امواج مغزی؛ فرکانس‌های مضر برای مغز

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
امواج مغزی؛ فرکانس‌های مضر برای مغز

چکیده مطلب : دو اندازه‌گیری کلیدی هنگامی‌که صحبت از صدا می‌شود، دسی‌بل dB و هرتز (Hz) مهم هستند. دسی‌بل یک واحد از شدت صدا است، درحالی‌که هرتز به فرکانس حرکت امواج صوتی اشاره دارد. مکالمه عادی بین 50 تا 65 دسی‌بل اتفاق می‌افتد. انسان به طور معمول قادر به تشخیص صداها در محدوده 20-20000 هرتز است. بااین‌حال، صداهای با فرکانس 20 هرتز نیز می‌توانند گوش را تحت تأثیر قرار دهند حتی اگر نتوانیم آنها را بشنویم. فرکانس‌های متفاوت دارای اثرات متفاوتی هستند که در دو مقاله پیشین به طور مفصل در مورد فرکانس‌های مغزی و فرکانس‌های خوب تأثیرگذار بر روی مغز نیز بحث شد. در مقاله‌ی پیش رو با فرکانس‌های مضر آشنا خواهیم شد.

فرکانس‌های مضر بر بدن انسان

اگر مقابل یک ساب ووفر subwoofer با فرکانس 19 هرتز بنشینید، حتی با حجم 100 دسی‌بل، هیچ‌چیزی نمی‌شنوید؛ اما لرزش‌ها را حس خواهید کرد. در حقیقت، در 19 هرتز، چشمان شما شروع به لرز می‌کند. اگر در معرض امواج صوتی 177 دسی‌بل در 0.5 تا 8 هرتز قرار داشته باشید، به ریه‌های شما آسیب خواهد رسید، تنفس شما نامنظم و به معنای واقعی کلمه استخوان‌های شما را هم می‌لرزاند. قرار گرفتن در معرض فرکانس‌های پایین می‌تواند به مفاصل شما آسیب برساند، از طرفی قرار گرفتن در معرض این فرکانس‌ها می‌تواند تأثیرات مزمن نیز داشته باشد که شامل تهوع و اختلال در بینایی است.

تأثیر امواج wifi بر انسان

WiFi از امواج رادیویی برای ارائه اتصال به شبکه استفاده می‌کند. دستگاه‌هایی که از WiFi استفاده می‌کنند دارای آداپتور بی‌سیم هستند که داده‌های ارسال شده را به یک سیگنال رادیویی ترجمه می‌کند. این سیگنال سپس به قسمتی منتقل می‌شود که به روتر معروف است. WiFi در فرکانس‌های مشابه ماکروویو و تلفن همراه، در محدوده 2 تا 5 گیگاهرتز کار می‌کند. در اصل دو باند فرکانس برای فناوری Wi-Fi وجود دارد، 2.4GHz و 5GHz که در اصل 2.4 گیگاهرتز تقریباً طولانی‌تر است. شبکه‌های بی‌سیم موج‌های رادیویی نامرئی یا همان اشعه رادیو فرکانس EMF از طریق هوا که شبیه به تلفن‌های همراه، رایانه‌ها هستند را از خود ساطع می‌کنند.

نگرانی درباره وای‌فای و روترهای ایجادکننده سرطان به دلیل انتشار این EMFها است. اینها مناطق نامرئی انرژی هستند که توسط برق تولید می‌شوند و اغلب به آنها تابش گفته می‌شود. EMF دو نوع وجود دارد: یونیزه کننده ionizing و غیر یونیز کننده non-ionizing. تشعشع یونیزه پرتوی سطح بالا (high-level radiation) است که احتمال آسیب‌دیدن سلول و DNA را دارد. برخی از اشکال این نوع EMF شامل اشعه ماوراء بنفشUV و اشعه X است.

EMF غیر یونیزان پرتوهای سطح پایین (low-level radiation) است که عموماً بی‌ضرر محسوب می‌شود. روترها و دستگاه‌های الکترونیکی، مانند تلفن‌های همراه، رایانه‌ها و لپ‌تاپ‌ها و دستگاه‌های بلوتوث (مانند هدفون‌های بی‌سیم) این نوع از EMFها را تابش می‌کنند. نگرانی اصلی در مورد این نوع EMF اگرچه از فرکانس پایین است، اما دستگاه‌های الکترونیکی در اطراف ما و همیشه وجود دارند.
هنگامی‌که روتر WiFi داده را منتقل می‌کند، EMFهایی را که بدن قادر به جذب آنها است، ساطع می‌کند. هرچه فاصله بین خود و روتر شما بیشتر باشد، میزان تابش کمتر بدن در مواجهه با شما قرار می‌گیرد.

تاثیر امواج وایفا بر مغز

میزان تشعشع جذب شده از روتر بی‌سیم در مقایسه با EMFهایی که از تماس با تلفن همراه منتقل می‌شوند اندک است. تلفن همراه اگرچه در معرض مستقیم پوست قرار دارد، اما پرتوهای غیر یونیزان مانند پرتوهای یونیزان نمی‌توانند مستقیماً به DNA یا سلول آسیب بزنند.
علی‌رغم اینکه EMFهای فرکانس پایین به‌عنوان سرطان‌زا طبقه‌بندی می‌شوند، محققان ارتباط مستقیمی بین این دستگاه‌ها و سرطان مشاهده نکرده‌اند. بهترین راه برای محافظت در برابر انتشار اشعه در برابر روترها و دستگاه‌های الکترونیکی، به حداقل رساندن میزان قرار گرفتن در معرض آنها است.

فرکانس‌های مفید در مقابل فرکانس‌های مضر

بر عکس مطالب گفته شده همان‌طور که در مقاله‌ی پیشین در مورد اثرات خوب فرکانس‌ها بحث کردیم فرکانس 432 هرتز از نظر ریاضی مطابق با الگوهای جهان است. مطالعات نشان می‌دهد که فرکانس 432 هرتزی با جهان ارتعاش می‌کند و خواص نور، زمان، مکان، ماده، گرانش و مغناطیس را با زیست‌شناسی، کد DNA و آگاهی متحد می‌کند. وقتی اتم‌ها و DNA ما مطابق الگوی مارپیچ Helix طبیعت شروع به ایجاد فرکانس می‌کنند، گفته می‌شود که حس ارتباط ما با طبیعت برقرار شده است. عدد 432 همچنین در نسبت‌های خورشید، زمین و ماه و همچنین برتری اعتدال‌ها، اهرام بزرگ مصر و در بین بسیاری از اماکن مقدس دیگر منعکس شده است.

فرکانس بدن سالم انسان

محققان کشف‌اند که فرکانس عمومی سالم انسان در محدوده 62-72 هرتز قرار دارد و با کاهش به سطح پایین‌تر، امکان بروز انواع بیماری‌ها را وجود دارد. به‌عنوان‌مثال در سطح 58 هرتز، بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا بیشتر اتفاق می‌افتند. در سطوح بسیار پایین‌تر (42 هرتز) سرطان در انسان‌ها کاملاً دیده می‌شود. اگرچه این تحقیقات مانند دستیابی به موفقیت بزرگ به نظر می‌رسید، اما هنوز نتوانسته است تأثیر آماری معنی‌داری ایجاد کند. دانشمندان علاوه بر فرکانس مطلق یعنی اندازه‌گیری هرتز، اکتشاف عناصر دیگر را نیز آغاز کردند. به نظر می‌رسد که با بسیاری از بیماری‌ها، شکل موج و جابه‌جایی طول موج تفاوت چشمگیری در شرایط بدنی انسان ایجاد می‌کند.
هرگونه حرکت یک جسم در هر فرکانس با مداخله خارجی فرکانس دیگری ایجاد می‌کند و فرکانس بدن انسان و سلول‌های آن نیز از این قاعده مستثنا نیست. این بدان معناست که مجموعه‌ای از فرکانس‌ها به سمت سلول‌های آلوده به یک بیماری خاص می‌روند.

نتیجه گیری : فرکانس بدن یک انسان سالم حدود 62-72 است که در صورت کاهش فرکانس بدن انسان ممکن است فرد به بیماری‌های متعدد دچار شود. طبق نظر کارشناسان فرکانس 432 هرتز بهترین فرکانس برای بدن است که آن را با طبیعت همگام می‌سازد. آغاز هزاره سوم افق‌های جدیدی را برای پزشکی فرکانس باز می‌کند و همان‌طور که اکنون به نظر می‌رسد، این روند از قبل آغاز شده و برای بشر بسیار امیدوارکننده به نظر می‌رسد.


منبع مقاله :

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام وقتتون بخیر یک سوال راجب فرکانس ها داشتم این فرکانس ها چ تاثیری روی مغز دارند؟
1- 22050
2- 48000
3- 52800
4- 41700

مشاهده کامل

مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر