پماد چشم توبرامایسین | Tobramycin eye Ointment

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: توبرامایسین (پماد چشم)
نام عمومی انگلیسی: Tobramycin Ointment
نام تجاری: Tobrex
کاربرد: عفونت چشم

اشکال دارویی توبرامایسین

  • کپسول، پماد، ویال تزریقی (آمپول) ، قطره چشم، محلول استنشاقی 

اطلاعات دارویی پماد چشم توبرامایسین

پماد چشم توبرامایسین برای درمان عفونت‌ چشم باکتریایی استفاده می‌شود. داروی توبرامایسین متعلق به آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید است و با متوقف کردن رشد باکتری‌ها کار می‌کند. این دارو فقط عفونت‌های باکتریایی چشم را کنترل می‌کند و برای انواع دیگر عفونت‌های چشمی موثر نخواهد بود. این دارو یک آنتی بیوتیک است و نباید بی دلیل ازآن استفاده کنید زیرا به مرور زمان تاثیر خود را از دست می‌دهد.

اگر به کسب اطلاعات بیشتر راجع به دیگر اشکال دارویی توبرامایسین مانند کپسول توبرامایسین ، آمپول توبرامایسین، توبرامایسین استنشاقی و قطره چشم توبرامایسین علاقه دارید، می‌توانید به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

مقدار و روش درست مصرف پماد چشم توبرامایسین

  • قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
  • دوز و مقدار مصرف پماد چشم Tobramycin ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که متخصص چشم برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. 
  • قبل از استفاده از پماد ، دست‌های خود را خوب بشویید.
  • برای پاک کردن پماد اضافی سر تیوب پماد از دستمال تمیزی استفاده نمایید تا آلوده نشد. 
  • درب پماد را باز کنید و حساس یک سانتی متراز آن را روی پلک پایین قرار دهید.
  • توبرامایسین را دوره درمانی کامل استفاده نمایید؛ به یک باره مصرف آن را قطع نکنید.
  • اگر پماد یا قطره چشم دیگری همراه با این دارو برای شما تجویز شده است، آن‌ها را 10-5 دقیقه قبل از پماد چشم توبرامایسین استفاده کنید.

موارد منع مصرف پماد چشم توبرامایسین

  • به تاریخ انقضای پماد چشم توبرامایسین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز پماد چشم Tobramycin را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی پماد چشم توبرامایسین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

مصرف توبرامایسین در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.

تاثیر مصرف پماد چشم Tobramycin بر رانندگی

پماد چشم Tobramycin می‎تواند باعث تاری دید شود، تا زمانی که تأثیر این دارو در چشم شما باقی مانده است، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید. 

 تداخل دارویی پماد چشم توبرامایسین

ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

 هشدار درباره مصرف پماد چشم توبرامایسین

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف پماد چشم توبرامایسین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر از لنز چشمی استفاده می‌کنید.
  • اگر بیماری چشم خاصی دارید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به پماد چشم دیگری دارید.

عوارض مصرف پماد چشم توبرامایسین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • سوزش، قرمزی یا ناراحتی چشم (مانند خشکی یا خارش) و آبریزش چشم
  • تاری دید موقت

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از پماد چشم Tobramycin می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد توبرامایسین ( مسمومیت با )

  • این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
  • اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از پماد چشم Tobramycin

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

پرسش رایگان پزشکی

کاربران عزیز شما می‌توانید از منوی وب سایت به بخش ” پزشکان مشاور ” مراجعه کرده و سوالات پزشکی خود را از کارشناسان و پزشکان مشاور ما بپرسید . پرسش های شما در کمترین زمان ممکن پاسخ داده می شود و لینک آن از طریق پروفایل سایت ، ایمیل یا شماره تماس شما ارسال خواهد شد.

مشاهده صفحه ” مشاوره پزشکی و سلامتی “

شماره سامانه دارویی 1490

کاربران عزیز ، سامانه اطلاعات دارویی کشور با عنوان سامانه دارویی 1490 به عنوان مهم‌ترین راه جهت جستجوی دارو است که می‌توان از سه طریق اینترنت، پیامک و تماس تلفنی به طور رایگان با آن تماس برقرار کرد تا سامانه نام دو داروخانه را که دارو مدنظر در آن موجود بوده را به شما معرفی کند.

لازم بذکر است که جهت جستجوی داروهای کمیاب یا تهیه داروهای خارجی نیز از همین سامانه دارویی 1490 می‌توانید استفاده کنید در برخی موارد نیز مرکز اطلاعات دارویی 13 آبان گزینه مناسبی برای جستجو و یافتن دارو است.

جستجوی دارو در مرجع پزشکی و سلامت Drsosha

کاربر گرامی شما می‌توانید در قسمت بانک اطلاعات دارویی ، داروی مورد نظر خود را جستجو کنید . برای شناخت دارو در بانک جستجوی داروی وب سایت دکتر سوشا می‌توانید اسامی دارو ها ، اطلاعات داروها ، خواص داروها و … را مطالعه کنید و می‌توانیم بگوییم که *اطلاعات این دارو توسط کارشناسان این حوزه با حداکثر دقت و از بهترین مراجع خارجی ترجمه و گردآوری شده است*

منبع داروی ترجمه شده :

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر