چگونه نوزاد باهوشی داشته باشیم؛ 10 خوارکی مهم و تاثیر گذار

مجله پزشکی و سلامت
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
چگونه نوزاد باهوشی داشته باشیم؛ 10 خوارکی مهم و تاثیر گذار

تأثیر دوران بارداری بر سلامت و هوش کودک

مجله پزشکی و سلامتنه تنها سلامت کودک بلکه هوش و چهره او به آنچه شما در دوران بارداری می‌خورید، بستگی دارد. اگر تا به حال در دروان بارداری این غذاها را نمی‌خوردید، حداقل همین‌الان شروع به خوردن این غذاها کنید. تعجب نکنید اگر متخصص تغذیه یا دکترتان برای شما این مکمل‌های غذایی را تجویز کرد. در ادامه تمام بایدهای دوران بارداری را برایتان بیان می‌کنیم تا کودکی که به دنیا می‌آورید سالم و باهوش باشد.

فولیک اسید و ویتامین‌ها

فولیک اسید برای تشکیل سلول‌های مغزی ضروری است. مصرف فولیک اسید چهار هفته قبل از بارداری و هشت هفته پس از بارداری خطر ابتلا به اوتیسم در نوزادان 40 درصد کاهش می‌دهد.به همین منظور مصرف روزانه 400 میکروگرم فولیک اسید ( حتی در زمانی که قصد بچه دار شدن دارید) توصیه می‌شود. منابع طبیعی غنی از فولیک اسید عبارت‌اند از عدس ، غلات و سبزیجات برگ سبز.
فولیک اسید به همراه ویتامین B12 به توسعه گلبول‌های قرمز خون ، ویتامین Cبه تولید کلاژن و ویتامین D به تشکیل استخوان‌ها کمک می‌کند. بنابراین بهتر است به عنوان مولتی‌ویتامین ، از فولیک اسید دوران بارداری استفاده نمایید.

اسید چرب امگا 3 برای دوران بارداری

اسید چرب امگا 3 برای تشکیل سیستم عصبی فرزند شما مهم است و برای دوران باداری و وزن زمان تولد نوزاد شما بسیار اهمیت دارد.
تخم‌مرغ، انواع ماهی‌ها (ترجیحا ماهی کم جیوه)، توفو، حبوبات، گوشت قرمز، گردو، دانه کتان، اسفناج و غلات غنی شده با آهن ، غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که باید در دوران بارداری مصرف کنید.

مصرف میوه و سبزیجات در دوران بارداری

کودک شما برای مبارزه با رادیکال‎های آزاد (ممکن است به بافت مغز جنین آسیب برساند) به آنتی‌اکسیدان‌ها نیاز دارد. برای افزایش آنتی‌اکسیدان‌های مصرفی ، بهتر است در دوران بارداری ، میوه و سبزیجات فراوان بخورید. پاپایا، سبزیجات برگ سبز، گوجه‌فرنگی و زغال اخته سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند.
فراموش نکنید که میوه و سبزیجات را با ضد عفونی کننده‌های میوه و سبزیجات بشویید تا کاملا تمیز شوند و یا آن‌ها را بپزید و به همراه وعده غذایی‌تان بخورید.

مواد غذایی غنی از آهن

آهن برای انتقال اکسیژن به کودک شما ضروری است. از آنجا که اکثر زنان دچار کمبود آهن هستند، رحم مادر از اکسیژن محروم می‌شود، که به نوبه خود مانع رشد و باهوشی نوزاد می‌شود. به همین دلیل است که مصرف غذاهای غنی از آهن در ماه‌های بارداری توصیه می‌شود.
منابع غنی از آهن مانند حبوبات، اسفناج ، چغندر ، مرغ ، گوشت گاو بدون چربی و غلات غنی شده باید یک بخش ضروری از رژیم غذایی دوران بارداری باشد.

مواد غذایی غنی از آهن

غذاهای غنی از پروتئین

پروتئین‌ها برای تشکیل سلول‌‌‌ها و هورمون‌های جدید در نوزاد شما ضروری هستند و رشد کلی کودک را افزایش می‌دهند. به طور متوسط مصرف پروتئین را در دوران بارداری، 10 گرم افزایش دهید. گوشت بدون چربی، حبوبات، لبنیات غنی از پروتئین هستند.

غذاهای غنی از ید

مصرف روزانه حداقل 220 میکروگرم ید در دوران بارداری برای سلامت و رشد جنین الزامی است. گلابی غنی از ید است، بنابراین گلابی مناسب‌ترین میوه‌ برای دوران بارداری شما است.
بسیاری از زنان باردار در طول سه ماهه اول دوران بارداری به مشکلات تیروئیدی مبتلا می‌شوند. پایین بودن سطح هورمون تیروئید (تیروکسین) موجب کاهش ضریب هوشی نوزاد می‌شود.

تعامل با جنین ، در دوران بارداری

صحبت کردن و آواز خواندن برای جنین در رحمتان باعث می‌شود که جنین در حال رشد شما ، حس بهتری از مادرش بگیرد و سلامت رشد او تضمین شود.

احتیاط در مقدار جیوه دریافتی در دوران بارداری

اگرچه مصرف ماهی در دوران بارداری توصیه می‌شود ، اما بخوب است بدانید که ماهی‌ها مقداری جیوه دارند این فلز سمی است و برای سلامت نوزاد شما مضر می‌باشد.برای کنترل میزان جیوه دریافتی، در هر هفته فقط دو وعده ماهی بخورید.

دوری از الکل

زمانی که قصد باردار شدن دارید از مصرف الکل اجتناب کنید زیرا مقدار کم الکل نیز می‌تواند به جنین شما آسیب برساند. مصرف الکل در دوران و ماه‌های بارداری می‌تواند روی حافظه و مهارت‌های اجتماعی کودک شما تاثیر بگذارد.

دوری از الکل

از افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری جلوگیری کنید

افزایش وزن بیش از حد موجب زایمان زودرس می‌شود و نوزاد شما با وزن کم به دنیا خواهد آمد. زایمان زودرس باعث می‌شود که نوزاد رشد کامل خود را در رحم مادر سپری نکند. در دوران بارداری ، روزانه 30 دقیقه ورزش کنید تا افزایش وزن دوران بارداری شما ، بیش از حد نباشد. افزایش وزن بیش از حد برای سلامت و هوش کودکتان مضر است.

© وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این مقاله پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این مقاله مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر