پرومتازین (Promethazine)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: پرومتازین
نام عمومی انگلیسی: Promethazine
نام تجاری: Avomine , Phenergan , Sominex
کاربرد: پیشگیری از بیماری‌های آلرژیک مانند تب یونجه و به عنوان آرام بخش

اطلاعات دارویی پرومتازین

اطلاعات داروها : پرومتازین متعلق به گروهی از داروها به عنوان آنتی‌هیستامین‌های آرام‌بخش متعلق است. این دارو چندین استفاده دارد. داروی پرومتازین برای جلوگیری و یا درمان احساس بیماری استفاده می‌شود. این است که معمولاً برای بیماری‌های مرتبط با سفر و سرگیجه توصیه می‌شود.

پرومتازین برای تسکین آلرژی‌هایی مانند تب یونجه و بثورات پوستی آلرژیک استفاده می‌شود. در برخی افراد قرار گرفتن در معرض موادی مانند گرده، پوست حیوانات خانگی، گرد و غبار خانه یا نیش حشرات می‌تواند موجب تولید بیش از حد یک ماده شیمیایی به نام هیستامین شود. این ماده علائم آلرژیکی مانند خارش پوست، عطسه، آبریزش چشم و بینی را به وجود می‌آورد. از آنجا که پرومتازین اثرات هیستامین را مسدود می‌کند، درنتیجه به از بین بردن علائم آلرژیک کمک می‌کند.

پرومتازین همچنین دارای یک اثر آرام‌بخش است. مصرف این دارو (برای چند روز) ممکن است به ترویج خواب در بزرگ‌سالان مبتلابه مشکلات خواب کمک کند. پرومتازین را می‌توانید با نسخه و بدون نسخه از داروخانه‌ها خریداری کنید. این دارو برای کودکان زیر 2 سال مناسب نیست.

موارد منع مصرف داروی پرومتازین

• به تاریخ انقضا دارو توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
• هرگز دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• دارو را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
• تداخل دارویی دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان،اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی پرومتازین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله با نسخه / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با پرومتازین تداخل کنند عبارت‌اند از: آنتی‌ هیستامین پوستی (مانند پماد، اسپری و کرم دیفن هیدرامین)، متوکلوپرامید (metoclopramide).

اگر داروی پرومتازین را همراه با سایر داروهایی که تنفس را تحت تأثیر قرار می‌دهند و یا موجب خواب‌آلودگی می‌شوند، استفاده کنید، خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی (مانند تنگی نفس،تنفس آهسته، تنفس کم عمق، خواب آلودگی شدید و سرگیجه) در شما افزایش می‌یابد. بنابراین اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب‌آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، آنتی‌هیستامین‌ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل کننده‌های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین).

برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن‌ها از موادی تشکیل شده‌اند که باعث خواب‌آلودگی می‌شوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.

پرومتازین ممکن است با آزمایش‌های خاصی (از جمله برخی تست‌های بارداری، تست تحمل گلوکز، تست پوست آلرژی) تداخل کند و درنتیجه پاسخ آزمایش اشتباه شود. قبل از انجام آزمایش، حتماً به پزشک و پرسنل آزمایشگاه بگویید که داروی پرومتازین را استفاده کرده‌اید.

نکاتی که قبل از مصرف پرومتازین باید در نظر گرفته شود

برخی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیست و بعضی داروها نیز درصورتی‌که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد. بنابراین بهتر است قبل از مصرف داروی پرومتازین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• در صورتی که باردار هستید و یا قصد باردارشدن دارید یا درصورتی‌که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
• اگر هرگونه مشکل کبدی یا کلیوی دارید.
• اگر بیماری بنام گلوکوم(افزایش فشار در چشم) دارید.
• اگر مشکل پروستات و یا تجربه هرگونه مشکل در دفع ادرار هستید.
• در صورتی که می‌دانید دچار انسداد روده کوچک هستید.
• اگر مبتلابه صرع هستید.
• اگر شما هرگونه مشکل تنفسی طولانی مدت مانند آسم یا برونشیت دارید.
• اگر در حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
• اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

عوارض جانبی احتمالی داروی پرومتازین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو،از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

• احساس سرگیجه و خواب‌آلودگی، تاری دید، سردرد، خشکی دهان، مشکل دفع ادرار ، درد شکمی، یبوست

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از دارو می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه نگه‌داری داروی پرومتازین

• تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه‌دارید.
• دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌دارید.


آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر