حفره های خطرناک ذهنی

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
حفره های خطرناک ذهنی

افکار منفی و مثبت ذهن

مجله پزشکی و سلامتهر انسانی در طول زندگی خود میزان مشخصی انرژی در اختیار دارد این مقدار انرژی، در بین افکار مختلف تقسیم شده است و هر کدام درصدی از نیروی ذهن را به خود اختصاص داده‌اند. طبیعتاً بعضی از افکار در حوزه مثبت و بعضی دیگر در حوزه افکار منفی قرار دارند هر چه شما به قلمرو منفی توجه بیشتری داشته باشید سهم بیشتری از انرژی خود را به آن اختصاص داده‌اید و از انرژی که باید در جهت تحقق خواسته‌های قلبی و تبلور اهدافتان قرار بگیرد کاسته‌اید. اما انرژی موجود در قلمرو افکار مثبت، علاوه بر آنکه یک پشتوانه قوی برای رسیدن به اهدافتان است، به دلیل فرکانس بالایی که دارد همچون یک دیواره آتش، ذهن را در برابر ورود پالس‌های منفی در امان نگه می‌دارد هرچه انرژی شما در این ناحیه بیشتر باشد سپر ذهنی قوی‌تری در اختیار خواهید داشت.

اگر تعادل انرژی مثبت و منفی برهم بخورد

هر کسی به تناسب زندگی خود در شرایط روحی تقریباً ثابتی به سر می‌برد و از لحاظ انرژی، تعادلی بین دو حوزه مثبت و منفی برقرار می‌کند اما گاهی در زندگی شرایطی ایجاد می‌شود که این تعادل به هم می‌ریزد و حالات روحی انسان دچار تغییر ملموسی می‌شود. این عدم تعادل به این دلیل است که  در اثر اتفاقات پیش آمده، به یک‌باره میزان قابل توجهی از انرژی به طرف ناحیه دیگر جریان پیدا می‌کند. اگر این جریان انرژی به طرف افکار منفی باشد دو پیامد نامطلوب به دنبال خواهد داشت: اول آنکه در این شرایط افکار منفی قدرت بیشتری خواهند گرفت و توانایی بیشتری برای تحت تأثیر قرار دادن زندگی فرد به دست می‌آورند، دوم اینکه به علت جریان پیش آمده، یک خلأ انرژی در قلمرو افکار مثبت پدید می‌آید و سپر ذهنی را تضعیف می‌کند. این خلأ انرژی همچون یک حفره امنیتی راه را برای ورود سایر افکار منفی هموار می‌کند.

 وقتی که ذهن توان دفاعی خود را از دست دهد موج‌های افکار منفی می‌توانند از حفره ایجاد شده راه را به مغز باز کنند. در اثر این خلأ انرژی فرد کمبودی را در زندگی خود احساس خواهد کرد و در صدد جبران آن بر می‌آید اما معمولاً راه حل‌هایی که به ذهنش می‌رسد منشأ گرفته از همان افکاری هستند که از طریق حفره انرژی به ذهن او راه یافته‌اند بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که اقدام‌هایی که فرد در این راستا انجام می‌دهد نتایج مطلوبی به بار آورد.

از مواردی که می‌توان مثال زد “دل به هر کس دادن برای فرار از تنهایی، استفاده از مواد روان گردان برای احساس شادی، دست زدن به اعمال انتقام‌جویانه برای آرام کردن حس نفرت” و سایر کارهای ناهنجاری که همه نتایج دست و پا زدن‌هایی است که فرد در جهت رفع کردن خلأ پیش آمده انجام می‌دهد اما هیچ‌کدام از این‌ها درمان درد او نیستند درمان درد او در وجود خودش نهفته است. بنابراین لازم است که در چنین مواقعی قبل از آغاز هر اقدامی، به ذهن خود مراجعه کنید و درمان را در ذهن خود جستجو کنید نه در دنیای بیرون.

اگر تعادل انرژی مثبت و منفی برهم بخورد

راه حل برقراری تعادل بین انرژی مثبت و منفی چیست؟

راه حل به تعادل برگرداندن ذهن این است که در مرحله اول جلوی جریان انرژی به سمت افکار منفی گرفته شود چون با حرکت نیرو به این ناحیه، احساسات منفی همچون احساس خشم، احساس نفرت و احساس تنهایی می‌توانند به شدت نیرو بگیرند، شما باید در اقدام نخست مانع از قدرت گرفتن بیشتر این عوامل مخرب شوید و در مرحله دوم باید قدرت را از آن‌ها بگیرید و نیرو را به حوزه افکار مثبت انتقال دهید تا خلأ انرژی شکل گرفته در این حوزه بر طرف گردد.

 متأسفانه در دنیای مدرن و پر هیاهو، انسان‌ها خودشان را در شلوغی زندگی گم کرده‌اند و دست به کارهایی می‌زنند که هیچ ارتباطی با خواسته قلبی و اهداف ذهنی‌شان ندارد. بهترین راه برای رسیدن به سلامت روحی و گام برداشتن در جهت خواسته‌های قلبی آن است که راه را به ذهن خود باز و با آن ارتباط برقرار کنید در این حالت است که می‌توان انرژی را به صورت آگاهانه در اختیار افکاری قرار داد  که در جهت اهداف ذهنی و مسیر سعادت ما هستند،  در غیر این صورت انرژی به صورت کنترل نشده در بین افکار مختلف پراکنده می‌شود و چه بسا در این بین سهم افکار منفی بیشتر هم باشد. بهترین راه برای ارتباط با ذهن به توصیه بسیاری از روانکاوان برجسته، انجام عمل سکوت ذهنی است در این پروسه که مغز به سطح آلفا می‌رسد یکی از مؤثرترین راه‌ها برای آرام کردن ذهن است و در این حالت است که شما می‌توانید به دور از آشفتگی‌ها راه را به سوی ذهن خود باز کنید.

راه  انجام عمل سکوت ذهنی

برای رسیدن به سطح آلفا شما باید روزانه حدود 20 دقیقه در محلی ساکت و به دور از هر گونه سرو صدا و آشفتگی مغز خود را آرام نگه دارید. معمولاً بهترین زمان برای عمل سکوت ذهنی صبح به محض بیدار شدن از خواب است. برای انجام این تمرین، چشمانتان را ببندید و فارغ از هر اندیشه مزاحم، ذهن خود را به دم و بازدم‌های خود متمرکز کنید. بعد از چند دقیقه که ذهنتان به آرامش عمیقی رسید آنگاه می‌توانید نیروی ذهن خود را برای تمرکز بر روی یکی از افکارتان، به نظم در آورید. قبل از انجام این عمل لازم است که لیستی از اندیشه‌هایتان که به شما انرژی می‌دهند و با آن‌ها احساس شادمانی می‌کنید و یا لیستی از افکاری که در جهت خواسته‌های قلبی شما هستند تهیه کنید این اندیشه‌ها باید جان بگیرند تا زندگی دوباره‌ای برای شما به ارمغان بیاورند. در طول این مدت سعی کنید با ساختن تصاویر ذهنی مورد دلخواه، نیروی بیشتری را به اندیشه‌های مثبت انتقال دهید. با انجام این عمل نه تنها از کمتر شدن انرژی در قلمرو افکار مثبت جلوگیری کرده‌اید بلکه توانسته‌اید پروسه انتقال قدرتی را به اجرا بگذارید که سبب تقویت هرچه بیشتر حوزه افکار مثبتتان می‌شود.

مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر