ترامادول (Tramadol)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: ترامادول
نام عمومی انگلیسی: Tramadol
نام تجاری: Mabron , Marol , Maxitram , Tilodol , Tradorec , Tramquel , Tramulief , Zamadol , Zeridame , Zydol , Tramacet
کاربرد: تسکین درد در بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال

اطلاعات دارویی ترامادول

اطلاعات دارویی : داروهای افیونی قوی برای تسکین دردهای شدید به کار می‌روند. ترامادول یک نوع اپیوئید قوی می‌باشد. این دارو با تأثیر بر مغز و سیستم عصبی مرکزی سبب کاهش درد می‌شود.

برندها و انواع مختلفی از این دارو در دسترس می‌باشد. بعضی از انواع این دارو به صورت سریع در بدن منتشر شده و عملکرد فوری دارند؛ اما برخی دیگر به آرامی و در طی چند ساعت وارد گردش خون می‌شوند و تا چندین ساعت می‌توانند اثر خود را اعمال کنند. این نوع برندها با علامت‌های XL و SR و یا 24h نشان داده می‌شوند. داروی ترامادول با نام تجاری Tramacet به صرت ترکیبی با مسکن پاراستامول می‌باشد.

موارد منع مصرف داروی ترامادول

  • به تاریخ انقضای داروی ترامادول توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌ شده است، از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی ترامادول را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • ترامادول را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک، مصرف نکنید.
  • تداخل دارویی ترامادول را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی ترامادول

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با داروی ترامادول تداخل کنند عبارت‌اند از: داروهای ضد درد خاص (مسکن‌های مخلوط آگونیست / آنتاگونیست مانند پنتازوسین نالبوفین، بوتورفانول)، نالترکسون.

اگر همراه با ترامادول ، داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین می‌شوند را مصرف کنید، خطر ابتلا به سندرم یا سمیت سروتونین افزایش می‌یابد. نمونه‌هایی از این داروها عبارت‌اند از: MDMA یا “اکستازی (ecstasy)” ، مخمر سنت جان (St. John’s wort)، داروهای ضد افسردگی خاصی (از جمله SSRI ها مانند فلوکستین (fluoxetine) / پاروکستین، SNRI ها مانند دولوکستین (duloxetine) / ونلافاکسین (venlafaxine)).

برخی از داروها می‌توانند بر حذف ترامادول از بدن و عملکرد آن‌ها تاثیر گذارند، از جمله کینیدین، ضد قارچ های آزول (مانند ایتراکونازول)، داروهای HIV (مانند ریتوناویر)، آنتی بیوتیک های ماکرولید (مانند اریترومایسین)، ریفامایسین ها (مانند ریفامپین)، داروهای مورد استفاده برای درمان تشنج (مانند کاربامازپین) و غیره.

ترامادول با مهارکننده‌های MAO تداخل دارویی جدی ایجاد می‌کنند، این تداخل ممکن است حتی منجر به مرگ شود، از استفاده مهارکننده‌های MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid)، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine)، پروکاربازین (procarbazine)، رازاگیلین (rasagiline)، سلجیلین (selegiline)، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)) همراه با این دارو اجتناب کنید. اکثر مهارکننده‌های MAO حتی نباید تا 2 هفته قبل از شروع استفاده از داروی ترامادول ، استفاده شوند، برای شروع یا قطع استفاده از داروها با پزشک خود مشورت کنید.

اگر ترامادول با سایر داروهایی که ممکن است تنفس شما را تحت تأثیر قرار دهند و یا موجب خواب آلودگی شوند ، مصرف گردد ، ممکن است عوارض جانبی جدی (مانند تنفس آهسته و کم عمق، خواب آلودگی و سرگیجه شدید) ایجاد کند. بنابراین اگر در حال مصرف داروهای دیگری مانند الکل، داروهای آلرژی، سرماخوردگی یا سرفه ، داروهای ضد تشنج (مانند فنوباربیتال) ، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم) ، شل کننده‌های عضلانی، داروهای تسکین درد (مانند کدئین، هیدروکودون) و داروهای روحی (مانند ریسپریدون، آمی تریپتیلین، ترازودون) هستید ، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای سرماخوردگی، مکمل غذایی و سرفه) بررسی کنید، چرا که ممکن است مواد تشکیل‌ دهنده آن‌ها موجب خواب آلودگی شود. از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده نمایید.

داروی ترامادول ممکن است با تست‌های آزمایشگاهی خاص (از جمله سطوح آمیلاز / لیپاز) ، تداخل کند و باعث نتایج اشتباه شود. قبل از آزمایش به پرسنل آزمایشگاه اطلاع دهید که این دارو را استفاده کرده‌اید.

نکاتی که قبل از مصرف ترامادول باید در نظر گرفته شود

بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی ترامادول ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر هرگونه مشکل کبدی یا کلیوی دارید.
  • اگر شما مشکل پروستات یا هر گونه مشکل دفع ادرار دارید.
  • اگر هر گونه مشکل تنفسی مثل آسم و یا بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) دارید.
  • اگر به شما گفته شده است که فشارخون پایین دارید .
  • اگر هرگونه مشکل تیروئیدی یا غدد آدرنال دارید.
  • اگر مبتلابه صرع هستید.
  • اگر مشکل مجرای صفراوی دارید.
  • اگر اسهال شدید دارید و یا بیش از یک هفته است که دچار یبوست یا مشکل التهابی روده شده‌اید.
  • اگر به بیماری ضعف عضلانی به نام میاستنی گراویس مبتلا هستید.
  • اگر به تازگی دچار مصدومیت شدید سر شده‌اید.
  • اگر شما تاکنون دچار یک مشکل بهداشت روانی به نام سایکوز هستید.
  • اگر به مصرف مواد مخدر و یا الکل اعتیاد دارید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

عوارض جانبی احتمالی داروی ترامادول

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. بعضی از عوارض ، بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف داروی ترامادول ، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • ضعف و خستگی: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری کنید.
  • احساس کسالت: غذاهای ساده مصرف نمایید و از خوردن غذاهای تند و پرچرب پرهیز نمایید.
  • یبوست: رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و روزانه چندین لیوان آب بنوشید.
  • خشکی دهان: از آدامس‌های بدون شکر استفاده نمایید.
  • سردرد، اسهال، کهیر، ورم: در صورتی که هر کدام از این موارد آزار دهنده شد با پزشک خود مشورت نمایید.

اگر علائمی در شما پدید آمد که احساس می‌کنید به‌ واسطه مصرف داروی ترامادول می‌باشد با پزشک خود صحبت کنید.

نحوه نگهداری داروی ترامادول

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


مقاله پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام من ۲۹ سال هست .مدت۶ماه قرص ترامادول ۶ تا دویست در روز میخورم.الان میخوام ترک کنم .چند بار ترک کردم ولی دوباره برگشتم …الان تصمیم دارم ّّّ بذارم کنار.میخا م از دوتا قرص ۲۰۰ شروع به کم کردن بکنم.ودوروز یکیار یک چهارم ان را بزارم کنار.

حالا باید چه چیزههای یا داروهایی بخورم‌کمک کنه؟؟.ایا مولتین ویتامین بخورم مشکل نداره ؟

.ممنون

مشاهده کامل

کارشناس وب سایت (2)
کاربر گرامی با سلام در درجه اول ما به شما توصیه میکنیم که برای ترک ترامادول، از کمک متخصصین و مراکز مشاوره استفاده کنید. ترک ترامادول میتواند تا حد زیادی چالش انگیز باشد و ممکن است بدون مشاوره نتوانید از پس آن بر بیایید. برای کاهش علائم ترک ترامادول میتوانید استامینوفن کدئین دار استفاده نمایید. مصرف مولتی ویتامین هم میتواند برای کاهش علائم مفید باشد.
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر