10 نشانه نگران کننده دوران قاعدگی (علت تب، نفخ، سرگیجه و…)

مجله پزشکی و سلامت
1 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 6 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
10 نشانه نگران کننده دوران قاعدگی (علت تب، نفخ، سرگیجه و...)

چکیده مطلب 

به طور کلی دوران قاعدگی با تغییرات و علائمی همراه است، اما کدام یک از این علائم می‌توانند نگران کننده یا زنگ خطر بیماری باشند؟ برای اینکه علائم نگران کننده را بهتر بشناسید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

دوران قاعدگی و عذاب‌های بی‌وقفه

همه زنان از دردها و مشکلات جسمی و روحی خود در دوران قاعدگی شکایت دارند؛ آیا گرفتگی شدید و درد دوران قاعدگی عادی است؟ آیا گرفتگی‌های رنج‌آور دوران قاعدگی بسیار عادی به نظر می‌رسد؟ گاهی گرفتگی و درد دوران قاعدگی عادی است، اما برخی از علائم پریود می‌تواند نگران کننده باشد. اگر شما دچار این علائم نگران کننده شدید، به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید.

یک پیشنهاد رایگان به کاربران : در صورتی که سوالی دارید، می‌توانید به بخش مشاوره پزشکی آنلاین سایت پزشکی دکتر سوشا مراجعه کرده و سؤالات خود را مطرح نمایید.

خونریزی زیاد

اگر در یک روز کاری سنگین خونریزی شما زیاد باشد، مسئله مهمی نیست، اما اگر خونریزی زیاد شما در چند روز متوالی از دوران قاعدگی، ادامه داشته باشد، این علامت می‌تواند نگران کننده باشد و باید به پزشک مراجعه کنید. خونریزی زیاد در دوران قاعدگی می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات رحمی مانند فیبروئید یا پولیپ باشد. علاوه بر این، می‌تواند منجر به خستگی، سرگیجه و غش شود. اگر خونریزی شما در دوران پریود زیاد است، به پزشک مراجعه کنید، تا با انجام یک تست خونی، وضعیت بدنی شما را بررسی کند. شاید خونریزی زیاد شما در دوران قاعدگی به خاطر فقر آهن باشد.

مسکن‌ها، گرفتگی و درد دوران قاعدگی را تسکین نمی‌دهند

گرفتگی شدید و درد پریود که با مصرف داروهای مسکن تسکین نیابد، می‌تواند نگران کننده باشد. شایع‌ترین علت گرفتگی و درد دوران قاعدگی پروستاگلاندین شیمیایی است که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین با مسدود کردن تولید پروستاگلاندین‌ها، درد دروان قاعدگی را تسکین می‌دهند. بنابراین اگر این داروها درد دوران قاعدگی را تسکین ندهند، ممکن است به علت بیماری اندومتریوز باشد. برای درمان اندومتریوز باید به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز قرص و یا جراحی، بیماری شما درمان شود.

شما میتوانید با مطالعه مطلب روش های عالی برای کاهش درد پریود در دوران قاعدگی از سایت پزشکی دکتر سوشا اطلاعات کاملی راجع به روش‌های ماهش درد پریود به دست آورید.

دوران قاعدگی : مصرف مسکن در قاعدگی

تب در دوران قاعدگی

آیا دوران قاعدگی شما با تب همراه است؟ تب می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات نادری مانند سندرم شوک سمی، عفونت باکتریایی و یا بیماری التهابی لگن باشد. اگر در دروان قاعدگی تب می‌کنید و لگن شما درد دارد، به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز یک دوره آنتی‌بیوتیک، بیماری شما درمان شود.

لکه بینی بین دوره‌های قاعدگی

اگر از قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنید و بین دوره‌های قاعدگی خود، دچار لکه بینی می‌شوید، عادی است، اما اگر بدون استفاده از قرص‌های ضد بارداری، لکه بینی دارید، ممکن است نگران کننده باشد. لکه بینی بین دوره‌های قاعدگی می‌تواند به خاطر پولیپ دیواره رحم و یا رشد بیش از حد پوشش داخلی رحم باشد. خونریزی بعد از رابطه جنسی نیز می‌تواند نگران کننده و نشانه‌ای از اختلالاتی مانند دیسپلازی غیر طبیعی سلول‌های دهانه رحم باشد که پیشرفت آن می‌تواند باعث سرطان دهانه رحم شود. علائم خونریزی و لکه بینی خارج از دوران قاعدگی را جدی بگیرید و برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.

پریود نشدن

مطمئناً، اگر یک ماه پریود نشوید، دچار استرس خواهید شد، زیرا ممکن است پریود نشدن شما نشانه‌ای از بارداری باشد. اگر پریود منظمی ندارید و به صورت مداوم زمان چرخه قاعدگی شما به هم می‌خورد و یا پریود نمی‌شوید، باید برای بررسی هورمونهای خود به پزشک مراجعه نمایید. برای حفظ سلامت خود به علائم جانبی دیگری مانند نشت شیر از سینه (نشانه‌ای انتشار بیش از حد هورمون پرولاکتین از غده هیپوفیز) و یا تغییر در رشد مو (می‌تواند با سندرم تخمدان پلی کیستیک مرتبط باشد)، نیز توجه کنید.

دوران قاعدگی : علت پریود نشدن

گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی

همانطور که در بالا اشاره کردیم، 30-20% از زنان در دوران قاعدگی دچار گرفتگی عضلات می‌شوند و این گرفتگی‌ها و دردهای عضلانی زنان را آزرده خاطر می‌کند. در اکثر مواقع استفده از برخی مسکن‌ها به تسکین درد این گرفتگی‌ها کمک می‌کند و زنان می‌توانند فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهند، اما چه موقع این گرفتگی عضلات نگران کننده می‌باشد؟

اگر گرفتگی عضلات دوران قاعدگی با فعالیت‌های روزمره تداخل کنند و شما نمی‌توانید به کار یا مدرسه بروید و یا اگر داروهای مسکن مثل ایبوپروفن و استامینوفن نمی‌توانند درد ناشی از گرفتگی عضلات را کاهش دهند، حتماً باید به پزشک مراجعه نمایید.

با توجه به مطالعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، ممکن است درد و گرفتگی عضلات بیش از حد دوران قاعدگی ناشی از بیماری‌هایی مانند فیبروئید رحم، اندومتریوز یا بیماری التهابی لگن (التهاب رحم، لوله‌های فالوپ یا سایر اندام‌های تناسلی) باشد.

اگر گرفتگی و درد دوران قاعدگی طولانی مدت باشد

اینکه در 3-2 روز اول دوران قاعدگی خود دچار درد و گرفتگی باشید، عادی است، اما اگر این درد ماندگارتر باشد و تا آخر روز پریود و یا چند روز بعد از پریود نیز با شما باقی بماند، نگران کننده است.

نفخ

اگر شما دچار نفخ ماندگار و شدیدی در دوران پریود خود هستید و حتی این علامت در دوران غیر از پریود شما نیز باقی بماند و برای شما آزاردهنده باشد، این نشانه یک پرچم قرمز برای بیماری جدی مانند سرطان تخمدان است.

دوران قاعدگی : نفخ از عوارض پریود

نوسانات خلقی در دوران قاعدگی

نوسانات خلقی در دوران قاعدگی بسیاری از زنان دیده می‌شود و این تغییرات روحی خیلی نگران کننده نیست، زیرا این تغییرات خلقی و روحی مربوط به تغییرات هورمونی دوران قاعدگی زنان است. این نوسانات خلقی قبل از دوران قاعدگی یا پریود با بیماری به نام سندروم پیش از قاعدگی شناخته شده است، سندروم پیش از قاعدگی یا PMS شامل طیف وسیعی از علائم عاطفی و جسمی زنان در روزهای پیش از قاعدگی است که این علائم جسمی و روحی شامل مواردی مانند احساس تحریک پذیری (حساسیت زیاد)، میل به غذا و نوسانات خلقی می‌باشد.

تنها زمانی نوسانات خلقی نگران کننده هستند که  حالت روحی فرد به رفتارهای بسیار خشونت آمیز، غم و اندوه عمیق و افسردگی تبدیل شود، در چنین مواقعی فرد باید به دکتر مراجعه کند.

حملات پانیک (هراس)، احساس ناامیدی، افسردگی و مشکل تمرکز همه بخش‌هایی از اختلال افسردگی (دیسفوریا) قبل از قاعدگی (PMDD) (نوع شدید اما کمتر رایج سندروم پیش‌ از قاعدگی) می‌باشد. دکتر شما می‌تواند PMDD را با قرص‌های پیشگیری از بارداری درمان کند که باعث تقویت هورمون‌ها می‌شود، اما ممکن است برای کاهش علائم، از داروهای ضد افسردگی نیز استفاده شود.

شما میتوانید با کلیک بر روی لینک سلامت زنان به دهها مطلب پزشکی آنلاین سایت دکتر سوشا به صورت رایگان دسترسی داشته باشید.

چند نشانه نگران کننده دیگر در دوران قاعدگی

شاید شما مطمئن نباشید که درد یا گرفتگی عضلات شما در دوران قاعدگی عادی است یا خیر، اما اگر علائم نگران کننده زیر را داشتید ، بهتر است به پزشک مراجعه کنید:

  1. خونریزی شدید
  2. لکه بینی بین دوره‌ای
  3. چرخه قاعدگی نامنظم
  4. درد در طول رابطه جنسی
  5. درد رحم یا زیر دل در روزهای غیر از پریود
  6. مشکل حاملگی
  7. گرفتگی همراه با تهوع یا اسهال

هشدار: اگر گرفتگی شدید همراه با تب، استفراغ، سرگیجه یا خونریزی غیرطبیعی و یا ترشح واژینال دارید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر درد پریود شما خیلی شدید است سریعا به پزشک مراجعه کنید.

علائم نگران کننده دوران قاعدگی ممکن است نشانه چه بیماری‌هایی باشند

علائمی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم می‌توانند نشانه‌هایی از مشکلات خطرناک زنان باشند که باید زودتر تشخیص داده شوند، این بیماری‌ها و مشکلات عبارتند از:

  1. آندومتریوز
  2. فیبروئید
  3. بیماری التهابی لگن (PID)
  4. چسبندگی
  5. کیست‌های تخمدان
  6. تنگی گردن رحم
  7. دستگاه پیشگیری از بارداری IUD

دوران قاعدگی : کیست تخمدان از عوارض قاعدگی نامنظم

آزمایش‌های رایج برای بررسی وضعیت سلامت زنان

پزشک با مشاهده علائم نگران کننده در زنان، برای بررسی وضعیت آن‌ها تست‌های زیر را برایشان انجام می‌دهد:

  • آزمایش خون
  • معاینه لگن: شامل معاينه بصری اندام‌های تناسلی خارجی و معاينه داخلی دیواره‌های واژن و گردن رحم با استفاده از وسیله‌ای به نام اسپکولوم برای باز کردن حفره واژینال است.
  • پاپ اسمیر: معاینه لگن همراه با نمونه برداری از دهانه رحم است که این تست برای غربالگری‌ سرطان رحم انجام می‌شود.
  • آزمایش لگن برای عفونت‌های منتقله از راه جنسی
  • سونوگرافی لگن
  • لاپاراسکوپی اکتشافی: مهم است بدانید که اندومتریوز تنها با لاپاراسکوپی اکتشافی تشخیص داده می‌شود. اندومتریوز را نمی‌توان با سونوگرافی یا معاینه لگن کنترل کرد. با این حال، لاپاروسکوپی یک روش جراحی تهاجمی است، بنابراین ممکن است پزشک شما آن را توصیه نکند مگر اینکه علائم شما به شدت بد باشد.

نتیجه گیری:

علائمی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم می‌توانند نشانه‌هایی از مشکلات و بیماری‌های زنان باشند که نباید ساده از کنار آن‌ها بگذرید، به محض اینکه متوجه این علائم نگران کننده در خود شدید، به پزشک مراجعه نمایید تا او با انجام معاینات لازم به شما کمک کند.


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا :


منبع مقاله :

تهیه و گردآوری : سایت سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام.من چند ماهی هست ک موقع پریودی تب ولرز میگیرم ودرد شدید دارم.سونو انجام دادم خوب بوده.ازمایش پاپسمیرمم خوب بوده.عفونتم ندارم.دلیلش چیه.لطفا راهنماییم کنین.با تشکر

مشاهده کامل

من عادت ماهانه نامنظمي دارم ،توي يك ماه دوبار ميشم به فاصله دو هفته
توي ماه گذشته اوايل ماه عادت ماهانه شدم
از طرفي هم تمام رابطه هام” حفاظت شده هست، اصلا رابطي مشكوك نداشتيم الان حدود دو هفته است كه عادت ماهانم عقب افتاده ،بي بي چك استفاده كردم. منفي بود چند اينبار تست كردم همشون منفي بود
ميخواستم بدانم يا قطع شدن پريوديم ميتونه از شيردهي باشه يا نه

ممنونم

مشاهده کامل

با سلام به طور کلی بسیاری از زنان در دوران بعد از حاملگی ممکنه دچار قطع قاعدگی یا نامنظم شدن اون بشن که گاهی حتی تا یکسال هم ادامه پیدا میکنه. با این وجود به دلیل دقیق نبودن بی بی چک پیشنهاد میکنم با انجام آزمایش خون از این مورد مطمئن بشید. در مقاله زیر توضیحات لازم ارائه شده: بررسی و تفسیر آزمایش بارداری + پرسش و پاسخ رایگان
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

ﺳﻼﻡ ﺧﺎﻧﻢ ﺩﻛﺘﺮ ﻭﻗﺖ ﺑﺨﻴﺮ. ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺑﻴﺴﺖ و ﺳﻪ ﺭﻭﺯﻩ ﭘﺮﻳﻮﺩ ﺷﺪﻡ ﻭﻟﻲ ﺧﻮﻥ ﺭﻳﺰﻱ ﻗﻂﻊ ﻧﻤﻴﺸﻪ. ﻫﺮ رﻭﺯﻡ ﺧﻮﻥ ﺭﻳﺰﻳﻢ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻴﺸﻪ. ﺯﻳﺮ ﺷﻜﻤﻢ ﺩﺭﺩ ﻣﻴﻜﻨﻪ. ﻗﺮﺹ اچ ﺩﻱ ﻫﺮﺷﺐ ﻣﻴﺨﻮﺭﻡ. ﺳﻮﻧﻮگراﻓﻲ ﺩاﺩﻡ ﺟﻮاﺏ اﻳﻦ ﺷﺪﻩ : – ﺭﺣﻢ ﺑﻪ ﺩﻳﺎﻣﺘﺮ ﻃﻮﻟﻲ 677 م.م ﺑﺎ اﻛﻮﻱ ﻫﻮﻣﻮﮊﻥ ﺩﻳﺪﻩ ﺷﺪ – ﺿﺨﺎﻣﺖ ﺁﻧﺪﻭﻣﺘﺮ 122 م.م و ﺣﺪﻭﺩ ﺁﻥ ﻳﺎﻥ ﺷﺎﺭﭖ و ﻧﺎﻣﻨﻆﻢ اﺳﺖ – ﺗﺨﻤﺪاﻧﻬﺎ ﺣﺠﻢ و اﻛﻮﻱ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺩاﺭﻧﺪ – ﺿﺎﻳﻌﻪ ﻓﺮاﮔﻴﺮ ﺁﺩﻧﻜﺲ ﻫﺎ ﺩﻳﺪﻩ ﻧﺸﺪ – ﻣﺨﺘﺼﺮﻱ ﻣﺎﻳﻊ 6 ﺗﺎ 7 ﺳﻲ ﺳﻲ ﺩﺭ ﻛﺎﻭﻳﺘﻪ ﺭﺣﻢ ﺩﻳﺪﻩ ﺷﺪ. ﻧﻮﺯﺩﻩ ﺳﺎﻟﻤﻪ. ﺩﻭ ﺳﺎﻝ اﺯﺩﻭاﺝ ﻛﺮﺩﻡ ﺩﺭ ﻧﺰﺩﻳﻜﻲ ﻫﻢ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﻱ ﻧﺪاﺷﺘﻴﻢ ﻟﻂﻒ ﻛﻨﻴﻦ ﺭاﻫﻨﻤﺎﻳﻴﻢ ﻛﻨﻴﻦ. ﺧﻴﻠﻲ ﻧﮕﺮاﻧﻢ ﺗﺸﻜﺮ

مشاهده کامل

با سلام شما می بایست تحت درمان با داروهای هورمونی قرار بگیرید این مشکل قابل درمان می باشد.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام وقت بخیر من 28سالمه و دوره ی عادت ماهیانه ی من به این صورته که هر ماه دو روز زودتر از ماه قبل اتفاق میافته .
4خرداد پریود شدم و 4تیر چندتا لکه خون روی دستمال دیدم ولی دیگه خونریزی نداشتم و یکمی هم ترشحات عفونی سفید رنگ دارم الان 6تیر و من هنوز پریود نشدم
در طول ماه هم 4 عدد قرص اضطراری مصرف کردم . علت این دیر پریود شدنم چی میتونه باشه نگرانم!

مشاهده کامل

با سلام هنوز برای پریود شدن شما دیر نشده. بعلاوه اینکه استفاده از قرص های اضطراری میتونه سیکل قاعدگی شما رو نامرتب کنه. احتمال دیگر بارداری هست که در مورد شما و با اطلاعاتی که دادید قابل بررسی نیست.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

با سلام خدمت شما .من حدودا ده ماهه که زایمان کردم .با خونریزی شدید .که در زمان قاعدگی هایم هم خیلی خونریزیم شدیده .که قبل از زایمان اینطور نبود .الان که روز چهارم قاعدگی هستم دچار سرگیجه هستم .حدود اسفند 96به مدت یک ماه سرگیجه داشتم دکتر مغز و اعصاب برایم ام ار ای نوشت ولی چون بچه ام کوچک بود و نوبت شب داشتم نتوانستم برم .ضعف شدید در دست و پا دارم .بیحالم و همش احساس خستگی میکنم .گاهی اوقات تاری دید هم دارم و همچنین تپش قلب .ممنون میشم راهنماییم کنین با تشکر

مشاهده کامل

کارشناس وب سایت (2)
کاربر گرامی سلام خونریزی شدید میتواند باعث کاهش سطح آهن خون شود. کاهش آهن خون و کم خونی علائمی مثل احساس ضعف و خستگی، بیحالی و سرگیجه را به همراه دارد که شما به همه آنها اشاره کردید. توصیه میشود علاوه بر انجام ام آر آی که پزشک معالج برای شما تجویز کردند، یک آزمایش خون برای تعیین سطح آهن خون هم داشته باشید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام وقت بخیر.
بنده و نامزدم روابطی داشتیم که متاسفانه الان به دلیل عقب افتادن پریودشون فکر میکنیم باردار شدن و به شدت از این موضوع ترسیدیم.
تو رابطمون بنده ارضا نشدم، قبلش ادرار کرده بودم و فقط و فقط چند بار آلت هامون با هم تماس داشتند. ترسمون از این هست که نکنه به واسطه پیش آب من اتفاقی افتاده باشه. ایشون هنوز باکره هستند. دوم ماه پریود شده بودند و این رابط تفریبا 10 ام یا 11 ام بوده… آیا امکانش هست که باردار شده باشند؟؟‌لطفا کمک کنید… خیلی ترسیدیم و به فکر استفاده از داروهای سایتوتک و …. هستیم. خواهشا پاسخ بدید. متشکرم

مشاهده کامل

سلام سه ماه پریود نشدم امپول مدروکسی پروژسترون تزریق کردم ۵روزه ولی فعلا قاعده نشدم چیکار کنم
درضمن مشکل خودایمنی کبدی نیز دارم

مشاهده کامل

دوست عزیز سلام آمپول مدروکسی پروژسترون یک داروی جایگزینی هورمونی است که در مواقعی که پزشک تشخیص بده سطح هورمون پروژسترون در بدن فردی کافی نیست اون رو تجویز میکنه .هورمون پروژسترون در تنظیم سیکل قاعدگی و چرخه تولید مثلی زنان بسیار نقش داره اما آمپول مدروکسی پروژسترون در چه مواقعی تجویز میشه؟ برای درمان بی نظمی های قاعدگی برای درمان قطع شدن پریود یا آمنوره برای درمان خونریزی های شدید و دردناک برای پیشگیری از زایمان زودرس و ... اما در پاسخ به این سوال که چه مدت بعد از تزریق مدروکسی پروژسترون پریود میشید باید عرض کنم که ۱۰ الی ۱۴ روز زمان لازمه تا سیکل قاعدگی شما آغاز بشه بنابراین شما باید کمی بیشتر صبر کنید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

با عرض سلام و خسته نباشید. من تو دوره ۲روز قاعدگی با همسرم نزدیکی داشتم و از هیچی استفاده نکردیم الان این دو ماهه از وعده قاعدگیم رد میشه و پریود نشدم البته قبلا سابقه داشته از وعده قاعدگیم بگذره و پریود نشدم ولی بیشترین وعدش یک یا دو هفته بوده ولی این بار ۲ماه طول کشیده به نظرتون حامله نشدم؟ خیلی ممنون لطفا جوابمو بدین

مشاهده کامل

در طول دوره عادت ماهیانه بدلیل فروپاشی دیواره رحم تخمکی وجود نداره که بخواد بارداری صورت بگیره ولی از نظر بهداشتی توصیه نمیشه و بدلیل گشادتر شدن دهانه رحم امکان عفونت در این دوران بالا میره .برای عقب افتادن قاعدگیتون تحت نظر پزشک قرصهای هورمونی استفاده کنید. موفق باشید
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر