اسپری بودزوناید | بودزونید (Budesonide inhaler)

داروها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
نام عمومی فارسی: اسپری بودزوناید | بودزونید
نام عمومی انگلیسی: Budesonide inhaler
نام تجاری: Symbicort® , Budelin Novolizer® , DuoResp® , Pulmicort® , Easyhaler Budesonide
کاربرد: آسم و دیگر مشکلات تنفسی

اطلاعات دارویی اسپری بودزوناید

اطلاعات دارویی : داروهای استنشاقی عمده‌ترین داروها برای درمان آسم هستند. بودزوناید پس از نفس کشیدن مستقیم به داخل مجاری هوایی وارد می‌شود. این بدان معناست که راه‌های هوایی و ریه‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرند در حالی که سایر بافت‌ها از تأثیر این دارو در امان می‌مانند.

بودزوناید یک داروی استنشاقی پیشگیری کننده است. اسپری بودزوناید به صورت روزانه به منظور مهار علائم آسم مصرف می‌شود. استروئیدهایی نظیر بودزوناید از طریق کاهش التهاب در مجاری هوایی عمل می‌کنند. وقتی که التهاب کاهش یافت، راه‌های هوایی بسیار کمتر دچار انسداد می‌شوند و علائم مرتبط نظیر خس خس کردن به وجود نمی‌آید.

اسپری بودزوناید هم به صورت منفرد و هم به صورت ترکیبی برای کنترل علائم آسم موجود است. بودزوناید در ترکیب با فورموترول موجود است، این داروهای ترکیبی با نام‌های تجاری Symbicort و DuoResp در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند.در صورت نیاز به اطلاعات بیشترر در خصوص اسپری بینی بودزوناید ، بودزوناید رکتوم ، کپسول بودزوناید به صفحه مربوطه رجوع نمایید.

موارد منع مصرف اسپری بودزوناید

• به تاریخ انقضا دارو توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
• هرگز دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• دارو را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
• تداخل دارویی دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان،اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی اسپری بودزوناید

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه /  بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با بودزوناید تداخل کنند عبارت‌اند از: آلدسلوکین (aldesleukin) ، میفپریستون (mifepristone).

اسپری بودزوناید ممکن است با تست‌های آزمایشگاهی خاص (مانند تست پوستی) تداخل کند و باعث نتایج اشتباه شود. قبل از انجام آزمایش به پزشک یا پرستار ، اطلاع دهید که بودزوناید را مصرف کرده‌اید.

نکاتی که قبل از مصرف بودزوناید باید در نظر گرفته شود

بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف اسپری بودزوناید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید. این بدان دلیل است که در هنگام حاملگی علائم آسم باید به دقت کنترل شود و پزشک در این مورد شما را راهنمایی نماید.
• در صورتی که دچار عفونت چشمی، دهانی و یا عفونت ریوی می‌باشید.
• اگر تاکنون مبتلا به توبرکلوز ریوی شده‌اید.
• اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
• اگر تا به حال حساسیت به هر نوع دارو داشته‌اید.

عوارض جانبی احتمالی اسپری بودزوناید

تمام داروها در کنار تأثیرات مثبتشان، می‌توانند مسبب عوارض ناخواسته‌ای در بدن باشند. اگرچه این عوارض در همه افراد به وجود نمی‌آید. با گذر زمان بدن خود را با داروی جدید وفق می‌دهد و این علائم نیز برطرف می‌شوند اما اگر علائم زیر ادامه پیدا کرد و یا رنج آور شد با پزشک خود مشورت نمایید.

معمولاً از هر 10 نفر که اسپری بودزوناید را استفاده می‌کنند کمتر از یک نفر ممکن است علائم زیر را بروز دهند:

• گلو درد، برفک دهانی، صدای گرفته: این علائم را به پزشک خود اطلاع دهید. شستن دهان و یا مسواک زدن پس از مصرف دارو می‌تواند از به وجود آمدن این علائم ممانعت کند.
• مصرف دراز مدت داروهای استنشاقی استروئیدی ممکن است سبب مسائل ذهنی گردد و می‌تواند خطر سایر بیماری‌ها مانند پوکی استخوان را نیز افزایش دهد. همچنین، کودکانی که به مدت طولانی از این نوع داروها استفاده می‌کنند باید از لحاظ رشد فیزیکی تحت ارزیابی قرار بگیرند. در صورتی که نگران پدید آمدن هر کدام از این علائم هستید با پزشک خود مشورت نمایید.

اگر علائم دیگری در شما پدید آمد که احساس می‌کنید به واسطه مصرف این دارو می‌باشد با پزشک خود صحبت کنید.

نحوه نگه‌داری اسپری بودزوناید

• دارو را در جایی خنک، خشک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم آفتاب نگه دارید.
• تمام داروها را دور از دسترس کودکان نگه دارید.


آیا می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری کسب کنید؟


مقالات پیشنهادی دکتر سوشا را بخوانید:

تهیه و ترجمه : سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا

شما هم می توانید در مورد این دارو پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این دارو مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
مقالات پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر