آمیلورید | آمیلوراید | قرص آب (Amiloride)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: آمیلورید | آمیلوراید | قرص آب
نام عمومی انگلیسی: Amiloride
نام تجاری: co-amilofruse , Amilamont , Navispare , co-amilozide
کاربرد: احتباس آب (تورم، ادم ) - فشارخون بالا

اطلاعات دارویی آمیلورید

اطلاعات داروها : آمیلورید متعلق به گروهی از داروها به‌عنوان دیورتیک‌های نگه‌دارنده پتاسیم شناخته‌شده است. دیورتیک‌ها (ادرارآور) داروهایی هستند که میزان ادرار خروجی از کلیه را افزایش می‌دهند. آن‌ها اغلب قرص‌های «آب» نامیده می‌شوند. داروی آمیلورید دیورتیک نگه‌دارنده پتاسیم نامیده می‌شود، زیرا برخلاف بعضی از دیورتیک‌های دیگر، موجب از دست دادن پتاسیم از بدن نمی‌شود. برای همین است که در درمان فشارخون بالا (فشارخون بالا) و همچنین احتباس آب (ادم) استفاده می‌شود.

ادم وقتی رخ می‌دهد که مایع از عروق خونی نشت می‌کند که منجر به تورم در بافت ریه‌، پا یا مچ پا می‌شود. این باعث می‌شود شما احساس تنگی نفس کرده و پاهای شما ورم کند. ادم معمولاً توسط نارسایی قلبی یا بیماری‌های کبد ایجاد می‌شود. داروی آمیلورید با افزایش مقدار ادرار کلیه از ساخت این مایع و ایجاد ادم، جلوگیری می‌کند.

داروی آمیلورید در کنار دیگر دیورتیک‌ها می‌تواند برای درمان تجویز شود. آمیلورید به‌صورت ترکیبی با سایر دیورتیک‌ها وجود دارد که به‌جای چندین قرص، یک قرص بخورید.

نام‌های تجاری داروهای ترکیبی آمیلورید:

آمیلوزید(amilozide): ترکیب داروی آمیلورید و هیدروکلروتیازید
آمیلوفروز (amilofruse): ترکیب آمیلورید و فوروزماید
ناویسپیر (Navispare): ترکیب آمیلورید و سیکلو پنتیازید

موارد منع مصرف داروی آمیلورید

• به تاریخ انقضا داروی آمیلورید توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
• هرگز این دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• دارو را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک، مصرف نکنید.
• تداخل دارویی دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی آمیلورید

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با داروی آمیلورید تداخل کنند عبارت‌اند از: لیتیم، سدیم فسفات، داروهای دیگر که ممکن است سطح پتاسیم را بالا ببرند (مانند اپلرنون (eplerenone)، تاکرولیموس (tacrolimus)، سیکلوسپورین (cyclosporine)، قرص‌های ضدبارداری حاوی دروسپیرنون (drospirenone)، دیورتیک‌های پتاسیم مانند اسپیرونولاکتون (spironolactone) / تریامترن (triamterene)، مهارکننده‌های ACE مانند بنازپریل (benazepril) / کاپتوپریل (captopril)، آنتاگونیست‌های گیرنده آنژیوتانسین مانند لوزارتان (losartan) / والزارتان (valsartan)).

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای سرماخوردگی، سرفه، مکمل رژیم غذایی، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) برای کاهش درد و تب) بررسی کنید زیرا که ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده‌ای باشند که فشارخون را افزایش دهد (مانند پزودوافدرین (pseudoephedrine)، فنیل افرین (phenylephrine)) و یا اثر داروی آمیلورید را کاهش دهند (مانند ایبوپروفن (ibuprofen)، ناپروکسن (naproxen)). از دکتر یا داروساز خود راجع به استفاده از این داروها سوال کنید.

آمیلورید ممکن است با تست‌های آزمایشگاهی خاص (از جمله آزمایش تحمل گلوکز)، تداخل کند و احتمالاً باعث نتایج اشتباه شود. قبل از انجام آزمایش به پزشک و یا پرستار خود اطلاع دهید که از این دارو استفاده می‌کنید.

نکاتی که قبل از مصرف آمیلورید باید در نظر گرفته شود

برخی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیست و بعضی داروها نیز درصورتی‌که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است قبل از مصرف داروی آمیلورید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• در صورتی که باردار هستید و یا به نوزاد خود شیر می‌دهید.
• اگر هرگونه مشکل کلیوی یا دفع ادرار دارید.
• اگر دچار دیابت قندی هستید.
• اگر بیماری بنام آدیسون (مشکل غده آدرنال) دارید.
• اگر سطح پتاسیم خون شما بالا است.
• اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
• اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

عوارض جانبی احتمالی داروی آمیلورید

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند؛ اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

• ناراحتی معده، خشکی دهان، احساس سرگیجه، گرفتگی عضلات، مشکلات بینایی، درد، خارش، احساس زنگ در گوش، سردرد، راش پوستی، احساس خستگی، تغییر در نتایج تست‌های خونی

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از دارو می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه نگه‌داری داروی آمیلورید

• تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه‌ دارید.
• دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.


آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


بیشتر بخوانید:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر