خطر ویروس کرونا در بارداری و دوران شیردهی (مهمترین سؤالات)

اخبار سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 7 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
خطر ویروس کرونا در بارداری و دوران شیردهی (مهمترین سؤالات)

چکیده مطلب

زنان باردار در طی دوران بارداری ممکن است در معرض عفونت‌های تنفسی ویروسی، از جمله COVID-19 قرار بگیرند و باتوجه به حساس بودن این قشر، ممکن است به کرونا ویروس جدید مبتلا شوند. در مقاله زیر تمام نکات برای زنان باردار مبتلا به کرونا ویروس و انتقال ویروس به جنین و نوزادن ذکر شده است. پس با ما همرا باشید تا شما را از خطرات کرونا ویروس در طی بارداری آگاه کنیم.

#کرونا_را_شکست_می‌دهیم

کرونا ویروس در زنان باردار

بیماری COVID-19 اولین بار در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان چین تشخیص داده شد. از آن زمان تاکنون این بیماری در بیش از 80 کشور جهان گسترش یافته است. با آمار بیش از 94،000 مبتلا و 3000 مرگ‌ومیر که بیشتر آن‌ها در چین رخ‌ داده است. اما متأسفانه این بیماری همه‌گیر به یک مشکل جهانی تبدیل‌ شده است. در مورد تاثیر این ویروس برروی خانم‌های باردار باید گفت؛ متأسفانه مانند بسیاری از بیماری‌های واگیردار هنوز شواهد کافی برای بیان تأثیر این ویروس برروی زنان باردار وجود ندارد. اما به‌طور کلی، کسی که باردار است، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌های تنفسی ویروسی مانند آنفولانزا قرار دارد. این امر به این دلیل است که افراد باردار از سیستم ایمنی ضعیف‌تری برخوردار هستند، زیرا بدن آن‌ها به دلیل وجود نوزاد شرایط پیچیده‌تر و حساس‌تری داشته و کار اضافه‌تری دارد.
راجر شاپیرو Roger Shapiro ، استادیار ایمونولوژی و بیماری های عفونی دانشکده پزشکی هاروارد، به BuzzFeed News گفت: “بعضی از بیماری‌ها وجود دارد که زنان باردار بیشتر مستعد آن هستند و ما در حال حاضر نمی‌دانیم که آیا ویروس کرونا COVID-19 نیزیکی از این موارد خواهد بود یا نه.”
در تحقیقات سازمان بهداشت جهانی از 147 زن باردار که به این بیماری مبتلا شده‌اند، فقط 8٪ تأثیرات جدی داشته و 1٪ در وضعیت بحرانی قرار داشته‌اند. از 147 زن، 64 نفر مبتلا به این بیماری تأیید شدند، 82 نفر مشکوک و 1 مورد علائم نداشت. این مطالعات مقدماتی و مبتنی بر نمونه بسیار کمی هستند، بنابراین نتیجه‌گیری هنوز دشوار است.
طبق مطالعه Lancet که ماه گذشته منتشر شد، از 9 زن باردار که در اواخر ژانویه در بیمارستان ژونژنان Zhongnan دانشگاه ووهان در چین بستری شده بودند، هفت نفر تب داشتند، چهار نفر دارای سرفه، سه نفر دارای درد عضلانی، دو نفر دارای گلودرد بودند و دو نفر ناراحتی عمومی گزارش کردند.
“هیچ‌یک از بیماران دچار ذات‌الریه پنومونی شدید ویروس کرونا COVID-19 نشدند.” چهار تن از 9 زن زودتر از موعد نوزادان خود را به دنیا آوردند. معلوم نیست این اتفاق به دلیل بیماری بوده یا نه. زیرا نوزادان نسبتاً سالم به دنیا آمدند.
براساس یک مقاله کار منتشر شده در تاریخ 25 فوریه، سه زن باردار دیگر، که در اوایل ماه فوریه به این بیماری مبتلا شده بودند، در بیمارستان تونجی Tongji ووهان بستری بودند. هیچ‌یک از آن‌ها شدیدترین علائم ویروس کرونا را در طول دوره مطالعه تجربه نکردند و هر سه نوزاد بدون عارضه عمده متولد شدند.
یک مطالعه سوم در ژورنال Translational Pediatrics به چاپ رسید، پنج بیمارستان چینی را بررسی کرد که در آن نه زن باردار آلوده به ویروس کرونا، 10 نوزاد سالم به دنیا آوردند. شایع‌ترین علائم در زنان سرفه و تب بود. درحالی‌که چهار کودک در زمان مقرر به دنیا آمدند، شش نفر نارس و برخی از آنها علائم تنگی نفس یا تب داشتند. با پایان مطالعه، پنج نوزاد مرخص شده بودند، چهار نفر در شرایط پایدار در بیمارستان مانده بودند و یک نفر پس از تجربه نارسایی اندام درگذشت.

آیا زنان باردار مستعد ابتلا به بیماری کرونا ویروس و مرگ‌ومیر هستند؟

پاسخ: ما از گزارش‌های علمی منتشر شده درباره حساسیت زنان باردار به COVID-19 اطلاعاتی نداریم. زنان باردار دارای تغییرات ایمنی و فیزیولوژیکی هستند که ممکن است آن‌ها را در معرض عفونت‌های تنفسی ویروسی، از جمله COVID-19 حساس‌تر کند. زنان باردار همچنین ممکن است در مقایسه با مردم عادی، بیشتر مورد ابتلا به بیماری‌هایی نظیر بیماری سندرم حاد تنفسی، کرونا ویروسSARS و سندرم تنفسی کورنا ویروس MERS و سایر عفونت‌های تنفسی ویروسی، مانند آنفولانزا قرار گیرند.

شرکت کیمیا سوشا ارائه کننده محصولات ضدعفونی کننده از بهترین برند اروپا در کنار هم میهنان عزیز خود می‌باشد و با عرضه محصولات ضدعفونی کننده دست و محلول ضد عفونی کننده سطوح بیگوآنید و ضد عفونی کننده سطوح AF دکتر شوماخر آلمان سلامتی را برای مردم عزیزمان آرزومند است. برای خرید محصولات ضدعفونی کننده روی لینک‌ها کلیک کنید.

برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در دوران بارداری

پاسخ: زنان باردار برای جلوگیری از ابتلا به عفونت باید اقدامات پیشگیرانه معمول مانند شستشوی مداوم دست‌ها و جلوگیری از نزدیک شدن به افراد مشکوک به کرونا ویروس را جدی بگیرند.
دکتر ایرانی می‌گوید، زنان باردار سیستم ایمنی بدنی متغیر دارند، بنابراین اگر در معرض ویروس‌هایی مانند آنفولانزا قرار بگیرند، در معرض خطر عوارض شدیدتری قرار دارند، به‌ویژه اگر مشکلات دیگری مانند دیابت یا لوپوس داشته باشند.

خطر ویروس کرونا در بارداری : برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در دوران بارداری

آیا زنان باردار مبتلا به ویروس کرونا COVID-19 در معرض خطر جدی هستند؟

پاسخ: ما در مورد پیامدهای بارداری نامطلوب در زنان باردار با ویروس کرونا COVID-19 اطلاعاتی نداریم. درگذشته در موارد ابتلا زنان باردار به سایر کروناویروس‌های SARS-CoV وMERS-CoV گزارشاتی از جمله سقط‌ جنین و یا فوت حین زایمان ثبت‌ شده است. باید توجه داشت تب‌های بالا در سه ماهه اول بارداری می‌تواند خطر بروز نقایص خاص هنگام تولد را افزایش دهد.

آیا پرسنل مراقبت‌های بهداشتی باردار در معرض خطر عوارض جانبی هستند؟

پاسخ: پرسنل بهداشتی و درمانی باردار باید دستورالعمل‌های ارزیابی ریسک و کنترل عفونت را دنبال کنند. بر این اساس در صورت در دسترس بودن کارمندان دیگر، بهتر است کارمندان دیگر جایگزین پرسنل باردار شوند.

آیا جنین می تواند از مادر کرونا بگیرد؟

پاسخ: تصور می‌شود این ویروس عمدتاً از طریق تماس نزدیک با شخص آلوده از طریق قطرات تنفسی گسترش می‌یابد. اینکه آیا یک زن باردار مبتلابه COVID-19 می‌تواند ویروس را به جنین یا نوزاد به‌وسیله سایر روش‌ها (قبل، حین یا بعد از زایمان) منتقل کند، هنوز مشخص نیست. با این‌ حال، در موارد اخیر کودکانی که از مادران مبتلا به COVID-19 متولد شده‌اند، علائم بیماری را نداشتند. علاوه بر این، ویروس در نمونه‌های مایع آمنیوتیک یا شیر مادر تشخیص داده نشده است.

خطر ویروس کرونا در بارداری : آیا جنین می تواند از مادر کرونا بگیرد؟

آیا نوزاد متولد شده با مادران مبتلا شده به کرونا در معرض خطر هستند؟

پاسخ: براساس گزارشات، زایمان‌های زودرس یکی از متداول‌ترین پیامدهای ابتلا زنان باردار به کرونا ویروس است. با این‌ حال، هنوز اثر دقیق این ویروس بر روی جنین و نوزادان متولد شده به طور کامل مشخص نیست. با توجه به آگاهی از نتایج منفی سایر عفونت‌های ویروسی تنفسی در دوران بارداری، مانند آنفولانزا، می‌توان دریافت که پیامدهای جانبی از جمله وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس بیشتر پدیدار می‌شوند.
علاوه بر این، داشتن سرماخوردگی یا آنفلوانزا با تب بالا در اوایل بارداری ممکن است خطر بروز نقایص خاص هنگام تولد را افزایش دهد. طبق یک مطالعه در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا از نه نوزاد چینی در سنین بین 1 تا 11 ماهه، هیچ‌ یک از نوزادان “نیاز به مراقبت‌های ویژه، تهویه تنفسی نداشتند”.

آیا کرونا در یک زن باردار یا نوزاد اثرات طولانی‌مدت بر سلامت و رشد نوزاد دارد؟

پاسخ: در حال حاضر، در مورد اثرات طولانی مدت کرونا ویروس بر روی نوزادان هیچ اطلاعاتی وجود ندارد.

نحوه مراقبت کردن زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده از ویروس کرونا؟

پاسخ: تمام موارد احتیاطی را که CDC و مسئولان بهداشت عمومی برای عموم مردم توصیه می‌کنند، دنبال کنید؛ از جمله: دستان خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید، از لمس صورت خود جلوگیری کنید، مرتباً سطوح مشکوک به آلودگی را با صابون و آب یا پاک‌کننده مبتنی بر الکل (که هر دو می‌توانند به از بین بردن ویروس‌ها کمک کنند) پاک کنید. از تماس نزدیک به همه‌ی افرادی که می‌دانید مریض هستند جلوگیری کنید.
به گفته رهول گوپتا، رئیس ارشد پزشکی و بهداشتی در گروه مشاوره مادران و نوزادان مارس Dimes ، شما می‌توانید با حفظ یک شیوه زندگی به طور کلی سالم، مانند غذا خوردن خوب، کار کردن و خواب کافی، به کاهش ریسک ابتلا به بیماری کمک کنید.

خطر ویروس کرونا در بارداری : نحوه مراقبت کردن زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده از ویروس کرونا؟

اگر زن باردار احساس بیماری کرونا در خود و یا کودک خود دارد، چه‌کاری باید انجام دهد؟

پاسخ: شما باید بلافاصله از طریق تلفن با پزشک خود تماس بگیرید. اگر باردار هستید، حتی تب خفیف نیز می‌تواند برای شما یا نوزاد متولد نشده شما خطر ایجاد کند. نوزادان تازه به دنیا آمده نیز در برابر بیماری آسیب‌پذیر تلقی می‌شوند. به تشخیص پزشک خود، هم آزمایش آنفولانزا و هم ویروس کرونا COVID-19 را انجام دهید.

آیا مادر مبتلا به کرونا در دوران شیردهی می‌تواند به فرزند خود شیر دهد؟

پاسخ: حکم متعارف این است که یک والد بیمار باید به فرزند خود شیر دهد، زیرا شیر مادر حاوی آنتی‌بادی و سایر مواد مغذی حیاتی است. تاکنون، در معدود مطالعات انجام شده که شیر مادر را تجزیه و تحلیل کرده‌اند، اثری از وجود ویروس پیدا نکرده‌اند.
سؤال دشوار این است که آیا مادر باید مستقیماً به کودک خود شیر دهد یا اینکه شیر را دوشیده و فرد سالم آن شیر را به نوزاد دهد؟ اگر مادر به‌طور مستقیم می‌خواهد به کودک خود شیر دهد باید ماسک بپوشد، از سرفه و عطسه خودداری کند، و دست‌ها را قبل و بعد از شیردهی بشوید.

نتیجه گیری:

زنان باردار ممکن است در مقایسه با مردم عادی، بیشتر مورد ابتلا به بیماری‌هایی نظیر بیماری سندرم حاد تنفسی، کرونا ویروس SARS و سندرم تنفسی کورنا ویروس MERS و سایر عفونت‌های تنفسی ویروسی، مانند آنفولانزا قرار گیرند. بنابراین باید اقدامات پیشگیرانه معمول مانند شستشوی مداوم دست‌ها و جلوگیری از نزدیک شدن به افراد مشکوک به کرونا ویروس را جدی بگیرند.


اخبار پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
اخبار پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر