مواد ضروری تغذیه دوران بارداری برای مادر و جنین

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
مواد ضروری تغذیه دوران بارداری برای مادر و جنین

چکیده مطلب 

تغذیه دوران بارداری اهمیت زیادی دارد چون تعیین کننده سلامت هردوی مادر و نوزاد است. مواد غذایی خاصی هستند که در طول بارداری باید حتماً مصرف شوند. برای اطلاع در مورد مواد ضروری تغذیه دوران بارداری ادامه مقاله را مطالعه نمایید.

اهمیت تغذیه دوران بارداری

هر آنچه که مادر در طول دوران بارداری می‌خورد و می‌آشامد، منبع غذایی اصلی جنین است. بنابراین بسیار مهم است که مادران از مایعات و غذاهایی استفاده کنند که مواد مغذی لازم برای رشد و تکامل نوزاد را فراهم کند. داشتن روش مناسب برای تغذیه دوران بارداری یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌هایی است که می‌توان به جنین اهدا کرد.

 در بهترین شرایط، پیش از اقدام به بارداری، مادر تغذیه صحیح را پیش می‌گیرد؛ اما مهم نیست در ماه چندم بارداری هستید و چقدر تا زایمان زمان‌دارید، هیچ‌وقت برای تغذیه سالم دوران بارداری دیر نیست. مصرف مواد مغذی در دوران بارداری هم سلامت مادر و هم سلامت جنین را تأمین می‌کند.

شما همواره میتوانید از مشاوره پزشکان سایت پزشکی دکتر سوشا استفاده نمایید. سوالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

توصیه می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با مراقبت از دندان در دوران بارداری مقاله ” راز سلامت دندان در دوران بارداری ” را از مجله پزشکی و سلامتی دکتر سوشا مطالعه نمایید.

یک پیشنهاد رایگان به کاربران : در صورتی که سوالی دارید، می‌توانید به بخش مشاوره پزشکی آنلاین سایت پزشکی دکتر سوشا مراجعه کرده و سؤالات خود را مطرح نمایید. 

مواد غذایی مورد نیاز دوران بارداری

غذایی که یک خانم باردار در طول روز مصرف می‌کند، برای رشد سلول‌های بدن ، تأمین انرژی و نیرو بخشیدن به بدن استفاده می‌شود. همچنین نیازهای اولیه تغذیه نوزاد را تأمین، و الگویی برای روش تغذیه آن‌ها در طول  عمرشان تعیین می‌کند. یک خانم طی دوران بارداری خود به مواد کلسیم، فولیک اسید، آهن، ویتامین ث و پروتئین نیز دارد.

پروتئین در تغذیه دوران بارداری

محققان توصیه می‌کنند که یک خانم باردار در طول روز بین 75 تا 100 گرم پروتئین مصرف کند. پروتئین در رشد بافت جنین ،مثل مغز، تأثیر مثبت دارد. همچنین مصرف پروتئین به رشد بافت سینه و مجرای ادراری کمک کرده و در افزایش خون‌رسانی به بدن کمک می‌کند.

یکی از موارد مهم در هنگام اقدام به بارداری، کنترل وزن است. اگر برای کاهش وزن نیاز به کمک پزشک متخصص تغذیه دارید، میتوانید از مشاوره تغذیه سایت سلامتی Drsosha کمک بگیرید.

منبع اصلی پروتئین برای خانم‌های باردار، گوشت است که برابر 3-2 وعده (هر وعده حدود 85 گرم) در روز مورد نیاز است. مثال‌هایی از انواع گوشت مناسب برای این دوران شامل غذاهای دریایی، جگر، مرغ، گوشت گاو، گوشت بره و مغزها هستند.

یکی دیگر از منابع حاوی پروتئین بسیار مفید در دوران بارداری، غلات هستند. مصرف روزانه 3-2 وعده (هر وعده نصف فنجان) از غلات توصیه می‌شود. غلات مفید برای دوران بارداری شامل نخودفرنگی، لوبیا قرمز ، لوبیا سفید، لوبیا سیاه، لوبیا چشم‌بلبلی و نخود هستند.

کلسیم در تغذیه دوران بارداری

میزان مصرف روزانه کلسیم در دوران بارداری، 1000 میلی‌گرم در روز است. کلسیم به تعدیل مایعات بدن مادر و جنین و همچنین رشد استخوان‌ها و جوانه‌های دندان نوزادان کمک می‌کند.

مصرف 3-4 وعده از مواد غذایی زیر به‌صورت روزانه در دوران بارداری برای تأمین کلسیم مفید است:

  • شیر (هر وعده = یک لیوان)
  • تخم‌مرغ (هر وعده = یک عدد)
  • ماست (هر وعده = یک فنجان)
  • پنیر (هر وعده = یک قوطی کبریت)
  • لوبیا سفید (هر وعده = نصف فنجان)
  • بادام (هر وعده = یک‌سوم فنجان)
  • ماهی سالمون (هر وعده = 85 گرم)
  • برگ ترب (هر وعده = یک فنجان)
  • کاهو (هر وعده= یک فنجان)

پیشنهاد: برای اطلاعات بیشتر در مورد سلامت زنان روی لینک کلیک کنید.

تغذیه دوران بارداری : کلسیم در تغذیه دوران بارداری

آهن در تغذیه دوران بارداری

آهن همراه با موادی مثل سدیم، پتاسیم و آب به افزایش حجم خون کمک کرده و از کم‌خونی جلوگیری می‌کند. مصرف روزانه 27 میلی‌گرم آهن برای دوران بارداری ضروری است.

مصرف 3-2 وعده (هر وعده = 1 فنجان) از مواد غذایی ترب، اسفناج، کلم و کاهو به صورت روزانه در دوران بارداری برای تأمین آهن مفید است. همچنین 3 وعده (هر وعده = نصف فنجان) از دانه‌هایی مثل جو دو سر، نان ذرت، غلات صبحانه و نان گندم نیز می‌تواند مقادیر زیادی آهن به همراه داشته باشد.

پیشنهاد : برای کسب اطلاعات در مورد بیمارستان‌های تخصصی زنان و زایمان روی لینک کلیک کنید.

فولات یا فولیک اسید در تغذیه دوران بارداری

فولیک اسید نقش مهمی در پیشگیری از بروز ناهنجاری‌های لوله‌های عصبی ایفا می‌کند. مصرف روزانه 600 تا 800 گرم از فولیک اسید برای خانم‌های باردار مناسب است. علاوه بر سبزی‌ها، دانه‌ها و غلاتی که نام آن‌ها در بالا ذکر شد، لیست زیر نیز مواد غذایی مناسب برای دریافت فولات را شرح می‌دهد:

3-2 وعده (هر وعده= نصف فنجان) میوه

  • پرتقال
  • توت‌فرنگی
  • لیمو
  • انبه
  • گوجه‌فرنگی
  • گریپ‌فروت
  • کیوی
  • طالبی

با استفاده از قرص های هورمون محرک فولیکول می‌توان تولید اسپرم در مردان را افزایش داد. اگر شما از جمله کسانی هستید که دچار مشکلات اسپرم هستید و نمی‌توانید بچه‌دار شوید، مقاله “ تقویت اسپرم مردان برای بارداری ” را مطالعه نمایید.

تغذیه دوران بارداری : 3-2 وعده (هر وعده= نصف فنجان) میوه

ویتامین ث در تغذیه دوران بارداری

میوه‌ها و سبزی‌ها منبعی غنی از ویتامین ث هستند که سرعت التیام زخم‌ها، رشد و تکامل استخوان و جوانه‌های دندان در نوزاد و همچنین فرایندهای سوخت‌وساز بدن را تأمین می‌کنند. حداقل 85 میلی‌گرم از ویتامین ث در روز نیاز است که می‌توان با مصرف 3 وعده (هر وعده = نصف فنجان) میوه و سبزی‌ها آن را تأمین کرد. میوه‌ها و سبزی‌هایی که نام آن‌ها در بالا ذکر شد و همچنین سیب‌زمینی و فلفل، ویتامین ث را تا حد زیادی تأمین می‌کنند.

نتیجه گیری:

خانم‌ها در دوران بارداری خود به موادی مانند کلسیم، فولیک اسید، آهن، ویتامین ث و پروتئین نیاز دارند. این مواد برای رشد و تکامل کودک ضروری هستند. میزان افزایش وزن خانم‌ها در دوران بارداری به قد آن‌ها، وزن قبل از بارداری و میزان فعالیتشان بستگی دارد. 


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر