دولوجسیک (Dologesic)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: استامینوفن / فنیل تولوکسامین
نام عمومی انگلیسی: acetaminophen/phenyltoloxamine
نام تجاری: Dologesic , Acuflex
کاربرد: تسکین دردهایی مثل سردرد

نام تجاری:

دولوجسیک ، آکوفلکس

اطلاعات دارویی دولوجسیک

اطلاعات داروها : داروی دولوجسیک نام تجاری داروی استامینوفن / فنیل تولوکسامین است و در درمان دردهای ملایم تا متوسط نظیر سردردها و دردهای عضلات و مفاصل، کمردرد، دردهای قاعدگی، سرماخوردگی، سینوزیت، دندان درد، دردهای خفیف ناشی از آرتریت و کاهش تب کاربرد دارد.

دولوجسیک یک مسکن، تب بر و آنتی هیستامین است که با سرکوب عواملی که در بدن ما ایجاد تب، درد و التهاب می‌کنند اثر خود را اعمال می‌کند؛ که اثر آنتی‌هیستامینی آن موجب متوقف کردن عملکرد ماده هیستامین در بدن می‌شود که نتیجه آن کاهش علائمی چون اشک ریزش چشم و عطسه و غیره می‌باشد. داروی دولوجسیک از دو جزء استامینوفن و فنیل تولوکسامین تشکیل شده است.

موارد منع مصرف داروی دولوجسیک

• اگر به هریک از اجزاء موجود در دولوجسیک حساسیت دارید.
• به تاریخ انقضای داروی دولوجسیک توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
• هرگز داروی دولوجسیک را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• داروی دولوجسیک را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک، مصرف نکنید.
• تداخل دارویی دولوجسیک را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی دولوجسیک

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
قبل از استفاده از داروی دولوجسیک ، لیستی از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. به ویژه داروهایی مثل: آنتی‌هیستامین‌ها (مثل کرم، پماد یا اسپری دیفن هیدرامین)، کتوکونازول، مهار‌کننده‌های MAO (ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رازاگیلین، سلجیلین، ترانیل سیپرومین).

آنتی هیستامین‌ها مواد موجود در بسیاری از داروهای بدون نسخه و برخی داروهای ترکیبی هستند. برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن‌ها حاوی آنتی‌هیستامین هستند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.

اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب‌آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، آنتی‌هیستامین‌ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، داروهای ضد تشنج (کاربامازپین (carbamazepine))، شل کننده‌های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین).

داروی دولوجسیک ممکن است با آزمایش‌های خاصی (از جمله برخی تست‌های ادراری و تست‌های پوستی آلرژی) تداخل کند و درنتیجه پاسخ آزمایش اشتباه شود. قبل از انجام آزمایش، حتماً به پزشک و پرسنل آزمایشگاه بگویید که داروی دولوجسیک را استفاده کرده‌اید.

مواردی که قبل از مصرف دولوجسیک باید رعایت شود

وجود هریک از شرایط زیر می‌تواند با مصرف داروی دولوجسیک تداخل کند. لذا می‌بایست وجود هریک از این موارد و سایر موارد پزشکی و دارویی حتماً با پزشک متخصص در میان گذاشته شود:

• اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید یا اینکه دوران شیردهی را سپری می‌کنید.
• مصرف هر نوع داروی تجویز شده توسط پزشک یا غیر تجویزی و یا استفاده از هر گونه از مکمل‌های رژیمی و گیاهی
• اگر به هر نوع غذا، دارو یا هر ماده دیگر حساسیت دارید.
• وجود مشکل خونریزی داخلی، مشکلات در رگ‌های خونی مغز، انسداد معده، روده و مثانه و یا مشکل دفع ادرار
• وجود مشکلات ریوی (مانند آسم، امفیزم، برونشیت و غیره)، بزرگ شدن پروستات و یا مشکلات کبد و کلیه

عوارض جانبی احتمالی داروی دولوجسیک

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند یا به مقدار بسیار کم بروز می‌دهند. بروز مستمر هریک از این عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

• خواب آلودگی، خشکی دهان و بینی و گلو، سوزش قلب، سردرد، حالت تهوع، افزایش غلظت مخاط بینی و گلو، ناراحتی معده

نکته مهم: در صورت بروز نوع شدید هریک از عوارض جانبی و یا استمرار آن، حتماً با پزشک مربوطه مشورت نمایید خصوصاً در موارد زیر:

• واکنش‌های آلرژیک شدید (سرخی پوست و دانه‌های پوستی، کهیر، تنفس سخت، احساس تنگی نفس و سنگینی در قفسه سینه، متورم شدن دهان، صورت، لب‌ها و یا زبان)، گیجی، ادرار تیره یا مدفوع بی‌رنگ، خونریزی‌ها، کبودی غیرمعمول، خستگی بی دلیل، استفراغ، زردی پوست یا چشم

نحوه نگه داری داروی دولوجسیک

• دولوجسیک می‌بایست در دمای اتاق (حدود 25-15 درجه سانتی‌گراد) و دور از گرما، رطوبت و نور نگهداری می‌شود. نباید در حمام قرار داده نشود. آن را دور از دسترس کودکان قرار دهید.


دوست دارید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر