سرطان لنفوم | Lymphoma

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
سرطان لنفوم | Lymphoma

درباره بیماری سرطان لنفوم

لنفوما سرطان سیستم لنفاوی است که بخشی از شبکه مبارزه با میکروب در بدن است. سیستم لنفاوی شامل غدد لنفاوی، طحال، غده تیموس و مغز استخوان است. سرطان لنفوم می‌تواند بر همه آن نواحی و همچنین سایر ارگان‌های بدن تأثیر بگذارد.

سرطان لنفوم انواع مختلفی دارد:

• لوسمی مزمن لنفاوی
• لنفوم جلدی سلول B
• لنفوم جلدی سلول T
• والدنستروم ماگروگلوبولینمی
• لنفوم هوچکینی (که قبلاً بیماری هوچکین خوانده می‌شد)
• لنفوم غیر هوچکینی

زیرگروه‌های اصلی لنفوما ، لنفوم هوچکینی و غیر هوچکینی هستند.

آیا شما هم دچار “ بیماری سرطان لنفوم ” هستید؟
شما می‌توانید در انتهای صفحه و در بخش نظرات سوال یا تجربه خود را مطرح کنید تا در کمترین زمان ممکن به سوالتان پاسخ داده شود

علائم و نشانه‌های بیماری سرطان لنفوم

کلیک کنید

علائم سرطان لنفوم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• تورم بدون درد غدد لنفاوی در گردن، زیر بغل یا کشاله ران
• خستگی مداوم
• تب
• سرفه
• تعریق شبانه
• تنگی نفس
• کاهش وزن غیر قابل توضیح
• خارش پوست

سرطان لنفوم : علائم و نشانه‌های بیماری سرطان لنفوم

علت بیماری سرطان لنفوم

کلیک کنید

پزشکان دقیقاً نمی‌دانند که چه عواملی باعث سرطان لنفوم می‌شود، اما از زمانی شروع می‌شود که یک گلبول سفید مقابله کننده با بیماری به نام لنفوسیت یک جهش ژنتیکی ایجاد کند. این جهش باعث می‌شود که سلول به سرعت تکثیر شود و باعث می‌شود بسیاری از لنفوسیت‌های بیمار همچنان تکثیر شوند.
این جهش همچنین به سلول‌های جهش یافته اجازه تکثیر و زندگی می‌دهند، در حالی که سایر سلول‌های طبیعی از بین می‌روند. این باعث می‌شود لنفوسیت‌های بیمار و بی‌اثر زیادی در غدد لنفاوی شما ایجاد شده و باعث تورم غدد لنفاوی، طحال و کبد شود.

عوامل خطر بیماری سرطان لنفوم

کلیک کنید

عواملی که می‌توانند خطر سرطان لنفوم را افزایش دهند، عبارتند از:

سن: برخی از انواع سرطان لنفوم در افراد جوان بیشتر دیده می‌شود، در حالی که برخی دیگر بیشتر در افراد بالای 55 سال تشخیص داده می‌شوند.
مرد بودن: مردها کمی بیشتر از زنان در معرض سرطان لنفوم قرار دارند.
اختلال در سیستم ایمنی بدن: سرطان لنفوم در افراد مبتلا به بیماری‌های سیستم ایمنی یا در افرادی که داروهایی مصرف می‌کنند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند، بیشتر دیده می‌شود.
عفونت‌های خاص: برخی از عفونت‌ها مانند عفونت هلیکو باکتر پیلوری و عفونت اپشتین بار ویروس (EBV) خطر ابتلا به سرطان لنفوم را افزایش می‌دهند.
• سابقه خانوادگی

سرطان لنفوم : عوامل خطر بیماری سرطان لنفوم

عوارض بیماری سرطان لنفوم

کلیک کنید

نه تنها خود بیماری سرطان لنفوم موجب بروز عوارض و علائمی در شما می‌شود، درمان لنفوم نیز می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند. به طور مثال شیمی درمانی می‌تواند با علائمی مانند ریزش مو، حالت تهوع، استفراغ و … همراه باشد. در مورد راه‌های تسکین هرگونه عوارضی که دارید، با تیم پزشکی خود صحبت کنید.

بیشتر بخوانید : تهوع و استفراغ بعد از شیمی درمانی

همچنین از پزشک خود در مورد تغییر در رژیم غذایی و ورزش خود بپرسید زیرا این تغییرات می‌تواند به بهبود وضعیت درمانی شما کمک کند. اگر مطمئن نیستید که چه نوع مواد غذایی را باید بخورید، از یک متخصص تغذیه سوال کنید. ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی یا شنا می‌توانند خستگی ناشی از بیماری سرطان لنفوم را تسکین دهند و به شما در بهبودی عوارض درمان‌هایی مانند شیمی درمانی و پرتونگاری کمک می‌کند.

تشخیص بیماری سرطان لنفوم

کلیک کنید

بسیاری از انواع سرطان لنفوم وجود دارد و دانستن اینکه بیماری شما دقیقاً کدام نوع است، برای تجویز یک برنامه درمانی بسیار مهم است. تحقیقات نشان می‌دهد که داشتن یک نمونه بیوپسی (نمونه برداری) که توسط آسیب شناس متخصص بررسی شده باشد، شانس تشخیص دقیق را بالا می‌برد. آزمایشات و روش‌های مورد استفاده برای تشخیص بیماری سرطان لنفوم عبارتند از:

معاینه بدنی: پزشک شما بدنتان را از لحاظ غدد لنفاوی متورم، از جمله در گردن، زیر بغل و کشاله ران و همچنین طحال یا کبد متورم معاینه می‌کند.

نمونه برداری از غدد لنفاوی برای آزمایش: پزشک شما ممکن است از غدد لنفاوی شما نمونه برداری کرده و آن را به آزمایشگاه بفرستد. آزمایش‌های پیشرفته می‌تواند مشخص کند که سلول‌های سرطانی یا بیمار در بیوپسی شما وجود دارد و چه نوع سلول‌هایی درگیر هستند.

آزمایش خون: آزمایش خون برای شمارش تعداد سلول‌های موجود در یک نمونه از خون شما می‌تواند برای تشخیص سرنخ سرطان لنفوم به پزشک شما کمک کند.

نمونه برداری از مغز استخوان برای آزمایش: روش آسپیراسیون و بیوپسی مغز استخوان شامل قرار دادن سوزن در استخوان لگن برای نمونه برداری از مغز استخوان است. نمونه از لحاظ وجود سلول‌های لنفوم مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.

تصویربرداری: پزشک شما ممکن است تصویربرداری را برای جستجوی نشانه‌های لنفوم در مناطق دیگر بدن شما توصیه کند. آزمایشات ممکن است شامل سی تی اسکن، ام آر آی (MRI) و توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) باشد.

آزمایشات و روش‌های دیگر بسته به وضعیت شما ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

سرطان لنفوم : تشخیص بیماری سرطان لنفوم

درمان بیماری سرطان لنفوم

کلیک کنید

اینکه چه نوع درمانی برای شما مناسب است، بستگی به نوع سرطان لنفوم و شدت آن دارد. درمان سرطان لنفوم ممکن است شامل شیمی درمانی، داروهای ایمونوتراپی، پرتودرمانی، پیوند مغز استخوان یا ترکیبی از این موارد باشد. هدف از این درمان تخریب هرچه بیشتر سلول‌های سرطانی و از بین بردن این بیماری است. درمان سرطان لنفوم شامل موارد زیر است:

1- مراقبت فعال: برخی از اشکال سرطان لنفوم بسیار آهسته رشد می‌کنند. شما و پزشکتان ممکن است تصمیم بگیرید که در صورت بروز علائمی که در فعالیت‌های روزانه شما تداخل می‌کنند، معالجه سرطان لنفوم خود را شروع کنید. تا آن زمان، شما ممکن است تحت آزمایشات دوره‌ای برای نظارت بر وضعیت خود قرار گیرید.

2- شیمی درمانی: در شیمی درمانی از داروهای خاص برای از بین بردن سلول‌های در حال رشد سریع مانند سلولهای سرطانی استفاده می‌شود. این داروها معمولاً به صورت تزریق وریدی تجویز می‌شوند، اما برخی داروهای شیمی درمانی به صورت قرص نیز باید مصرف شود.

3- پرتو درمانی: در پرتودرمانی از پرتوهای پر انرژی مانند اشعه X و پروتون برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.

4- پیوند مغز استخوان: پیوند مغز استخوان ، که به عنوان پیوند سلول‌های بنیادی نیز شناخته می‌شود، شامل استفاده از دوزهای زیاد شیمی درمانی و پرتودرمانی برای سرکوب مغز استخوان است. سپس سلول‌های بنیادی مغز استخوان سالم از بدن اهداكننده به داخل خون بیمار تزریق می‌شوند كه در آنجا به استخوان‌های شما رفته و مغز استخوان شما را دوباره بازسازی می‌كنند.

مقاله پیشنهادی دکتر سوشا : پیوند مغز استخوان برای درمان سرطان خون

5- سایر درمان‌ها: سایر داروهای مورد استفاده در درمان لنفوم ، داروهای هدفمندی هستند که بر ناهنجاری‌های خاص در سلول‌های سرطانی شما تاثیر می‌گذارند. داروهای ایمونوتراپی از سیستم ایمنی بدن شما برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند. یک درمان تخصصی به نام سلول‌های T – گیرنده آنتی ژن کایمریک، سلو‌ل‌های T مبارزه کننده با میکروب را گرفته و سپس با استفاده از مهندسی ژنتیک تغییری در آن‌ها (افزایش بیان گیرنده آنتی‌ژن کایمریک بر سطح لنفوسیت‌های T) برای مبارزه با سرطان ایجاد می‌کنند و در ادامه این داروی تولید شده را به بدن شما تزریق می‌کنند.

6- درمان جایگزین و مکمل: هیچ مکملی برای درمان سرطان لنفوم یافت نشده است، اما برخی داروهای مکمل که پزشک برای شما تجویز می‌کند، ممکن است در مقابله با استرس ناشی از سرطان و عوارض جانبی درمان سرطان به شما کمک کند. در مورد گزینه‌های درمانی مکمل با پزشک خود صحبت کنید. مانند:

• فعالیت بدنی

• هنر درمانی

• مراقبه

• موزیک درمانی

• تمرینات آرامش

• طب سوزنی

• ماساژ

پیشگیری از بیماری سرطان لنفوم

کلیک کنید

برای اینکه از مبتلا شدن به سرطان لنفوم پیشگیری کنید، باید سعی کنید در معرض برخی از عواملی که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند، قرار نگیرید. به طور مثال:

• تماس با اشعه‌های یونیزان

• مواد تشکیل دهنده خاص در علف کش‌ها و آفت‌ کش‌ها

سرطان لنفوم : پیشگیری از بیماری سرطان لنفوم

چه موقع برای بیماری سرطان لنفوم به پزشک مراجعه کنیم

کلیک کنید

در صورت بروز علائم مداوم که نگران کننده باشند، به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما اگر با توجه به علائمتان مشکوک به لنفوم شود، ممکن است شما را به پزشک متخصص در بیماری‌هایی که بر روی سلول‌های خونی تأثیر می‌گذارند (هماتولوژیست)، ارجاع دهد.

از آنجا که زمان شما برای ملاقات پزشک کوتاه است، بهتر است قبل از وقت ملاقاتتان با پزشک، سوال‌ها و یا علائمتان را یادداشت کنید تا در آن زمان کوتاه همه مشکلات خود را با پزشک در میان بگذارید.


منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

پرسش و پاسخ پزشکي رايگان

کاربران عزيز شما ميتوانيد از منوي وب سايت به بخش ” پزشکان مشاور ” مراجعه کرده و سوالات پزشکي خود را از کارشناسان و پزشکان مشاور ما بپرسيد . پرسش هاي شما در کمترين زمان ممکن پاسخ داده مي شود و لينک آن از طريق پروفايل سايت ، ايميل يا شماره تماس شما ارسال خواهد شد.

مشاهده صفحه ” مشاوره پزشکي و سلامتي

تعریف بیماری از دیدگاه وب سایت ویکی پدیا:

بیماری به ناهنجاری در بدن یا روان می‌گویند که به علت ناراحتی، اختلال عملکرد یا تنش در بیمار یا سایر افراد مرتبط با او ایجاد می‌گردد.

طبقه‌بندی و لیست انواع بیماری ها

عامل ایجادکننده بیماری مانند بیماری‌های عفونی ، بیماری‌های ژنتیکی ، بیماری‌های شغلی ، بیماری‌های روانی .

مدت زمان بیماری مانند بیماری حاد ، تحت حاد و مزمن .

عضو درگیر شده مانند بیماری‌های قلبی ، بیماری‌های گوارشی و ریوی .

انواع عوامل بیماری

·         بیماری‌های ناشی از سبک زندگی

·         عوامل عفونی

·         عوامل ژنتیک

·         بیماری‌های خود ایمنی

آشنایی با انواع بیماری ها

کاربران عزیز، ما در سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا سعی داریم که لیست بیماریها یا فهرست بیماری ‌ها را راه اندازی کنیم و در ابتدا قصد داریم تا  لیست بیماری های شایع را انتشار و در ادامه لیست بیماریهای ویروسی ، رایج ترین بیماری در ایران ، انواع بیماریهای مزمن و .. را از بهتربن و کاملترین منابع تهیه و ترجمه کنیم .

هدف ما رسیدن به دایره المعارف بیماری ها بوده و سعی کرده ایم تا دسته بندی بیماری ها به درستی انجام شود و بدین منظور چندین حالت متفاوت در صفحه جستجوی بیماری ها را برای شما قرار داده ایم که شما بتوانید در کمترین زمان ممکن اطلاعات کافی در خصوص بیماری مورد نظر خود را کسب کنید

شبکه اجتماعی سلامت دکتر سوشا

مهمترین هدف ما در بخش بیماری های سایت دکتر سوشا این است تا کاربران با ایجاد همفکری و تعامل با سایر کاربران آنها را در بهبود روند بیماریشان یاری کنند . از شما کاربران گرامی و بیماران عزیز نیز خواهشمندیم ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنید .

ما همیشه بر این شعار معتقد هستیم که “بیماری رفتنی است اگر با هم بمانیم “

داروهای مرتبط با این مقاله
مشاهده و جستجوی داروهای بیشتر

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر