشکلاتی مثل دیابت می‌شود.

اگر شما در فکر رفع کیست تخمدان هستید، مقاله ” کیست تخمدان ، علائم و رفع مشکلات کیست تخمدان ” را  مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

مقالات زیر نمونه ای از روش های درمان تنبلی تخمدان در خانه هستند:

درمان تنبلی تخمدان در خانه با تغییر غذا

خوردن مواد غذایی صحیح و پرهیز از مصرف مواد غذایی که باعث افزایش علائم بیماری می‌شود، یکی از روش های درمان تنبلی تخمدان در منزل است. یک رژیم غذایی سالم، کافی و جامع می‌تواند باعث برقراری تعادل هورمون ها و سیکل قاعدگی شود. مصرف مواد غذایی فراوری شده باعث بالا بردن التهابات و مقاوم شدن به انسولین می‌شود.

حتماً مقاله “ کیست تخمدان چیست ” را از سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا مطالعه نمایید.

غذاهای کامل و درمان تنبلی تخمدان در خانه

غذاهای کامل، بدون هرگونه شکر مصنوعی، هورمون و مواد نگه دارنده هستند. این مواد غذایی به حالت فراوری نشده خود نزدیک هستند. میوه‌ها، سبزی‌ها ، دانه‌های کامل و غلات غذاهای کاملی هستند که می‌توانند به درمان تنبلی تخمدان در خانه کمک کنند. بدون هورمون ها و مواد نگه دارنده، سیستم غدد درون‌ریز بهتر می‌تواند قند خون را میزان نگه دارد.

کنترل میزان دریافت کربوهیدرات و پروتئین برای درمان تنبلی تخمدان به روش خانگی نیز بسیار مؤثر است. کربوهیدرات ها و پروتئین‌ها هر دو انرژی و سطح هورمون‌های شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مصرف پروتئین‌ها بدن شما را برای تولید انسولین تحریک می‌کند. غذاهای غیر فراوری شده دارای مقادیر زیادی از کربوهیدرات باعث افزایش میزان حساسیت انسولین می‌شود. بجای اینکه از رژیم کم کربوهیدرات پیروی کنید، سعی کنید مقادیر کافی از پروتئین را دریافت کنید. استفاده از منابع پروتئینی گیاهی مثل آجیل، غلات و دانه های کامل بهترین گزینه هستند.

برای اطلاع از رژیم غذایی مناسب پروتئینی مقاله ” رژیم غذایی پروتئین ایده آل ” را مطالعه نمایید.

پیشنهاد : وب سایت سلامتی دکتر سوشا صدها رژیم غذایی مناسب برای شما دارد. می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد رژیم غذایی روی لینک کلیک کنید.

مصرف غذاهای ضدالتهابی برای درمان تنبلی تخمدان به روش خونگی

در یک مطالعه، سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان به عنوان یک بیماری مزمن التهابی معرفی شده است. بنابراین اضافه کردن مواد غذایی ضد التهابی می‌توانند مفید واقع شوند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای در این زمینه مؤثر است. روغن زیتون، گوجه‌فرنگی، برگ‌های سبز رنگ، ماهی هایی مثل تن و مغزها به کاهش التهاب کمک می‌کنند.

از مجله پزشکی و سلامت دکتر سوشا در مورد ” ویتامین های ضد التهاب ” بخوانید.

افزایش مصرف آهن برای درمان تنبلی تخمدان به روش خانگی

برخی خانم‌های مبتلا به تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک در هنگام پریودی خونریزی های شدیدی دارند که ممکن است باعث کمبود آهن یا آنمی شود. اگر پزشک معالج شما یکی از این دو مشکل را برای شما تشخیص داده است، در مورد مصرف قرص آهن با او مشورت کنید. اضافه کردن مواد غذایی سرشار از آهن مثل اسفناج، تخم مرغ و برکلی به رژیم غذایی نیز مؤثر است.

هیچ‌گاه بدون مشورت پزشک مصرف آهن خود را بالا نبرید؛ مصرف سر خود مکمل‌های حاوی آهن عوارض جانبی شدیدی دارد.

درمان تنبلی تخمدان در خانه : افزایش مصرف آهن برای درمان تنبلی تخمدان به روش خانگی

افزایش مصرف منیزیم برای درمان تنبلی تخمدان در خانه

بادام درختی، بادام هندی، اسفناج و موز مواد غذایی سرشار از منیزیم مناسب برای درمان تنبلی تخمدان به روش خانگی است.

 افزودن فیبر به رژیم غذایی برای درمان تنبلی تخمدان به روش خانگی

رژیم غذایی سرشار از فیبر می‌تواند باعث بهبود سیستم گوارشی شود. عدس، لوبیا، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گلابی و آووکادو سرشار از فیبر هستند.

” بهترین غذاهای فیبردار چه هستند ؟ ” این مقاله را از سایت drsosha بخوانید.

قطع مصرف قهوه برای درمان تنبلی تخمدان در خانه

مصرف قهوه می‌تواند به تغییرات سطح استروژن و دیگر هورمون‌ها مرتبط باشد. سعی کنید مصرف قهوه‌های بدون کافئین یا دم‌نوش‌های گیاهی را جایگزین مصرف قهوه کنید. اگر نمی‌توانید مصرف کافئین را متوقف کنید، از چای سبز استفاده کنید. چای سبز نشان داده است که می‌تواند باعث برقراری تعادل انسولین شود. مصرف چای سبز به کنترل وزن در افراد دارای تخمدان پلی کیستیک نیز کمک می‌کند.

اضافه کردن سویا به رژیم غذایی برای درمان تنبلی تخمدان به روش خونگی

پیش از اینکه سویا را به رژیم غذایی اضافه کنید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. سویا می‌تواند به عنوان هورمون استروژن در بدن عمل کند که به برقراری تعادل هورمون‌ها و درمان تخمدان پلی کیستیک کمک کند، اما مصرف زیاد از حد سویا باعث ایجاد اختلال در سیستم غدد درون‌ریز می‌شود.

افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به انواع سرطان مرتبط با استروژن (مثل سرطان سینه) را دارند، بهتر است از مصرف مواد حاوی سویا پرهیز کنند.

درمان تنبلی تخمدان در منزل با استفاده از مکمل ها

مکمل ها می‌توانند در حفظ تعادل هورمون‌ها کمک کنند و بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان را بهبود بخشند. حتماً پیش از مصرف هرگونه مکمل ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.

درمان تنبلی تخمدان با اینازیتول

اینازیتول از گروه ویتامین ب است که در بهبود مقاومت به انسولین نقش مهمی دارد. همچنین این دارو در درمان ناباروری‌های حاصل از سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک می‌کند.

درمان تنبلی تخمدان در خانه : درمان تنبلی تخمدان با اینازیتول

درمان تنبلی تخمدان با کرومیوم

مصرف کرومیوم باعث تنظیم شاخص توده بدنی می‌شود و به بهبود تنبلی تخمدان در خانه کمک می‌کند.

درمان تنبلی تخمدان با دارچین

تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین در تنظیم انسولین نقش دارند. همچنین عصاره دارچین می‌تواند باعث تنظیم چرخه قاعدگی در خانم‌های مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک شوند.

درمان تنبلی تخمدان با زردچوبه

ماده فعال زردچوبه کورکومین نام دارد. کورکومین به عنوان یک ماده ضد التهاب باعث کاهش مقاومت به انسولین می‌شود.

درمان تنبلی تخمدان با روی

روی یکی از عناصر مهمی است که در باروری و سیستم ایمنی نقش مهمی ایفا می‌کند. رشد بیش از حد موها و آلوپسی با مصرف زینک بهتر می‌شود. همچنین با مصرف مواد غذایی مثل گوشت قرمز، لوبیا، مغزها و غذای دریایی می‌توان روی بدن را تأمین کرد.

درمان تنبلی تخمدان با ویتامین د و کلسیم

ویتامین د باعث بهبود سیستم غدد درون‌ریز می‌شود. کمبود ویتامین د در خانم‌های مبتلا به تنبلی تخمدان بسیار شایع است. بنابراین مصرف ویتامین د به همراه کلسیم برای درمان خانگی تنبلی تخمدان و تنظیم چرخه قاعدگی بسیار مفید است.

مکمل‌ها را سر خود مصرف نکنید! مقاله ” چه مدت مکمل ها را مصرف کنیم ؟ ” را حتماً بخوانید.

درمان تنبلی تخمدان در منزل با استفاده از پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها تنها به سلامت سیستم گوارشی و روده‌ها کمک نمی‌کنند، بلکه در درمان تنبلی تخمدان به روش خونگی نیز نقش مهمی دارند. پروبیتویک ها باعث کاهش التهاب و تنظیم هورمون‌های جنسی مثل آندروژن و استروژن می‌شوند.

کنترل وزن برای درمان تنبلی تخمدان به روش خانگی

با کنترل وزن در محدوده سالم می‌توانید مقاومت به انسولین را کاهش داده، پریودها را منظم کرده و ریسک پیچیدگی‌های تنبلی تخمدان را کاهش دهید.

ورزش کردن برای درمان تنبلی تخمدان به روش خونگی

ورزش کردن برای حفظ وزن در محدوده سالم بسیار مهم است، اما ورزش زیاد از حد باعث به هم خوردن هورمون‌ها می‌شود. ورزش‌های ملایم مثل یوگا و پیلاتس که در طولانی مدت انجام شوند بسیار مفید اند. شنا و ورزش‌های هوازی سبک نیز ورزش‌های مناسبی هستند.

خواب صحیح برای درمان تخمدان پلی کیستیک در خانه

خوابیدن میزان استرس و کورتیزول و هورمون‌های بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اختلالات خواب در خانم‌هایی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند دو برابر بیشتر از بقیه است. برای داشتن عادات سالم خواب:

  • حدود 8 الی 10 ساعت در شب بخوابید
  • برنامه خوابیدن و بیدار شدن منظمی داشته باشید.
  • پیش از خوابیدن از مصرف غذاهای چرب خودداری کنید.

 

نتیجه گیری:

همه مواردی که در بالا ذکر شدند، در کاهش علائم و مشکلات ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک مؤثر هستند، اما درمان قطعی برای آن به حساب نمی‌آیند. در هر صورت فردی که به این مشکل مبتلا است باید دائماً تحت نظر پزشک خود باشد تا بیماری‌اش تحت کنترل باشد.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر