وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری؛ ماه سرگیجه و گرگرفتگی

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 6 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری؛ ماه سرگیجه و گرگرفتگی

چکیده مطلب 

ماه هشتم بارداری یعنی هفته چندم ؟ ماه هشتم بارداری هفته 40-36 است. در انتهای این ماه، جنین شما به صورت کامل شکل گرفته است. به خاطر داشته باشید که فقط 5% از نوزادان دقیقه در همان روز موعد متولد می‌شوند، این بدین معنی است که وقتی شما به ماه هشتم بارداری می‌رسید، باید هر لحظه انتظار زایمان را داشته باشید.

در ماه هشتم بارداری وضعیت مادر و جنین چگونه است

ماه هشتم بارداری

 در ماه هشتم بارداری، جنین شما به حدی زیادی رشد کرده است و شما با حرکات جنین در شکم و اذیت و آزارهای او، دست و پنجه نرم می‌کنید. هر مادر باردار باید خودش را آماده اتفاقات قبل از زایمان و هفته‌های آخر بارداری کنید. در ماه هشتم بارداری باید سرعت حرکات خود را کاهش دهید، زیرا در ماه حساسی از بارداری هستید. از الآن می‌توانید حس مادری به خودتان بگیرید و برنامه‌ریزی‌هایی برای زایمان و ماه آخر بارداری خود داشته باشید. در طول ماه هشتم بارداری، تغییراتی در شرایط فیزیکی مادر و جنین اتفاق می‌افتد، این تغییرات به خاطر نزدیک شدن به‌روز زایمان است. در ادامه به طور مفصل این تغییرات فیزیولوژیک را برای شما بیان می‌کنیم.

با نزدیک شدن به ماه نهم بارداری و زمان زایمان، باید از ” نشانه و علائم زایمان در ماه نهم بارداری ” آگاه باشید. حتماً این مقاله را مطالعه نمایید.

شما همواره می‌توانید از مشاوره پزشکان سایت پزشکی دکتر سوشا استفاده نمایید. سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

یک پیشنهاد رایگان به کاربران : در صورتی که سوالی دارید، می‌توانید به بخش مشاوره پزشکی آنلاین سایت پزشکی دکتر سوشا مراجعه کرده و سؤالات خود را مطرح نمایید. 

ماه هشتم بارداری : ماه هشتم بارداری چند هفته است؟

اتفاقات ماه هشتم بارداری

مراقبت در طول ماه هشتم بارداری بسیار مهم است. در سه ماهه پایانی بارداری، تغییرات زیاد و قابل درکی اتفاق می‌افتند که این تغییرات را باید حس کنید:

  • در ماه هشتم بارداری احساس بی‌قراری و آشفتگی زیادی دارید. تنفس عمیق شما را به آرامش دعوت می‌کند.
  • وضعیت بارداری خود را بپذیرید و به حرف‌های دیگران توجهی نکنید. تناسب اندام شما به هم خورده است، اما نگران حرف دیگران نباشید. خاصیت بارداری همین است و روزهای آخر آن را با آرامش سپری کنید.
  • تغییرات هورمونی شما در ماه هشتم بارداری و ماه‌های دیگر بسیار شدید است و اضطراب و ناامنی شما را زیاد می‌کند. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید.
  • در پایان ماه هشتم بارداری باید برنامه‌ریزی‌های خود را راجع به زایمان انجام دهید.

ماه هشتم بارداری : مراقبت در طول ماه هشتم بارداری

تغییرات فیزیکی زنان باردار در ماه هشتم بارداری

شکم شما در ماه هستم بارداری بسیار بزرگ شده است و همراه با آن در اندام‌های دیگر نیز تغییرات فیزیکی زیاد رخ داده است:

  • در ماه هشتم بارداری، هنگام عطسه، سرفه و بلند کردن اجسام سنگین دچار نشت ادرار می‌شوید. این مسئله شما را خجالت‌زده می‌کند، اما طبیعی است و بهتر است با انجام تمرینات کگل، با بی‌اختیاری ادرار مبارزه کنید.
  • تجمع آب در بدن شما در ماه هشتم بارداری افزایش می‌یابد و دست و پاهای شما متورم می‌شود.
  • در ماه هشتم بارداری تنگی نفس شما تشدید می‌گردد. زیرا شکم شما به حدی بزرگ شده است که به ریه‌ها و پرده دیافراگم فشار می‌آورد.
  • سوزش سر دل و یبوست

ماه هشتم بارداری : سوزش سر دل و یبوست

  • گرگرفتگی و سرگیجه نیز از علائم متداول ماه هشتم بارداری است.
  • با نزدیک شدن به زایمان، حرکات انقباضی رحم شما بیشتر می‌شود.
  • نشت آغوز از نوک سینه در ماه هشتم بارداری، زیرا بدن شما برای زایمان و شیردهی آماده می‌شود.
  • با پایان ماه هشتم بارداری، میزان مایع آمنیوتیک داخل رحم کاهش می‌یابد. مقداری از مایع آمنیوتیک در ماه‌های آخر بارداری، به بیرون از بدن نشت می‌کند. مایع آمنیوتیک بوی متفاوتی نسبت به ادرار دارد.
  • اگر در ماه هشتم بارداری، احساس بی‌قراری و اضطراب دارید، تعجب نکنید زیرا نه تنها تغییرات هورمونی در ماه‌های آخر بارداری زیاد است، بلکه بی‌صبرانه منتظر زایمان و دیدن فرزندتان هستید. این بی‌قراری کاملاً عادی است.
  • در ماه هشتم بارداری حس و حال عجیبی دارید و ترس خاصی از مادر شدن خواهید داشت.

آیا میدانید مصرف چه مواد و غذاهایی برای دوران بارداری ضروری است؟ برای آشنایی با این غذاها مقاله ” مواد ضروری تغذیه دوران بارداری برای مادر و جنین ” را از مجله پزشکی دکتر سوشا مطالعه نمایید.

ماه هشتم بارداری : ماه هشتم بارداری هفته چندم است

تغییرات فیزیکی جنین در ماه هشتم بارداری

  • جمجمه جنین در ماه هشتم بارداری به سمت پایین می‌چرخد تا برای زایمان آماده شود.
  • کاهش مایع آمنیوتیک به این معنی است که کلیه‌های کودک شما شروع به کار کرده است. کورتیزول بیشتری از کلیه‌ها ترشح می‌شود.
  • در مورد پسربچه، بیضه‌ها به آرامی به سمت پایین شکم حرکت می‌کنند و فرج دختربچه نیز کاملاً تشکیل می‌شود. هورمون‌های بارداری موجب می‌شود که کیسه بیضه جنین در بدو تولد متورم باشد. این هورمون‌های بارداری برای جنین دختر نیز خوب است.
  • ناپدید شدن کرک‌های جنینی در طول ماه هشتم بارداری
  • رشد شناختی سریع مغز در ماه شتم بارداری اتفاق می‌افتد. سلول‌های عصبی با سرعت زیادی رشد و تقسیم می‌شوند تا جنین آماده برقراری ارتباط بعد از زایمان شود.
  • در پایان ماه هشتم جنین شما حدود ۵۰ سانتی‌متر قد و ۳-۲ کیلوگرم وزن دارد.
  • جنین در ماه هشتم بارداری فضای کمتری برای حرکت دارد، زیرا رشد زیادی کرده است.

ماه هشتم بارداری : ماه هشتم بارداری و زیبایی جنین

چک لیست ماه هشتم بارداری

  • در مورد روش زایمان تصمیم بگیرید : احتمالاً تا کنون در حال تصمیم‌گیری برای روش زایمان بوده‌اید. همه تصمیمات خود برای این موضوع را نهایی کنید.
  • وسایل بیمارستان را آماده کنید : کیفی از وسایلی که در هنگام زایمان در بیمارستان به آن‌ها نیاز دارید آماده کنید. در بین این وسایل باید هر آنچه شما و همسرتان در حین زایمان و برای ماندن در بیمارستان لازم دارید، موجود باشد. همچنین این کیف باید شامل لباس‌های نوزاد و هر چیزی که نوزاد در بیمارستان لازم دارد، باشد.
  • برای بیمارستان برنامه ریزی کنید: به این فکر کنید که در زمان بارداری به چه طریقی می‌خواهید به بیمارستان منتقل شوید. چند راه ارتباطی به بیمارستان را بررسی کنید تا اگر نوزاد در ساعات پر ترافیک قصد متولد شدن داشت، بتوانید به سرعت خود را به بیمارستان برسانید. شماره افرادی که در گروه زایمان هستند را نزدیک به تلفن یا روی یخچال داشته باشید تا در صورت نیاز دسترسی سریع به آن‌ها داشته باشید.

ماه هشتم بارداری : برای بیمارستان برنامه ریزی کنید

  • خانه را به شکل آماده درآورید : از این زمان استفاده کنید تا آخرین تغییراتی که می‌خواهید در خانه یا اتاق کودک ایجاد کنید. وسایل خطرناک خانه را جابجا کنید یا تغییری در آن‌ها ایجاد کنید که دیگر خطرناک نباشند.
  • پیاده‌روی و ورزش کنید : پیاده‌روی کردن، انجام ورزش‌های کگل ،تمرین روش‌های تنفس ، تمرین حالت مناسب زایمان و مصرف مقادیر زیاد مایعات در این زمان بسیار مناسب است.

ماه هشتم بارداری : ماه هشتم بارداری

ماه هشتم بارداری چی بخورم

سایت سلامت و پزشکی دکتر سوشا در مقاله‌ای به نام ” خوردنی های مجاز و غیر مجاز در ماه هشتم بارداری ” کاملاً به شما توضیح می‌دهد در این ماه از بارداری چه نوع تغذیه‌ای باید داشته باشید. اگر برای شما هم سؤال است که ماه هشتم بارداری چی بخوریم ، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

ماه هشتم بارداری : تغذیه مناسب ماه هشتم بارداری


شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر