10 اتفاق بد که با کمبود ویتامین D رخ می‌دهد

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 5 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
10 اتفاق بد که با کمبود ویتامین D رخ می‌دهد

مقدار ویتامین D مورد نیاز بدن

مجله سلامتاگر شما در شمال آمریکا زندگی می‌کنید حتماً با کمبود ویتامین D مواجه هستید. طبق تحقیقات مجله تغذیه ، 42% آمریکایی‌ها کمبود ویتامین D دارند و این خبر خوبی نیست. کمبود ویتامین D با خطرات بهداشتی و مرگ و میر همراه است. بعلاوه اگر شما دچار وضعیت وخیمی مانند سرطان سینه و یا پروستات باشید شانس زنده ماندن شما نسبت به کسی که دارای سطوح کافی ویتامین D است، کمتر است. دقیقاً مشخص نیست که چرا کمبود ویتامین D با نتایج سلامتی گره خورده است. با این حال متخصصان توصیه می‌کنند که دریافت 600 واحد بین‌المللی از این ویتامین برای مردان و زنان، بسیار کم می‌باشد. سطوح مطلوب ویتامین D برای کاهش ریسک بیماری‌ها 28 تا 42 نانوگرم در میلی لیتر می‌باشد. بسیاری از افراد به حدود 2000 واحد بین‌المللی از این ویتامین در روز نیاز دارند تا به سطح مطلوب دست یابند.
حقایق زیر مشخص می‌کند که کمبود ویتامین D چگونه سلامتی را به خطر می‌اندازد:

1) افزایش خطر افسردگی به علت کمبود ویتامین D

بر اساس یک مطالعه که نتایج آن در مجله انگلیسی روانشناسی به چاپ رسید، 31 هزار شرکت کننده مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد افرادی که کمبود ویتامین D دارند، 2 برابر بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند. هیپوکامپ و سایر مناطق مغزی تنظیم کننده خلق و خوی، حاوی گیرنده‌های ویتامین D هستند، بنابراین سطوح پایین این ویتامین می‌تواند توانایی این مناطق را برای عملکرد طبیعی تحت تأثیر قرار دهد.

افزایش خطر افسردگی به علت کمبود ویتامین D

2) شانس کمتر نجات از سرطان

بیماران مبتلا به سرطان که سطوح بالاتری از ویتامین D دارند عمر بیشتری نسبت به کسانی که دارای کمبود این ویتامین هستند، دارند. محققان دریافتند که هر 10 درجه افزایش در سطح ویتامین D، با 4 درصد شانس بقای بیشتر، در بیماران مبتلا به سرطان مرتبط است. قوی‌ترین ارتباط بین سطوح ویتامین D و شانس بقا در میان افراد مبتلا به لنفوم (سرطان دستگاه لنفاوی)، سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) و سرطان سینه مشاهده شد. طبق نتایج مطالعه‌ای که در مجله تحقیقات ضد سرطان به چاپ رسید مشخص شد شانس بقای بیماران مبتلا به سرطان سینه با سطوح کافی ویتامین D ، 2 برابر بیشتر از بیماران با کمبود ویتامین D می‌باشد.

شانس کمتر نجات از سرطان

3) افزایش ابتلا به سرطان پروستات به خاطر کمبود ویتامین D

ریسک سرطان پروستات تهاجمی در مران با سطوح پایین این ویتامین 4 تا 5 برابر بیشتر از سایر افراد است. نتایج این مطالعه در مجله سرطان به چاپ رسید. هر چند علت این اتفاق هنوز مشخص نیست اما دانشمندان اعتقاد دارند غربالگری برای کمبود ویتامین D و درمان آن باید به بخش مهمی از مراقبت از سرطان تبدیل شود.

افزایش ابتلا به سرطان پروستات به خاطر کمبود ویتامین D

4) افزایش ریسک زوال عقل و آلزایمر

طبق نتایج مطالعه‌ای چاپ شده در مجله اعصاب ، ریسک ابتلا به زوال عقل در بزرگ‌سالان با کمبود متوسط ویتامین D ، 53 درصد و در افراد با کمبود شدید این ویتامین 125 درصد افزایش می‌یابد. همچنین کمبود ویتامین D با افزایش 122 درصدی در ریسک ابتلا به آلزایمر مرتبط بود. با افزایش سن نه تنها ریسک پیشرفت مشکلات شناختی بیشتر می‌شود، بلکه پوست نیز توانایی خود را در تبدیل نور خورشید به ویتامین D ، از دست می‌دهد و ریسک ابتلا به این مشکلات را افزایش می‌دهد.

افزایش ریسک زوال عقل و آلزایمر

5) کمبود ویتامین D و افزایش ریسک ابتلا به آرتریت پسوریاتیک

حدود 30 درصد بیمارانی که مبتلا به پسوریازیس (نوعی بیماری خود ایمنی با تظاهرات پوستی) هستند، دچار مشکلی به نام آرتریت پسوریاتیک می‌شوند که در آن سیستم ایمنی بدن، مفاصل را مورد حمله قرار می‌دهد و باعث ایجاد درد و التهاب می‌شود. اخیراً در مطالعه‌ای مشخص شد 62 درصد افراد مبتلا به این مشکل ، کمبود ویتامین D دارند. نتایج این مطالعه در مجله تحقیقات و مراقبت‌های مفاصل به چاپ رسید. مطالعات پیشین نیز نشان دادند سطوح پایین این ویتامین احتمالاً می‌تواند با افزایش در سطح سلول‌های سفید خون و شرایط التهابی مثل آرتریت پسوریاتیک را شدت بخشد.

کمبود ویتامین D و افزایش ریسک ابتلا به آرتریت پسوریاتیک

6) افزایش ریسک ابتلا به بیماری شدید قلبی

در افراد دارای کمبود ویتامین D در مقایسه با افراد دارای مقادیر طبیعی این ویتامین ، ریسک ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر قلب تا 32 درصد افزایش می‌یابد. همچنین ویتامین D قادر است عملکرد ایمنی را بهبود بخشیده و التهاب را نیز کنترل کند که این عوامل می‌توانند به کاهش ریسک مشکلات قلبی کمک ‌کنند.

افزایش ریسک ابتلا به بیماری شدید قلبی

7) افزایش ریسک پنومونی (ذات‌الریه) به علت کمبود ویتامین D

خطر ابتلا به ذات‌الریه در افرادی که پایین‌ترین سطوح این ویتامین را دارند 2.5 برابر سایر افراد است. مطالعات پیشین نیز نشان داده‌اند کمبود ویتامین D سیستم ایمنی را تضعیف کرده و ریسک مواجهه با بیماری‌هایی مثل عفونت‌های تنفسی را افزایش می‌دهد.

افزایش ریسک پنومونی (ذات‌الریه) به علت کمبود ویتامین D

8) کمبود ویتامین D و افزایش ریسک اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی یک بیماری روانی با منشأ نامشخص و علائم متغیر می‌باشد. مشخصه این بیماری عدم توانایی درک و یا بیان واقعیت است. این بیماری دارای عوارضی همچون عدم ارتباط منطقی در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه نشینی بیش از حد و هذیان و توهم است. طبق نتایج مطالعه‌ای که انجام شده است، نشان می‌دهد ، افراد دارای کمبود ویتامین D ، 2 برابر بیش از سایرین به اسکیزوفرنی مبتلا می‌شوند. تحقیقات بیشتری برای فهمیدن نقش ویتامین D در سلامت و بهداشت روانی مورد نیاز است.

کمبود ویتامین D و افزایش ریسک اسکیزوفرنی

9) کمبود ویتامین D و افزایش پیشرفت بیماری ام اس

مطالعات پیشین نشان داده‌اند کمبود ویتامین D با افزایش خطر ابتلا به اختلالات عصبی-عضلانی از قبیل مولتیپل اسکلروز ( بیماری ام اس )، پارکینسون و … در ارتباط است. اخیراً مطالعه‌ای جدید نشان داد که در افراد مبتلا به بیماری ام اس ، کمبود ویتامین D ، می‌تواند پیشرفت بیماری را شدت بخشد. همچنین محققان دریافتند در افرادی که در مراحل ابتدایی این بیماری هستند و سطوح کافی ویتامین D را دارند، میزان ضایعات جدید مغزی و میزان عود 57 درصد کمتر است. بنابراین شناسایی و درمان کمبود ویتامین D ، باید به بخشی از مراقبت‌ها در افراد تازه مبتلا، تبدیل شود زیرا می‌تواند اثربخشی و کارایی درمان‌های خاصی مثل اینترفرون بتا را افزایش بخشد.

کمبود ویتامین D و افزایش پیشرفت بیماری ام اس

10) افزایش مرگ زودرس و کمبود ویتامین D

نتایج حاصل از آنالیز 32 مطالعه که در مجله آمریکایی سلامت عمومی به چاپ رسید، نشان داد افرادی با کمبود ویتامین D (کمتر از 30 نانوگرم در میلی لیتر) ، بیشتر در معرض خطر مرگ و میر زودرس قرار دارند. همچنین محققان فواید بیشتری در افراد با سطوح ویتامین D بالاتر از 50 نانوگرم در میلی لیتر مشاهده نکردند.

افزایش مرگ زودرس و کمبود ویتامین D


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا : 

© سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر