اگر 10 روز شکر نخورید چه اتفاقی می افتد؟

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 2 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
اگر 10 روز شکر نخورید چه اتفاقی می افتد؟

 تأثیرات خونی کاهش مصرف قند و شکر

 مجله پزشکی و سلامت :با کاهش مصرف قند در طی 10 روز اتفاقات جالبی در بدن رخ می‌دهد. شاید فکر می‌کنیم که اثر غذاها طولانی مدت هستند و ماه‌ها و  شاید بیشتر برای اثر گذاری لازم است اما دکتر رابرت در دانشگاه کالیفرنیا مشاهده کردند که کاهش مصرف شکر در طی 10 روز، سبب پایین آوردن مقدارتری گلیسیرید به میزان 33 واحد، کاهش LDL و کلسترول به میزان 5 واحد و کاهش فشار خون می‌شود. به دلیل کاهش مقدار انسولین و قند خون در تمامی افراد مورد آزمایش، خطر بیماری دیابت به میزان چشمگیری کمتر شد. کالری که از مواد غذایی مختلف تولید می‌شود با هم یکسان نیستند کالری که از شکر تولید می‌شود بالاتر از سایر مواد غذایی است. قند خوراکی از مقادیر مساوی فروکتوز و گلوکز تهیه شده است اما مشکل اساسی در ارتباط با فروکتوز آن است.

اثر شکر بر کبد و بیماری‌های قلبی

فروکتوز یکی از قندهای مضر برای بدن است. منبع عمده انرژی بدن از گلوکز تأمین می‌شود، مقادیر موردنیاز مصرف‌شده و مازاد آن در کبد و عضلات ذخیره می‌گردد. اما چیزی که در مورد فروکتوزی اهمیت دارد این است که مازاد این قند تنها در کبد ذخیره می‌شود. به دلیل که ظرفیت کبد در ذخیره‌سازی فروکتوزی محدود است مازاد آن تبدیل به چربی می‌شود و چربی وارد خون می‌شود. چربی اضافه در رگ‌های خونی رسوب می‌کند و خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد.

تغییر سبک زندگی و نیاز به‌دقت بیشتر در مصرف شکر

در باستان، قبل از اینکه شکر خالص شود و به‌صورت حبه‌های قند درآید تنها منبع فروکتوزی همان میزان جزئی موجود در میوه‌ها بود. اما امروزه هر فرد به‌طور میانگین سالانه 60 کیلوگرم فروکتوزی مصرف می‌کند. از سویی دیگر به دلیل تغییر سبک زندگی و کاهش تحرک جسمانی میزان مصرف شکر و تولید چربی در بدن با مقدار سوخت‌وساز آن‌هم خوانی ندارد. یک مورد منفی دیگری که در ارتباط با فروکتوزی وجود دارد این است که فروکتوزی برخلاف سایر مواد غذایی تولیدکننده چربی تأثیری در مهار کردن هورمون‌های اشتهاآور ندارد. بنابراین مصرف مواد غذایی حاوی فروکتوزی کمتر بر کاهش اشتها تأثیرگذار هستند.

© سایت اطلاعات پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر