سلامت دهان و دندان در سنین بالا

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
سلامت دهان و دندان در سنین بالا

چکیده مطلب 

مراقبت از دندان در سنین بالا نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دهان و همچنین سلامت کلی بدن دارد. بر خلاف آنچه عموم باور دارند، از دست دادن دندان ها در سنین بالا طبیعی نیست. مقاله زیر را مطالعه نمایید تا از مراقبت‌های لازم برای دندان در سنین مختلف آگاه شوید.

سلامت دهان و دندان در سنین بالا  

یک باور اشتباه در مورد سلامت دهان و دندان در سنین بالا این است که هرچه سن بالاتر می‌رود، از دست دادن دندان ها عادی است. این باور به شدت غلط است، دندان ها باید در تمام عمر باقی بمانند. وضعیت دندان ها در سلامت کلی بدن و طول عمر بسیار مؤثر است. به عبارت دیگر، اگر به مراقبت از دهان و دندان با افزایش سن اهمیت بدهید، در واقع شما دارید به سلامت بقیه بدن خود و طول عمر بهتر خود اهمیت می‌دهید.

عدم بهداشت دهان و دندان با افزایش سن باعث بروز مشکلات مزمن لثه (خونریزی لثه) که باعث وخیم شدن ساختار دهان و از دست دادن دندان ها در سنین بالا می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” بهداشت دهان و دندان در طب سنتی ” را نیز در وب‌سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی آنلاین سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

مشکلات دهان و دندان در سن بالا

معمولاً باورهای اشتباهی در مورد سلامت دندان ها در سنین بالا وجود دارد:

ریختن دندان ها یک باور اشتباه در مورد سلامت دهان و دندان در سالمندان : ریسک ریختن دندان ها در سال‌های اول کودکی در بیشترین حالت خود قرار دارد. با بالا رفتن سن، ریختن دندان ها احتمال کمتری پیدا می‌کند.

یکی از انواع ریختن دندان ها که بیشتر شایع است، مشکلات ریشه است. ضایعاتی در ریشه دندان پدیدار می‌شوند که توسط لثه پوشیده می‌شوند. مشکلی که باعث افزایش میزان بزاق شود باعث افزایش از بین رفتن ریشه دندان می‌شود.

  • مشکلات لثه یکی از مشکلات دهان و دندان در سن بالا : هرچه سن بالاتر می‌رود، ریسک مشکلات لثه زیاد می‌شود. با هر سال افزایش سن، باید بیشتر مراقب سلامت لثه‌هایمان باشیم.

اگر مشکل ورم لثه را دارید ” تورم و قرمزی لثه را چگونه درمان کنیم ” را مجله پزشکی دکتر سوشا مطالعه نمایید.

پیشنهاد: برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد بهداشت دهان و دندان روی لینک کلیک کنید.

  • سرطان دهان یکی از مشکلات دهان و دندان در سن بالا : با بالا رفتن سن ریسک ابتلا به سرطان دهان نیز افزایش پیدا می‌کند.

6 روش برای سلامت دندان ها در سنین بالا

1- محدود کردن شیرینی و غذاهای حاوی نشاسته و نوشابه‌ها برای سلامت دندان ها در سنین بالا :

هردوی مواد غذایی شیرین و حاوی نشاسته بدترین چیز برای سلامت دهان و دندان در سالمندان و افراد جوان هستند. شکر باعث به وجود آمدن اسید و خورده شدن ساختار دندان ها می‌شود و نشاسته به دندان ها چسبیده و پلاک و باکتری به وجود می‌آورد.

مصرف نکردن نشاسته و مواد غذایی شیرین نه تنها به سلامتی شما کمک می‌کند بلکه به سلامت دهان و دندان در سنین بالا و جوانی نیز کمک می‌کند. از مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام دوری کنید چون باعث می‌شود میل به مصرف بیشتر شکر داشته باشید که باعث چاقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

سلامت دهان و دندان در سنین بالا : محدود کردن شیرینی و غذاهای حاوی نشاسته و نوشابه‌ها برای سلامت دندان ها در سنین بالا

2- مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت روزانه یا همان بهداشت دهان و دندان با افزایش سن :

حتماً به صورت روزانه دوبار مسواک بزنید و روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید. مسواک و نخ دندان باعث می‌شود دندان‌ها در مقابل پلاک، پوسیدگی و مشکلات لثه مقاوم شوند و سلامت دهان و دندان در سنین بالا تضمین شود.

از سایت سلامتی و پزشکی drsosha حتماً بخوانید! ” درمان گیاهی بوی بد دهان “

دریافت مشاوره پزشکی آنلاین سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکترسوشا ثبت کنید.

3- چکاپ مداوم برای اطمینان از سلامت دندان ها در سنین بالا :

با مراجعه مداوم به دندان‌پزشک، می‌توانید مشکلات دهان و دندان در سن بالا را شناسایی نموده و برای برطرف کردن آن‌ها در مراحل اولیه اقدام نمایید. اگر در درمان دندان ها کوتاهی نمایید ممکن است آسیب دائمی به آن‌ها وارد شود.

4- ترک سیگار یک نکته بسیار مهم در بهداشت دهان و دندان با افزایش سن :

سیگار کشیدن باعث آسیب رساندن به دندان ها و بافت دهان و همچنین پایین آوردن سیستم ایمنی و کاهش میزان اکسیژن داخل خون می‌شود. افراد سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات لثه هستند و در کنار بالا رفتن سن، مشکلات دهان و دندان در این افراد یک مشکل جدی به شمار می‌رود. همچنین سیگار کشیدن نقش مهمی در ابتلا به سرطان دهان دارد.

5- از دندان‌های پر شده مواظبت کنید:

برای افرادی که در گذشته کارهای دندانی داشته‌اند، بسیار مهم است که پر کرده ها، روکش‌ها یا حتی ایمپلنت‌های دندان خود را مرتباً کنترل نمایند که تا آخر عمر همان‌گونه سالم باقی بمانند.

اگر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید، حتماً مطمئن شوید که آن‌ها را تمیز نگه می‌دارید و از روش‌های مراقبتی که پزشک برای آن توصیه می‌کند استفاده کنید. درست مثل دندان‌های طبیعی، اگر از دندان‌های مصنوعی نیز به درستی مراقبت کنید می‌توانند زمان زیادی برای شما ماندگار باشند. اگر  دچار درد در ناحیه دهان، نفس بدبو یا هرگونه ناراحتی شدید، با دندانپزشک خود ملاقاتی داشته باشید.

سلامت دهان و دندان در سنین بالا : از دندان‌های پر شده مواظبت کنید

6- تغذیه سالم برای مراقبت از دهان و دندان با افزایش سن :

داشتن یک تغذیه سالم و متناسب که سرشار مواد غذایی مناسب سیستم ایمنی و ذ است، نه تنها باعث می‌شود که سلامت باشید بلکه برای مراقبت از دهان و دندان با افزایش سن نیز ضروری است. حتماً از غذاهای تخمیری که به تنظیم میزان باکتری‌های موجود در دهان کمک می‌کند، استفاده نمایید. این غذاها شامل پنیر، کره، کفیر و ماست پروبیوتیک می‌شود. غذاهای تخمیر شده دیگر شامل سبزی‌هایی مثل کلم می‌شود.

درباره ” ویتامین ضد التهاب ” از سایت سلامتی دکتر سوشا بخوانید.

برخی مواد غذایی می‌توانند به بهبود سیستم ایمنی شما کمک کنند و با افزایش سن، در مقابل عفونت‌ها و بیماری‌ها که در دهان ایجاد می‌شوند شما را مقاوم کنند. از مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی سیر (خام و تازه)، روغن نارگیل و سبزی‌های برگی هستند. ویتامین D3 نیز برای سیستم ایمنی و سلامت ذهن بسیار مفید است ولی با این وجود بسیاری از افراد حد خیلی پایینی از آن را دارند.

نتیجه گیری:

مراقبت از دندان‌هایتان در سنین بالا در حفظ سلامت کلی افراد و افزایش طول عمر بسیار مؤثر است. مراقبت روزانه از دندان ها، رژیم غذایی مناسب و بدون قند و نشاسته و ترک سیگار از مهم‌ترین موارد برای مراقبت از دندان‌هایتان در سنین بالا هستند.

منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

داروهای مرتبط با این مقاله
مشاهده و جستجوی داروهای بیشتر

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر