کیست‌های پستان

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
کیست‌های پستان

درباره بیماری کیست‌های پستان

کیست‌های پستان کیسه‌هایی پر از مایع هستند که معمولی سرطانی و بدخیم نیستند. شما ممکن است یک یا تعداد زیادی از این کیست‌ها را در یک یا هر دو پستان خود داشته باشید. این کیست‌ها اغلب به صورت توده‌های دایره‌ای یا بیضی‌شکل با حاشیه مشخص هستند. کیست‌های پستانی اغلب شبیه دانه‌های انگور یا یک بادکنک پرشده از آب هستند؛ اما گاهی هم ممکن است سفت باشند.

کیست‌های پستان نیازی به درمان ندارند مگر در مواقعی که توده‌های آن سفت و دردناک باشند. در این مواد معمولاً تخلیه مایع داخل کیست می‌تواند علائم و نشانه های کیست پستان را بهبود بخشد.

کیست‌های پستان معمولاً در زنان 50-35 ساله و قبل از آغاز یائسگی بسیار شایع است. با این وجود ممکن است زنان را در تمام سنین درگیر کند. کیست پستان ممکن است بعد از یائسگی و در زنانی که هورمون درمانی می‌کنند نیز انجام شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” کیست تخمدان ، علائم و رفع مشکلات کیست تخمدان ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

آیا شما هم دچار “ بیماری کیست‌های پستان ” هستید؟
شما می‌توانید در انتهای صفحه و در بخش نظرات سوال یا تجربه خود را مطرح کنید تا در کمترین زمان ممکن به سوالتان پاسخ داده شود

علائم و نشانه های بیماری کیست‌های پستان

کلیک کنید

کیست‌های پستان ممکن است در یک یا هر دو سینه ایجاد شوند. علائم و نشانه‌های کیست پستان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • یک توده گرد و یا بیضی شکل با لبه‌های مشخص (که اغلب (نه همیشه)، نشان‌دهنده خوش خیم بودن آن است)
  • ترشح از نوک پستان که ممکن است بی‌رنگ، زرد، قهوه‌ای مایل به قرمز یا قهوه‌ای تیره باشد.
  • درد یا حساسیت به لمس در ناحیه پستان
  • افزایش سایز سینه و حساسیت سینه قبل از شروع قاعدگی
  • کاهش حجم پستان و رفع علائم بعد از پایان قاعدگی

داشتن کیست‌های پستان خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی‌دهد؛ اما داشتن کیست ممکن است تشخیص تومورها و دیگر تغییرات پستان را توسط پزشک دشوار سازد؛ بنابراین سعی کنید نسبت ساختار و تغییرات پستان‌های خود به قدری هشیار باشید که کوچک‌ترین تغییرات را نیز تشخیص دهید و پیگیری کنید.

علت بیماری کیست‌های پستان

کلیک کنید

هر یک از سینه‌های شما حاوی لوب‌هایی است که شبیه گلبرگ منشعب شده‌اند. لوب‌ها یک بافت غده‌ای منشعب دارند و به لوبول های کوچکی تقسیم می‌شوند که در دوران بارداری و شیردهی، شیر تولید می‌کنند. بافتی که سینه را شکل می‌دهد نیز، از بافت چربی و بافت همبند فیبری تشکیل شده است. کیست‌های پستان به علت تجمع مایع درون غدد پستان ایجاد می‌گردد.

کیست‌های پستان ممکن است بر اساس اندازه آن‌ها تعریف شوند:

  • میکرو کیست از نظر اندازه بسیار کوچک هستند، اما ممکن است در عکس‌برداری‌ها مانند ماموگرافی یا سونوگرافی دیده شوند.
  • ماکرو کیست‌ها به اندازه کافی بزرگ هستند که با دست احساس شوند. گاهی اندازه آن‌ها به 2.5 تا 5 سانتی‌متر هم می‌رسد. کیست‌های پستان بزرگ ممکن است به سایر بافت‌های سینه فشار وارد کند و باعث درد و ناراحتی در ناحیه پستان شود.

متخصصان به درستی نمی‌دانند که علت کیست پستان چیست. ممکن است کیست‌های پستان درنتیجه تغییرات هورمونی دوران قاعدگی ایجاد شوند. بعضی از شواهد نشان می‌دهند که سطح بالای استروژن می‌تواند بافت پستان را تحریک کند و گاهی باعث به وجود آمدن کیست‌های پستان شود.

تشخیص بیماری کیست‌های پستان

کلیک کنید

برای تشخیص کیست پستان ، ابتدا پزشکان درباره علائم و نشانه‌های شما سؤال خواهد پرسید و یک معاینه فیزیک از سینه‌هایتان به عمل می‌آورد. گاهی هم ممکن است برای تشخیص کیست‌های پستان، نیاز به بررسی‌های بیشتری باشد؛ مانند:

سونوگرافی سینه

سونوگرافی پستان می‌تواند به پزشک شما کمک کند که تشخیص دهد توده سینه مایع است یا جامد. یک توده پر از مایع معمولاً نشان‌دهنده کیست پستان است. توده‌های سفت معمولاً نشان‌دهنده یک توده غیر سرطانی نظیر فیبروآدنوم هستند؛ اما در برخی موارد ممکن است نشان‌دهنده توده‌های سرطانی نیز باشند.

بیوپسی از سینه

گاهی ممکن است پزشکتان درخواست بیوپسی بدهد تا توده موجود در سینه شما از نظر سرطانی بودن یا نبودن، مورد بررسی قرار بگیرد. اگر پزشکتان به راحتی توده پستان را احساس کند، ممکن است سونوگرافی را حذف کند و به جای آن، آسپیراسیون سوزنی را درخواست کند.

آسپیراسیون سوزنی

در آسپیراسیون سوزنی ، پزشک شما یک سوزن نازک را به سینه، در ناحیه توده پستان وارد می‌کند و سعی می‌کند مایع داخل آن را بیرون بکشد. اغلب، آسپیراسیون سوزنی هم‌زمان با استفاده از سونوگرافی انجام می‌شود تا موقعیت دقیق ورود سوزن را مشخص کند. اگر مایعی از داخل آن بیرون بیاید و توده پستان از بین برود، پزشک شما بلافاصله تشخیص کیست پستان را می‌دهد.

اگر مایع خونی نباشد و توده پستان نیز ناپدید شود، شما نیازی به آزمایش یا درمان دیگری ندارید. اگر مایع خروجی حاوی خون باشد و یا توده پستان ناپدید نشود، پزشک شما می‌تواند یک نمونه از این مایع را به آزمایشگاه ارسال کند تا مورد بررسی قرار گیرد.

اگر هیچ مایعی خارج نگردد، پزشک شما به احتمال زیاد یک آزمایش تصویربرداری مانند ماموگرافی و یا سونوگرافی توصیه خواهد کرد. توده‌های فاقد مایع و یا توده‌ای که پس از آسپیراسیون ناپدید نمی‌شود، می‌تواند نشان‌دهنده جامد بودن آن باشد. در این موارد نمونه‌ای از این سلول‌ها برای بررسی سرطانی بودن به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال می‌گردد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” اقدامات و پیشگیری های لازم برای جلوگیری از سرطان سینه ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

درمان بیماری کیست‌های پستان

کلیک کنید

کیست‌های پستان ساده که معمولاً پر از مایع هستند و یا علامت خاصی برای فرد درگیر ایجاد نمی‌کنند، نیاز به درمان خاصی ندارند که می‌بایست توسط سونوگرافی و یا آسپیراسیون سوزنی تائید گردند. اگر توده باقی بماند و یا به مرور زمان تغییر کند، می‌بایست از طریق پزشکتان پیگیری شود.

درمان کیست‌های پستان با آسپیراسیون سوزنی

آسپیراسیون سوزنی ممکن است در تشخیص و درمان کیست پستان مؤثر باشد. اگر پزشکتان در زمان تشخیص کیست‌های پستان ، مایع داخل آن را تخلیه کند، توده ناپدید شده و علائم شما برطرف می‌گردد. با این حال، برخی از کیست‌های پستان ممکن است نیاز به بیش از یک بار تخلیه داشته باشند. عود مجدد کیست بسیار شایع است. اگر کیست پستان شما پس از دو تا سه دوره قاعدگی باقی ماند و یا بزرگ‌تر شد، برای ارزیابی بیشتر به پزشک خود مراجعه کنید.

هورمون درمانی برای کیست پستان

گاهی ممکن است پزشکتان استفاده از قرص‌های ضد بارداری خوراکی به تنظیم چرخه قاعدگی شما کمک می‌کنند، از عود کیست‌های پستان جلوگیری کند؛ اما به دلیل عوارض احتمالی قابل توجه، قرص‌های ضد بارداری یا سایر داروهای هورمونی نظیر تاموکسیفن (tamoxifen) معمولاً در زنان مبتلا به علائم شدید کیست‌های پستان توصیه می‌شود. متوقف کردن هورمون درمانی بعد از یائسگی نیز ممکن است به پیشگیری از کیست‌های پستان و یا از بین رفتن آن‌ها کمک کند.

درمان کیست پستان با عمل جراحي

جراحی کیست پستان تنها در شرایط خاصی انجام می‌شود. جراحی ممکن است در صورت مشاهده یک کیستی که ایجاد ناراحتی می‌کند، یا وجود مایع حاوی خون در کیست و یا دیگر علائم نگران‌کننده توسط پزشک درخواست گردد.

سبک زندگی مناسب در مقابله با بیماری کیست‌های پستان

کلیک کنید

برای به حداقل رساندن ناراحتی ناشی از کیست سینه، می‌توانید از اقدامات زیر کمک بگیرید:

لباس زیر مناسب بپوشید

اگر کیست سینه پستان شما دردناک باشد، حمایت از سینه‌ها ممکن است به کاهش ناراحتی و درد ناشی از آن کمک کند.

از کمپرس استفاده کنید

اگر کیست‌ها دردناک بودند، استفاده از کمپرس گرم یا سرد می‌تواند به شما کمک کند.

از مصرف کافئین اجتناب کنید

برخی از متخصصان معتقدند که عوارض ناشی از کیست‌های پستان در برخی از زنان، پس از حذف کافئین از بین می‌رود؛ بنابراین شما هم می‌توانید مصرف خوراکی‌های حاوی کافئین نظیر قهوه، نوشابه، شکلات و غیره را به حداقل برسانید.

مصرف نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید

برخی از کارشناسان معتقدند کاهش نمک در رژیم غذایی شما ممکن است به بهبود علائم ناشی از کیست‌های پستان کمک کند. مصرف نمک کمتر باعث کاهش مقدار مایعات بدن شما می‌شود که به نوبه خود می‌تواند به کاهش علائم مرتبط با کیست پستان کمک کند.

در صورت نیاز از داروهای مسکن استفاده کنید

در صورت لزوم و با تائید پزشک می‌توانید از داروهای مسکن برای کاهش درد خود استفاده کنید. برخی از انواع دردهای پستان ممکن است با استفاده از استامینوفن (acetaminophen) یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن (ibuprofen) یا ناپروکسن (naproxen) کاهش یابد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” پنج راه طبیعی پیشگیری از سرطان سینه ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.


مطالب مرتبط با بیماری کیست‌های پستان


منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

داروهای مرتبط با این مقاله
مشاهده و جستجوی داروهای بیشتر

سلام. اولا که خیلی ممنون به خاطر مطلب مفیدتون قطعا خانوم هایی که دچار کیست‌های پستان هستند و ممکنه آشنا با بیماریشون نباشند کاملا با خوندن این مطلب آگاه و مطلع میشن. و دوم اینکه می‌خواستم تجربه خودم رو از بیماری کیست‌های پستان بنویسم چراکه شاید به درد کسی بخوره و بتونم کمکی کرده باشم .

من دختری مجرد ، ۲۷ ساله و ورزشکار هستم. یه توده گرد و نسبتا سفت توی سینه راست ام داشتم. اوایل فکر نمی کردم چیز مهمی باشه اما بعد ۸ ۹ ماه حس کردم که داره زیاد از حد تیر می کشه و اذیتم میکنه .البته به خودی خود درد نداشت اما اگه ضربه ای میخورد به سینه ام درد می گرفت یا نزدیک دوران قاعدگی ام خیلی تیر می کشید.. سونوگرافی دادم توی سونو مشخص شد که توده ای فیبروادنوم به اندازه ۳٫۷ سانتی متر در حوالی ساعت ۱۲ سینه راستم مشاهده شده و احتمالا هم خوش خیم هست. جواب سونوگرافی رو پیش دکتر احمدرضا نصیری بردم. ایشون جراح عمومی بودند و فلوشیپ جراحی سرطان پستان داشتند. دکتر با معاینه گفتند که اندازه توده بزرگه و توده باید جراحی کیست انجام بشه و توده خارج بشه. و اینکه نزارم واسه سال دیگه چونکه ممکنه توده بزرگتر شه و بالطبع حجم زیادی از سینه منو فرا بگیره و بعد با جراحی کیست و خارج کردنش چالی ایجاد شه و سینه ام کوچیک بشه و اینکه گفتند اونقدری جای جراحی و برش باقی نمیمونه و به مرور زمان از بین میره. هزینه دستمزد جراحی کیست هم ۳ – ۳٫۵ گفتند و نزدیک ۲-۲٫۵ هم هزینه بیمارستان که توش جراحی می‌کنند (بیمارستان دی) میشه. دکتر نصیری برای من نمونه گیری بیوپسی نوشتند که این نمونه گیری انجام میشه برای اینکه مطمئن شن توده خوش خیم هست یا بدخیم. چون روش درمان توده های خوش خیم و بدخیم باهم فرق داره .توده های بدخیم به مرور زمان زیادتر میشن انگاری تولید مثل می کنند و فکر می کنم بسته به نوع و تعدادش نیاز به شیمی درمانی هم داشته باشه.

نمونه بیوپسی رو توی بیمارستان زنان مهدیه در حوالی خیابان شوش دادم .بیمارستان مهدیه یه مرکز آموزشی درمانی هست و تو بعضی قسمت ها کار به دست انترن ها و دانشجویان انجام میشه که منم نمی دونستم و رفتم اونجا متوجه شدم. هزینه معمولیش جاهای دیگه ۶۰۰ بود اما توی بیمارستان مهدیه چون دولتی بود ۲۰۰ شد. روش نمونه گیری بیوپسی هم به این صورته که یه چیزی شبیه امپوله ولی بزرگتر که پس از بی حسی موضعی سوزنش رو توی توده فرو می کنند و نمونه میگیرند و تحویل پاتولوژی می دن تا جواب نمونه که همون خوش خیم یا بدخیم بودن توده هست مشخص شه. درد خاصی نداشت اما چون توده رو با دستگاه سونو نگه می دارن تا در نره و بشه ازش نمونه گرفت اون فشارهای وارده یه مقداری درد ایجاد می کنه و یه مقدارم کبودی به جا موند.جواب بیوپسی رو پیش دکتر عطری در بیمارستان بهمن بردم که به سختی نوبت می دهند و دکتر واقعا حاذقی هستند. ایشون جراح عمومی و دارای فلوشیپ سرطان هستند. پس از معاینه و مشاهده جواب سونوگرافی و بیوپسی گفتند که توده خوش خیمه و مشکل خاصی نیست.اما باید جراحی کیست انجام شه و توده درآورده شده چون بزرگتر از حد معموله. معمولا توده ها تا ۲٫۵ سانت رو در نمی یارن و بعد از ۶ ماه سونوگرافی از سینه می نویسن تا با سونوی قبل مقایسه بشه و در صورت رشد توده اونو خارج می کنند. ایشون گفتند که برای تمام دخترا تو این سن ممکنه پیش بیاد و معمولا این کیست‌های پستان بر اثر استرس یا به هم ریختگی هورمونی ایجا می شن و کافیه که جراحی بشه و خارج بشه. اما بسته به نوع بدن ممکنه توی سینه بعضی ها باز توده ایجاد بشه. ایشون هزینه جراحی کیست سینه و بیمارستان رو ۷٫۵-۸ تومن ذکر کردند و اینکه گفتند بیمارستان میلاد هم دکترای خوبی داره و می تونی اگر بیمه هستی اونجا هم جراحی کنی.در ضمن رژیم غذایی خاصی هم برای کیست پستان ندادند و گفتند ورزشت هم ادامه بده مشکلی نیست.

بعدش اینترنتی از بیمارستان میلاد نوبت گرفتم و پیش دکتر محمود پیری جراح عمومی رفتم .ایشون هم وقتی جواب سونو و بیوپسی منو دید گفت که باید جراحی کیست انجام بشه و توده رو دربیاری. وقت جراحی تعیین کردن من هم در ادامه روند کار پیش دکتر بیهوشی رفتم و برام آزمایش خون نوشتند.جوابش رو پیش دکتر بیهوشی بردم و پس از اینکه ایشون تایید کرد که مشکلی توی بیهوشی برات پیش نمی یاد تاییدیه ایشون رو برای دکتر پیری بردنم و وقت عمل قطعی شد. بعدش توی بیمارستان میلاد بخش بستری برای اونروز تخت رزرو کردم. اگر بیمه باشید هیچ هزینه ای پرداخت نمیشه و تنها هزینه ۴۰ هزار تومن بابت ساک جراحی گرفته میشه. در صورتی که بیمه تکمیلی هم باشید بهتون اتاق خصوصی می دن.من یک روز قبل عمل در بیمارستان بستری شدم و در در مجموع برای جراحی کیست سینه ام ۴ روز توی بیمارستان بستری بودم. مادرم به عنوان همراه کنارم موند که هزینه اون رو جداگانه هرشب ۳۵ تومن گرفتند.

قبل از جراحی کیست پستان انژیو روی مچ دست می زنند که ماده بیهوشی و سرم و این ها همه رو به این آنژیو وصل می کنند و از این طریق وارد بدن میشه. جراحی کیست سینه من ۱ ساعت طول کشید و ۲٫۵ ساعت بعدش هم توی ریکاوری بیهوش بودم . بهوش که اومدم توی ریکاوری بودم و به شدت تشنه ام بود و گلودرد داشتم .این گلو درد به خاطر اون لوله تنفسی هست که حین عمل برای تنفس توی دهان می زارن.بهم چند قطره آب مقطر دادن که شب همونو استفراغ کردم . معمولا بعد از بیهوشی هیچی نباید خورد حتی اب، چون که باعث استفراغ میشه. انتی بیوتیک و سرم و اینا که مرتب سر ساعت می خوردم و سرم هم بهم وصل می کردند. تا دلتون بخاد کمپوت اناناس خوردم . می گن که برای جوش خوردن خوبه. جای جراحی هم که پانسمان بود. سینه ام درد زیادی نداشت. زمان مرخص شدن پانسمان رو باز کردن و زخممو تمیز کردن. درن از بعد از جراحی کیست به سینه ام وصل بود. درن یه لوله ای که یکمشو توی سینه می زارن و به یه قوطی وصله که خون ابه های بعد جراحی داخل اون ریخته میشه. و سینه ام بخیه هم داشت. گفتند ۳ روز بعد درن رو بکشم که درد نداشت ، خونریزی هم نداشت. و بخیه هم ۱۰ روز بعد کشیدم اونم درد و خونریزی نداشت. رژیم غذایی خاصی ندادند. بهم گفتند از یک ماه دیگم ورزشت رو انجام بده. کرم خاصی هم برای از بین بردن جای زخم معرفی نکردند و گفتند به مرور خودش از بین میره اما من خودم از داروخونه کرم گرفتم.

فقط یکم عوارض بیهوشی بد بود که افت فشار، ریزش مو شدید، حالت تهوع بعد عمل بود. وگرنه خود عمل درد نداشت. خوشبختانه کبودی انچنانی هم نداشت.

الان نزدیک ۲ ماه از جراحی کیست سینه ام می گذره و رو به بهبودم جای برش داره یواش یواش کمتر میشه اما سینه ام یکم سفت شده و هر از گاهی تیر می کشه که گفتند طبیعیه بدن داره بافت جدید میسازه تو اون قسمت. هر ۶ ماه هم باید برای چکاب و سون. پیش دکترم برم.

درضمن در رابطه با عمل توی بیمارستان میلاد هم بگم که تمامی نوبت هاتون رو باید اینترنتی بگیرید. برخلاف تصورم که فک می کردم برای جراحی مناسب نیست ، فوق العاده تمیز بود. خدمه فعالی داشت. غذاشم بد نبود .بخش های بستری ساکت بود و شلوغ نبود. تنها بدیش این بود که پرستاران خیلی بدی داشت… سرم هم بلد نبودند بزنند و اصلا رسیدگی نمی کردند. باید مرتب صداشون می کردی که اونم یک ساعت بعد میومدند. به نظرم به خاطر عدم رسیدگی پرستاراش حتما وجود همراه برای بیمار و کمک کردن بهش لازمه.

دوستان من هرچی که تجربه کردم رو نوشتم امیدوارم که به درد کسی بخوره …

مشاهده کامل

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.

سلام. اولا که خیلی ممنون به خاطر مطلب مفیدتون قطعا خانوم هایی که دچار کیست‌های پستان هستند و ممکنه آشنا با بیماریشون نباشند کاملا با خوندن این مطلب آگاه و مطلع میشن. و دوم اینکه می‌خواستم تجربه خودم رو از بیماری کیست‌های پستان بنویسم چراکه شاید به درد کسی بخوره و بتونم کمکی کرده باشم .

من دختری مجرد ، ۲۷ ساله و ورزشکار هستم. یه توده گرد و نسبتا سفت توی سینه راست ام داشتم. اوایل فکر نمی کردم چیز مهمی باشه اما بعد ۸ ۹ ماه حس کردم که داره زیاد از حد تیر می کشه و اذیتم میکنه .البته به خودی خود درد نداشت اما اگه ضربه ای میخورد به سینه ام درد می گرفت یا نزدیک دوران قاعدگی ام خیلی تیر می کشید.. سونوگرافی دادم توی سونو مشخص شد که توده ای فیبروادنوم به اندازه ۳٫۷ سانتی متر در حوالی ساعت ۱۲ سینه راستم مشاهده شده و احتمالا هم خوش خیم هست. جواب سونوگرافی رو پیش دکتر احمدرضا نصیری بردم. ایشون جراح عمومی بودند و فلوشیپ جراحی سرطان پستان داشتند. دکتر با معاینه گفتند که اندازه توده بزرگه و توده باید جراحی کیست انجام بشه و توده خارج بشه. و اینکه نزارم واسه سال دیگه چونکه ممکنه توده بزرگتر شه و بالطبع حجم زیادی از سینه منو فرا بگیره و بعد با جراحی کیست و خارج کردنش چالی ایجاد شه و سینه ام کوچیک بشه و اینکه گفتند اونقدری جای جراحی و برش باقی نمیمونه و به مرور زمان از بین میره. هزینه دستمزد جراحی کیست هم ۳ – ۳٫۵ گفتند و نزدیک ۲-۲٫۵ هم هزینه بیمارستان که توش جراحی می‌کنند (بیمارستان دی) میشه. دکتر نصیری برای من نمونه گیری بیوپسی نوشتند که این نمونه گیری انجام میشه برای اینکه مطمئن شن توده خوش خیم هست یا بدخیم. چون روش درمان توده های خوش خیم و بدخیم باهم فرق داره .توده های بدخیم به مرور زمان زیادتر میشن انگاری تولید مثل می کنند و فکر می کنم بسته به نوع و تعدادش نیاز به شیمی درمانی هم داشته باشه.

نمونه بیوپسی رو توی بیمارستان زنان مهدیه در حوالی خیابان شوش دادم .بیمارستان مهدیه یه مرکز آموزشی درمانی هست و تو بعضی قسمت ها کار به دست انترن ها و دانشجویان انجام میشه که منم نمی دونستم و رفتم اونجا متوجه شدم. هزینه معمولیش جاهای دیگه ۶۰۰ بود اما توی بیمارستان مهدیه چون دولتی بود ۲۰۰ شد. روش نمونه گیری بیوپسی هم به این صورته که یه چیزی شبیه امپوله ولی بزرگتر که پس از بی حسی موضعی سوزنش رو توی توده فرو می کنند و نمونه میگیرند و تحویل پاتولوژی می دن تا جواب نمونه که همون خوش خیم یا بدخیم بودن توده هست مشخص شه. درد خاصی نداشت اما چون توده رو با دستگاه سونو نگه می دارن تا در نره و بشه ازش نمونه گرفت اون فشارهای وارده یه مقداری درد ایجاد می کنه و یه مقدارم کبودی به جا موند.جواب بیوپسی رو پیش دکتر عطری در بیمارستان بهمن بردم که به سختی نوبت می دهند و دکتر واقعا حاذقی هستند. ایشون جراح عمومی و دارای فلوشیپ سرطان هستند. پس از معاینه و مشاهده جواب سونوگرافی و بیوپسی گفتند که توده خوش خیمه و مشکل خاصی نیست.اما باید جراحی کیست انجام شه و توده درآورده شده چون بزرگتر از حد معموله. معمولا توده ها تا ۲٫۵ سانت رو در نمی یارن و بعد از ۶ ماه سونوگرافی از سینه می نویسن تا با سونوی قبل مقایسه بشه و در صورت رشد توده اونو خارج می کنند. ایشون گفتند که برای تمام دخترا تو این سن ممکنه پیش بیاد و معمولا این کیست‌های پستان بر اثر استرس یا به هم ریختگی هورمونی ایجا می شن و کافیه که جراحی بشه و خارج بشه. اما بسته به نوع بدن ممکنه توی سینه بعضی ها باز توده ایجاد بشه. ایشون هزینه جراحی کیست سینه و بیمارستان رو ۷٫۵-۸ تومن ذکر کردند و اینکه گفتند بیمارستان میلاد هم دکترای خوبی داره و می تونی اگر بیمه هستی اونجا هم جراحی کنی.در ضمن رژیم غذایی خاصی هم برای کیست پستان ندادند و گفتند ورزشت هم ادامه بده مشکلی نیست.

بعدش اینترنتی از بیمارستان میلاد نوبت گرفتم و پیش دکتر محمود پیری جراح عمومی رفتم .ایشون هم وقتی جواب سونو و بیوپسی منو دید گفت که باید جراحی کیست انجام بشه و توده رو دربیاری. وقت جراحی تعیین کردن من هم در ادامه روند کار پیش دکتر بیهوشی رفتم و برام آزمایش خون نوشتند.جوابش رو پیش دکتر بیهوشی بردم و پس از اینکه ایشون تایید کرد که مشکلی توی بیهوشی برات پیش نمی یاد تاییدیه ایشون رو برای دکتر پیری بردنم و وقت عمل قطعی شد. بعدش توی بیمارستان میلاد بخش بستری برای اونروز تخت رزرو کردم. اگر بیمه باشید هیچ هزینه ای پرداخت نمیشه و تنها هزینه ۴۰ هزار تومن بابت ساک جراحی گرفته میشه. در صورتی که بیمه تکمیلی هم باشید بهتون اتاق خصوصی می دن.من یک روز قبل عمل در بیمارستان بستری شدم و در در مجموع برای جراحی کیست سینه ام ۴ روز توی بیمارستان بستری بودم. مادرم به عنوان همراه کنارم موند که هزینه اون رو جداگانه هرشب ۳۵ تومن گرفتند.

قبل از جراحی کیست پستان انژیو روی مچ دست می زنند که ماده بیهوشی و سرم و این ها همه رو به این آنژیو وصل می کنند و از این طریق وارد بدن میشه. جراحی کیست سینه من ۱ ساعت طول کشید و ۲٫۵ ساعت بعدش هم توی ریکاوری بیهوش بودم . بهوش که اومدم توی ریکاوری بودم و به شدت تشنه ام بود و گلودرد داشتم .این گلو درد به خاطر اون لوله تنفسی هست که حین عمل برای تنفس توی دهان می زارن.بهم چند قطره آب مقطر دادن که شب همونو استفراغ کردم . معمولا بعد از بیهوشی هیچی نباید خورد حتی اب، چون که باعث استفراغ میشه. انتی بیوتیک و سرم و اینا که مرتب سر ساعت می خوردم و سرم هم بهم وصل می کردند. تا دلتون بخاد کمپوت اناناس خوردم . می گن که برای جوش خوردن خوبه. جای جراحی هم که پانسمان بود. سینه ام درد زیادی نداشت. زمان مرخص شدن پانسمان رو باز کردن و زخممو تمیز کردن. درن از بعد از جراحی کیست به سینه ام وصل بود. درن یه لوله ای که یکمشو توی سینه می زارن و به یه قوطی وصله که خون ابه های بعد جراحی داخل اون ریخته میشه. و سینه ام بخیه هم داشت. گفتند ۳ روز بعد درن رو بکشم که درد نداشت ، خونریزی هم نداشت. و بخیه هم ۱۰ روز بعد کشیدم اونم درد و خونریزی نداشت. رژیم غذایی خاصی ندادند. بهم گفتند از یک ماه دیگم ورزشت رو انجام بده. کرم خاصی هم برای از بین بردن جای زخم معرفی نکردند و گفتند به مرور خودش از بین میره اما من خودم از داروخونه کرم گرفتم.

فقط یکم عوارض بیهوشی بد بود که افت فشار، ریزش مو شدید، حالت تهوع بعد عمل بود. وگرنه خود عمل درد نداشت. خوشبختانه کبودی انچنانی هم نداشت.

الان نزدیک ۲ ماه از جراحی کیست سینه ام می گذره و رو به بهبودم جای برش داره یواش یواش کمتر میشه اما سینه ام یکم سفت شده و هر از گاهی تیر می کشه که گفتند طبیعیه بدن داره بافت جدید میسازه تو اون قسمت. هر ۶ ماه هم باید برای چکاب و سون. پیش دکترم برم.

درضمن در رابطه با عمل توی بیمارستان میلاد هم بگم که تمامی نوبت هاتون رو باید اینترنتی بگیرید. برخلاف تصورم که فک می کردم برای جراحی مناسب نیست ، فوق العاده تمیز بود. خدمه فعالی داشت. غذاشم بد نبود .بخش های بستری ساکت بود و شلوغ نبود. تنها بدیش این بود که پرستاران خیلی بدی داشت… سرم هم بلد نبودند بزنند و اصلا رسیدگی نمی کردند. باید مرتب صداشون می کردی که اونم یک ساعت بعد میومدند. به نظرم به خاطر عدم رسیدگی پرستاراش حتما وجود همراه برای بیمار و کمک کردن بهش لازمه.

دوستان من هرچی که تجربه کردم رو نوشتم امیدوارم که به درد کسی بخوره …

مشاهده کامل

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر