لیناگلیپتین (linagliptin)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: لیناگلیپتین
نام عمومی انگلیسی: linagliptin
نام تجاری: Jentadueto , Trajenta
کاربرد: دیابت نوع 2 (ملیتوس) در بزرگ‌سالان

اطلاعات دارویی لیناگلیپتین

اطلاعات داروها : انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در پانکراس ساخته می‌شود. این هورمون به کنترل سطح قند در خون کمک می‌کند. در صورتی که بدن نتواند به مقدار کافی انسولین تولید کند منجر به بیماری به نام دیابت ملیتوس می‌شود.مردمی که مبتلا به دیابت هستند برای کنترل سطح قند خون نیاز به درمان دارند. این بدان دلیل است که کنترل صحیح قند خون از پیامدهای آتی بیماری دیابت کاهش می‌دهد. لیناگلیپتین با افزایش سطح انسولین خون سبب کنترل قند خون در بدن می‌شود.

لیناگلیپتین همچنین سطح هورمون گلوکاگون را کاهش می‌دهد. گلوکاگون سبب می‌شود که کبد، قند بیشتری تولید کند. در نتیجه با کاهش سطح گلوکاگون سطح قند خون نیز کاهش می‌یابد. داروی لیناگلیپتین به صورتی ترکیبی با داروی متفورمین (با نام تجاری (Jentadueto نیز در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

موارد منع مصرف داروی لیناگلیپتین

• به تاریخ انقضا داروی لیناگلیپتین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
• هرگز داروی لیناگلیپتین را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• داروی لیناگلیپتین را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک ، مصرف نکنید.زیرا دچار کاهش قند خون می‌شوید.
• تداخل دارویی لیناگلیپتین را چک کنید و حتماً به پزشکتان،اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی لیناگلیپتین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

ریفامپین ممکن است با داروی لیناگلیپتین تداخل دارویی ایجاد کند.

بسیاری از داروها می‌توانند سطح قند خون شما را تحت تأثیر قرار دهند و کنترل قند خون شما را با مشکل مواجه کنند. قبل از اینکه شما استفاده از هر نوع دارویی را شروع، متوقف و یا تغییر دهید، با دکتر یا داروساز خود در مورد چگونگی مصرف دارو (دارویی که بر سطح قند خون شما مؤثر است) صحبت کنید. سطح قند خون خود را به طور منظم بررسی کنید و اگر تغییر ناگهانی در قند خون (قند خون بالا یا پایین) خود دیدید، با پزشک خود مشورت کنید. اگر دچار عوارض جانبی جدی شدید، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز دارو ، برنامه ورزشی و رژیم غذایی شما را تغییر دهد.

داروهای بتا بلاکر (مثل متوپرولول، پروپرانولول، قطره چشم گلوکوم مانند تیمولول) ممکن است از بروز تپش قلب که معمولا در مواقع افت قند خون (هیپوگلیسمی) احساس می‌شود، جلوگیری ‌کند. سایر علائم افت قند خون، مانند سرگیجه، گرسنگی و یا عرق کردن، تحت تأثیر این داروها نیستند.

نکاتی که قبل از مصرف لیناگلیپتین باید در نظر گرفته شود

بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی لیناگلیپتین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• در صورتی که سن شما زیر 18 سال است.
• در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
• در صورتی که تاکنون به داروی خاصی حساسیت داشته‌اید.
• اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

عوارض جانبی احتمالی داروی لیناگلیپتین

تمام داروها در کنار تأثیرات مثبتشان، می‌توانند مسبب عوارض ناخواسته‌ای در بدن باشند. اگرچه این عوارض در همه افراد به وجود نمی‌آید. با گذر زمان بدن خود را با داروی جدید وفق می‌دهد و این علائم نیز برطرف می‌شوند اما اگر علائم زیر ادامه پیدا کرد و یا رنج آور شد با پزشک خود مشورت نمایید.

• سرفه، عفونت‌های حلق و بینی: در صورت آزار دهنده شدن این موارد با پزشک خود صحبت نمایید.

نکته مهم: برخی از افرادی که از داروی لیناگلیپتین استفاده می‌کنند دچار شکم دردهای مداوم می‌شوند. در صورتی که چنین عارضه‌ای در خود مشاهده کردید در اسرع وقت به پزشکتان اطلاع دهید. شاید این مشکل به دلیل مسائل پانکراسی باشد.

اگر علائم دیگری در شما پدید آمد که احساس می‌کنید به واسطه مصرف لیناگلیپتین می‌باشد با پزشک خود صحبت کنید.

نحوه نگه‌داری داروی لیناگلیپتین

• دارو را در جایی خنک، خشک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم آفتاب نگه دارید.
• تمام داروها را دور از دسترس کودکان نگه دارید.


دوست داری راجع به این داروها اطلاعات بیشتری داشته باشی؟


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر