انسولین (Insulin)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: انسولین
نام عمومی انگلیسی: Insulin
نام تجاری: NovoMix , Lansulin
کاربرد: دیابت نوع 2 (ملیتوس)

نام تجاری انسولین‌های کوتاه‌ اثر

Actrapid، Humulin S، Insuman سریع، Hypurin گاو خنثی، آپیدرا، Humalog، NovoRapid، Hypurin بز گوشت بستنی خنثی

نام تجاری انسولین‌های متوسط و طولانی ‌اثر

Levemir، النتوس، Hypurin گاو لینته، Insulatard، Hypurin گاو پروتامین روی، Insulatard، Humulin من، Insuman بازال، Hypurin گاو Isophane، Hypurin بز گوشت بستنی Isophane

نام تجاری انسولین‌های دوفازی

NovoMix 30، Humalog Mix25، Humalog Mix50، Humulin M3، Insuman شانه 15، Insuman شانه 25، Insuman شانه 50، Hypurin بز گوشت بستنی 30/70 مخلوط

اطلاعات دارویی انسولین

اطلاعات داروها : انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در بدن، توسط لوزالمعده ساخته می‌شود. این به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. اگر بدن شما به اندازه کافی انسولین را برای رفع نیازهایش نسازد و یا اگر از انسولینی که می‌سازد، به طور مؤثر استفاده نکند، درنتیجه بیماری به نام دیابت ملیتوس (دیابت قند) ایجاد می‌شود.

افراد مبتلا به دیابت برای کنترل مقدار گلوکز (قند) در خون نیاز به درمان دارند؛ زیرا که کنترل خوب میزان قند خون، خطر ابتلا به عوارض بعدی را کاهش می‌دهد. انسولین تولید شده، شبیه به انسولین انسانی طبیعی ما است. همچنین می‌تواند از حیوانات (به نام انسولین بز و انسولین گاو) مشتق شود، اگر چه امروزه، این نوع انسولین، به ندرت استفاده می‌شود. انسولین را نمی‌شود از طریق دهان استفاده کرد، زیرا توسط آنزیم‌های گوارشی نابود می‌شود. بنابراین درست زیر سطح پوست، تزریق می‌شود. در نتیجه، انسولین، با استفاده از یک سرنگ و سوزن و یا با استفاده از یک دستگاه تزریق (مانند قلم از قبل پر شده) زیر پوست، تزریق می‌شود.

چندین نوع مختلف از این دارو وجود دارد. انواع انسولین، با توجه به این‌که با چه سرعتی و برای چه مدت کار می‌کند (میزان اثر آن)، طبقه بندی شده است. انسولین کوتاه اثر و یا محلول، به‌سرعت عمل می‌کند و قبل از وعده غذایی تزریق می‌شود. انسولین متوسط و طولانی مدت بیشتری طول می‌کشد تا اثر کند و اثرات طولانی‌تر است. محصولات انسولین دو فازی، شامل هر دو نوع انسولین کوتاه اثر و انسولین متوسط یا طولانی اثر هستند. همچنین مارک‌های مختلف انسولین وجود دارد که در بالا نام‌های مختلف تجاری آن ذکر شد. نوع و نام تجاری از انسولین که دکتر برای شما تجویز می‌کند، متناسب با نیازهای شما طراحی شده است. به نام تجاری انسولین توجه کنید و همیشه همان انسولین را برای تزریق تهیه کنید.

ساخت داروی جلوگیری از مرگ بیماران دیابتی در ایران
کلیک کنید

موارد منع مصرف انسولین

• به تاریخ انقضا دارو توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
• هرگز دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• دارو را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک، مصرف نکنید. زیرا دچار کاهش قند خون می‌شوید.
• تداخل دارویی دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی انسولین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

بسیاری از داروها می‌توانند سطح قند خون شما را تحت تأثیر قرار دهند و کنترل قند خون شما را با مشکل مواجه کنند. قبل از اینکه شما استفاده از هر نوع دارویی را شروع، متوقف و یا تغییر دهید، با دکتر یا داروساز خود در مورد چگونگی مصرف دارو (دارویی که بر سطح قند خون شما مؤثر است) صحبت کنید. سطح قند خون خود را به طور منظم بررسی کنید و اگر تغییر ناگهانی در قند خون (قند خون بالا یا پایین) خود دیدید، با پزشک خود مشورت کنید. اگر دچار عوارض جانبی جدی شدید، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز داروی، برنامه ورزشی و رژیم غذایی شما را تغییر دهد.

داروهای بتا بلاکر (مثل متوپرولول، پروپرانولول، قطره چشم گلوکوم مانند تیمولول) ممکن است از بروز تپش قلب که معمولا در مواقع افت قند خون (هیپوگلیسمی) احساس می‌شود، جلوگیری ‌کند. سایر علائم افت قند خون، مانند سرگیجه، گرسنگی و یا عرق کردن، تحت تأثیر این داروها نیستند.

نکاتی که قبل از مصرف انسولین باید در نظر گرفته شود

بهتر است قبل از مصرف انسولین، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• در صورتی که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا درصورتی‌که به نوزاد خود شیر می‌دهید. زیرا نیاز انسولین شما در دوران بارداری و شیردهی تغییر می‌کند.
• درصورتی‌که هرگونه بیماری کلیوی و یا کبدی دارید.
• اگر سابقه واکنش آلرژیک به یک دارو رادارید.
• اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

عوارض جانبی احتمالی انسولین

به غیر از هیپوگلیسمی، این دارو عوارض جانبی بسیار کمی دارد. شما ممکن است برخی توده‌های ریز در محل تزریق احساس کنید اما اگر به‌طور منظم نقطه تزریق را تغییر دهید، از ایجاد این توده‌های ریز جلوگیری می‌شود.

نحوه نگه‌داری انسولین

• تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه‌دارید.
• دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌دارید.
• این دارو را می‌توانید برای چند هفته، در دمای اتاق نگه‌دارید، البته باید دما‌ زیر 25 درجه و به دور از نور مستقیم باشد. روی انسولین را بخوانید و دقت کنید که انسولین را برای چه مدت می‌توانید خارج از یخچال نگه‌دارید، پس از آن مدت، از انسولینی که خارج از یخچال بوده، استفاده نکنید.
• بهتر است این دارو را تا موقع نیازتان در یخچال نگه‌دارید.


آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا:

تهیه و ترجمه : مرجع تخصصی پزشکی و سلامت دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر