هموفیلی (Hemophilia)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
هموفیلی  (Hemophilia)

درباره بیماری هموفیلی

اطلاعات بیماریها : هموفیلی یک اختلال نادر است که در آن خون نمی‌تواند به‌ طور طبیعی لخته شود، زیرا فاقد پروتئین انعقاد خون کافی (فاکتورهای انعقادی) است. اگر شما مبتلا به هموفیلی باشید، ممکن است پس از یک آسیب، برای مدت طولانی‌تری دچار خونریزی شوید زیرا خونتان به‌موقع لخته نمی‌شود.

بریدگی‌های کوچک خیلی نگران‌کننده نیستند بلکه مشکل اصلی زمانی است که یک خونریزی عمیق در داخل بدن شما، به‌خصوص در زانو، مچ پا و آرنج رخ دهد؛ خونریزی داخلی می‌تواند به اندام‌ها و بافت‌ها آسیب رسانده و حتی ممکن است تهدیدکننده زندگی باشد.

هموفیلی یک اختلالی ارثی (ژنتیک)  است. هیچ درمانی برای آن نیست. اما با اقدامات مناسب و به‌موقع بسیاری از افراد مبتلا به هموفیلی می‌توانند زندگی عادی خود را ادامه دهند.

علائم و نشانه‌های بیماری هموفیلی

کلیک کنید

علائم و نشانه‌های هموفیلی متفاوت است که بسته به سطح عوامل لخته شدن خون دارد. اگر سطح عوامل انعقاد خون با کاهش خفیف روبه‌رو باشد، شما ممکن است تنها بعد از عمل جراحی یا ضربات وارده بر بدن دچار خونریزی شوید. در صورت کمبود شدید، ممکن است خونریزی خود به خودی را تجربه کنید. علائم و نشانه‌های خونریزی خود به خودی عبارت‌اند از:

• خونریزی غیرقابل توضیح و بیش‌ازحد از براثر بریدگی یا آسیب‌های بعد از عمل جراحی یا دندانپزشکی
• کبودی‌های بزرگ یا عمیق
• خونریزی غیرمعمول بعد از واکسیناسیون
• درد، تورم یا سفتی مفاصل
• خون در ادرار یا مدفوع
• خون‌دماغ بدون علت
• در نوزادان، تحریک‌پذیری بی‌دلیل

علائم و نشانه‌های اورژانسی هموفیلی عبارت‌اند از:

• درد ناگهانی، تورم و گرما در مفاصل بزرگ، مانند زانو، آرنج، باسن و شانه‌ها و در ماهیچه دست‌وپا
• خونریزی ناشی از آسیب‌دیدگی، به‌خصوص اگر شما شکل شدید هموفیلی را داشته باشید
• سردرد طولانی‌مدت و دردناک
• استفراغ‌های مکرر
• خستگی شدید
• گردن درد
• دوبینی

علل بیماری هموفیلی

کلیک کنید

وقتی خونریزی دارید، بدنتان با کمک یکسری فاکتورهای انعقادی جلوی خونریزی را خواهد گرفت (پلاکت‌ها و پروتئین‌های پلاسما). هموفیلی زمانی که رخ می‌دهد که شما دچار یک نقص در یکی از این عوامل لخته شدن خون داشته باشید.

هموفیلی یک بیماری ژنتیکی است. بااین‌حال، حدود ۳۰ درصد از افراد مبتلابه هموفیلی هیچ سابقه خانوادگی از این اختلال ندارند. در این افراد هموفیلی، براثر تغییر ژنتیکی خودبه‌خودی (جهش خود به خودی) ایجاد می‌شود.

انواع هموفیلی

انواع مختلفی از هموفیلی وجود دارد که بر اساس نوع فاکتور انعقادی که دچار کمبود شده است می‌باشد:

• هموفیلی A، شایع‌ترین نوع است، توسط نقص در فاکتور انعقادی شماره هشت ایجاد می‌شود.
• هموفیلی B، ازنظر شیوع دوم است و براثر نقص در فاکتور انعقادی شماره نه ایجاد می‌شود.
• هموفیلی C، که در آن علائم و نشانه‌ها اغلب خفیف هستند، براثر نقص در فاکتور انعقادی شماره یازده ایجاد می‌شود.

توارث هموفیلی

هر کس دو کروموزوم جنسی دارد که هریک از آن‌ها را از یکی از والدین به ارث می‌برد. زن یک کروموزوم X از مادر و یک کروموزوم X از پدرش به ارث می‌برد و مرد یک کروموزوم X از مادر خود و یک کروموزوم Y از پدر خود به ارث می‌برد. وراثت هموفیلی بستگی به نوع هموفیلی دارد:

ژن هموفیلی A یا B بر روی کروموزوم X قرار دارد، به‌طوری‌که می‌توان گفت از پدر به پسر منتقل نمی‌شود. هموفیلی A یا B تقریباً همیشه در پسران رخ می‌دهد و از مادر به پسر از طریق یکی از ژن‌های مادر منتقل می‌شود. بسیاری از زنان که ژن معیوب را دارند بدون تجربه هیچ علامت و نشانه‌ای از هموفیلی زندگی می‌کنند. زنان در صورتی می‌توانند علائم خونریزی را تجربه کنند که فاکتور VIII(هشت) یا IX (نه) آن‌ها به زیر حد متوسط کاهش‌یافته باشد.

هموفیلی نوع C می‌تواند توسط هریک از والدین به کودکان، به ارث برسد. هموفیلی C می‌تواند هم در دختران و هم در پسران رخ دهد.

عوارض بیماری هموفیلی

کلیک کنید

عوارض هموفیلی ممکن است شامل:

خونریزی داخلی عمیق: خونریزی عمیقی که در عضله رخ دهد می‌تواند باعث تورم اندام شود. این تورم ممکن است بر روی اعصاب فشار وارد آورده و منجر به بی‌حسی یا درد در ناحیه مربوطه شود.
آسیب به مفاصل: خونریزی داخلی ممکن است به مفاصل فشار وارد آورده و باعث درد شدید در آن نواحی گردد. در صورت عدم درمان، خونریزی مکرر داخلی ممکن است به آرتریت یا تخریب مفصل منجر شود.
عفونت: افراد مبتلابه هموفیلی به دلیل تزریق مکرر خون، در معرض افزایش خطر ابتلا به عفونت به دلیل فرآورده‌های خونی آلوده هستند. گرچه به دلیل پیشرفت‌های بسیاری که در زمینه بهداشت فراورده‌های خونی به‌دست‌آمده است، میزان آن بسیار کاهش‌یافته است.
واکنش نامطلوب نسبت به درمان با فاکتورهای انعقادی: در برخی از افراد مبتلابه هموفیلی، سیستم ایمنی بدن نسبت به فاکتورهای انعقادی که برای درمان خونریزی استفاده می‌شود، واکنش منفی نشان می‌دهد. هنگامی‌که این اتفاق می‌افتد، سیستم ایمنی بدن با تولید پروتئین‌هایی (که به‌عنوان مهارکننده شناخته می‌شوند) فاکتورهای انعقادی را غیرفعال کرده و باعث می‌شوند درمان کمتر مؤثر واقع شود.

عوارض بیماری هموفیلی

تشخیص بیماری هموفیلی

کلیک کنید

برای افراد با سابقه خانوادگی هموفیلی، این امکان وجود دارد که در دوران بارداری، هموفیلی بودن جنین تعیین شود. بااین‌حال این تست می‌تواند عوارضی را برای جنین به همراه داشته باشد.

در کودکان و بزرگ‌سالان، یک آزمایش خون می‌تواند کمبود فاکتور انعقادی خون را نشان دهد. هموفیلی است معمولاً به‌طور میانگین در ۹ ماهگی تا دوسالگی تشخیص داده می‌شود. گاهی اوقات، هموفیلی خفیف تشخیص داده نمی‌شود مگر زمانی که فرد تحت عمل جراحی قرار گیرد و یا تجربه خونریزی بیش‌ازحد داشته باشد.

درمان بیماری هموفیلی

کلیک کنید

گرچه هیچ درمانی برای هموفیلی وجود ندارد، بسیاری از افراد مبتلابه این بیماری می‌توانند به زندگی نسبتاً طبیعی برگردند.

درمان مشکل خونریزی

درمان برای متوقف کردن خونریزی به نوع هموفیلی بستگی دارد:

هموفیلی A خفیف : تزریق آهسته هورمون دسموپرسین (DDAVP) به داخل ورید می‌توانید باعث تحریک تولید یک نوع فاکتور انعقادی برای جلوگیری از خونریزی شود. گاهی، DDAVP از طریق بینی داده می‌شود.
هموفیلی A یا هموفیلی B متوسط رو به شدید: خونریزی ممکن است تنها پس از تزریق از فاکتورهای انعقادی نوترکیب یا فاکتورهای انعقادی مشتق از خون‌های انسانی اهدایی، متوقف شود. اگر خونریزی داخلی شدید باشد، ممکن است تزریق مکرر لازم باشد.
هموفیلی C: فاکتور انعقادی XI(یازده)، عامل دچار نقص در این نوع از هموفیلی، تنها در اروپا در دسترس است.

درمان پیوسته

دکتر شما ممکن است توصیه کند:

تزریق منظم DDAVP و یا فاکتورهای انعقادی : تزریق می‌تواند به جلوگیری از خونریزی کمک کند. این روش ممکن است زمان صرف شده در بیمارستان را کاهش می‌دهد و باعث محدود کردن عوارض جانبی ازجمله آسیب به مفاصل شود. دکتر به شما نحوه انجام تزریق را آموزش خواهد داد.
داروهایی برای حفظ لخته خون (antifibrinolytics) : این داروها باعث جلوگیری از تجزیه لخته خون می‌شود.
روکش فیبرینی : این داروها می‌توانند به‌طور مستقیم بر روی زخم استعمال شوند تا ایجاد لخته و بهبودی را تسریع کنند. خصوصاً در درمان دندان کاربرد دارند.
درمان فیزیکی : این می‌تواند باعث کاهش علائم و نشانه‌ها به‌خصوص اگر براثر خونریزی داخلی مفاصل شما آسیب‌دیده است، شود. اگر خونریزی داخلی موجب آسیب شدید شده باشد، شما ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.
کمک‌های اولیه برای بریدگی‌های جزئی : با استفاده از فشار و پانسمان از خونریزی‌های خفیف مراقبت خواهد شد. برای نواحی کوچک خونریزی زیرپوستی، استفاده از یک بسته یخ می‌تواند کارساز باشد. یخ همچنین می‌تواند برای کم کردن سرعت خونریزی‌های جزئی در دهان استعمال شود.
واکسیناسیون : اگر شما مبتلابه هموفیلی هستید بهتر است نسبت به یکسری بیماری‌های خطرناک مانند هپاتیت A و B ایمن‌سازی شوید.

مطالب مرتبط با بیماری هموفیلی

کلیک کنید

من قراره با یکی ازدواج کنم که تازه فهمیدم هموفیلی داره. یه کم نگران شدم چون شنیده بودم هموفیلیا یهویی دچار خونریزی میشن و بعضی وقتا میتونه باعث مرگشون بشه. نمیدونم درست و غلطشو. میخوام بدونم مشکلی نداره؟ بعدا برای بچه دار شدن چی؟ تورو خدا راهنماییم کنین

مشاهده کامل

ازدواج با مرد هموفیلی مشکلی نداره اگر خودت ناقل نباشی برای بچه دار شدن هم مشکلی پیش نمیاد. الان دیگه بیمارای هموفیلی میدونن چجوری باید با مریضیشون مقابله کنن.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
به نظر من در نهایت اینکه باهاش ازدواج کنی یا نه تصمیم با خودته ولی بهتره برای اینکه بتونی بهتر تصمیم بگیری بری توی بیمارستان جایی که بیمارای هموفیلی هستن ببینیشون و راجع بهشون اطلاعات بگیری تا با اطلاعات کامل بتونی تصمیم بگیری. من احساساتت رو درک می کنم ممکنه علاقه باعث بشه نتونی منطقی فکر کنی بهتره که احساستو بذاری کنار و به این فکر کنی قراره تمام عمرتو با این آقا زندگی کنی و مادر بچه هایی باشی که شاید ناقل یا مبتلا باشن. برات آرزوی موفقیت میکنم.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
دوست عزیز سلام در رابطه با این سوال که " آیا میشه با یک مرد مبتلا به هموفیلی ازدواج کرد یا نه "توجه شما رو به نکات زیر جلب می کنم: بیماری هموفیلی یک بیماری وابسته به جنسه؛ ژن بیماری های وابسته به جنس از پدر به دختر و از مادر به پسر به ارث میرسه با توجه به اینکه این آقا بیمار هستن و شما سالم هستید،اگر در آینده صاحب فرزند پسر بشید که هیچ مشکلی نخواهد داشت و اگر صاحب فرزند دختر شوید ،دخترتان حامل بیماری خواهد بود.افرادی که حامل بیماری هموفیلی هستند معمولا مشکل خاصی ندارن و تنها در موارد نادری یکسری علائم خفیف از بیماری رو نشون میدن نکته بعدی که باید توجه شما رو بهش جلب کنم اینه که بیماران هموفیلی در صورتی که داروهاشون رو به موقع مصرف کنن و یکسری اصول رو در فعالیت های روزمرشون رعایت کنن میتونن طول عمری طبیعی داشته باشن و حتی بسیاری از این افراد موفقیتهای زیادی در زندگیشون کسب میکنن در نهایت هم به شما پیشنهاد میکنم که در صورتی که به هم علاقه دارید و قصد شما برای ازدواج جدی هست،پیش از ازدواج برای انجام مشاوره ژنتیک و دیگر راهنمایی ها نزد یک مشاور خوب برید. امیدوارم در این تصمیم موفق عمل کنید و زندگی ای پر از شادی داشته باشید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

من 20 سالمه و دانشجوی داروسازی هستم. من هموفیلی شدید دارم. تشخیص بیماری من در همون اوایل تولدم انجام شد. از 4 ماهگی به دلیل کبودی های زیادی که تو بدنم بوده مشکوک میشن و بعد از بررسی های مکرر تو 13 ماهگی تشخیص میدن که هموفیلی دارم.

وقتایی که دچار خونریزی میشدم خصوصا تو بچگی خیلی دچار وحشت میشدم خصوصا که نگرانی پدر و مادرمم میدیدم که با یه زخم کوچیک چقدر دستپاچه میشن.از بچگی میدونستم ورزشایی مثل کشتی و فوتبال وجود دارن ولی من نمیتونم توشون شرکت کنم. ولی تو نوجوانی و با پیگیری های خودم و مطالعه فهمیدم که میتونم ورزشای دیگه ای مثل شنا،دویدن یا کار با وزنه رو انجام بدم. خب چه اصراریه که حتما برم سراغ ورزشایی مثل فوتبال و کشتی؟این همه ورزش دیگه هست.

من هیچ مشکلی برای درس خوندن نداشتم اتفاقا انگیزه بالایی داشتم و تونستم رشته مورد علاقم یعنی داروسازی رو قبول بشم.

برای همه بیمارا از جمله بیمارای هموفیلی، پیروی از یک سبک زندگی سالم خیلی کمک کننده است.من همیشه سعی میکنم تناسب اندامم رو حفظ کنم و غذاهای سالم میخورم .5 روز در هفته هم ورزشای هوازی انجام میدم. این ورزشا فشار مفاصلم رو بالا میبرن برای همین سه بار در هفته از برنامه های پیشگیری از خونریزی استفاده میکنم.

من به همه کسایی که به این بیماری دچارن و والدینشون میگم که در صورت تشخیص ابتلا به بیماری هوفیلی اصلا امید خودشونو از دست ندن..شاید این بیماری باعث شده من کنترل بیشتری روی زندگیم داشته باشم

مشاهده کامل

یه سوال دوست عزیز؟آیا پیوند کبد در ایران برای این بیماری قابل اجراست و تا به حال در این مورد تحقیقی کردین؟
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

من هموفیلی دارم ،من با این بیماری متولد شدم . تو نه ماهگی زمانی که دچار یک خونریزی شدید شدم پدر و مادرم منو بردند بیمارستان و فهمیدن که من دچار بیماری هموفیلی هستم. وقتی بچه بودم دچار خونریزی میشدم و نمیتونستم برم مدرسه..یه کارای خاصی رو هم نمی تونستم انجام بدم چون ممکن بود دچار خونریزی بشم.و لی من اجازه ندادم که بیماری هموفیلی جلوی رسیدن منو به خواسته هام بگیره. من حتی یک ورزش رزمی رو دنبال میکنم.هر کسی من رو ببینه هرگز فکر نمیکنه که به بیماری هموفیلی دچار هستم. هیچوقت نذاشتم هموفیلی تمام زندگیمو تحت تاثیر قرار بده بلکه بیماری هموفیلی من فقط بخشی از زندگی منه که به خوبی باهاش کنار میام. من الان 19 سالمه و خیلی به آیندم امیدوارم

مشاهده کامل

کیان
خوش به حالت خیلی روحیه خوبی داری واقعا من خیلی از این فکر که ممکنه دچار هپاتیت بشم میترسم.البته فکر میکنم که خیلی اطلاع رسانی درستی راجع به این بیماری نشده و دلیلش این باشه چون ترس زیادی بین مردم جامعه وجود داره. میخواستم بپرسم من واکسن هپاتیت زدم آیا ممکنه دوباره انتقالی صورت بگیره یا به هر دلیل مبتلا بشم ؟ ممنون میشم کسی بتونه راهنمایی کنه
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

من قراره با یکی ازدواج کنم که تازه فهمیدم هموفیلی داره. یه کم نگران شدم چون شنیده بودم هموفیلیا یهویی دچار خونریزی میشن و بعضی وقتا میتونه باعث مرگشون بشه. نمیدونم درست و غلطشو. میخوام بدونم مشکلی نداره؟ بعدا برای بچه دار شدن چی؟ تورو خدا راهنماییم کنین

مشاهده کامل

ازدواج با مرد هموفیلی مشکلی نداره اگر خودت ناقل نباشی برای بچه دار شدن هم مشکلی پیش نمیاد. الان دیگه بیمارای هموفیلی میدونن چجوری باید با مریضیشون مقابله کنن.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
به نظر من در نهایت اینکه باهاش ازدواج کنی یا نه تصمیم با خودته ولی بهتره برای اینکه بتونی بهتر تصمیم بگیری بری توی بیمارستان جایی که بیمارای هموفیلی هستن ببینیشون و راجع بهشون اطلاعات بگیری تا با اطلاعات کامل بتونی تصمیم بگیری. من احساساتت رو درک می کنم ممکنه علاقه باعث بشه نتونی منطقی فکر کنی بهتره که احساستو بذاری کنار و به این فکر کنی قراره تمام عمرتو با این آقا زندگی کنی و مادر بچه هایی باشی که شاید ناقل یا مبتلا باشن. برات آرزوی موفقیت میکنم.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
دوست عزیز سلام در رابطه با این سوال که " آیا میشه با یک مرد مبتلا به هموفیلی ازدواج کرد یا نه "توجه شما رو به نکات زیر جلب می کنم: بیماری هموفیلی یک بیماری وابسته به جنسه؛ ژن بیماری های وابسته به جنس از پدر به دختر و از مادر به پسر به ارث میرسه با توجه به اینکه این آقا بیمار هستن و شما سالم هستید،اگر در آینده صاحب فرزند پسر بشید که هیچ مشکلی نخواهد داشت و اگر صاحب فرزند دختر شوید ،دخترتان حامل بیماری خواهد بود.افرادی که حامل بیماری هموفیلی هستند معمولا مشکل خاصی ندارن و تنها در موارد نادری یکسری علائم خفیف از بیماری رو نشون میدن نکته بعدی که باید توجه شما رو بهش جلب کنم اینه که بیماران هموفیلی در صورتی که داروهاشون رو به موقع مصرف کنن و یکسری اصول رو در فعالیت های روزمرشون رعایت کنن میتونن طول عمری طبیعی داشته باشن و حتی بسیاری از این افراد موفقیتهای زیادی در زندگیشون کسب میکنن در نهایت هم به شما پیشنهاد میکنم که در صورتی که به هم علاقه دارید و قصد شما برای ازدواج جدی هست،پیش از ازدواج برای انجام مشاوره ژنتیک و دیگر راهنمایی ها نزد یک مشاور خوب برید. امیدوارم در این تصمیم موفق عمل کنید و زندگی ای پر از شادی داشته باشید.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

من 20 سالمه و دانشجوی داروسازی هستم. من هموفیلی شدید دارم. تشخیص بیماری من در همون اوایل تولدم انجام شد. از 4 ماهگی به دلیل کبودی های زیادی که تو بدنم بوده مشکوک میشن و بعد از بررسی های مکرر تو 13 ماهگی تشخیص میدن که هموفیلی دارم.

وقتایی که دچار خونریزی میشدم خصوصا تو بچگی خیلی دچار وحشت میشدم خصوصا که نگرانی پدر و مادرمم میدیدم که با یه زخم کوچیک چقدر دستپاچه میشن.از بچگی میدونستم ورزشایی مثل کشتی و فوتبال وجود دارن ولی من نمیتونم توشون شرکت کنم. ولی تو نوجوانی و با پیگیری های خودم و مطالعه فهمیدم که میتونم ورزشای دیگه ای مثل شنا،دویدن یا کار با وزنه رو انجام بدم. خب چه اصراریه که حتما برم سراغ ورزشایی مثل فوتبال و کشتی؟این همه ورزش دیگه هست.

من هیچ مشکلی برای درس خوندن نداشتم اتفاقا انگیزه بالایی داشتم و تونستم رشته مورد علاقم یعنی داروسازی رو قبول بشم.

برای همه بیمارا از جمله بیمارای هموفیلی، پیروی از یک سبک زندگی سالم خیلی کمک کننده است.من همیشه سعی میکنم تناسب اندامم رو حفظ کنم و غذاهای سالم میخورم .5 روز در هفته هم ورزشای هوازی انجام میدم. این ورزشا فشار مفاصلم رو بالا میبرن برای همین سه بار در هفته از برنامه های پیشگیری از خونریزی استفاده میکنم.

من به همه کسایی که به این بیماری دچارن و والدینشون میگم که در صورت تشخیص ابتلا به بیماری هوفیلی اصلا امید خودشونو از دست ندن..شاید این بیماری باعث شده من کنترل بیشتری روی زندگیم داشته باشم

مشاهده کامل

یه سوال دوست عزیز؟آیا پیوند کبد در ایران برای این بیماری قابل اجراست و تا به حال در این مورد تحقیقی کردین؟
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

من هموفیلی دارم ،من با این بیماری متولد شدم . تو نه ماهگی زمانی که دچار یک خونریزی شدید شدم پدر و مادرم منو بردند بیمارستان و فهمیدن که من دچار بیماری هموفیلی هستم. وقتی بچه بودم دچار خونریزی میشدم و نمیتونستم برم مدرسه..یه کارای خاصی رو هم نمی تونستم انجام بدم چون ممکن بود دچار خونریزی بشم.و لی من اجازه ندادم که بیماری هموفیلی جلوی رسیدن منو به خواسته هام بگیره. من حتی یک ورزش رزمی رو دنبال میکنم.هر کسی من رو ببینه هرگز فکر نمیکنه که به بیماری هموفیلی دچار هستم. هیچوقت نذاشتم هموفیلی تمام زندگیمو تحت تاثیر قرار بده بلکه بیماری هموفیلی من فقط بخشی از زندگی منه که به خوبی باهاش کنار میام. من الان 19 سالمه و خیلی به آیندم امیدوارم

مشاهده کامل

کیان
خوش به حالت خیلی روحیه خوبی داری واقعا من خیلی از این فکر که ممکنه دچار هپاتیت بشم میترسم.البته فکر میکنم که خیلی اطلاع رسانی درستی راجع به این بیماری نشده و دلیلش این باشه چون ترس زیادی بین مردم جامعه وجود داره. میخواستم بپرسم من واکسن هپاتیت زدم آیا ممکنه دوباره انتقالی صورت بگیره یا به هر دلیل مبتلا بشم ؟ ممنون میشم کسی بتونه راهنمایی کنه
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر