6 عامل افزایش دهنده افسردگی

مجله پزشکی و سلامت
1 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
6 عامل افزایش دهنده افسردگی

افسردگی و مشکلات جدی آن

مجله پزشکی و سلامتهیچ کسی نمی‎‌تواند راجع به ابتلا به افسردگی انتخابی داشته باشد اما به این معنی نیست که دخالت افراد افسرده و بیماری‌های ناتوان کننده ، صفر است. اگرچه افسردگی از بیماری‌های سختی است که گاهی به خاطر یک سری اتفاقات ناگوار در زندگی ، به وجود می‌آید ، اما شما می‌توانید با ورزش ، دارو و تغییراتی در شیوه زندگی‌تان ، بیماری خود را بهبود بخشید و یا بدتر کنید. بهتر است از انجام کارهایی که برای بیماری شما مضر هستند ، اجتناب کنید تا بیماری شما بدتر نشود و به مرور زمان بهبود یابد.

کارهایی که ممکن است افسردگی را تشدید کند عبارت‌اند از:

تاثیر تغذیه بر افسردگی

در این مورد باید گفت که شما آنچه را که می‌خورید، احساس می‌کنید. آنچه که می‌خورید بر روی میکروارگانیسم‌های دستگاه گوارشتان (میکروبیوم) تأثیر می‌گذارد، تحقیقات نشان می‌دهد که میکروارگانیسم‌های دستگاه گوارش بر سلامت روان تأثیرگذارند، در نتیجه آنچه که می‌خوریم بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد.

چگونه بهبود رژیم غذایی بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟

زمانی که تغذیه شما مناسب نباشد ، به طور خود به خود ، پاسخ سلول‌های ایمنی افزایش می‌یابد و این پاسخ ایمنی روی سلامت روان تأثیر منفی می‌گذارد ، اما زمانی که رژیم غذایی سالمی را پیروی کنید ، پاسخ ایمنی دستگاه گوارش کاهش می‌یابد و در نتیجه سلامت روان تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.
برای کاهش احتمال افسردگی ، مصرف مواد غذایی آماده ، سرخ شده ، نان سفید و کربوهیدرات‌هایی مانند پاستا و شیرینی را ترک کنید و به جای آن‌ها از میوه‌ها ، سبزیجات ، حبوبات و غلات سبوس‌دار استفاده کنید که برای درمان و پیشگیری از افسردگی مفید هستند.

چگونه بهبود رژیم غذایی بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟

کیفیت خواب و سلامت روان

جای تعجب نیست که بگوییم کمبود خواب نقش مهمی در افسردگی بازی می‌کند باید بگوییم که کمبود خواب ، بی‌خوابی و تغییر الگوی خواب ، نشانه افسردگی است
بی خوابی و یا بیدار شدن در صبح زود در افراد افسرده شایع است. افراد افسرده به منظور داشتن خواب بهتر ، باید ساعت خواب و بیداری خود را منظم کنند و 2-1 ساعت قبل از خواب از تماشای صفحه نمایش موبایل و تلویزیون دوری کنند ، زیرا این صفحه نمایش‌ها ، نور آبی دارند که چرخه ملاتونین و خواب شما را به هم می‌زنند.

اعتیاد به رسانه‌های اجتماعی

مطالعات نشان داده است که بین افسردگی و اعتیاد به رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک ، تلگرام ، اینستاگرام و … ارتباط نزدیکی وجود دارد. بر عکس تصورات عام که می‌گویند ، استفاده از شبکه‌های اجتماعی موجب سرگرمی افراد می‌شود ، اما مطالعات نشان می‌دهد که چت کردن ، فرستادن ایمیل ، تماشای عکس و فیلم در شبکه‌های اجتماعی ، افراد را منزوی می‌کند. فعالیت‌های طولانی مدت در این شبکه‌های اجتماعی سلامت روان را به خطر می‌اندازد و احتمال افسردگی را افزایش می‌دهد.

سبک مدیریت استرس

موقعیت‌های استرس‌زا، افسردگی را تشدید می‌کنند، اما تأثیر آن‌ها بر روی هر فردی یکسان نیست. علاوه بر تأثیر موقعیت‌های استرس‌زا ، ژن تنظیم سطح سروتونین در مغز نیز در ابتلا به افسردگی نقش دارد.
مدیتیشن و تمرین‌های فکری دیگر ، به کنترل استرس کمک می‌کنند ، در نتیجه روح شما آرام می‌شود و احتمال افسردگی نیز کاهش می‌یابد.

سبک مدیریت استرس

آب و هوا

برخی از افراد در فصل زمستان که مدت زمان روز، کم‌تر است، دچار افسردگی می‌شوند. مطالعات نشان داده است که تغییرات آب و هوا و فصل‌های مختلف بر روی خلق‌وخوی افراد مؤثر است. محققان می‌گویند: نور خورشید، تأثیر زیادی بر بهبود خلق‌وخوی و کاهش افسردگی دارد، به خصوص اگر افراد در اوایل روز، در معرض نور خورشید قرار گیرند.

سیگار کشیدن

همه ما می‌دانیم که سیگار کشیدن برایمان مضر است. اگر افسرده هستید ، سیگار کشیدن می‌تواند علائم افسردگی را تشدید کند. با توجه به تحقیق انجام شده در این رابطه ، افرادی که سیگار کشیدن را ترک کردند ، بعد از مدتی خلق و خوی و کیفیت زندگی‌شان بهبود یافته است.
در نظر داشته باشید که ترک سیگار موجب نوسانات خلقی می‌شود ، زیرا نیکوتین آرام بخش است و زمانی که آن را ترک می‌کنید، دچار اضطراب شده و حساسیت روحی شما بیش‌تر می‌شود. این اضطراب در اوایل ترک سیگار عادی است ، اما بعد از مدتی از بین می‌رود و خلق و خوی شما بهبود می‌یابد.

© وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام.من دانشجو هستم در تهران ولی محل زندگی من مازندران هستش.دوری از شهرم خیلی برام سخته و نمیتونم تحمل کنم تهران رو زیاد.همیشه حالم گرفتس حتی بیشتر وقتا اشکمم در اومده جدیدا شکست عشقی هم خوردم حالم بدتر شده

مشاهده کامل

کارشناس وب سایت (2)
با سلام دوست عزیز، بنظر میرسد شما در معرض ابتلا به افسردگی شدید هستید. توصیه ای که ما به شما داریم این است که به خودتان بزرگترین کمک را کرده و به یک مشاور مراجعه نمایید. صحبت با مشاور به شما درباره همه این مسائل کمک میکند و مشکتان تا حد زیادی برطرف میشود. مطالعه مقاله بالا نیز توصیه میشود.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام
داروی افسردگی خوب چی دارین معرفی کنید؟

مشاهده کامل

کارشناس وب سایت (2)
کاربر گرامی با سلام اکیدا توصیه میکنیم پیش از مصرف خوسرانه داروهای مربوط به افسردگی، حتما به یک روانپزشک مراجعه نمایید. برای درمان افسردگی، حتما ابتدا باید میزان وخامت آن مشخص شود و این کار توسط روانپزشک انجام میشود. بعد از انجام این معاینات، پزشک داروهایی مثل فلوکستین، سیتالوپرام، یا ترانیل سیپرومین توصیه میکند. فروش این داروها بدون نسخه پزشک ممنوع است و با توجه به عوارضی که این داروها دارند توصیه میکنیم قبل از اینکه اقدام به تهیه آنها کنید، حتما با پزشک مشورت کنید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

خانمی 47 ساله هستم که با وجود درمانهای دارویی زیر نظر متخصصان روانپزشکی ولی همچنان برای همه کارها حتی برای فعالیتهایی که برای اکثریت لذت بخش هست برای من انجامش سخت هست و دوست ندارم. خیلی بی حوصله و بی انگیزه بوده

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست عزیز با توضیحاتی که شما ارائه نمودید ما نمیتونیم در مورد علت و راه درمان مشکل شما صحبتی بکنیم ابتدا باید علت مشکل شما با مشاوره دقیق، مشخص بشه و سپس راهکار مناسب برای برطرف کردن این عامل ارائه بشه درمان مشکلات افسردگی نیاز به ترکیب روشهای روان درمانی و دارو درمانی داره و بدون بررسی دقیق نمیشه درمانی ارائه کرد. موفق باشید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام خانمی ۲۵ ساله متاهل هستم.
سردردشدید در ناحیه چپ پیشانی، بی حسی چپ صورت حالت گزگز شدن و بی حسی خفیف دست و پا چپ، نفس کشیدن سخت، زیر بغل چپ درد خفیف همراه با مور مور شدن، سرانجام بی حسی خفیف کتف یا زیر کتف، زیر سینه چپ درد خفیف، تاری دید، مشکل در گفتار و فعالیت و فکر کردن هم وجود دارد. ۱۶ ماه پیش خانواده همسرم شدیدا رفتار نابحقی داشتن باهام. تشخیص مشاور : بر اثر بی احترامی زیاد و شدید و رفتار نابحقی که باهام داشتن روحم مرده. خیلی ام احساسی هستم. البته از زمانی که مشکل پیدا کردم نه زیاد.
تشخیص روانپزشکی که تحت درمان بودم: اسم بیماریم دو قطبی گفتند.سابقه هیچگونه بیماری نداشتم. خانم شاد سرزنده و بی غم و شاغل و پر از انرژی بودم. سابقه بیماری اینجوریی ها هم در خانواده خودم هیچوقت نبوده و نیست.
واقعا ممنون بابت وقت ارزشمندی که میذارید.

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست عزیز تشخیص علت دقیق مشکلات روحی سخت تر از مشکلات جسمانیه چون آزمایش و روش دقیقی برای تشخیص در دسترس نیست؛ بنابراین تشخیص بر اساس جلسات مشاوره صورت میگیره اینکه اسم مشکل شما چیست اهمیتی نداره ولی میتونم این رو تایید کنم که مسلما شما در اثر ضربات روحی شدیدی که دیدید دچار شوک عصبی شدید که علائم و عوارضی برای شما به همراه داشته. شما نیاز به گذراندن جلسات مشاوره جهت غلبه بر این وضعیت دارید. توصیه میکنم تکنیکهای آرامبخش نظیر مراقبه و خود هیپنوتیزم رو هم بیاموزید و به کار ببرید. به شما رفتن به استخر یا دریا رو هم پیشنهاد میکنم، چونکه آب تاثیر آرامبخشی بسیار زیادی داره.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام من مردي۳۷ ساله هستم. قبلا طبق نظر دکتر دچار افسردگي و سوماتوفرم بودم. افسردگي من به اسينترا بهبود شد ولي مشکل روان تني من خوب نشد و با داروهاي زيادي مصرف کردم تا سر انجام داروي کلوزاپين ختم شد و با مصرف کلوزاپين بهبود يافتم ولي با کوچکترين بي خوابي و اضطرابي باز مشکل روانتني من بر ميگردد. در ضمن من گلوزاپين با نزديک به فکر سال مصرف کردم. لطفا منو راهنمايي کنيد ممنون

مشاهده کامل

کارشناس وب سایت (2)
کاربر گرامی سلام وقتی با کوچکترین عوامل آزاد دهنده افسردگی شما مجددا عود میکند، این نشان میدهد که بیماری کاملا خوب نشده است. مشکلات شما قابل درمان هستند. بهتر است مجددا به پزشک روانپزشک خود مراجعه نمایید و دوره درمانی جدیدی را شروع نمایید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر