15 نکته برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
15 نکته برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش

ارتقای سلامت دستگاه گوارش انسان

مجله پزشکی و سلامتدستگاه گوارش انسان مجموعه‌ای از اندام‌ها می‌باشد که همه با هم برای تبدیل غذا به انرژی کار می‌کنند تا مواد مغذی اساسی را برای تغذیه بدن مهیا کنند. بیشتر افراد فکر می‌کنند دستگاه گوارش انسان تنها معده و روده است، اما در واقع دستگاه گوارش بسیار پیچیده‌تر از این‌هاست و ارتقای سلامت دستگاه گوارش انسان بسیار اهمیت دارد. اگر کسی نسبت به سلامت دستگاه گوارش خود بی اهمیت باشد، ممکن است در هضم و گوارش غذا به مشکلاتی بربخورد و در نتیجه مواد مغذی کمتری توسط بدنش جذب گردد.

تغذیه و سبک زندگی تعیین کننده سلامت دستگاه گوارش ما هستند. اگر پیرو قوانین اصولی باشید، می‌توانید سلامت دستگاه گوارشتان را حفظ کنید و به بیماری‌های دستگاه گوارش دچار نشوید. در ادامه مطلب چندین نکته اساسی برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش انسان را برایتان نام می‌بریم.

1- مصرف فیبر برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش انسان

بدن شما روزانه به 35-20 گرم فیبر نیاز دارد. برای دریافت فیبر ، باید مواد غذایی مانند گیلاس ، انگور ، فلفل ترد ، حبوبات ، غلات و آجیل را مصرف نمایید. فیبر سلامت دستگاه گوارش و هضم غذا را بهبود می‌بخشد و در عین حال یبوست را از بین می‌برد. فیبر موجب افزایش احساس سیری می‌شود و برای کاهش وزن بسیار مفید است.

2- جویدن آدامس برای التیام سوزش سر دل

جویدن تولید بزاق را افزایش می‌دهد و موجب متعادل شدن میزان اسید دستگاه گوارش انسان می‌شود. اگر بعد از جویدن آدامس ، احساس نفخ می‌کنید ، از این راهکار برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش استفاده نکنید.

3- ارتقای سلامت دستگاه گوارش انسان با کاهش وزن

کاهش وزن،حتی اگر به مقدار کمی باشد ، می‌تواند ناراحتی ناشی از سوزش معده ، آروغ و نفخ را کاهش دهد. برای کاهش وزن ، رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم داشته باشید.

4- کوچک کردن بشقاب غذا

یک راه عالی برای کمک به جلوگیری از سوء هاضمه، نفخ ، سوزش سر دل و سایر مشکلات سلامت دستگاه گوارش ، خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر است. سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهید تا با خوردن غذای کم‌تر ، احساس سیری کنید.

کوچک کردن بشقاب غذا

5- مصرف مایعات

مایعات به بدن شما در دفع سموم و عملکرد مناسب دستگاه گوارش کمک می‌کند. برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش باید روزانه 8 لیوان مایعات بنوشید.

6- تحرک برای مبارزه با نفخ

تحرک با بسیاری از مشکلات گوارشی کوچک مانند نفخ و یبوست ، مبارزه می‌کند. ورزش استرس را از شما دور می‌کند (استرس سر آغاز تمام مشکلات دستگاه گوارش است) و در نتیجه سلامت دستگاه گوارش انسان تضمین می‌شود.

7- مصرف پروبیوتیک‌ها به منظور ارتقای سلامت دستگاه گوارش

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های خوب هستند که در برخی از ماست‌ها ، آب میوه ، تنقلات و مکمل‌ها یافت می‌شوند. آن‌ها به تسکین بعضی از بیماری‌های دستگاه گوارش انسان مانند اسهال ، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری التهابی روده کمک می‌کنند. بهتر است برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش ، برخی از محصولات پروبیوتیک را ، مصرف نمایید.

8- کاهش استرس

مغز به طور مستقیم به دستگاه گوارش انسان متصل است و بیماری‌های گوارشی مرتبط با اعصاب در میان مردم ، بسیار شایع است. استرس می‌توانن مشکلات گوارشی مانند زخم معده و یبوست را به وجود آورد. برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش خود ، خواب کافی و آرامش بیشتری داشته باشید. برای کاهش استرس می‌توانید از راهکارهایی مانند یوگا و مدیتیشن استفاده نمایید.

9- توجه به رژیم غذایی

از مواد غذایی که موجب ناراحتی معده شما می‌شوند ، دوری کنید. مصرف غذاهای گازدار مانند لوبیا و نوشابه و یا غذاهای چرب مانند غذاهای سرخ شده و پنیر ، معده برخی از افراد را اذیت می‌کند . برخی دیگر نیز با خوردن غذاهای اسیدی مثل مرکبات، قهوه، چای و گوجه فرنگی دچار مشکل می‌شوند.

توجه به رژیم غذایی

10- ارتقای سلامت دستگاه گوارش انسان با ترک سیگار

سیگار کشیدن دریچه پایان مری را تضعیف می‌کند و می‌تواند موجب رفلاکس اسید و سوزش سر دل شود. همچنین می‌تواند احتمال برخی از سرطان‌های دستگاه گوارش ، بیماری کرون و زخم‌های گوارشی را افزایش دهد.

11- ترک مصرف الکل و ارتقای سلامت دستگاه گوارش

مصرف الکل اغلب می‌تواند مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل ، اسهال ، مشکلات کبدی و سرطان مری ایجاد کند.

12- کاهش سرعت غذا خوردن برای کاهش آروغ و نفخ

سعی کنید غذای خود را کاملاً بجوید و با سرعت کمتری ، غذا بخورید تا همراه با غذا هوا وارد معده شما نشود و نفخ و آروغ نداشته باشید.

13- کاهش مصرف نمک برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش

نمک موجب افزایش نفخ می‌شود. حتی مقدار کم نمک در غذا و تنقلات باعث می‌شود که احساس نفخ کنید.

14- حفظ بهداشت مواد غذایی

میوه و سبزیجات را با محلول‌های ضد عفونی کننده مخصوص شستشو دهید تا مسموم نشوید. مسمومیت به مواد غذایی باعث می‌شود ، شما دچار اسهال یا تهوع شوید.

حفظ بهداشت مواد غذایی

15- اگر حساسیت به لاکتوز دارید

دستگاه گوارش برخی از افراد قدرت هضم لاکتوز را ندارند و وقتی لبنیات می‌خورند ، احساس نفخ می‌کنند. اگر شما چنین مشکلی دارید ، لبنیات بدون لاکتوز بخورید.

© وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر