هشدار مسمومیت با متانول با هدف پیشگیری از کرونا

اخبار سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
هشدار مسمومیت با متانول با هدف پیشگیری از کرونا

#کرونا_را_شکست_می‌دهیم

خطرات نوشیدن متانول

متانول یک الکل سمی است که به عنوان حلال، سموم دفع آفات و منبع سوخت جایگزین استفاده می‌شود. این ماده با فرمول شیمیایی CH3OH ساده‌ترین الکل است و کمترین خاصیت ضدعفونی کنندگی را در بین الکل‌ها دارد. متانول یا الکل چوب معمولا استفاده صنعتی دارد و به عنوان حلال به کار می‌رود. به طور معمول برای شناسایی متانول از اتانول به آن رنگ افزودنی نارنجی اضافه می‌کنند.
متاسفانه در روزهای اخیر میزان مسمومیت با متانول بسیار بالا رفته است. به طوری که 57 نفر از هم‌وطنان در استان‌های مختلف جان خود را از دست داده‌اند.  به علت کمیاب شدن اتانول به دلیل شایع شدن کرونا، عده‎ای از افراد سودجو، با اضافه کردن چند قطره وایتکس به متانول رنگ نارنجی آن را از بین می‌برند و به عنوان الکل طبی به مردم می‌فروشند و متاسفانه خوردن الکل تقلبی و متانول باعث مسمومیت و مرگ عده‌ی زیادی از مردم شده است.
بیشتر مسمومین بیان کرده‌اند که به علت شایعات منتشر شده در مورد کرونا، برای پیشگری از کرونا الکل نوشیده‌اند. در حالی که سازمان جهانی بهداشت به طور واضح اعلام کرده است که نوشیدن الکل به هیچ عنوان کمکی به پیشگیری از کرونا نمی‌کند.
بنابراین نوشیدن الکل برای جلوگیری از کرونا نه تنها فایده‍‌ای ندارد؛ بلکه در صورت مصرف الکل تقلبی و متانول می‌تواند باعث صدمات جدی و مرگ شود.
مسمومیت با متانول بیشتر در اثر خوردن نوشیدنی‌های حاوی متانول رخ می‌دهد. همچنین استنشاق غلظت بالای بخار متانول و جذب پوستی متانول نیز باعث مسمومیت می‌شود. متانول سمیت بالایی در بدن انسان دارد. مصرف تنها 10 میلی‌لیتر متانول می‌تواند باعث کوری شود. 30 میلی‌لیتر از آن می‌تواند انسان را بکشد. بنابراین مصرف متانول به عنوان ضد عفونی کننده یا مصرف خوراکی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

اثرات مسمومیت با متانول

اثرات نوشیدن و مسمومیت با متانول ممکن است بعد از 1 تا 72 ساعت بعد از مصرف مشخص شود. محصولات متابولیسم متانول در خون باعث تجمع اسید در خون می‌شود.
اثرات منفی اولیه مسمومیت متانول شامل خواب آلودگی، کاهش سطح هوشیاری، گیجی، سردرد، سرگیجه و عدم توانایی در هماهنگی ماهیچه ها می‌باشد. این علائم ممکن است با مستی ناشی از نوشیدن مشروبات الکلی یکسان باشد بنابراین به طور جدی توصیه می‌شود از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید. سایر اثرات جدی نوشیدن الکل صنعتی یا متانول شامل کوری، تهوع و استفراغ، نارسایی قلبی و تنفسی و مرگ می‌باشد.

مسمومیت با متانول : اثرات مسمومیت با متانول

چگونگی تشخیص متانول از اتانول

متاسفانه در روزهای اخیر آزمایشی به عنوان آزمایش شعله به عنوان روش شناسایی متانول از اتانول معرفی می‌شود. این روش به هیچ وجه علمی نیست و رنگ شعله متانول و اتانول تفاوت چندانی ندارد. تنها روش افتراق متانول از اتانول تست‌های آزمایشگاهی است. بنابراین توصیه می‌شود از نوشیدن هرگونه الکل خودداری کنید و الکل طبی برای ضد عفونی را فقط از مراکز معتبر و با تاییدیه سازمان غذا و دارو تهیه کنید.

شرکت کیمیا سوشا ارائه کننده محصولات ضدعفونی کننده از بهترین برند اروپا در کنار هم میهنان عزیز خود می‌باشد و با عرضه محصولات ضدعفونی کننده دست و محلول ضد عفونی کننده سطوح بیگوآنید و ضد عفونی کننده سطوح AF دکتر شوماخر آلمان سلامتی را برای مردم عزیزمان آرزومند است. برای خرید محصولات ضدعفونی کننده روی لینک‌ها کلیک کنید.

هشدار سازمان غذا و دارو در مورد مصرف الکل صنعتی و مسمومیت ناشی از متانول

با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا در کشور، بر بهداشت دست‌ها و گندزدایی سطوح و نقش مهم ضد عفونی کننده های بر پایه الکل اتیلیک (اتانول) تاکید شده است. متاسفانه براساس مشاهدات و گزارش‌های به دست آمده از برخی بیمارستان‌های کشور، مواردی از مسمومیت در اثر مصرف خوراکی محلول‌های حاوی اتانول و حتی مرگ در اثر مصرف خوراکی الکل متیلیک (متانول) به اشتباه و یا با هدف پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید و کووید 19 در برخی از بیماران گزارش شده است.
در این رابطه توجه به نکات زیر دارای اهمیت است:

  1. براساس مستندات علمی، مصرف خوراکی الکل اتیلیک (اتانول) و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
  2. الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت‌های شدید، کوری و مرگ همراه است.
  3. برخلاف اتانول که جذب پوستی از پوست سالم ندارد، میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوست‌های آسیب دیده بالا بوده و می‌تواند سبب بروز مسمومیت شود.
  4. با توجه به خصوصیت سمی متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بین‌المللی، هیچ‌گونه توصیه‌ای مبنی بر استفاده از متانول جهت ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح مانند: دستگیره در، میز کار، کف و… وجود ندارد.
    با توجه به موارد ذکر شده، به هموطنان عزیز توصیه می‌شود به هیچ وجه متانول (و یا الکل صنعتی) که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول می‌باشد، برای ضد عفونی دست و پوست استفاده نکرده و چنانچه قصد دارند از فرآورده‌های ضدعفونی بر پایه الکل استفاده کنند، تنها از محلول‌های آبی الکل اتیلیک (اتانول) و یا فرآورده‌های استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب 62 تا 70 درصد و با رعایت اصول توصیه شده، استفاده کنند.

مسمومیت با متانول : هشدار سازمان غذا و دارو در مورد مصرف الکل صنعتی و مسمومیت ناشی از متانول


اخبار پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

داروهای مرتبط با این مقاله
مشاهده و جستجوی داروهای بیشتر

شما هم می توانید در مورد این پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
اخبار پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر