بیماری‌های مقاربتی | بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی (Sexually transmitted diseases)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
بیماری‌های مقاربتی | بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی (Sexually transmitted diseases)

درباره بیماری‌های مقاربتی

بیماری‌های مقاربتی یا بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی (sexually transmitted diseases) ، عفونتی است که از طریق روابط جنسی، تماس تناسلی یا تماس مایعاتی مانند منی ، ترشحات واژن و خون (از جمله خون دوره عادت ماهیانه) از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. بسیاری از این بیماری‌ها از طریق استفاده از سرنگ شراکتی و سایر اقلامی که با خون یا مایعات بدن آلوده شده باشد، منتشر می‌شود.

کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی ، سوزاک ، هپاتیت ب ، اچ آی وی (HIV  )، سیفلیس و تریکومونیاز شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی هستند. اگر دارای هر یک از نشانه‌های این بیماری‌ها بودید، با پزشک تماس بگیرید.

کلامیدیا ، سوزاک ، هپاتیت ب ، ویروس تبخال ساده ، اچ آی وی و سیفلیس ممکن است از مادر آلوده به جنین یا نوزادش سرایت کند. درمان در دوران بارداری از سرایت بسیاری از این بیماری‌ها از مادر به کودک جلوگیری می‌نماید. اگر مبتلا به هریک از این بیماری‌ها هستید، با پزشک معالجتان صحبت کنید تا راه حفاظت از نوزادتان را پیش و پس از تولد بیاموزید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” بیماریهای پوستی اندام تناسلی مردان ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سوالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

آیا شما به “ بیماری‌های مقاربتی ” مبتلا هستید ؟
شما می‌توانید در انتهای صفحه و در بخش نظرات سوال یا تجربه خود را مطرح کنید تا در کمترین زمان ممکن به سوالتان پاسخ داده شود

علائم و نشانه های بیماری‌های مقاربتی

کلیک کنید

علائم و نشانه‌های بیماری‌های مقاربتی بستگی به نوع عفونت و عامل مسبب آن دارد. علائم کلی بیماری‌های مقاربتی عبارتند از:

  • ایجاد زخم‌ها یا برآمدگی‌هایی در ناحیه تناسلی، منطقه دهان یا مقعد
  • سوزش یا درد هنگام تخلیه ادرار
  • ترشح از آلت تناسلی
  • ترشحات غیرمعمول و بدبو از واژن
  • خونریزی غیرطبیعی واژینال
  • درد در طول رابطه جنسی
  • تورم غدد لنفاوی به خصوص در کشاله ران، اما گاهی اوقات دیگر مناطق را نیز درگیر می‌کند.
  • درد کمر و شکم
  • تب
  • ایجاد ضایعاتی در ناحیه باسن، پا و یا دست

اما همان‌طور که گفتیم علائم بیماری‌های مقاربتی ارتباط مستقیم به عامل مولد آن دارد. در ادامه با انواع بیماری‌های مقاربتی و علائم اختصاصی آن‌ها آشنا خواهید شد:

کلامیدیا

کلامیدیا عفونت میکروبی است که میلیون‌ها زن و مرد را آلوده می‌کند. تشخیص کلامیدیا مشکل است؛ حدود 80 درصد از مردان مبتلا به این بیماری هیچ‌گونه نشانه‌ای ندارند ولی ممکن است همسر خود را آلوده کنند. امکان بروز نشانه‌ها، 1 تا 3 هفته پس از آلوده شده به این میکروب خواهد بود. در زنان نشانه‌ها شامل ترشح واژن یا خونریزی نامنظم عادت ماهیانه، درد یا سوزش هنگام تخلیه ادرار یا درد زیر شکم است. در مردان به صورت ترشح آلت تناسلی و درد یا سوزش هنگام تخلیه ادرار بروز می‌کند.

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی بر اثر ویروس تبخال ساده به وجود می‌آید که باعث تاول تبخالی نیز می‌گردد. تبخال تناسلی به آسانی از طریق تماس جنسی و هر نوع تماس مستقیم با تاول تناسلی سرایت می‌کند.

نشانه‌های بروز اولین تبخال تناسلی 7-2 روز بعد از تماس با شخص آلوده ظاهر می‌گردد. امکان دارد که فرد به تبخال تناسلی مبتلا گردد و هیچ‌گونه نشانه‌ای نداشته باشد.

بروز اولین تبخال تناسلی ممکن است بسیار شدید و همراه با زخم‌های دردناک یا تاول باشد. تب، ورم غدد لنفاوی و سردرد یا دردهای عضلانی نیز اتفاق می‌افتد. اگر زخم‌ها داخل مجرای پیشاب (لوله‌ای که ادرار را به خارج حمل می‌کند) یا واژن ظاهر گردد، تخلیه ادرار یا ترشح واژن همراه با درد خواهد بود. زخم‌ها ظرف 3-2 هفته خشک می‌شوند و از بین می‌روند.

زگیل تناسلی

زگیل تناسلی توسط ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد می‌شود که بر اثر تماس جنسی سرایت می‌کند. زگیل‌ها معمولاً به نظر مانند تکه‌های سفید کوچک برآمده گوشتی یا مسطح است که در اطراف لوب‌های فرج، داخل واژن، روی آلت تناسلی مرد یا کیسه بیضه یا اطراف مقعد ظاهر می‌شود. شخص آلوده به پاپیلوما ممکن است هرگز دچار زگیل تناسلی نگردد یا زگیل‌ها آن‌قدر ریز باشند که دیده نشود. نوع خاصی از پاپیلوما خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را در زنان افزایش می‌دهد. آزمایش پاپ اسمیر بعضی اوقات ویروس را تشخیص می‌دهد.

سوزاک

سوزاک عفونت میکروبی است که از طریق تماس جنسی سرایت می‌کند. نشانه‌ها که 2 روز تا 2 هفته پس از عفونت بروز می‌نماید، عبارت است از: درد یا سوزش هنگام تخلیه ادرار، ترشح واژن، خونریزی نامنظم عادت ماهیانه یا ترشح غلیظ از آلت تناسلی مرد. بسیاری از افراد مبتلا به سوزاک هیچ نشانه‌ای ندارند.

هپاتیت ب

هپاتیت ب عفونتی ویروسی است که بر اثر تماس با خون آلوده، منی یا ترشح واژن منتقل می‌شود. ویروس هپاتیت ب بسیاری مسری است و بر اثر تماس‌های خانوادگی (علاوه بر ارتباط زناشویی) از طریق استفاده از تیغ و مسواک مشترک منتقل می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” هپاتیت B – علائم هپاتیت B و روش درمان خانگی هپاتیت B ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سوالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

ویروس تضعیف‌کننده دستگاه ایمنی بدن (اچ آی وی)

ویروس اچ آی وی از طریق وارد شدن خون، منی یا ترشحات واژن شخص آلوده به بدن فرد دیگری منتقل می‌شود. وقتی شخصی آلوده می‌شود، ویروس حمله می‌کند و به تدریج دستگاه ایمنی فرد را ضعیف می‌سازد. ایدز آخرین مرحله در بیماری اچ آی وی است که بدن دیگر قادر به مبارزه با عفونت یا بیماری نمی‌باشد. در صورت عدم درمان، بیماری ایدز در اکثر افراد 12 تا 13 سال پس از آلوده شده به ویروس اچ آی وی بروز می‌کند. در صورت درمان، بروز بیماری ایدز سال‌های بسیاری به تأخیر می‌افتد.

به شخصی HIV مثبت می‌گویند که پادتن ویروس در خون وی تشخیص داده شود. ممکن است پس از عفونت 6 ماه طول بکشد تا پادتن ظاهر گردد. با این وجود، پیش از ظهور پادتن یا نشانه‌ها ممکن است ویروس به سایرین سرایت کند.

رفتارهای خاصی که موجب سرایت اچ ای وی می‌شوند عبارتند از:

  • بیش از یک شریک جنسی داشتن
  • استفاده مشترک از سوزن، سرنگ یا سایر وسایل مرتبط با مواد مخدر با فردی که آلوده به اچ آی وی مثبت است.
  • داشتن همسری که یکی از عوامل خطر مندرج در فوق را داشته باشد.
  • نوزادانی که از مادر مبتلا به اچ آی وی مثبت متولد شده باشند یا از شیر مادر آلوده به این ویروس تغذیه شوند، در معرض خطر شدید آلودگی به این ویروس هستند.

اچ آی وی از طریق پشه، توالت فرنگی، در معرض سرفه شخص آلوده قرار گرفتن، تماس عادی با شخص آلوده به اچ آی وی یا مبتلا به ایدز منتقل نمی‌شود. ویروس این بیماری از طریق در آغوش گرفتن، تماس یا بوسیدن ملایم شخص آلوده نیز منتقل نمی‌شود.

یک آزمایش خون ساده و محرمانه خیال شما را از نظر آلودگی به این ویروس راحت می‌کند. اگر کار شما طوری است که در معرض خطر آلودگی به این ویروس هستید، هر شش ماه یک‌بار آزمایش اچ آی وی بدهید. تشخیص و درمان به‌موقع اچ آی وی حتی پیش از بروز نشانه‌ها حائز اهمیت است.

اگر فکر می‌کنید در معرض اچ آی وی قرار گرفته‌اید، ولی آزمایش خون شما منفی است باید 6 ماه پس از آنکه فکر می‌کنید در معرض آن بوده‌اید، مجدداً آزمایش خون بدهید. اگر باردار هستید و فکر می‌کنید ممکن است در معرض این ویروس بوده‌اید، انجام آزمایش خون مهم‌ترین کاری است می‌توانید به خاطر نوزادتان انجام دهید. اگر آلوده به اچ آی وی مثبت هستید، درمان دارویی هنگام بارداری احتمال آلودگی نوزاد را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

سیفلیس

سیفلیس عفونت میکروبی است که از طریق تماس جنسی، استفاده از سوزن آلوده به خون شخص مبتلا یا از طریق مادر آلوده به جنین وی منتقل می‌شود. وقتی سیفلیس از طریق تماس جنسی منتقل گردد، نشانه‌های آن حدود سه هفته پس از آلودگی بروز می‌کند.

اولین نشانه زخم قرمزرنگ بدون دردی است که روی دستگاه تناسلی ناحیه مقعد یا دهان ظاهر می‌گردد. ممکن است شخص آلوده متوجه زخم نگردد. ورم غدد لنفاوی نزدیک زخم یکی دیگر از نشانه‌های احتمالی است

اگر سیفلیس درمان نگردد، پس از دو ماه به مرحله دوم وارد می‌شود. نشانه‌های مرحله دوم عبارتند از:

  • التهاب پوستی
  • ریزش مو به صورت تکه‌تکه
  • تب
  • ورم غدد لنفاوی
  • نشانه‌های شبیه آنفولانزا که به آسانی با بیماری‌های دیگر اشتباه گرفته می‌شود.

تریکومونیاز

تریکومونیاز عفونت میکروبی است که از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود. این میکروب در زنان معمولاً واژن یا مجرای پیشاب را آلوده می‌کند. در مردان عفونت ممکن است در مجرای پیشاب یا زیر پوست ختنه‌گاه بروز کند.

حدود ۵۰ درصد از زنان آلوده به این میکروب، هیچ نشانه‌ای ندارند و بروز نشانه‌ها در مردان آلوده به میکروب نیز نادر است. اگر نشانه‌ها بروز کند ۴ تا ۲۸ روز پس از عفونت ظاهر می‌شود. در زنان نشانه‌ها عبارتند از:

  • ترشح واژن
  • خارش و تحریک و درد هنگام مقاربت و تخلیه ادرار

علائم تریکومونیاز در مردان ممکن است شامل ترشح آلت تناسلی در هنگام تخلیه ادرار باشد.

علت بیماری‌های مقاربتی

کلیک کنید

عفونت‌های منتقله از راه جنسی می‌تواند ناشی از عوامل زیر باشند:

  • باکتری (گونوره، سیفلیس، کلامیدیا)
  • انگل (تریکومونیاز)
  • ویروس‌ها (ویروس پاپیلومای انسانی، تبخال تناسلی، HIV)

فعالیت جنسی می‌تواند باعث انتقال بسیاری از عوامل عفونی دیگر نیز بشود؛ گرچه ممکن است آن عوامل بدون تماس جنسی نیز انتشار یابند. نمونه‌هایی از این دست عفونت‌ها شامل ویروس‌های هپاتیت A، B و C، شیگلا و ژیاردیا اینتستینالیس (Giardia intestinalis) هستند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” خارش دستگاه تناسلی مردان به خاطر چیست؟ ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سوالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

عوامل تشدید کننده بیماری‌های مقاربتی

کلیک کنید

بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی در هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد، می‌تواند رخ دهد. با این وجود یکسری از عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی را افزایش می‌دهند، مانند:

  • داشتن رابطه جنسی محافظت نشده و بدون استفاده از کاندوم می‌تواند خطر ابتلا به STI را افزایش دهد.
  • رابطه جنسی دهانی گرچه خطر کمتری دارد، اما باز هم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی را افزایش دهد.
  • داشتن رابطه جنسی با چندین شریک جنسی. هرچه افراد بیشتری با شما تماس جنسی داشته باشند، خطر بیشتری خواهید داشت.
  • داشتن سابقه ابتلا به بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی ، خطر ابتلای مجدد به آن را افزایش می‌دهد.
  • افرادی که مجبور به داشتن رابطه جنسی می‌شوند و مورد تجاوز قرار می‌گیرند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی هستند.
  • استفاده بیش از حد از الکل و برخی از داروها، قدرت قضاوت شما را کاهش می‌دهد؛ بنابراین بیشتر احتمال دارد که به رفتارهای خطرناک دست بزنید.
  • استفاده از سوزن یا سرنگ‌های مشترک برای داروهای تزریقی منجر به انتقال بیماری‌های خطرناکی چون HIV، هپاتیت B و هپاتیت C می‌شود.
  • هر چه سن شما کمتر باشد، بیشتر در معرض خطر بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی قرار دارید. نیمی از STI ها در افراد 15 تا 24 ساله رخ می‌دهد.
  • مردانی که از داروهای مورد نیاز برای درمان اختلال نعوظ استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی هستند. زمانی از این داروها استفاده کنید که مطمئن باشید از رابطه جنسی ایمنی برخوردارید و اصول بهداشتی آن را رعایت می‌کنید.

عوارض بیماری‌های مقاربتی

کلیک کنید

از آنجایی که بسیاری از افراد در مراحل اولیه بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی هیچ علامتی ندارند، غربالگری برای STI در جلوگیری از عوارض آن مهم است.

عوارض احتمالی بیماری‌های مقاربتی عبارتند از:

  • درد لگن
  • مشکلات دوران بارداری
  • التهاب چشم
  • آرتروز
  • بیماری التهابی لگن
  • ناباروری
  • بیماری قلبی
  • برخی از سرطان‌ها، مانند سرطان مقعد و سرطان رحم مرتبط با HPV

تشخیص بیماری‌های مقاربتی

کلیک کنید

اگر شما سابقه ابتلا به بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی را داشته باشید انجام یکسری از آزمایشات به تشخیص نوع بیماری شما کمک خواهد کرد. برای درمان صحیح نیاز است که نوع بیماری مقاربتی مشخص گردد.

آزمایش خون

آزمایش خون می‌تواند تشخیص HIV یا مراحل بعد سیفلیس را تائید کند.

نمونه‌های ادرار

برخی از انواع بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی از طریق بررسی نمونه ادرار تشخیص داده می‌شوند.

نمونه گیری از مایعات ترشحی

در صورتی که شما زخم‌های فعالی در ناحیه تناسلی خود داشته باشید، برای تشخیص نوع عفونت، آزمایش مایع و نمونه‌هایی از زخم‌ها انجام می‌شود. در برخی موارد هم برای تشخیص علت بیماری‌های مقاربتی بر روی ترشحات دستگاه تناسلی آزمایش انجام می‌شود.

درمان بیماری‌های مقاربتی

کلیک کنید

درمان عفونت کلامیدیا

کلامیدیا با آنتی بیوتیک به آسانی قابل درمان است. اگر تشخیص داده نشود و درمان نگردد، ممکن است باعث بیماری التهابی لگن (عفونت تخمدان‌ها و لوله‌های فالوپ) گردد که باعث ناباروری می‌شود. زوجین باید هر دو تحت درمان قرار بگیرند.

درمان تبخال تناسلی

درمانی برای تبخال تناسلی شناخته نشده است؛ ولی با دارو می‌توان درد را کاهش داد و سرعت التیام زخم‌ها را افزود. تبخال تناسلی در اکثر مبتلایان به آن، مجدداً عود می‌کند. 4 بار عود آن در سال عادی است. به مرور زمان از شدت و بروز آن کاسته می‌شود. در محلی که بعدها زخم‌ها ظاهر می‌شود، خارش، سوزش یا گزگز ایجاد می‌شود.

اگر تبخال تناسلی مکرر یا شدید باشد، با مصرف روزانه دارو می‌توانید طول مدت و دفعات آن را بکاهید.

درمان زگیل تناسلی

اگر زگیل‌های تناسلی باعث ناراحتی گردد یا بر دهانه رحم ظاهر شود، می‌توان از طریق متخصص آن را درمان کرد؛ اما این درمان، عفونت پاپیلوما را علاج نمی‌کند و زگیل‌ها از بین نمی‌روند؛ بنابراین مجدداً عود می‌کنند. در حال حاضر درمان مؤثری برای عفونت پاپیلوما وجود ندارد؛ اما در بسیاری از افراد، عفونت خودبه‌خود از بین می‌رود و مسئله بیشتری ایجاد نمی‌کند.

درمان سوزاک

عدم درمان سوزاک منجر به بیماری التهابی لگنی و نازایی در زنان و عفونت پروستات در مردان می‌گردد. بعضی اوقات سوزاک به مفاصل سرایت می‌کند و باعث آرتروز می‌شود. درمان با آنتی بیوتیک عفونت را از بین می‌برد. هر دو شریک جنسی باید با هم درمان شوند تا از سرایت و عود عفونت جلوگیری گردد.

درمان هپاتیت ب

اکثر افراد مبتلا به هپاتیت ب پس از 8-4 هفته به طور کامل درمان می‌شوند؛ ولی این عفونت در درصد کمی از بزرگسالان ماه‌ها یا سال‌ها باقی می‌ماند و به عفونت مزمن تبدیل می‌شود. عفونت مزمن به صدمات خطرناک کبد یا سرطان منجر می‌شود. درمان دارویی برای عفونت مزمن زیاد مؤثر نیست.

درمان سیفلیس

سیفلیس با آنتی بیوتیک درمان می‌گردد. در صورت عدم درمان باعث مشکلات بهداشتی خطرناک و مرگ می‌شود. هر دو شریک جنسی نیاز به درمان دارند.

درمان تریکومونیاز

تریکومونیاز معمولاً منجر به بیماری خطرناکی نمی‌شود؛ با این وجود شخص آلوده و همسرش باید تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گیرند تا از سرایت میکروب و عود مجدد آن جلوگیری گردد. تا تکمیل درمان باید از کاندوم استفاده شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” درمان جوش دستگاه تناسلی زنان ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سوالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی

کلیک کنید

پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی از درمان آن آسان‌تر است. تک‌همسری بین زوجین غیر آلوده یا خویشتن‌داری جنسی خطر آلودگی به ویروس اچ آی وی و سایر بیماری‌های مقاربتی را کاملاً از بین می‌برد. اقدامات احتیاطی زیر خطر ابتلا به اچ آی وی و هپاتیت ب را کاهش می‌دهد:

  • از انجام فعالیت‌هایی که باعث سرایت اچ آی وی می‌شود، خودداری کنید. فعالیت‌های ایمن‌تر عبارتند از: بوسیدن با دهان بسته، در آغوش گرفتن، ماساژ دادن و سایر تماس‌های لذت‌بخش.
  • هرگز سوزن، سرنگ، تیغ یا سایر وسایل شخصی را که ممکن است به خون آلوده باشد، به طور شراکتی استفاده نکنید.
  • اگر شغل یا رفتارتان شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت اچ آی وی قرار می‌دهد، یا اگر با خون آلوده به اچ آی وی تماس پیدا کردید (برای مثال خراش تصادفی با سوزن) بلافاصله با متخصص تماس بگیرید. در بعضی موارد اگر ظرف چند ساعت پس از آنکه در معرض ویروس قرار گرفتید از درمان دارویی استفاده شود از عفونت اچ آی وی جلوگیری می‌گردد. شش ماه پس از هر نوع فعالیت اتفاقی که شما را در معرض خطر عفونت HIV قرار داده است، آزمایش خون بدهید.
  • واکسیناسیون زودهنگام در جلوگیری از انواع خاصی از بیماری های منتقله از راه رابطه جنسی مؤثر است. در حال حاضر واکسن‌هایی برای جلوگیری از عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، هپاتیت A و هپاتیت B در دسترس هستند.
  • هنگام برقراری رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” استفاده از کاندوم بهترین راه برای پیشگیری از بارداری ” را نیز در وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سوالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

چه موقع برای بیماری‌های مقاربتی به پزشک مراجعه کنیم

کلیک کنید

کلیه بیماری‌های مقاربتی باید توسط متخصص تشخیص و تحت درمان قرار گیرد. همسر شما نیز حتی اگر نشانه‌ای نداشته باشد، باید تحت درمان باشد. در غیر این صورت ممکن است مجدداً شما را آلوده کند یا عوارض خطرناکی برایتان پیش آورد. در موارد زیر با متخصص تماس بگیرید:

  • اگر فکر می‌کنید در معرض بیماری مقاربتی قرار گرفته‌اید.
  • اگر متوجه هرگونه ترشح غیر عادی از آلت تناسلی، سوزش هنگام تخلیه ادرار یا هر نوع زخم، قرمزی یا غده روی دستگاه تناسلی خود شدید.
  • اگر رفتارتان شما را در معرض HIV قرار می‌دهد یا اگر همسرتان رفتار پرمخاطره یا اچ آی وی مثبت دارد.
  • اگر باردار هستید و به هر دلیلی معتقدید که در معرض بیماری مقاربتی به خصوص اچ آی وی قرار گرفته‌اید.
  • اگر دارای نشانه‌هایی مانند خستگی ، کاهش وزن ، تب ، اسهال ، سرفه یا غدد متورم هستید که در کوتاه‌مدت برطرف نمی‌شود و به نظر با هیچ‌یک از بیماری‌ها در ارتباط نیست.

همچنین اگر مبتلا به اچ آی وی مثبت هستید و هر یک از موارد زیر شامل حال شما می‌شود:

  • تب بالاتر از ۳۹.۴ درجه
  • تب بالاتر از ۳۸.۳ درجه که بیش از سه روز یا بیشتر ادامه داشته باشد.
  • افزایش بروز تبخال یا هر نوع زخم غیرعادی پوست یا دهان
  • بی‌حسی یا درد شدید در دست‌ها و پاها
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • تب و تعریق شبانه بدون دلیل
  • خستگی شدید
  • اسهال یا سایر تغییرات در اجابت مزاج
  • تنگی نفس و سرفه خشک قطع نشدنی
  • غدد لنفاوی متورم در گردن، زیر بغل یا کشاله ران
  • تغییرات شخصیتی، مشکل تمرکز، منگی یا سردرد شدید

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر