10 اکتبر – روز جهانی بهداشت روان

اخبار سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
10 اکتبر – روز جهانی بهداشت روان

روز جهانی بهداشت روان

روز دهم ماه اکتبر میلادی به‌عنوان “روز جهانی بهداشت روان” در نظر گرفته‌شده است. هدف از نام‌گذاری این روز افزایش آگاهی عمومی از بهداشت روان و مشکلات آن است. مشکلات روان در سرتاسر جهان به چشم می‌خورند.

این روز فرصتی را برای سهامداران عرصه بهداشت روان فراهم می‌کند تا درباره حرفه خود صحبت کنند و به اطلاع عموم برسانند که چه‌کارهایی باید در سطح جهانی برای بهبود بهداشت روان انجام شود.

بهداشت روان چیست؟

بهداشت روان شامل سلامت احساسات ، روان و روابط اجتماعی می‌شود و طریقه تفکر ، حس کردن و فعالیت کردن ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین به ما کمک می‌کند که بدانیم چگونه استرس را کنترل کنیم ، با دیگران ارتباط برقرار کنیم و انتخاباتی داشته باشیم. بهداشت روان در هر مرحله‌ای از زندگی، از کودکی تا بلوغ و بزرگ‌سالی از اهمیت بالایی برخوردار است.

در طول زندگی، اگر دچار مشکلات روحی و روانی شوید، تفکر ، خلق‌وخو و رفتار شما تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد. مهم‌ترین عواملی که در بهداشت روان نقش دارند شامل موارد زیر می‌شوند:

  • عوامل بیولوژیکی ، مانند ژن‌ها یا حالات مغزی
  • تجربیات شخصی در زندگی، مانند ضربه روحی یا سو استفاده
  • سابقه خانوادگی مشکلات روانی

مهم‌ترین بیماری‌های روانی کدم‌اند؟

معمول‌ترین بیماری‌های روانی به دودسته اختلال افسردگی و اختلال اضطراب تقسیم می‌شوند. برای آشنایی با عوامل به وجود آوردن و افزایش افسردگی مقاله ” 6 عامل افزایش‌دهنده افسردگی ” را مطالعه نمایید.

در بین همه مردم جهان، بیشتر از 300 میلیون نفر مبتلا به افسردگی و 260 میلیون نفر مبتلا به اضطراب شناسایی شدند. در بین این دو دسته، بیشتر افراد با هردوی این بیماری‌ها درگیر هستند.

در سال 2014 حدود 45 درصد از مردم جهان در کشوری زندگی می‌کردند که به ازای هر 100 هزار نفر، تنها یک روان‌پزشک وجود داشت. به‌طور خاص، آسیا تعداد بسیار پایین و اروپا بالاترین تعداد روان‌پزشکان را دارد.

تصویر زیر میزان فراوانی روان‌پزشکان در سرتاسر دنیا را نشان می‌دهد.

بهداشت روان : مهم‌ترین بیماری‌های روانی کدم‌اند؟

آمار جهانی ابتلا به بیماری‌های روانی

جدول زیر کشورهایی را که بیشتر از همه درگیر مشکلات روانی هستند نشان می‌دهد. این جدول بر اساس نسبت سال‌های درگیری با بیماری به جمعیت همان کشور مرتب‌ شده است.

رتبه

اختلال افسردگی

اختلال اضطراب

اعتیاد به الکل و مواد مخدر

1 هند هند چین
2 چین چین هند
3 آمریکا آمریکا آمریکا
4 اندونزی برزیل روسیه
5 برزیل اندونزی برزیل
6 روسیه پاکستان انگلیس
7 پاکستان بنگلادش آلمان
8 بنگلادش نیجریه مکزیک
9 نیجریه ترکیه ژاپن
10 ایران ایران فرانسه

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، 
ایران دارای رتبه دهم در دو اختلال مهم افسردگی و اضطراب از بین 195 کشور دنیا است. اهمیت افسردگی و سلامت روانی در سال‌های اخیر بیشتر از پیش نمایان شده است و زنگ خطر جدی در این مورد به صدا درآمده است. اطلاع‌رسانی در زمینه بهداشت روان به حد کافی نبوده است و بسیاری از ایرانیان از اهمیت سلامت روان آگاه نیستند و یا به آن اهمیتی نمی‌دهند.

حتماً بخوانید : از شش دام مخوف افسردگی حذر کنید

آمار نشان می‌دهند که از بین 81 میلیون ایرانی، بیش از 6 میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به افسردگی هستند و طی 26 سال گذشته ابتلا به افسردگی در ایران دو برابر شده است. در ایران 8/16 درصد از زنان و 10 درصد از مردان به افسردگی مبتلا هستند.

 به نظر می‌رسد افسردگی در بین زنان و افراد بالای 60 سال معمول‌تر است. حتماً مقاله ” علائم افسردگی در زنان متأهل ” را مطالعه نمایید. طبق صحبت‌های وزیر بهداشت، افسردگی در استان‌های تهران، فارس، اصفهان و چهار محال بختیاری شایع‌تر است.

نتیجه گیری:

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در کشور ما اهمیت ندادن و اطلاع نداشتن از بهداشت روان است. ما هرروزه زمان و هزینه زیادی برای بهبود و سلامت شرایط جسمی خود صرف می‌کنیم، اما بهداشت روان به‌اندازه کافی موردتوجه قرار نگرفته است. بیایید به مناسب روز جهانی بهداشت روان، به‌سلامت ذهن و روان خود توجه کنیم.

منبع خبر :

تهیه شده توسط : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
اخبار پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر