آمانتادین (Amantadine)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: آمانتادین
نام عمومی انگلیسی: Amantadine
نام تجاری:
کاربرد: بیماری پارکینسون

اطلاعات دارویی آمانتادین

اطلاعات داروها : آمانتادین برای درمان پارکینسون استفاده می‌شود. اگرچه برای بعضی بیماری‌های دیگر نیز تجویز می‌شود. بیماری پارکینسون راه مغز را هماهنگ با حرکات ماهیچه‌ها تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این بیماری تعدادی از سلول‌های جسم سیاه مغز صدمه‌دیده و می‌میرند. این سلول‌های مغز (نورون‌های دوپامینرژیک)، پیام اعصاب را با تولید یک ماده شیمیایی به نام دوپامین، به نخاع منتقل می‌کنند و این پیام است که حرکات عضلات بدن را کنترل می‌کند. زمانی که این سلول‌های مغزی آسیب می‌بیند، میزان دوپامین تولیدشده کاهش می‌یابد. ترکیبی از کاهش سلول‌های مغزی و سطح پایین دوپامین در سلول‌های این بخش مغز، باعث آهسته و غیرطبیعی شدن پیام‌های عصبی به عضلات می‌شود؛ که این علائم اصلی بیماری پارکینسون یعنی سفتی، تکان دادن (لرزش) و کندی حرکت را ایجاد می‌کند.
داروی آمانتادین همچنین برای انواع خاصی از درد عصب تجویز می‌شود. اگر این دارو به این دلیل به شما داده‌شده است، برای چگونگی درمان خود، با پزشک مشورت کنید.

موارد منع مصرف داروی آمانتادین

• به تاریخ انقضا داروی آمانتادین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
• هرگز داروی آمانتادین را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• به تداخل دارویی آمانتادین توجه کنید و حتماً اگر داروی دیگری مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید تا داروهایتان با یکدیگر تداخل نکنند.
• تاری دید از عوارض جانبی آمانتادین است، درنتیجه در هنگام مصرف این دارو مراقب رانندگی خود باشید یا تا جایی که ممکن است رانندگی نکنید.

تداخل دارویی آمانتادین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

آمانتادین نباید با داروی زیر استفاده شود، زیرا تداخل بسیار جدی ممکن است رخ دهد: “واکسن آنفلوانزای استنشاقی از بینی”

اگر در حال حاضر از داروی “واکسن آنفلوانزای استنشاقی از بینی” استفاده می‌کنید، قبل از شروع آمانتادین ، با دکتر یا داروساز خود مشورت کنید.

یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله با نسخه / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید، به خصوص داروهایی مانند داروهای آنتی‌کولینرژیک‌ (مثل آتروپین (atropine))، آنتی‌هیستامین‌ها (به عنوان مثال، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای روحی خاص (فنوتیازین‌ها مانند تورازین (thorazine))، کینیدین (quinidine)، کویینین (quinine)، محرک‌ها (مثل کافئین و ضد احتقان‌هایی که معمولاً در داروهای سرفه و سرماخوردگی یافت می‌شوند)، تریامترن / هیدروکلروتیازید (triamterene/hydrochlorothiazide)، تری متوپریم / سولفامتوکسازول (trimethoprim/sulfamethoxazole).

نکاتی که قبل از مصرف آمانتادین باید در نظر گرفته شود

برخی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیست و بعضی داروها نیز درصورتی‌که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است قبل از مصرف داروی آمانتادین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• در صورتی که باردارید و یا به نوزاد خود شیر می‌دهید.
• اگر هرگونه مشکل قلبی عروقی دارید.
• درصورتی‌که هرگونه بیماری کبدی و یا مشکل کلیوی دارید.
• اگر سابقه تشنج و یا صرع داشته‌اید.
• اگر تابه‌حال سابقه افزایش فشار چشم (گلوکوم) داشته‌اید.
• اگر سابقه زخم معده دارید.
• اگر احساس گیجی و یا توهم دارید.
• اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
• اگر سابقه واکنش آلرژیک به یک دارو را دارید.

عوارض جانبی احتمالی داروی آمانتادین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند؛ اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

• تورم مچ پا، لکه پوست قرمز

عوارض جانبی که فقط در یک نفر از ده نفر اتفاق می‌افتد:

• کاهش اشتها، احساس مریضی، خشکی دهان، سردرد، درد عضلانی، یبوست، تاری دید. احساس سرگیجه، سبک سری، خستگی، احساس اضطراب، تغییرات در خلق‌ و خوی، مشکلات خواب، عدم تمرکز، گفتار مبهم، ضربان قلب سریع، عرق کردن، شنیدن یا دیدن چیزهای غیر واقعی (توهم)

اگر شما هر گونه علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی آمانتادین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه نگه‌داری داروی آمانتادین

• تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
• دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.


دوست داری راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنی؟


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر