سوختگی پای نوزاد (علت، علائم و درمان سوختگی لای پای نوزاد)

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
سوختگی پای نوزاد (علت، علائم و درمان سوختگی لای پای نوزاد)

چکیده مطلب : پوست نوزادان در مقابل پوست بزرگسالان تا دوسالگی بسیار حساس و شکننده است. در برخی از کودکان میزان حساسیت پوستی بسیار زیاد بوده و تحت تأثیر عوامل بیرونی مانند اسهال یا گرمای زیاد و مصرف داروها دچار سوختگی می‌شود. این حساسیت و سوختگی پای نوزادان معمولاً در قسمت‌هایی که پوشک بسته می‌شود اتفاق می‌افتد. برای درمان این آسیب‌های پوستی شستشوی مکرر و خشک‌کردن کامل و همچنین آزاد گذاشتن پاهای نوزاد می‌توانند مفید واقع شوند.

سوختگی پای نوزاد

سوختگی پای نوزاد یکی از اتفاقاتی است که به دلیل حساس بودن پوست نوزادان ایجاد می‌شود. سوختگی شدید لای پای نوزاد معمولان به دلیل حساسیتی که پوست آنها به استفاده از پوشک از خود نشان می‌دهد مربوط می‌شود. به همین دلیل است که این نوع سوختگی، سوختگی پوشک نیز نامیده می‌شود.

خرید محصولات مراقبت از کودکان از بخش فروشگاهی سایت دکتر سوشا

سوختگی-پای-نوزاد-(علت،-علائم-و-درمان-سوختگی-لای-پای-نوزاد)

علت‌های سوختگی پای نوزاد

  • حساس بودن پوست کودک
  • مرغوب نبودن پوشک مورد استفاده
  • تعویض دیرهنگام پوشک نوزاد
  • برخی بیماری‌های گوارشی
  • تمیز نکردن مناسب پوست بلافاصله بعد از مدفوع کردن کودک
  • آب‌وهوای گرم و مرطوب
  • استفاده از پاک‌کننده‌های نامناسب برای نوزادان
  • تغییر رژیم غذایی مادر و یا کودک
  • مصرف دارو و آنتی‌بیوتیک‌ها

درمان گیاهی سوختگی پای نوزاد

مقالات پیشنهادی دکتر سوشا : درمان گیاهی سوختگی پای نوزاد

علائم سوختگی پای نوزاد

  •  قرمزی و تحریک پوست نوزاد
  •  خشک بودن ناحیه‌ی سوختگی
  • حالت جوش دار شدن محل سوختگی
  • بی‌تابی و بی‌خوابی کودک
  • وجود لکه‌های قرمز رنگ
  • تورم و التهاب نواحی زیر پوشک
  • سوختگی پای نوزاد بر اثر اسهال
  • در موارد شدیدتر همراه با بیماری عفونی و قارچی پوست نوزاد است.

سوختگی پای نوزاد در اثر دندان درآوردن

بعد از حدود 4 الی 7 ماه بعد از تولد نوزاد، مادران منتظر در آمدن دندان‌های نوزادشان هستند. در این مدت مادران به دنبال علائم دندان درآوردن خواهند بود. علائم دندان درآوردن مانند افزایش کج‌خلقی، تورم لثه، کشیدن گوش‌ها، التهاب و جوش صورت، کم شدن اشتها و تب.
در برخی اوقات خانواده‌ها به‌اشتباه علائمی مانند اسهال، آبریزش بینی و تب بیش از اندازه را جزو علائم دندان درآوردن محسوب می‌کنند. باید توجه داشت اسهال و سوختگی پای نوزاد و تب زیاد و آبریزش بینی هیچ ربطی به دندان درآوردن نوزاد ندارند. در نتیجه سوختگی پای نوزاد به خاطر دندان فرضیه‌ای اشتباه بوده و در صورت مشاهده این علائم بهتر است با یک پزشک متخصص صحبت کنید. 

سوختگی-پای-نوزاد-(علت،-علائم-و-درمان-سوختگی-لای-پای-نوزاد)

 

خرید انواع پماد برای ماساژ و تقویت پوست نوزاد از بخش فروشگاهی سایت دکتر سوشا

درمان سوختگی پای نوزاد

نادیده‌گرفتن سوختگی و یا قرمزی پوست نوزاد موجب بروز بیماری‌های متعدد در کودک می‌شود. این بیماری‌ها ممکن است در برخی موارد آسیب جدی بر سلامت نوزاد بزنند و جبران‌ناپذیر باشند. اهمیت ندادن به قرمزی و التهاب و سوختگی و قارچ پای نوزاد در طولانی‌مدت باعث بروز بیماری‌های قارچی و عفونی شدید در نوزادان می‌شود و در صورت عدم درمان قطعی سوختگی پای نوزاد و ادامه روند سوختگی و قرمزی پای نوزاد باعث ایجاد زخم‌های شدید می‌شود.

درمان‌های گیاهی و سنتی گوناگونی برای درمان سوختگی پای نوزادان موجود است. در این روش‌ها معمولاً از گیاهان مفید که در طب سنتی معرفی می‌شوند برای تسکین و بهبود نواحی استفاده می‌شود.
بهتر است در طول درمان از پودر بچه در حین تعویض پوشک استفاده نکنید. مدتی بعد از تعویض پوشک اجازه دهید هوا به قسمت‌هایی که دچار سوختگی شده بخورد. این کار روند درمان را تسریع خواهد بخشید. با مشورت پزشک می‌توانید از پمادها یا لوسیون‌های مخصوص برای درمان سوختگی پای نوزادان استفاده کنید.

مقالات پیشنهادی دکتر سوشا : مراقبت از پوست نوزادان: نوع پوست کودک شما چیست؟

درمان سوختگی پای نوزاد با شیر مادر

شما می‌توانید از این موهبت الهی در جهت درمان سوختگی و التهاب‌های پوستی نوزادان استفاده کنید. مانند هر درمان دیگری بهتر است قبل از استفاده از این روش حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید. نوزادان دارای پوست حساس هستند که به‌راحتی خشک می‌شوند و خشکی بیش از حد می‌تواند باعث بروز اگزما شود. شیر مادر به دلیل داشتن ویژگی‌های خاص می‌تواند از پوست نوزاد در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند. این امر می‌تواند به کاهش اگزمای کودک شما و درمان سوختگی لای پای نوزاد کمک کند. مقداری شیر مادر را روی یک پارچه نخی تمیز نخی ریخته و آن را در ناحیه آسیب‌دیده بمالید. 

 

نتیجه گیری : سوختگی ناحیه‌ی پا در کودک به دلیل عوامل مختلفی اتفاق می‌افتد. پوشک نامناسب، تب، اسهال، مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک و … از عوامل سوختگی شدید پای کودک محسوب می‌شوند. کنترل شرایط محیطی و خشک‌کردن مناسب این نواحی هم‌زمان با استفاده از پمادها و لوسیون‌هایی که پزشک تجویز کرده است بهترین روش درمان سوختگی پای کودک است.

داروهای مرتبط با این مقاله
مشاهده و جستجوی داروهای بیشتر

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر