نادولول (Nadolol)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: نادولول
نام عمومی انگلیسی: Nadolol
نام تجاری: Corgard
کاربرد: فشار خون - آنژین - آریتمی - برای محافظت از قلب - تسکین علائم اضطراب - مشکلات تیروئید - برای جلوگیری از میگرن

اطلاعات دارویی نادولول

اطلاعات داروها : نادولول به گروهی از داروها به نام مهار کننده‌های بتا تعلق دارد. این دارو برای درمان چندین بیماری تجویز می‌شود. نادولول بر روی قلب و عروق خونی تأثیرمی‌گذارد.

نادولول با کاهش فعالیت قلب از ارسال پیام توسط برخی از نورون‌ها به قلب جلوگیری می‌کند. این دارو بخش‌های کوچکی از قلب (گیرنده پیام‌های شیمیایی) که پیام‌های عصبی به آنجا می‌رسد را مهار می‌کند. در نتیجه قلب آهسته‌تر و با شدت کمتری خواهد زد. این امر باعث می‌شود که فشار خون درون رگ‌ها کاهش یابد و به کاهش علائم در فشار خون بالا و ضربان قلب سریع کمک کند. این مکانیسم به کاهش درد در بیماری آنژین کمک می‌کند.

نادولول همچنین برای درمان علائم افزایش پرکاری تیروئید که در آن شدت ضربان های قلب بالا می‌باشد و لرزش دست و پا وجود دارد نیز به کار می‌رود.  این دارو این علائم را به سرعت کاهش می‌دهد. نادولول برای درمان میگرن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ داروی نادولول به خصوص برای افرادی که دیگر درمان‌ها در آن‌ها مؤثر نبوده است کارایی دارد.

موارد منع مصرف داروی نادولول

• به تاریخ انقضا داروی نادولول توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
• هرگز دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• داروی نادولول را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید.
• تداخل دارویی نادولول را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی نادولول

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با نادولول تداخل کنند عبارتند از: مسدود کننده های آلفا (مثلا پرازوسین (prazosin))، آرتوباتامین (arbutamine)، دیگر بتا بلاکرها (مثلا آتنولول (atenolol))، کلونیدین (clonidine)، اپینفرین (epinephrine)، فنول دوپام (fenoldopam)، فینگولیمود (fingolimod)، متیل دوپا (methyldopa)، داروهای مسدودکننده عصبی عضلانی (مانند توبوکورین (tubocurarine))، رزرپین (reserpine)، قرص‌های آب یا دیورتیک‌ها مانند فوروزماید (furosemide).

اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب‌ آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، ماری جوانا، آنتی‌ هیستامین‌ ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل‌ کننده‌های عضلانی (مانند کاريوپروتول ، سيکلوبنزاپرين) ، داروهای ضد افسردگی یا ضد سرفه (مانند کدئین، هیدروکودون).

برچسب روی تمام داروهایتان به‌خصوص داروهای ضد درد یا تب (مثل: داروهای سرفه و سرماخوردگی، مکمل‌های غذایی و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (ibuprofen) و ناپروکسن) را بررسی کنید، زیرا مواد تشکیل‌ دهنده‌ آن‌ها ممکن است ضربان قلب یا فشار خون شما را افزایش دهند. از پزشک و داروساز خود راجع به نحوه استفاده ایمن از این داروها سوال کنید.

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرماخوردگی و سرفه) بررسی کنید؛ زیرا مواد تشکیل‌ دهنده اکثر آن‌ها باعث خواب آلودگی می‌شود. از دکتر یا داروساز خود راجع به مصرف این داروها سؤال کنید.

نکاتی که قبل از مصرف نادولول باید در نظر گرفته شود

بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی نادولول ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورتی که مبتلا به آسم و یا سایر اختلالات تنفسی هستید.
  • در صورتی که هر نوع بیماری کبدی و یا کلیوی دارید.
  • در صورتی که فشار خون پایینی دارید و یا اینکه گردش خونتان ضعیف است.
  • در صورتی که مبتلا به دیابت قندی هستید.
  • در صورتی که مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس هستید.
  • در صورتی که مبتلا به بیماری میاستنی گراویس هستید.
  • در صورتی که ضربان قلب آهسته و یا آریتمی هستید.
  • در صورتی که مبتلا به درد قفسه سینه هستید (آنژین پرینزمتال- به علت ایجاد اسپاسم در عروق قلبی).
  • اگر از سایر داروها استفاده می‌کنید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر نسبت به دارویی آلرژی و حساسیت داشته‌اید.

عوارض جانبی احتمالی داروی نادولول

تمام داروها در کنار تأثیرات مثبتشان، می‌توانند مسبب عوارض ناخواسته‌ای در بدن شوند. هر چند که این عوارض در همه افراد به وجود نمی‌آید. اگر پس از دریافت دارو تغییری منفی در وضعیت سلامتی شما پدید آمد بهتر است که با پزشک خود مشورت نمایید. بسیاری از عوارض ممکن است با علائم سایر بیماری مشابهت داشته باشد.

  • احساس خستگی: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری کنید.
  • دست و پای سرد، ضربان قلب آهسته: در صورت آزار دهنده شدن با پزشک خود مشورت نمایید.
  • سردرد: از پزشکتان بخواهید که یک مسکن مناسب مناسب برایتان تجویز نمایید.
  • احساس کسالت، آشفتگی معده: غذاهای ساده مصرف نمایید. از خوردن غذاهای پرچرب ئ تند خودداری کنید.
  • مور مور شدن بدن، خشکی دهان، تنگی نفس، کاهش قوای جنسی، کاهش میل جنسی، تغییرات خلق و خو، کهیرهای خارش دار، تاری دید: در صورت آزار دهنده شدن با پزشک خود مشورت نمایید.

اگر علائم دیگری در خود مشاهده کردید که فکر می‌کنید به دلیل مصرف داروی نادولول می‌باشد به پزشک اطلاع دهید.

نحوه نگهداری داروی نادولول

• دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
• دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.


آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر