آیا فشار خون بالا می‌تواند باعث سردرد شود؟

اخبار سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
آیا فشار خون بالا می‌تواند باعث سردرد شود؟

فشار خون بالا

زمانی که فشار خون به طور مکرر و به دفعات تا فشار 12 روی 18 و یا بالاتر از آن بیایید، به‌ عنوان بحران فشار خون شناخته می‌شود. اگر شخصی، فشار خون بالا داشته باشد، ولی علائم دیگر فشار خون مانند سردرد، سرگیجه، تهوع، گیجی، تاری دید، ضعف و تشنج را ، از خود نشان نمی‌دهد، به‌ عنوان فوریت فشار خون شناخته شده و اگر سایر علائم را هم داشته باشد، به‌ عنوان اورژانس فشار خون، شناخته می‌شود.

تشخیص بالا بودن فشار ، بدون استفاده از دستگاه فشار خون می‌تواند سخت باشد. بسیاری از مردم تا قبل از این ‌که مبتلا به فشار خون بالا و خطرناک شوند، ممکن است اصلاً علائمی نداشته باشند. وقتی علائم ناشی از فشار خون بالا بروز پیدا می‌کنند، ممکن است باعث سردرد شود. افرادی که مشکوک به علائم بالا بودن فشار خون هستند، نباید از آن چشم‌پوشی کنند.

ما در این خبر، برخی علائم مربوط به فشار خون بالا ، نظیر سردرد و … را توضیح می‌دهیم. این موارد همچنین برای هنگامی که به درمان فوری پزشکی نیاز است نیز، کاربرد دارد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” نوشیدنی شگفت‌انگیز برای کاهش فشار خون ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

علائم فشار خون بالا

فشار خون بالا با علائم اصلی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع، گیجی، تاری دید، ضعف و تشنج همراه است. اگر فردی، دارویی برای کاهش فشار خون دریافت کند، علائم در کمتر از یک ساعت بهبود می‌یابند.

تمامی افرادی که فشار خونی بالا دارند، همه علائم را از خود نشان نمی‌دهند، بنابراین، فشار خون بالا به‌ عنوان یک کشنده‌ی خاموش و ساکت، شناخته می‌شود.

سایر علائم فشار خون بالا عبارتند از :

  • درد در قسمت پشت بدن
  • سخت صحبت کردن
  • سوزش صورت
  • خونریزی بینی
  • بی ‌حسی یا ضعف
  • اضطراب شدید
  • نفس‌های کوتاه
  • تغییر دید

فشار خون بالا : علائم فشار خون بالا

آیا فشار خون بالا سردرد می‌آورد؟

با توجه به گفته نویسندگان و مطالعات انجام شده، بالا رفتن فشار خون باعث، سردرد می‌شود، چراکه روی سد خونی  مغزی تأثیر می‌گذارد. فشار خون بالا ممکن است فشار اضافی بر روی مغز بیاورد و در ادامه آن ممکن است بعضی از عروق مغزی، خون را به بیرون نشت دهند. این اتفاق ممکن است باعث ادم یا تورم شود که مشکل ‌ساز است، چراکه، مغز درون جمجمه جای گرفته و فضای اضافی برای تحمل این تورم و فشار را ندارد. تورم باعث وارد شدن فشار بیشتری به مغز شده که باعث ایجاد سردرد می‌شود.

سردرد ناشی از فشار خون بالا چگونه است؟

با توجه به مقاله‌ ثبت شده از سوی مجله‌ی Iranian journal of neurology، سردرد ناشی از فشار خون بالا ، معمولاً در دو طرف سر حس می‌شود. این سردرد حالت نبض زدن را دارد و معمولاً با فعالیت فیزیکی بدتر هم می‌شود.

درمان سردرد ناشی از فشار خون بالا

افرادی که دچار سردردهای ناشی از بالا رفتن فشار خون هستند، می‌بایست فوراً تحت مراقبت‌های پزشکی و درمانی قرار گیرند. عدم توجه به درمان، ریسک حمله قلبی، آسیب به ارگان و یا اثرات جانبی ناخواسته را در پی دارد.

پزشکان، سردردهای ایجاد شده به خاطر فشار خون بالا را، با علائم مرتبط با آن به ‌عنوان یک فشار خون اورژانسی طبقه‌بندی می‌کنند که اغلب این وضعیت، نیاز به تزریق داروهای داخل وریدی (IV) دارد، برخی از این داروها عبارتند از :

  • نیکاردیپین
  •  لابتالول
  • نیتروگلیسرین
  • سدیم نیتروپروساید

 

توجه داشته باشید، افراد نباید خودسرانه اقدام به کاهش فشار خون، به ‌وسیله‌ی داروهای مختلف ( مخصوصاً داروهای وریدی) کنند، بلکه می‌بایست فوراً به اورژانس رفته و یا با فوریت‌های پزشکی تماس حاصل کنند تا فشار خون بالای آن‌ها باعث ایجاد اثرات جانبی ناخواسته نشود.

در کل افراد مبتلا به فشار خون بالا می‌بایست همیشه گوش‌ به‌ زنگ بوده، داروها و شماره تماس‌های ضروری را به همراه خود داشته باشند.


اخبار پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع خبر :

تهیه شده توسط : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
اخبار پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر