دیابت (Diabetes)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
دیابت (Diabetes)

درباره بیماری دیابت

اطلاعات بیماریها : دیابت ملیتوس (Diabetes mellitus) اشاره به گروهی از بیماری‌ها دارد که بر نحوه استفاده بدن از قند خون (گلوکز) تأثیر می‌گذارند. گلوکز برای حیات ضروری است چرا که منبع مهم انرژی برای سلول‌هایی می‌باشد که ماهیچه‌ها و سایر بافت‌های بدن را شکل می‌دهند. همچنین منبع اصلی سوخت مغز می‌باشد.

وقتی فردی دیابت داشته باشد صرف‌ نظر از نوع آن بدین معنا خواهد بود که سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت‌ و ساز کامل گلوکز کاهش می‌یابد ازاین‌رو میزان قند خون افزایش‌ یافته که به آن هایپرگلیسمی می‌گویند. اما علت آن می‌تواند متفاوت باشد. مقدار خیلی زیاد قند می‌تواند مشکلات وخیمی برای سلامت ایجاد نماید.

وضعیت‌های مزمن دیابت شامل دیابت نوع یک و نوع دو می‌باشد. در دیابت نوع دو که ۹۰–۹۵٪ از بیماران دیابتی را شامل می‌شود، بدن نسبت به عملکرد انسولین مقاوم می‌شود. در دیابت نوع یک که شیوع ۵-۱۰% ای دارد سلول‌های بتای پانکراس (غده‌ای که وظیفه ترشح هورمون انسولین را در بدن دارد.) تخریب می‌شوند که علت آن معمولاً واکنش‌های خود ایمنی یعنی حمله سیستم ایمنی بدن فرد به خودش می‌باشد.

اما انواع برگشت‌پذیر دیابت نیز وجود دارد. مانند بیماری پیش دیابت (Prediabetes) که طی آن‌ها سطح قند خون از حد نرمال بالاتر است اما نه آن‌قدر بالا که به‌ عنوان دیابت طبقه‌بندی شود. نوع دیگر دیابت بارداری است که در دوران بارداری رخ می‌دهد اما می‌تواند پس از وضع حمل به وضعیت عادی بازگردد.

علائم دیابت بسته به اینکه سطح قند خون تا چه میزان افزایش پیدا کرده باشد تفاوت می‌کند؛ برخی از مردم مانند آن‌هایی که پیش دیابت دارند یا آن‌ها که دیابت نوع دو دارند ممکن است در ابتدا علائم خاصی را بروز ندهند. در دیابت نوع یک علائم به‌سرعت بروز پیدا می‌کند و می‌تواند شدیدتر نیز باشد.

علائم و نشانه‌های بیماری دیابت

کلیک کنید

علائم دیابت بسته به اینکه چه مقدار قند خون شما بالا است، متفاوت می‌باشد. برخی از مردم، به‌ ویژه کسانی که مبتلا به پیش دیابت یا دیابت نوع ۲ هستند، ممکن است در ابتدا علائمی را تجربه نکنند. در دیابت نوع ۱، علائم معمولاً با سرعت و شدت بیشتری بروز می‌کنند.

برخی از علائم و نشانه‌های دیابت نوع ۱ و نوع ۲ عبارت‌اند از:

• تشنگی زیاد
• تکرر ادرار
• گرسنگی شدید
• کاهش وزن ناخواسته
• پیدایش کتون در ادرار (کتون‌ها به‌عنوان محصول فرعی تجزیه عضلات و چربی‌ها می‌باشند که در زمانی که انسولین به میزان کافی موجود نباشد تولید می‌شود.)
• خستگی
• تاری دید
• زخم‌هایی که دیر بهبود می‌یابند.
• عفونت مکرر، مانند عفونت‌های پوست و واژن و غیره

گرچه نوع یک دیابت در هر سنی می‌تواند بروز پیدا کند اما معمولاً در کودکی و نوجوانی دیده می‌شود. دیابت نوع دو که شایع‌تر نیز می‌باشد در هر سنی می‌تواند بروز پیدا کند اما در افراد بالاتر از ۴۰ سال شیوع بیشتری دارد.

علل بیماری دیابت

کلیک کنید

انسولین چگونه عمل می‌کند؟

انسولین هورمونی است که توسط غده پانکراس که در پشت و زیر معده قرار گرفته است تولید می‌شود.

• پانکراس انسولین را به جریان خون ترشح می‌کند.
• انسولین در گردش به قند اجازه ورود به سلول‌ها را می‌دهد.
• انسولین میزان قند خون را کاهش می‌دهد.

نقش گلوکز

گلوکز یا قند خون، یک منبع انرژی برای سلول‌هایی است که عضلات و سایر بافت‌ها را تشکیل می‌دهند.

گلوکز از دو منبع مهم به شما می‌رسد، مواد غذایی و کبدتان.

• شکر وارد جریان خون شده که در آنجا با کمک انسولین وارد سلول شده، جذب می‌شود.
• کبد شما قند را ذخیره و آزاد می‌کند.

هنگامی‌ که سطح قند خون پایین بیاید، مانند زمانی که شما چیزی نخورده باشید، کبد گلیکوژن ذخیره‌ شده خود را برای حفظ سطح قند خون در محدوده طبیعی، به گلوکز تجزیه می‌کند.

علل ابتلا به دیابت نوع ۱

علت دقیق دیابت نوع ۱ ناشناخته است. آنچه تاکنون شناخته‌ شده است این است که سیستم ایمنی بدن شما – که به‌ طور معمول به مبارزه با باکتری‌های مضر و یا ویروس‌ها می پردازد – به سلول‌های تولیدکننده انسولین در پانکراس حمله کرده و آن را از بین می‌برد. این باعث می‌شود که بدن شما انسولین کمی تولید کند و یا هیچ انسولینی تولید نکند. به‌ جای این‌ که قند وارد سلول‌های شما شود، به جریان خون وارد می‌گردد.

نوع ۱ به نظر می‌رسد که توسط ترکیبی از استعداد ژنتیکی و عوامل محیطی ایجاد شود، هرچند که بسیاری از این عوامل هستند هنوز نامشخص است.

علل پیش دیابت و دیابت نوع ۲

در پیش دیابت – که می‌تواند به دیابت نوع ۲ منجر شود – و در دیابت نوع ۲، سلول‌ها نسبت به انسولین مقاوم می‌شوند و پانکراس شما قادر به تولید انسولین کافی برای غلبه بر این مقاومت نیست. در اینجا هم قند به‌ جای حرکت به سلول‌ها برای تأمین انرژی مورد نیاز، آن را به جریان خون وارد می‌کند.

علت دقیق این اتفاق نامشخص است، اگرچه محققان بر این باورند که عوامل ژنتیکی و محیطی نقش مهمی در ابتلا به دیابت نوع ۲ بازی می‌کنند. اضافه‌وزن به‌ شدت با ایجاد دیابت نوع ۲ مرتبط است، اما هر کس که به دیابت نوع ۲ مبتلا باشد حتماً اضافه‌ وزن ندارد.

علل دیابت بارداری

در دوران بارداری، جفت با تولید هورمون به حفظ بارداری کمک می‌کند. این هورمون‌ها سلول‌ها را به انسولین مقاوم‌تر می‌کنند.

به‌ طور معمول، لوزالمعده با تولید انسولین اضافی برای غلبه بر این مقاومت، عکس‌ العمل نشان می‌دهد. اما گاهی اوقات لوزالمعده نمی‌تواند مقاومت کند. هنگامی‌ که این اتفاق می‌افتد، قند کمی وارد سلول‌های شما می‌شود و بخش زیادی از آن در خون شما باقی می‌ماند و درنتیجه دیابت بارداری ایجاد می‌گردد.

عوامل خطر یا ریسک فاکتورها در بیماری دیابت

کلیک کنید

عوامل خطرساز برای دیابت به نوع دیابت بستگی دارد.

عوامل خطر برای ابتلا به دیابت نوع ۱

اگرچه علت دقیق دیابت نوع ۱ ناشناخته است، عواملی که ممکن است باعث افزایش خطر شوند عبارت‌اند از:

• سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت
• فاکتورهای محیطی مانند قرار گرفتن در معرض برخی از بیماری‌های ویروسی
• حضور اتو آنتی بادی (پروتئین‌هایی که سیستم ایمنی بدن علیه سلول‌های خودی تولید می‌کند.) در بدن
• مشکلات تغذیه‌ای نظیر مصرف کم ویتامین D، استفاده زودرس از شیر گاو و یا فرمول شیر گاو و مصرف زودهنگام غلات قبل از ۴ ماهگی
• جغرافیا؛ در برخی کشورها، مانند فنلاند و سوئد، دیابت نوع ۱ به‌مراتب بالاتر است.

عوامل خطر برای پیش دیابت و دیابت نوع ۲

محققان کاملاً نمی‌دانند که چرا عده‌ای به پیش دیابت و دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شوند و برخی دیگر نه. روشن است که عوامل خاصی باعث افزایش خطر ابتلا به آن می‌شوند، از جمله:

وزن : هرچه بافت چربی بیشتری داشته باشید، سلول‌های به انسولین مقاوم‌تر می‌شود.
عدم فعالیت : فعالیت بدنی کمک می‌کند تا علاوه بر کنترل وزن، سلول‌ها از گلوکز بیشتری به‌ عنوان انرژی استفاده کنند که باعث می‌شود سلول‌ها حساسیت بیشتری نسبت به انسولین پیدا کنند.
سابقه خانوادگی؛
نژاد : افرادی از نژادهای خاص – ازجمله سیاه‌پوستان، اسپانیایی‌ها، سرخپوستان آمریکایی و آسیایی آمریکایی – در معرض خطر بالاتری هستند.
سن : با افزایش سن به دلیل این‌ که شما تمایل کمتری نسبت به ورزش و فعالیت دارید، استعداد بیشتری برای ابتلا به دیابت پیدا می‌کنید. اما دیابت نوع ۲ امروزه به‌ طور چشمگیری در میان کودکان، نوجوانان و بزرگ‌سالان جوان افزایش‌یافته است.
دیابت بارداری : اگر شما در زمان بارداری به دیابت حاملگی دچار شده باشید، خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت نوع ۲ در شما افزایش می‌یابد. همچنین اگر شما یک نوزاد با وزن بیش ۴ کیلوگرم به دنیا آورید نیز در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌باشید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (یک بیماری شایع است که با دوره‌های قاعدگی نامنظم، رشد موی زائد و چاقی همراه است) خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.
داشتن فشارخون بیش از ۱۴۰/۹۰ میلی‌متر جیوه
کلسترول و تری گلیسرید سطوح غیرطبیعی : مانند سطوح پایین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، بالا بودن میزان تری گلیسیرید نوع دیگری از چربی که در خون حمل.

عوامل خطر برای دیابت بارداری

هر زن بارداری می‌تواند به دیابت حاملگی دچار شود، اما برخی از زنان در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران هستند. عوامل خطر برای دیابت بارداری عبارت‌اند از:

• زنان مسن‌تر از ۲۵ سال در معرض خطر هستند.
• سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت
• ابتلا به دیابت حاملگی در حاملگی قبلی، به دنیا آوردن نوزاد سنگین‌ وزن و یا مرده
• داشتن اضافه‌ وزن قبل از بارداری خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.
• نژاد؛ به دلایلی که مشخص نیست، زنان سیاه‌ پوست، اسپانیایی، سرخ‌ پوستان آمریکایی و آسیایی بیشتر احتمال ابتلا به دیابت بارداری دارند.

عوارض بیماری دیابت

کلیک کنید

عوارض درازمدت دیابت به‌تدریج ایجاد می‌گردد. در نهایت، عوارض دیابت ممکن است حتی تهدید کننده زندگی فرد باشد. عوارض احتمالی عبارت‌اند از:

• بیماری قلب و عروقی ازجمله بیماری عروق کرونر با درد قفسه سینه (آنژین)، حمله قلبی، سکته مغزی و تنگی رگ‌ها (تصلب شرایین)
• آسیب عصبی (نوروپاتی) که می‌تواند احساس سوزن سوزن شدن، بی‌حسی، سوزش و یا دردی که معمولاً در نوک انگشتان پا یا انگشتان دست آغاز می‌شود و به‌ تدریج باعث به سمت بالا گسترش می‌یابد، ایجاد کند. در صورت عدم درمان، شما می‌توانید تمام حس اندام‌های مبتلا را از دست بدهید. آسیب به اعصاب مربوط به هضم غذا می‌تواند مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست ایجاد کند. برای مردان، ممکن است به اختلال در نعوظ منجر شود.
• آسیب کلیه (نفروپاتی)؛ آسیب شدید می‌تواند به نارسایی کلیه یا بیماری کلیوی مرحله نهایی غیرقابل‌برگشت که ممکن است نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه داشته باشد، منجر شود.
• رتینوپاتی دیابتی با آسیب رساندن به رگ‌های خونی شبکیه و همچنین سایر بیماری‌های جدی مربوط به چشم، مانند آب‌مروارید و آب‌سیاه.
• آسیب عصبی در پاها یا جریان خون ضعیف در پا خطر عوارض مختلف را در پا افزایش می‌دهد. در صورت عدم درمان، می به عفونت‌های جدی که ممکن است درنهایت نیاز به قطع عضو پا داشته باشد منجر شود.
• بیماری‌های پوستی، ازجمله عفونت‌های باکتریایی و قارچی
• اختلالات شنوایی
• بیماری آلزایمر

عوارض دیابت حاملگی

بسیاری از زنان مبتلابه دیابت حاملگی نوزادان سالمی به دنیا می‌آوردند. بااین‌حال، قند خون کنترل نشده می‌تواند مشکلاتی را برای شما و کودک شما به وجود آورد.

عوارض ناشی از دیابت حاملگی در کودک عبارت است از:

• رشد بیش‌ از حد (ماکروزومی)
• قند خون پایین به مدت کوتاهی پس از تولد به علت تولید انسولین بالا
• ابتلا به دیابت نوع ۲ در مراحل بعدی زندگی
• دیابت درمان‌نشده حاملگی می‌تواند به مرگ نوزاد قبل یا مدت کوتاهی پس از تولد منجر شود.

عوارض دیابت حاملگی در مادر ، عبارت‌اند از:
• پره اکلامپسی (Preeclampsia) که با علائمی مانند فشارخون بالا، پروتئین اضافی در ادرار و تورم در پاها مشخص می‌شود. پره اکلامپسی می‌تواند به عوارض جدی و یا حتی تهدید کننده زندگی برای هر دوی مادر و نوزاد منجر شود.
• ابتلای مجدد به دیابت حاملگی در حاملگی‌های بعدی و همچنین ابتلا به دیابت نوع 2 در سنین بالاتر.

عوارض پیش دیابت

پیش دیابت ممکن است به دیابت نوع ۲ منجر شود.

تشخیص بیماری دیابت

کلیک کنید

علائم دیابت نوع ۱ اغلب به‌ طور ناگهانی ظاهر می‌شود و اغلب به این دلیل چک کردن سطح قند خون توصیه می‌شود. لذا انجمن دیابت آمریکا (ADA) به افراد زیر برای غربالگری دیابت توصیه می‌کند:

• افراد با شاخص توده بدنی بالاتر از ۲۵، صرف‌ نظر از سن، افراد دارای عوامل خطر اضافی، مانند فشار خون بالا، سبک زندگی بی‌تحرک، سابقه سندرم تخمدان پلی کیستیک، به دنیا آوردن کودک بیش از ۴ کیلو، سابقه دیابت در بارداری، سطح کلسترول بالا، بیماری‌های قلبی، و داشتن یک خویشاوند نزدیک مبتلا به دیابت.
• افراد بالاتر از ۴۵ توصیه به انجام غربالگری اولیه قند خون، و پس‌ از آن، در صورت طبیعی بودن نتایج، هر سه سال پس‌ از آن، تکرار شود.

آزمایشاتی که برای دیابت نوع ۱ و نوع ۲ و پیش دیابت درخواست می‌شود:

آزمایش بررسی هموگلوبین گلیکوزیله (A1C) : در این تست سطح قند خون به‌طور متوسط در دو تا سه ماه گذشته نشان داده می‌شود. در این آزمایش، درصد قند خون متصل شده به هموگلوبین که پروتئین حامل اکسیژن در سلول‌های قرمز خون است، نشان داده می‌شود. هرچه سطح قند خون بالاتر باشد هموگلوبین بیشتری به قند خون متصل می‌شود. سطح A1C ۶٫۵ درصد و یا بالاتر در دو آزمایش جداگانه نشان می‌دهد که شما مبتلا به دیابت هستید. A1C بین ۵٫۷ و ۶٫۴ درصد نشان‌ دهنده پیش دیابت و زیر ۵٫۷ طبیعی در نظر گرفته می‌شود.
آزمایش قند خون تصادفی : یک نمونه خون در یک زمان تصادفی از فرد گرفته می‌شود. صرف‌نظر از زمانی که شما آخرین دریافت غذایی خود را داشته‌اید، سطح قند خون تصادفی معادل ۲۰۰ میلی‌گرم در هر دسی لیتر (mg / دسی لیتر) یا بالاتر نشان‌دهنده دیابت خواهد بود.
آزمایش قند خون ناشتا : یک نمونه خون پس از یک شب روزه‌داری از فرد خواسته می‌شود. سطح قند خون ناشتا کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم / دسی لیتر طبیعی است. سطح قند خون ناشتا ۱۰۰-۱۲۵ میلی‌گرم / دسی لیتر به‌ عنوان پیش دیابت در نظر گرفته می‌شود. اگر در دو آزمایش جداگانه معادل ۱۲۶ میلی‌گرم / دسی لیتر و یا بالاتر باشد، شما مبتلابه دیابت می‌باشید.
آزمون تحمل گلوکز خوراکی : برای این آزمایش، شما یک شب ناشتایی خواهید داشت و سطح قند خون ناشتا اندازه‌گیری می‌شود. سپس از شما خواسته می‌شود یک مایع شیرین بنوشید و سطح قند خون به‌صورت دوره‌ای برای دو ساعت بعد تست می‌شود. قند خون کمتر از ۱۴۰ میلی‌گرم / دسی لیتر طبیعی است. بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم / دسی لیتر پس از دو ساعت نشان‌دهنده دیابت است و بین ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی‌گرم / دسی لیتر نشان‌ دهنده پیش دیابت می‌باشد.

آزمایشاتی برای دیابت بارداری

دکتر شما ممکن است از آزمون‌های غربالگری زیر استفاده کند:

تست چالش اولیه گلوکز : تست تحمل گلوکز با نوشیدن یک محلول گلوکز شربتی آغاز خواهد شد. یک ساعت بعد، شما یک آزمایش خون برای اندازه‌گیری میزان قند خون خواهید داشت. قند خون زیر ۱۴۰ میلی‌گرم / دسی لیتر معمولاً نرمال در نظر گرفته می‌شود. اگر سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی باشد تنها به این معنی است که شما بیشتر در معرض خطر دیابت بارداری هستید. دکتر شما یک آزمون پیگیری به‌ منظور تعیین اینکه شما به دیابت حاملگی دچار هستید یا خیر انجام خواهد داد.
پیگیری تست تحمل گلوکز : برای آزمون پیگیری، می‌بایست یک شب ناشتا باشید و پس‌ از آن سطح قند خون ناشتای شما اندازه‌گیری می‌شود. سپس به شما یک نوشیدنی شیرین داده خواهد شد و در هر ساعت برای مدت سه ساعت قند خونتان بررسی می‌شود. اگر حداقل دو دفعه، قند خون بالاتر از مقادیر طبیعی باشد شما مبتلا به دیابت حاملگی تشخیص داده می‌شوید.

درمان بیماری دیابت

کلیک کنید

بسته به نوع دیابت شما، نظارت بر قند خون، انسولین و داروهای خوراکی ممکن است نقش مهمی در درمان شما بازی کند. یک رژیم غذایی سالم، حفظ وزن سلامت و شرکت در فعالیت‌های منظم ورزشی نیز از عوامل مهم در مدیریت دیابت هستند.

درمان دیابت نوع ۱ و ۲

درمان دیابت نوع 1 شامل تزریق انسولین و یا استفاده از یک پمپ انسولین، چک مکرر قند خون و شمارش میزان کربوهیدرات مصرفی است. درمان دیابت نوع ۲ در درجه اول شامل نظارت بر قند خون همراه با استفاده از داروهای دیابت، انسولین یا هر دو می‌باشد.

علاوه بر نظارت روزانه قند خون، دکتر شما به‌احتمال‌زیاد برای اندازه‌گیری سطح قند خون متوسط برای دو تا سه ماه گذشته توصیه به انجام آزمون A1C به‌ طور منظم خواهد کرد.

بسیاری از انواع انسولین در دسترس هستند، از جمله انسولین سریع الاثر، انسولین طولانی اثر و گزینه‌های متوسط که بسته به نیاز شما توسط دکتر تجویز می‌شود. انسولین را نمی‌توان به‌ صورت خوراکی مصرف کرد زیرا آنزیم معده با عمل انسولین تداخل می‌کند. یک دستگاه است که شبیه یک قلم است و یا با استفاده از یک سوزن ظریف تزریق می‌شود. پمپ انسولین نیز می‌تواند یک گزینه باشد. پمپ یک دستگاه به‌ اندازه یک تلفن همراه است که در خارج از بدن شما قرار می‌گیرد. لوله مخزن انسولین به یک کاتتر در زیر پوست شکم متصل می‌شود. با دادن برنامه به پمپ انسولین مقدار خاصی از انسولین به‌ طور منظم تزریق خواهد شد.

یک روش درمان در دست تحقیق، استفاده از پانکراس مصنوعی است که توانایی ساخت انسولین را به بدن فرد برمی‌گرداند.

سایر داروهای خوراکی

گاهی اوقات دیگر داروهای خوراکی یا تزریقی تجویز می‌شوند. برخی داروهای دیابت پانکراس را برای تولید و ترشح انسولین بیشتر تحریک می‌کند. برخی دیگر مانع از تولید و انتشار گلوکز از کبد می‌شود تا نیاز کمتری برای تولید انسولین در بدن باشد. برخی دیگر جلوی فعالیت معده یا روده را برای تولید آنزیم‌هایی که باعث شکستن کربوهیدرات و حساسیت بیشتر نسبت به انسولین می‌شود، متفورمین (گلوکوفاژ و غیره) است به‌ طور کلی اولین داروی تجویز شده برای دیابت نوع 2 می‌باشد.

پیوند : در برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، پیوند پانکراس ممکن است یک گزینه درمانی باشد. پیوند جزایر لانگرهانس همچنین در دست مطالعه می‌باشد. با یک پیوند پانکراس موفق، شما دیگر نیاز به انسولین درمانی نخواهید داشت. اما پیوند همیشه موفق نبوده و این روش خطرات جدی در بر خواهد داشت.
جراحی چاقی : این روش هرچند که به‌طور خاص برای درمان دیابت نوع ۲ در نظر گرفته نشده، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۵ دارند ممکن است از این نوع عمل جراحی بهره‌مند شوند. افرادی که جراحی به ای پس معده انجام می‌دهند به نظر می‌رسد که بهبود سطح قند خون را مشاهده کنند. با این‌ حال، خطرات طولانی‌ مدت این روش و مزایای آن برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هنوز شناخته‌ نشده است.

درمان دیابت بارداری

کنترل سطح قند خون برای حفظ سلامت نوزاد و جلوگیری از عوارض زایمان ضروری است. علاوه بر این، رعایت یک رژیم غذایی سالم و ورزش، نظارت منظم بر قند خون و در برخی موارد، استفاده از انسولین یا داروهای خوراکی برای فرد مبتلابه دیابت بارداری لازم می‌باشد.

درمان پیش دیابت

اگر شما به پیش دیابت دچار هستید، انتخاب شیوه زندگی سالم می‌تواند به شما در حفظ سطح نرمال قند خون کمک کند. حفظ وزن سالم از طریق ورزش و تغذیه سالم کمک‌ کننده می‌باشد. ورزش به مدت حداقل ۱۵۰ دقیقه در یک هفته و از دست دادن ۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن ممکن است به پیشگیری و یا تأخیر در دیابت نوع ۲ منجر شود.

گاهی اوقات داروهایی مثل متفورمین در صورتی‌ که در معرض خطر ابتلا به دیابت باشید، از جمله زمانی که پیش دیابت در حال بدتر شدن باشد و یا اگر شما مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری کبد چرب و یا سندرم تخمدان پلی کیستیک باشید، گزینه مناسبی است.

در موارد دیگر، داروهای کنترل‌ کننده کلسترول به‌ ویژه استاتین‌ها و داروهای فشار خون بالا موردنیاز است. دکتر شما ممکن است آسپرین درمانی با دوز پایین را برای کمک به جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی آغاز کند. انتخاب شیوه زندگی سالم در هر حال بهترین راه‌ حل این مشکل خواهد بود.

سلام. ممنون از اطلاعات مفیدتون که در اختیار گذاشتین

من ازمایش دادم و قند ناشتام 120 بود. ایا دیابت دارم ؟ و اینکه آیا درمان دیابت با استفاده از داروهای گیاهی امکان پذیره یا از طریق داروهای شیمیایی باید کنترلش کرد ؟

مشاهده کامل

سلام . من آزمایش دیابت دادم. قندم 110 بود .خیلی نگرانم . میشه بگین دیابت دارم یا نه ؟

مشاهده کامل

کی می دونه دیابت پنهان چیه ؟ چه فرقی با بقیه دیابت نوع 2 داره ؟

مشاهده کامل

من یه سوال دارم میشه جواب بدین

میشه بگید علت دقیق بیماری دیابت چیست ؟ و راه کنترل دیابت چیه ؟

مشاهده کامل

کسی می دونه که آیا دیابت ارثی است ؟ مادرم دیابت داره امکان اینکه منم در آینده دیابت بگیرم هست ؟؟؟؟؟

مشاهده کامل

سلام

من 30 سالمه و چند ساله که خشکی دهان دارم. یعنی اینجوری که لبم دائما خشک میشه و مجبورم هی بهش ویتامین آ.د بزنم و چربش کنم وگرنه زخم میشه . یکی از دوستام گفت ممکنه دیابت داشته باشی .یعنی از علائم بیماری دیابت هستش . منم شک کردم راستش چون کلا تو تمام روز خسته و بیحال و کسلم…

میشه علائم بیماری دیابت رو بگید ؟ این خشکی دهان یعنی من الان دیابت دارم ؟ از کجا بفهمم دیابت دارم یه نه ؟

مشاهده کامل

کی می دونه علت دقیق دیابت جوانی چیه ؟چی میشه که آدم تو سن جوونی دیابت میگیره ؟

مشاهده کامل

سلام مردی 36ساله با وزن 110 کیلو هستم . آزمایش قند خون ناشتا دادم و قند خون ناشتام 130 بود. ایا من دیابت دارم ؟ با توجه به اینکه پدرمم هم قند خون بالا داشت امکان اینکه من هم دیابت داشته باشم هست . اگر ممکنه راهنماییم کنید ؟

مشاهده کامل

من فکر میکنم قند بالای ۱۳۰ احتمال ابلا به دیابت رو نشون میده و اینکه پدرتون هم دیابت داشت میتونه عامل مهمی برای ارثی بودنش باشه
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

من آزمایش که دادم دکتر گفت قند خونم بالاست. ممکنه در معرض دیابت هم قرار بگیرم ؟ میشه بگید با توجه به اینکه قندم بالاست برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باید چیکار کنم ؟

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست گرامی بله مسلما افرادی که قند خونشان بالاست در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند. شما میبایست با پیروی از یک سبک زندگی سالم سعی کنید سطح قند خونتون رو به محدوده نرمال برسونید. خوشبختانه وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا در حیطه مقالات مرتبط با حوزه بیماری دیابت به شدت غنی هست. بنابراین به شما توصیه می کنم که در بخش جستجو در منوی بالا صفحه کلمه دیابت رو جستجو کنید و مقالات متنوع و مختلف ما رو در حیطه دیابت مشاهده و مطالعه بفرمایید. بنده به چند مورد از اونها در زیر اشاره می کنم: درمان دیابت با داروهای گیاهی افراد دیابتی چه مواد غذایی را نباید بخورند توصیه‌هایی برای درمان و پیشگیری از دیابت راه‌های مقابله با دیابت کدامند بهترین رژیم غذایی برای افراد دیابتی پیشگیری از دیابت با توصیه غذایی
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

تا اونجا که من اطلاع دارم میدونم که دیابت نوع 1 و 2 داریم اما تفاوتشون رو نمی دونم. ممکنه انواع دیابت رو توضیح بدید و بگید دیابت نوع 1 و 2 چه تفاوتی دارن باهم و کدوم حادته ؟

مشاهده کامل

کیان
توی همین سایت دیابت نوع 1 و 2 رو توضیح دادن منم سرچ کردم و خوندم خیلی کامل و خوب تفاوت هاشون رو نوشتن
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام. میشه بگید درمان دیابت چیست ؟ آیا درمان دیابت بدون دارو هم ممکنه ؟

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست گرامی سوال شما کامل و واضح نیست دوست عزیز ..باید میفرمودید که منظورتون چه نوعی از دیابته . در هر حال بنده سعی میکنم پاسخ شما را در حد کفایت بدم. در صورتی که شما به دیابت نوع یک دچار باشید که نیاز به مصرف انسولین خواهید داشت و همچنین یکسری پرهیزهای غذایی. در دیابت نوع دو در صورتی که فرد با تغییراتی در سبک زندگی بتونه سطح قند خونش رو کنترل کنه در برخی موارد نیازی به هیچ دارویی نداره و در برخی موارد با مصرف داروهایی چون متفورمین میتونه بیماریشو تحت کنترل در بیاره..شما میتونید درباره هر یک از بیماریها که بخواهید در سایت دکتر سوشا سرچ کنید و مطالب کامل و معتبری که وجود داره مطالعه کنید. در کل سبک زندگی که شامل نوع تغذیه و میزان فعالیت بدنی شما میشه تاثیر مستقیمی در کنترل بیماری دیابت داره حالا از هر نوعی که باشه . به شما پیشنهاد میکنم علاوه بر مراجعه به صفحه مربوط به هر بیماری و مطالعه کامل درباره علت، علائم و راههای تشخیص و درمان بیماری دیابت ، در قسمت نوار جستجو سایت عبارت دیابت رو سرچ کنید و مقالات مرتبط رو مطالعه کنید. مقاله پیشنهادی بنده به شما مقاله زیر هست: درمان دیابت با داروهای گیاهی
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

با توجه به علائمی که داشتم مثل کاهش وزن غیرعادی و خشکی پوستم متوجه شدم که یه بیماری دارم و طی آزمایش متوجه شدم که دیابت نوع 1 دارم .کی میدونه عوارض دیابت نوع 1 چیه ؟

مشاهده کامل

زمانی که داستان مبارزه ای که آقای علی رو خوندم ترغیب شدم که منم داستانم رو بنویسم چون یه جورایی مشابهت داره.منم 46 سالمه و دیابت تیپ 2 دارم که علتش بیشتر چاقی و اضافه وزنه البته استعداد ژنتیکی هم توش نقش داره. از وقتی که فهمیدم این بیماری رو دارم هر روز دارم دربارش مطالعه میکنم و همیشه دوست دارم چیزای بیشتری یاد بگیرم.منم تغییراتی در سبک زندگیم دادم ..من اومدم تا یه مدت غذاهایی رو که میخوردم یادداشت می کردم ..به حجم و کالریش توجه کردم.با این ارزیابی ها فهمیدم که خیلی بیشتر از اونی که فکر میکردم کربوهیدرات مصرف میکنم.همینطور فهمیدم که به اندازه کافی از سبزیجات و میوه استفاده نمیکنم. بنابراین تصمیم گرفتم که با دقت و نظارت غذا بخورم و از غذا خوردنای الکی و بی برنامه خودداری کنم.

ورزش هم خیلی نقش مهمی داره من تا قبل از اینکه بفهمم این بیماری رو دارم هرگز ورزش نکرده بودم!!من تا یه مسیر کوتاهو پیاده میرفتم فکر میکردم که کوه جابجا کردم!!اکثرا حتی مسیرای کوتاهو هم با ماشین میرفتم.ولی الان با پسرم ساعتها تو پارک بازی میکنم بدون اینکه خسته بشم.من از اون دستبندهای گام شمار خریدم و روزی 12000 قدم راه میرم.من با عوض کردم سبک زندگیم و همین پیاده روی ها حدود 45 کیلو وزن کم کردم.بعلاوه فشار خوننم کم شده کلسترول خونمم نرمال شده از همه مهمتر اینکه آزمایش A1C هم تقریبا 3 درصد کمتر شده که عالیه.

من الان همه جوره از زندگیم راضیم اصلا شاید اگر نمیفهمیدم که دیابت دارم هیچوقت انقدر زندگیم بی نظیر نمیشد.الان از کار کردن تو خونه و بزرگ کردن پسرم لذت میبرم.همسرم هم خیلی بهم کمک کرده و انگیزه داده.هرچی میکیشم از چاقی و اضافه وزنه!!اصلا چاقی مادر همه مریضیاس.شما هم اگه تشخیص دیابت براتون دادن اولین کاری که باید بکنید همینه که برای تغذیه و ورزشتون برنامه ریزی کنید و هیچوقت ناامید نشید.راستی من الان دیگه حتی دارو هم استفاده نمیکنم.

مشاهده کامل

سلام من 32 سالمه و تقریبا 1 سال پیش متوجه شدم که وقتی بدنم زخم میشه جای زخم ها خیلی دیر خوب میشه .حالا هر نوع زخمی : جوش ، کبودی ، زخم و ..... . پرسجو کردم متوجه شدم که ممکنه به علت کم خونی باشه. برای ازمایش به دکتر رفتم و آزمایش خون دادم. متوجه شدم که کم خونی ندارم و دلیل دیر خوب شدن زخم های من چیز دیگه ای هست .موضوع رو رها کردم و یه مدت بیخیال شدم .تا اینکه این زخمها شدت پیدا کرد و هر یه زخم 2 3 ماه طول می کشید تا یکم بهبود پیدا کنه .واسه همین دوباره رفتم دکتر تا علتشو پیدا کنم . دکتر گفت احتمال داره بیماری دیابت داشته باشم. تست دیابت دادم و متوجه شدم که دیابت دارم .رژیم غذایی دکترو که بهم داده بود رعایت کردم ولی زخم های من خوب که نشده هیچ بدترم شده . با سرچ تو اینترنت متوجه بیماری به نام قانقاریا شدم که گویا اگر زخم ها خیلی تازه بمونه و خوب نشه و درمان نشه امکان مبتلا شدن بهش هست. میخوام ببینم از کجا می تونیم بفهمم که آیا به قانقاریا مبتلا شدم یا نه؟
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام به همه..من 28 سالمه و دیابت دارم ..قصد باردار شدن دارم..کسی هست که با دیابت باردار شده باشه و بگه چی کار باید بکنیم که خودمون و بچه مشکلی نداشته باشیم؟

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست گرامی باردار شدن با دیابت منافاتی نداره در حال حاضر و با وجود روشهای متعددی که برای کنترل دیابت وجود داره شما میتونید لذت مادر شدن رو همانند سایر افراد تجربه کنید. برای باردار شدن با وجود دیابت نیاز دارید که تحت نظر پزشک سطح قند خونتان را تنظیم کنید و برای چند ماه ثابت نگه دارید بهتر است یک روش تغذیه مناسب برای کنترل دیابت خودتون انتخاب کنید و نسبت به اون متعهد باشید خصوصا در دوران بارداری در دوران بارداری می بایست سطح قند خونتون رو 3 تا 4 بار در روز اندازه گیری کنید نکته مهم این است که برخی عوارض دیابت با بارداری تشدید می شوند (مثل عوارض کلیوی،قلبی-عروقی و چشمی دیابت) بنابراین از این نظر می بایست معاینه کامل شده و تحت کنترل قرار بگیرید. بنابراین قبل از اقدام به بارداری وضعیت خود را تحت نظر پزشک بررسی کنید و در طول دوران بارداری و حتی بعد از آن نیز نکاتی رو می بایست رعایت کنید. موفق باشید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام. ممنون از اطلاعات مفیدتون که در اختیار گذاشتین

من ازمایش دادم و قند ناشتام 120 بود. ایا دیابت دارم ؟ و اینکه آیا درمان دیابت با استفاده از داروهای گیاهی امکان پذیره یا از طریق داروهای شیمیایی باید کنترلش کرد ؟

مشاهده کامل

سلام . من آزمایش دیابت دادم. قندم 110 بود .خیلی نگرانم . میشه بگین دیابت دارم یا نه ؟

مشاهده کامل

کی می دونه دیابت پنهان چیه ؟ چه فرقی با بقیه دیابت نوع 2 داره ؟

مشاهده کامل

من یه سوال دارم میشه جواب بدین

میشه بگید علت دقیق بیماری دیابت چیست ؟ و راه کنترل دیابت چیه ؟

مشاهده کامل

کسی می دونه که آیا دیابت ارثی است ؟ مادرم دیابت داره امکان اینکه منم در آینده دیابت بگیرم هست ؟؟؟؟؟

مشاهده کامل

سلام

من 30 سالمه و چند ساله که خشکی دهان دارم. یعنی اینجوری که لبم دائما خشک میشه و مجبورم هی بهش ویتامین آ.د بزنم و چربش کنم وگرنه زخم میشه . یکی از دوستام گفت ممکنه دیابت داشته باشی .یعنی از علائم بیماری دیابت هستش . منم شک کردم راستش چون کلا تو تمام روز خسته و بیحال و کسلم…

میشه علائم بیماری دیابت رو بگید ؟ این خشکی دهان یعنی من الان دیابت دارم ؟ از کجا بفهمم دیابت دارم یه نه ؟

مشاهده کامل

کی می دونه علت دقیق دیابت جوانی چیه ؟چی میشه که آدم تو سن جوونی دیابت میگیره ؟

مشاهده کامل

سلام مردی 36ساله با وزن 110 کیلو هستم . آزمایش قند خون ناشتا دادم و قند خون ناشتام 130 بود. ایا من دیابت دارم ؟ با توجه به اینکه پدرمم هم قند خون بالا داشت امکان اینکه من هم دیابت داشته باشم هست . اگر ممکنه راهنماییم کنید ؟

مشاهده کامل

من فکر میکنم قند بالای ۱۳۰ احتمال ابلا به دیابت رو نشون میده و اینکه پدرتون هم دیابت داشت میتونه عامل مهمی برای ارثی بودنش باشه
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

من آزمایش که دادم دکتر گفت قند خونم بالاست. ممکنه در معرض دیابت هم قرار بگیرم ؟ میشه بگید با توجه به اینکه قندم بالاست برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باید چیکار کنم ؟

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست گرامی بله مسلما افرادی که قند خونشان بالاست در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند. شما میبایست با پیروی از یک سبک زندگی سالم سعی کنید سطح قند خونتون رو به محدوده نرمال برسونید. خوشبختانه وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا در حیطه مقالات مرتبط با حوزه بیماری دیابت به شدت غنی هست. بنابراین به شما توصیه می کنم که در بخش جستجو در منوی بالا صفحه کلمه دیابت رو جستجو کنید و مقالات متنوع و مختلف ما رو در حیطه دیابت مشاهده و مطالعه بفرمایید. بنده به چند مورد از اونها در زیر اشاره می کنم: درمان دیابت با داروهای گیاهی افراد دیابتی چه مواد غذایی را نباید بخورند توصیه‌هایی برای درمان و پیشگیری از دیابت راه‌های مقابله با دیابت کدامند بهترین رژیم غذایی برای افراد دیابتی پیشگیری از دیابت با توصیه غذایی
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

تا اونجا که من اطلاع دارم میدونم که دیابت نوع 1 و 2 داریم اما تفاوتشون رو نمی دونم. ممکنه انواع دیابت رو توضیح بدید و بگید دیابت نوع 1 و 2 چه تفاوتی دارن باهم و کدوم حادته ؟

مشاهده کامل

کیان
توی همین سایت دیابت نوع 1 و 2 رو توضیح دادن منم سرچ کردم و خوندم خیلی کامل و خوب تفاوت هاشون رو نوشتن
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام. میشه بگید درمان دیابت چیست ؟ آیا درمان دیابت بدون دارو هم ممکنه ؟

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست گرامی سوال شما کامل و واضح نیست دوست عزیز ..باید میفرمودید که منظورتون چه نوعی از دیابته . در هر حال بنده سعی میکنم پاسخ شما را در حد کفایت بدم. در صورتی که شما به دیابت نوع یک دچار باشید که نیاز به مصرف انسولین خواهید داشت و همچنین یکسری پرهیزهای غذایی. در دیابت نوع دو در صورتی که فرد با تغییراتی در سبک زندگی بتونه سطح قند خونش رو کنترل کنه در برخی موارد نیازی به هیچ دارویی نداره و در برخی موارد با مصرف داروهایی چون متفورمین میتونه بیماریشو تحت کنترل در بیاره..شما میتونید درباره هر یک از بیماریها که بخواهید در سایت دکتر سوشا سرچ کنید و مطالب کامل و معتبری که وجود داره مطالعه کنید. در کل سبک زندگی که شامل نوع تغذیه و میزان فعالیت بدنی شما میشه تاثیر مستقیمی در کنترل بیماری دیابت داره حالا از هر نوعی که باشه . به شما پیشنهاد میکنم علاوه بر مراجعه به صفحه مربوط به هر بیماری و مطالعه کامل درباره علت، علائم و راههای تشخیص و درمان بیماری دیابت ، در قسمت نوار جستجو سایت عبارت دیابت رو سرچ کنید و مقالات مرتبط رو مطالعه کنید. مقاله پیشنهادی بنده به شما مقاله زیر هست: درمان دیابت با داروهای گیاهی
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

با توجه به علائمی که داشتم مثل کاهش وزن غیرعادی و خشکی پوستم متوجه شدم که یه بیماری دارم و طی آزمایش متوجه شدم که دیابت نوع 1 دارم .کی میدونه عوارض دیابت نوع 1 چیه ؟

مشاهده کامل

زمانی که داستان مبارزه ای که آقای علی رو خوندم ترغیب شدم که منم داستانم رو بنویسم چون یه جورایی مشابهت داره.منم 46 سالمه و دیابت تیپ 2 دارم که علتش بیشتر چاقی و اضافه وزنه البته استعداد ژنتیکی هم توش نقش داره. از وقتی که فهمیدم این بیماری رو دارم هر روز دارم دربارش مطالعه میکنم و همیشه دوست دارم چیزای بیشتری یاد بگیرم.منم تغییراتی در سبک زندگیم دادم ..من اومدم تا یه مدت غذاهایی رو که میخوردم یادداشت می کردم ..به حجم و کالریش توجه کردم.با این ارزیابی ها فهمیدم که خیلی بیشتر از اونی که فکر میکردم کربوهیدرات مصرف میکنم.همینطور فهمیدم که به اندازه کافی از سبزیجات و میوه استفاده نمیکنم. بنابراین تصمیم گرفتم که با دقت و نظارت غذا بخورم و از غذا خوردنای الکی و بی برنامه خودداری کنم.

ورزش هم خیلی نقش مهمی داره من تا قبل از اینکه بفهمم این بیماری رو دارم هرگز ورزش نکرده بودم!!من تا یه مسیر کوتاهو پیاده میرفتم فکر میکردم که کوه جابجا کردم!!اکثرا حتی مسیرای کوتاهو هم با ماشین میرفتم.ولی الان با پسرم ساعتها تو پارک بازی میکنم بدون اینکه خسته بشم.من از اون دستبندهای گام شمار خریدم و روزی 12000 قدم راه میرم.من با عوض کردم سبک زندگیم و همین پیاده روی ها حدود 45 کیلو وزن کم کردم.بعلاوه فشار خوننم کم شده کلسترول خونمم نرمال شده از همه مهمتر اینکه آزمایش A1C هم تقریبا 3 درصد کمتر شده که عالیه.

من الان همه جوره از زندگیم راضیم اصلا شاید اگر نمیفهمیدم که دیابت دارم هیچوقت انقدر زندگیم بی نظیر نمیشد.الان از کار کردن تو خونه و بزرگ کردن پسرم لذت میبرم.همسرم هم خیلی بهم کمک کرده و انگیزه داده.هرچی میکیشم از چاقی و اضافه وزنه!!اصلا چاقی مادر همه مریضیاس.شما هم اگه تشخیص دیابت براتون دادن اولین کاری که باید بکنید همینه که برای تغذیه و ورزشتون برنامه ریزی کنید و هیچوقت ناامید نشید.راستی من الان دیگه حتی دارو هم استفاده نمیکنم.

مشاهده کامل

سلام من 32 سالمه و تقریبا 1 سال پیش متوجه شدم که وقتی بدنم زخم میشه جای زخم ها خیلی دیر خوب میشه .حالا هر نوع زخمی : جوش ، کبودی ، زخم و ..... . پرسجو کردم متوجه شدم که ممکنه به علت کم خونی باشه. برای ازمایش به دکتر رفتم و آزمایش خون دادم. متوجه شدم که کم خونی ندارم و دلیل دیر خوب شدن زخم های من چیز دیگه ای هست .موضوع رو رها کردم و یه مدت بیخیال شدم .تا اینکه این زخمها شدت پیدا کرد و هر یه زخم 2 3 ماه طول می کشید تا یکم بهبود پیدا کنه .واسه همین دوباره رفتم دکتر تا علتشو پیدا کنم . دکتر گفت احتمال داره بیماری دیابت داشته باشم. تست دیابت دادم و متوجه شدم که دیابت دارم .رژیم غذایی دکترو که بهم داده بود رعایت کردم ولی زخم های من خوب که نشده هیچ بدترم شده . با سرچ تو اینترنت متوجه بیماری به نام قانقاریا شدم که گویا اگر زخم ها خیلی تازه بمونه و خوب نشه و درمان نشه امکان مبتلا شدن بهش هست. میخوام ببینم از کجا می تونیم بفهمم که آیا به قانقاریا مبتلا شدم یا نه؟
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

سلام به همه..من 28 سالمه و دیابت دارم ..قصد باردار شدن دارم..کسی هست که با دیابت باردار شده باشه و بگه چی کار باید بکنیم که خودمون و بچه مشکلی نداشته باشیم؟

مشاهده کامل

با سلام خدمت شما دوست گرامی باردار شدن با دیابت منافاتی نداره در حال حاضر و با وجود روشهای متعددی که برای کنترل دیابت وجود داره شما میتونید لذت مادر شدن رو همانند سایر افراد تجربه کنید. برای باردار شدن با وجود دیابت نیاز دارید که تحت نظر پزشک سطح قند خونتان را تنظیم کنید و برای چند ماه ثابت نگه دارید بهتر است یک روش تغذیه مناسب برای کنترل دیابت خودتون انتخاب کنید و نسبت به اون متعهد باشید خصوصا در دوران بارداری در دوران بارداری می بایست سطح قند خونتون رو 3 تا 4 بار در روز اندازه گیری کنید نکته مهم این است که برخی عوارض دیابت با بارداری تشدید می شوند (مثل عوارض کلیوی،قلبی-عروقی و چشمی دیابت) بنابراین از این نظر می بایست معاینه کامل شده و تحت کنترل قرار بگیرید. بنابراین قبل از اقدام به بارداری وضعیت خود را تحت نظر پزشک بررسی کنید و در طول دوران بارداری و حتی بعد از آن نیز نکاتی رو می بایست رعایت کنید. موفق باشید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر