درمان خانگی کبد چرب

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 9 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
درمان خانگی کبد چرب

برای درمان خانگی کبد چرب چه کنیم؟

درمان خانگی کبد چرب سؤال بسیاری از افرادی است که به‌تازگی جواب آزمایش خود را گرفته‌اند و متوجه شده‌اند که به این بیماری مبتلا هستند. به عبارت ساده، بیماری کبد چرب به معنی تجمع چربی در سلول‌های کبد است. کبد بزرگ‌ترین عضو بدن انسان است و عملکردهای اساسی نظیر هضم غذا، ذخیره انرژی، تنظیم قند خون و سطح کلسترول، فیلتر کردن سموم بدن و مبارزه با بیماری و عفونت را انجام می‌دهد.

حضور چربی در کبد طبیعی است، اما وقتی که بیش از 5 تا 10 درصد چربی در آن وجود دارد، می‌توان آن را به عنوان بیماری کبد چرب در نظر گرفت. کبد چرب ممکن است درنتیجه مصرف چربی، بیش از مقداری که بدن توانایی هضم آن را دارد، اتفاق بیفتد. افزایش چربی موجود در کبد باعث التهاب کبد و آسیب رسیدن به آن می‌شود؛ بنابراین شما به دنبال راهکارهایی برای درمان کبد چرب در خانه خواهید بود.

جای درستی آمده‌اید! زیرا ما قصد داریم انواع روش‌های درمان خانگی کبد چرب را در این مقاله به شما معرفی کنیم. در ابتدا لازم است بدانید که نوع کبد چرب شما چیست. پس ابتدا بخش بعدی را بخوانید تا بدانید که این توصیه‌های درمان کبد چرب در خانه مناسب شما هست یا نه.

پیشنهاد می‌کنیم ویدئو ” نقش کبد در بدن انسان ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا تماشا کنید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

انواع کبد چرب کدام است؟

به طور کلی دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد: الکل و غیر الکلی. عامل اصلی کبد چرب الکلی ، مصرف بیش از حد الکل است. در این نوع کبد چرب، چندین سلول کبد که مسئول متابولیسم و دفع الکل هستند، می‌میرند. کبد یک اندام ترمیم‌پذیر است که قادر به بازسازی خود می‌باشد؛ اما سوء مصرف الکل در طولانی این قدرت بازسازی کبد را کاهش می‌دهد و باعث آسیب جدی و دائمی به کبد می‌شود.

در کبد چرب غیر الکلی ، علت بیماری کبد چرب عواملی غیر از مصرف الکل می‌باشد. برخی از این عوامل چاقی بیش از حد، مصرف برخی از داروها، داشتن دیابت، سن بالا، فشار خون بالا، اختلالات متابولیکی، کاهش وزن سریع، سطح بالای چربی در خون، سموم اضافی، عفونت‌های خاص مانند هپاتیت C، یا اختلالات ژنتیکی می‌باشد.

به طور کلی افراد مبتلا به بیماری کبد چرب به ویژه در ابتدای بیماری، علائم خاصی ندارند. با این حال، برخی افراد ممکن است ناراحتی شکمی، خستگی، از دست دادن اشتها ، احساس ناراحتی عمومی و ناراحتی مبهم را تجربه کنند. برخی از دیگر علائم شامل زردی چشم و پوست، تورم در مچ پا و معده، احساس خواب آلودگی یا گیجی، استفراغ یا مدفوع خونی می‌شود. به همین دلیل تشخیص درست قبل از شروع درمان بسیار مهم است.

خوشبختانه در بسیاری از موارد و به خصوص در مراحل اولیه بیماری، بیماری کبد چرب برگشت‌پذیر است و معمولاً با تغییراتی ساده در سبک زندگی ، نوع تغذیه و استفاده از روش‌های درمان خانگی کبد چرب، درمان می‌شود. برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب الکلی، عدم استفاده از الکل حتی برای دو هفته تا حد زیادی به بهبود عملکرد و ساختار کبد چرب کمک می‌کند.

انواع کبد چرب کدام است؟

درمان خانگی کبد چرب با سرکه سیب

سرکه سیب یکی از بهترین داروها برای درمان بیماری کبد چرب است. این ماده خوراکی پرخاصیت، کمک می‌کند تا از چربی‌های تجمع یافته در داخل و اطراف کبد خلاص شوید و همچنین به کاهش وزن شما منجر می‌شود.

یک مطالعه که در سال 2014 انجام شد، توان سرکه سیب در کاهش چربی‌هایی مانند کلسترول و تری گلیسیرید در موش‌هایی که از یک رژیم غذایی با کلسترول بالا تغذیه می‌کردند، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که سرکه سیب سبب محافظت از خون، کلیه و کبد در برابر آسیب‌های ناشی اکسیداسیون می‌شود؛ چرا که سرکه سیب سطح آنزیم‌های آنتی اکسیدان را افزایش می‌دهد.

سرکه سیب عملکرد کبد را افزایش و التهاب کبدی را کاهش می‌دهد. همچنین سطح چربی خون را نیز کاهش می‌دهد. همه این موارد در کنار هم سرکه سیب را به عنوان یک ماده مؤثر برای درمان کبد چرب در خانه تبدیل کرده است.

برای درمان خانگی کبد چرب با سرکه سیب :

  • یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید.
  • می‌توانید کمی هم عسل به آن اضافه کنید.
  • معجون را 2 بار در روز، قبل از وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.
  • برای گرفتن نتیجه، برای چند ماه این درمان را دنبال کنید.

هشدار: سرکه سیب حاوی اسید سیتریک است که ممکن است در برخی از افراد باعث سوزش مری شود. این افراد می‌توانند با رقیق کردن سرکه سیب، از مزایای آن بهره‌مند شوند. رقیق کردن همچنین از آسیب رسیدن به مینان دندان در اثر استفاده از سرکه سیب کمک می‌کند.

درمان خانگی کبد چرب با سرکه سیب

درمان خانگی کبد چرب با لیمو

لیمو نه‌تنها یک عضو ضروری آشپزخانه شما محسوب می‌شود، بلکه برای بسیاری از مقاصد درمانی نیز قابل استفاده است. لیمو حاوی مقادیر بالایی ویتامین C است که به عنوان یک آنتی اکسیدان به کبد کمک می‌کند تا آنزیم‌هایی نظیر گلوتاتیون تولید کند. گلوتاتیون علاوه بر سایر وظایفی که دارد، سموم موجود در کبد را خنثی می‌کند؛ بنابراین لیمو به سم‌زدایی کبد کمک می‌کند.

علاوه بر این، لیمو غنی از فلاونوئیدها می‌باشد. همان‌طور که در مطالعات نشان داده شده است، فلاونوئیدهای لیمو ترشحات دستگاه گوارشی مثل ترشحات کیسه صفرا را تحریک می‌کند و بنابراین به هضم بهتر چربی کمک می‌کند. فلاونوئیدهای لیمو باعث کاهش سطح چربی‌هایی چون کلسترول و تری گلیسیرید می‌شود.

مطالعات دیگری که در سال 2014 منتشر شد، نشان داد که اریوسیتروژن، یک آنتی اکسیدان قوی موجود در لیمو، بیماری کبد چرب را در موش‌هایی که از رژیم غذایی با چربی بالا پیروی می‌کنند، کاهش می‌دهد. در مطالعه دیگری نیز مشخص شد که لیمو به کاهش التهاب کبد کمک می‌کند.

لیمو همچنین به سم‌زدایی عمومی بدن هم کمک می‌کند و دفع اسیدهای مضر را افزایش می‌دهد.

برای درمان خانگی کبد چرب با لیمو :

  • هر بار آب نصف یک لیمو را در یک لیوان آب فشار دهید. 2 یا 3 بار در روز و برای چند هفته، از این نوشیدنی استفاده کنید.
  • بهترین تأثیر زمانی حاصل می‌شود که به صورت ناشتا از آن استفاده کنید.
  • همچنین می‌توانید چند لیمو خردشده را به یک فنجان آب اضافه کنید. درب آن را بپوشانید و اجازه دهید برای چند ساعت بماند. این آب را در فواصل منظم در طول روز بنوشید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” رژیم غذایی مناسب برای مراقبت از کبد در افراد مبتلا به هپاتیت ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

درمان خانگی کبد چرب با لیمو

درمان خانگی کبد چرب با چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی محبوب با بسیاری از خواص درمانی است. این چای پرخاصیت، حاوی مقداری زیادی از انواع فلاونوئیدها است که مسئولیت خواص آنتی اکسیدانی آن هستند.

از جمله فلاونوئیدهای موجود در چای سبز، کاتچین است که به دلیل اثرات ضد تومور و همچنین مقابله با تجمع چربی در دیواره عروق، در مرکز توجه قرار گرفته است. دیگر کاتچین های چای سبز نیز کاهش استرس اکسیداتیو مؤثر هستند و دارای اثرات ضد ویروسی، ضد آلرژیک و ضد دیابتی اثبات شده هستند.

علاوه بر این، کاتچین ها از طریق کاهش تری گلیسیرید و کلسترول و همچنین افزایش مصرف انرژی، بر متابولیسم لیپیدها تأثیر می‌گذارد. مطالعاتی که در مورد اثرات عصاره چای سبز و کاتچین انجام شد، نشان داد که آن‌ها دارای یک اثر محافظتی در برابر بیماری کبد چرب غیر الکلی هستند و این کار را از طریق کاهش استرس اکسیداتیو، التهاب و حفظ تعادل انرژی در بدن انجام می‌دهند.

چای سبز باعث کاهش میزان چربی ذخیره‌شده در کبد و بهبود عملکرد کبد می‌شود. به علاوه مصرف منظم چای سبز باعث کاهش وزن و درصد چربی بدن می‌شود.

برای درمان کبد چرب در خانه با چای سبز :

  • روزانه 4-3 فنجان چای را به صورت گرم یا سرد (هر طوری که مایلید) بنوشید.
  • شما همچنین می‌توانید از عصاره چای سبز استفاده کنید؛ استفاده از عصاره چای سبز در انواع دسرها و غذاها نیز می‌تواند مؤثر باشد.

درمان خانگی کبد چرب با چای سبز

درمان خانگی کبد چرب با زردچوبه

زردچوبه یک ادویه است که دارای مزایای بی‌شماری برای سلامتی است. زردچوبه به دلیل برخورداری از انواعی از آنتی‌اکسیدان‌ها، یکی از داروهای مؤثر برای درمان بیماری کبد چرب است.

كوركومين مهم‌ترین ماده مؤثره موجود در زردچوبه است كه به آن ارزش دارويي می‌دهد. مقدار زیادی از شواهد تجربی نشان می‌دهد که کورکومین دارای قدرت تقویت سیستم ایمنی همراه با خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی است. این خواص آن را قادر می‌سازد تا بیماری‌هایی مانند سرطان ، بیماری‌های قلبی عروقی ، بیماری‌های التهابی دستگاه گوارش ، آرتروز ، بیماری آلزایمر و غیره را کاهش دهد.

زردچوبه توانایی بدن در هضم چربی‌ها را بهبود می‌بخشد تا در کبد انباشته نشوند. همچنین به فرایند سم‌زدایی کبد کمک می‌کند.

برای درمان خانگی کبد چرب با زردچوبه :

  • ¼ قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در 1 تا 2 لیوان آب ریخته و آن را بجوشانید. دو بار در هفته بخورید.
  • جذب زردچوبه در بدن به سختی صورت می‌گیرد. برای جذب بهتر، حدود نصف قاشق چای‌خوری از آن را در یک لیوان شیر گرم حل کنید و آن را یک‌بار در روز و یا بیشتر استفاده کنید.
  • زردچوبه به صورت کپسول یا تنتور نیز وجود دارد که می‌توانید از آن برای درمان کبد چرب بهره ببرید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” چربی‌هایی که طول عمر را کاهش می‌دهند ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

درمان خانگی کبد چرب با زردچوبه

درمان کبد چرب در خانه با شیرین بیان

شما همچنین می‌توانید از شیرین بیان برای درمان مشکلات کبدی مانند بیماری کبدی چرب غیر الکلی استفاده کنید. ریشه شیرین بیان از دیرباز برای مقاصد گوناگونی نظیر بازدارنده سرفه و مکمل کاهش وزن به کار رفته است.

شیرین بیان اثرات دیورتیک (ادرار آور) و ضد التهابی دارد؛ به علاوه، به درمان ناراحتی‌های معده، کاهش خستگی، بهبود خلق‌وخو مثبت و افزایش فشار خون (در افرادی که فشار خون پایین دارند) کمک می‌کند. شما می‌توانید از شیرین بیان برای درمان انواع بیماری‌های جسمی نظیر سرماخوردگی تا بیماری‌های کبد استفاده کنید.

بر اساس یک مطالعه که در سال 2012 منتشر شده است، عصاره ریشه شیرین بیان باعث کاهش فعالیت آنزیم‌های کبدی ALT (آلانین آمینوترانسفراز) و AST (آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیر الکلی می‌شود. همچنین از آسیب کبدی به علت فلزات سنگین و سموم جلوگیری می‌کند. مطالعه دیگری که در سال 2016 نشان داد که شیرینی شیر می‌تواند پیشرفت آسیب کبدی به علت الکل را از طریق مکانیزم های آنتی اکسیدان و ضد التهابی متوقف کند.

برای درمان خانگی کبد چرب در خانه با شیرین بیان:

  • نصف قاشق چای‌خوری ریشه شیرین بیان را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. درب آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه بپوشانید. می‌توانید به آن کمی عسل اضافه کنید و این چای را 2 بار در روز بخورید.
  • همچنین می‌توانید 1 قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با 2 قاشق چای‌خوری عسل مخلوط کنید و این مخلوط را یک‌بار در روز و برای چند هفته استفاده کنید.
  • یکی دیگر از گزینه‌ها این است که روزانه یک قاشق غذاخوری پودر ریشه شیرین بیان استفاده کنید.

لطفاً اگر شرایطی نظیر حاملگی ، فشار خون بالا، دیابت یا بیماری قلبی، بیماری کلیوی، شرایط حساس به هورمون و غیره را دارید، با پزشکتان مشورت کنید.

درمان کبد چرب در خانه با شیرین بیان

تغییرات رژیم غذایی برای درمان کبد چرب در خانه

برای درمان کبد چرب در خانه، در اولین مرحله مهم است که نگاهی به رژیم غذایی خود داشته باشید. یک رژیم غذایی سالم مبتنی بر مصرف سبزیجات، میوه‌ها، دانه‌های جامد و چربی‌های سالم برای بهبود عملکرد کبد و درمان بیماری کبد چرب ضروری است.

در صورتی که به کبد چرب دچار شدید، از توصیه‌های زیر استفاده کنید:

  • از آرد سفید و یا غذاهای فراوری‌شده استفاده نکنید و سعی کنید از غلات کامل استفاده کنید.
  • از غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند دانه‌های کتان، گردو و غیره استفاده کنید.
  • فیبر بیشتری را وارد رژیم غذایی خود کنید، از میوه‌های غنی از فیبر نظیر سیب، تمشک و غیره بیشتر استفاده کنید.
  • از مصرف غذاهای تند و سرخ‌شده و گوشت چرب اجتناب کنید. مصرف چربی‌های اشباع را قطع کنید.
  • از مواد سم‌زدایی نظیر کرفس، بروکلی، کلم، گل کلم، لیمو، چغندر، بیشتر استفاده کنید.
  • روزانه 3-1.5 لیتر آب بنوشید. از چای گیاهی هم می‌توانید استفاده کنید اما مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین، به نفع شما خواهد بود.
  • در صورت نیاز با مصرف مکمل، مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز خود را تأمین کنید.
  • مصرف الکل را به طور کامل متوقف کنید.
  • مصرف پروبیوتیک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما کمک می‌کند؛ بنابراین در رژیم غذایی خود آن را لحاظ کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” بهترین مواد غذایی برای سوزاندن چربی شکم ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

تغییرات رژیم غذایی برای درمان کبد چرب در خانه

ورزش جزء جدایی‌ناپذیر درمان خانگی کبد چرب می‌باشد

ورزش منظم می‌تواند به درمان بیماری کبدی چرب کمک کند. یک برنامه ورزشی منظم به شما در تناسب اندام و همچنین مبارزه با چاقی کمک خواهد کرد. همچنین میزان متابولیسم شما را افزایش می‌دهد و به حفظ عملکرد مناسب کبد کمک می‌کند.

سعی کنید روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش کنید. می‌توانید با پیاده‌روی آغاز کنید. با این وجود ورزش‌هایی نظیر ایروبیک و تمرینات با شدت بالا (HIIT) بیشتر به سلامت کبد کمک می‌کنند. شنا و دوچرخه‌سواری نیز می‌توانند گزینه مناسبی باشند.

در صورتی که اضافه وزن دارید، سعی کنید با برنامه‌ریزی مناسب، وزن اضافی خود را کاهش دهید. داشتن خواب کافی به احیا و بازسازی کبد و دیگر بخش‌های بدن کمک می‌کند، بنابراین آن را حتماً لحاظ کنید.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا : 


منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر