تلیترومایسین (telithromycin)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: تلیترومایسین
نام عمومی انگلیسی: telithromycin
نام تجاری: Ketek
کاربرد: عفونت‌های باکتریایی

اطلاعات دارویی تلیترومایسین

اطلاعات دارویی : تلیترومایسین برای درمان عفونت‌های ریوی و حلق به خصوص زمانی که عاملی عفونت باکتریایی باشد و دیگر آنتی بیوتیک ها در درمان ناتوان باشند به کار می‌رود.  این دارو هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان بالای 12 سال به کار می‌رود. داروی تلیترومایسین سبب کشته شدن باکتری‌های عامل عفونت می‌شود.

موارد منع مصرف داروی تلیترومایسین

  • به تاریخ انقضای داروی تلیترومایسین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی تلیترومایسین را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید.
  • تداخل دارویی تلیترومایسین را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.
  • هرگز وقفه‌ای در مصرف داروی تلیترومایسین ایجاد نکنید.

تداخل دارویی تلیترومایسین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با تلیترومایسین تداخل ‌کنند عبارتند از: کلیندامایسین، دیگوکسین، داروهای قلیایی (مانند دی هیدرو ارگوتامین، ارگوتامین)، ایوابرادین (ivabradine)، متروپولول، برخی داروهای “استاتین” برای کلسترول بالا (آتورواستاتین، لوواستاتین، سیمواستاتین)، وارفارین.

سایر داروهایی که می‌تواند بر حذف تلیترومایسین از بدن تأثیر گذارد و عملکرد این دارو را نیز تحت تأثیر قرار دهند، عبارت‌اند از: آمیودارون (amiodarone)، سایمتیدین (cimetidine)، تاکرولیموس (tacrolimus)، مخمر سنت جان، داروهای ضد تشنج (مانند کاربامازپین)، ضد قارچ‌های آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول)، آنتی‌بیوتیک ماکرولید (مانند اریترومایسین)، مهارکننده‌های پروتئاز HIV (مانند ریتوناویر)، ریفامایسین‌‌ها (مانند ریفابوتین (rifabutin)).

اگر چه بیشتر آنتی بیوتیک‌ها بعید است که کنترل بارداری را تحت تاثیر قرار دهند اما آنتی‌بیوتیک‌هایی مثل ریفامپین (rifampin) و ریفابوتین (rifabutin)، اثر بخشی کنترل بارداری هورمونی از قبیل قرص، پچ، یا حلقه را کاهش می‌دهند. قبل از استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

علاوه بر تلیترومایسین بسیاری از داروها ممکن است ریتم قلب (طولانی شدن زمان QT) را تحت تأثیر قرار دهند، از جمله: آمیودارون (amiodarone)، دوفتیلید (dofetilide)، پیموزاید (pimozide)، پروکائین آمید (procainamide)، کینیدین (quinidine)، سوتالول (sotalol)، آنتی‌بیوتیک‌های ماکرولید (مانند اریترومایسین).

نکاتی که قبل از مصرف تلیترومایسین باید در نظر گرفته شود

برخی از داروها برای افرادی با شرایط خاص مناسب نیست و بعضی داروها نیز در صورتی‌ که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است قبل از مصرف داروی تلیترومایسین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی که باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورتی که هر نوع بیماری کبدی و کلیوی دارید.
  • در صورتی که دچار بیماری‌های قلبی هستید و یا ضربان قلب نامنظمی دارید.
  • در صورتی که مبتلا به بیماری میاستنی گراویس هستید.
  • در صورتی که مبتلا به بیماری خونی پورفیری هستید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

عوارض جانبی احتمالی داروی تلیترومایسین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • اسهال: آب فراوانی بنوشید تا آب از دست رفته تأمین گردد. در صورت تداوم، شدیدتر شدن و خونی شدن اسهال، سریع به پزشک اطلاع دهید.
  • احساس کسالت، درد معده، نفخ و سوء هاضمه: غذاهای ساده مصرف کنید. از خوردن غذاهای پرچرب و تند خودداری کنید.
  • تاری دید، احساس ضعف و گیجی: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری کنید.
  • سردرد: از پزشکتان بخواهید که یک مسکن مناسب تجویز نماید.
  • تغییر مزه چشایی: پس از اتمام دوره مصرف قرص این عارضه نیز برطرف خواهد شد.

نکته مهم: در صورت بیمار شدن و یا ابتلا به یرقان و یا تیره‌تر شدن اوره با پزشک خود مشورت نمایید. این می‌تواند نشانگر اختلالات کبدی باشد.

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از تلیترومایسین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه نگهداری داروی تلیترومایسین

  • تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه‌ دارید.
  • دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

 آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


مقاله پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر