کمبود روی | کمبود زینک | (Zink Deficiency)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
کمبود روی | کمبود زینک | (Zink Deficiency)

درباره بیماری کمبود روی

روی یا زینک یک ماده معدنی است که بدن از آن برای مبارزه با عفونت‌ها و تولید سلول‌ها استفاده می‌کند. روی برای بهبود زخم‌ها و تولید DNA لازم است. اگر شما به اندازه کافی روی از رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنید، ممکن است از عوارض جانبی کمبود روی مثل ریزش موها، کاهش هشیاری و کاهش حس چشایی و بویایی رنج ببرید. کمبود روی در ایالات متحده آمریکا کمیاب است، اما هنوز در بسیاری افراد در دیگر نقاط جهان دیده می‌شود.

آیا شما هم دچار “ بیماری کمبود روی ” هستید؟
شما می‌توانید در انتهای صفحه و در بخش نظرات سوال یا تجربه خود را مطرح کنید تا در کمترین زمان ممکن به سوالتان پاسخ داده شود.

علائم و نشانه های بیماری کمبود روی

کلیک کنید

زینک در بدن به منظور تولید سلول‌ها و افزایش قدرت سیستم ایمنی استفاده می‌شود. هنوز اطلاعات بیشتری باید در مورد زینک جمع آوری شود، اما می‌دانیم که روی یک عامل مهم در رشد، بلوغ جنسی و تولیدمثل است.

برخی از ویتامین‌ها هستند که می‌توانند با مصرف غذاها نیز تأمین شوند. برای آشنایی با این ویتامین‌ها مقاله ” 8 ویتامین حیف پول ” را بخوانید. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

وقتی دچار کمبود روی باشید، بدن شما سلول‌های سالم جدید تولید نمی‌کند. این مشکل باعث بروز علائمی مثل موارد زیر می‌شود:

  • کاهش وزن بی علت
  • زخمی که به سادگی خوب نمی‌شود
  • کاهش هشیاری
  • کاهش حس بویایی و چشایی
  • کاهش اشتها
  • وجود زخم‌های باز و تب‌خال روی پوست

آیا شما گیاهخوار هستید؟ آیا از ویتامین‌هایی که حتماً باید مصرف کنید آگاهی دارید؟ ” 5 ویتامین ضروری و مورد نیاز گیاهخوار ” را حتماً بخوانید.

پیشنهاد : برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سلامت عمومی روی لینک کلیک کنید.

علت بیماری کمبود روی

کلیک کنید

سه دلیل اصلی برای کمبود زینک وجود دارد:

  • عدم دریافت روی کافی از مواد غذایی
  • از دست دادن مقادیر زیادی از زینک از بدن (مثل جذب ضعیف)
  • بیماری‌های مزمن

افرادی که بیماری‌های مزمن زیر را دارند، ممکن است کمبود روی را تجربه کنند:

ارتباط با گیاهخواری

گیاهخواران معمولاً میزان پایین‌تری از روی در بدن دارند چون بدن روی موجود در گوشت‌ها را بهتر تجزیه می‌کند و این افراد مصرف گوشت ندارند.

گیاهخواران باید مقادیر بیشتری از حبوبات، دانه سویا، لوبیا، مغزها و دانه‌های کامل مصرف کنند. این غذاها سالم هستند و چون حاوی فیتات هستند، توانایی بدن برای جذب روی را افزایش می‌دهند.

از سایت سلامتی drsosha حتماً بخوانید! ” 4 علامت واضح که می‌گوید زمان شروع مصرف ویتامین مو است “. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

ارتباط با سن

افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به کمبود روی قرار دارند چون به تنوع غذاها دسترسی ندارند. استفاده از برخی داروها نیز ممکن است جذب زینک را دچار مشکل کند.

عوارض بیماری کمبود روی

کلیک کنید

اگر شما باردار هستید و کمبود روی یا کمبود زینک دارید، کودک شما ممکن است مایحتاج خود برای رشد را دریافت نکند. اگر شما و شریک زندگی‌تان قصد دارید بچه دار شوید، کمبود روی ممکن است باعث بروز مشکلات در این مورد شود. کمبود زینک در مردان می‌تواند منجر به بروز عقیمی شود.

بیشترین افرادی که در معرض ابتلا به کمبود روی قرار دارند، کودکان و افراد سالمند هستند. همچنین افرادی که الکل را به مقادیر زیاد مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به کمبود روی قرار دارند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که معتادان به الکل در رده اول مبتلایان به کمبود زینک قرار دارند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف الکل دریافت روی توسط بدن را کاهش می‌دهد.

تشخیص بیماری کمبود روی

کلیک کنید

زینک بین سلول‌های بدن پخش شده است، به همین دلیل تشخیص کمبود روی توسط یک تست خون ساده امکان‌پذیر نیست. اگر پزشک معالج شما کمبود زینک را تشخیص دهد، باید پلاسمای خون شما را برای نتیجه دقیق مورد بررسی قرار دهند. انواع دیگر تست روی شامل تست ادرار و آنالیز تار مو است.

گاهی مواقع کمبود روی نشانه مشکلات دیگر است. برای مثال برخی مشکلات باعث می‌شوند زینک در بدن شما وجود داشته باشد، اما جذب نشود. کمبود روی می‌تواند باعث کمبود مس نیز بشود. پزشک معالج ممکن است آزمایش‌های بیشتری هم انجام دهد تا ریشه مشکلات را پیدا کند.

کمبود روی : تشخیص بیماری کمبود روی

درمان بیماری کمبود روی

کلیک کنید

تغییر رژیم غذایی

درمان کمبود روی که اثر طولانی مدت داشته باشد، با تغییر رژیم غذایی شروع می‌شود. برای شروع می‌توانید مصرف بیشتر مواد زیر را مد نظر بگیرید:

  • گوشت قرمز
  • گوشت پرندگان
  • دانه‌ها
  • جوانه گندم
  • برنج
  • صدف

اگر گیاهخوار هستید، ممکن است مشکل باشد که مقادیر زینک مورد نیاز را از طریق غذاهای مصرفی‌تان تأمین کنید. حبوبات پخته مثل نخود و لوبیا و همچنین بادام منابع سرشار از زینک هستند.

مکمل‌ها را نباید سر خود و بدون نظارت پزشک مصرف کرد. مطالعه مقاله ” چه مدت مکمل‌ها را مصرف کنیم؟ ” را از مجله پزشکی دکتر سوشا از دست ندهید.

مکمل ها

می‌توانید کمبود روی را با مصرف مکمل‌ها جبران کنید. روی در مولتی‌ویتامین‌ها یافت می‌شود. همچنین روی در برخی داروها یافت می‌شود. همچنین می‌توانید مکمل‌هایی که فقط حاوی زینک هستند خریداری نمایید.

اگر از مکمل‌ها برای بهبود میزان روی بدنتان استفاده می‌کنید، مراقب باشید. زینک می‌تواند با آنتی‌بیوتیک‌ها ، داروهای آرتروز و دیورتیک ها تداخل داشته باشد.

پیشگیری از بیماری کمبود روی

کلیک کنید

قرار دادن مواد غذایی حاوی روی در سبد غذایی بهترین روش دریافت روی است. برای مثال می‌توانید لوبیا یا حبوبات را قبل از پختن بخیسانید، این کار باعث می‌شود فیتات موجود در مواد کمتر شود و روی غذاها بهتر جذب شود. درباره ” ویتامین های ضد التهاب ” از سایت پزشکی دکتر سوشا بخوانید.

چه موقع برای بیماری کمبود روی به پزشک مراجعه کنیم

کلیک کنید

در بیشتر موارد، کمبود روی اورژانسی نیست. اگر شما باردار هستید یا شیرده هستید و به کمبود روی مشکوک هستید، بسیار مهم است که سریعاً برای درمان اقدام کنید. زینک برای رشد سالم داخل رحم لازم است.

اگر شما اسهال گرفتید و این اسهال مدتی طولانی ادامه داشت، برای درمان سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. روی به روده‌ها کمک می‌کند که با عفونت‌ها مبارزه کند و بدون آن عفونت‌ها جدی‌تر خواهند بود.

اگر دچار یکی از شرایط زیر می‌شوید با پزشک در تماس باشید:

  • حس سرگیجه یا حالت تهوع
  • سردرد ناگهانی که کنار نمی‌رود
  • تجربه بی‌هوشی

منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

پرسش و پاسخ پزشکي رايگان

کاربران عزيز شما ميتوانيد از منوي وب سايت به بخش ” پزشکان مشاور ” مراجعه کرده و سوالات پزشکي خود را از کارشناسان و پزشکان مشاور ما بپرسيد . پرسش هاي شما در کمترين زمان ممکن پاسخ داده مي شود و لينک آن از طريق پروفايل سايت ، ايميل يا شماره تماس شما ارسال خواهد شد.

مشاهده صفحه ” مشاوره پزشکي و سلامتي

تعریف بیماری از دیدگاه وب سایت ویکی پدیا:

بیماری به ناهنجاری در بدن یا روان می‌گویند که به علت ناراحتی، اختلال عملکرد یا تنش در بیمار یا سایر افراد مرتبط با او ایجاد می‌گردد.

طبقه‌بندی و لیست انواع بیماری ها

عامل ایجادکننده بیماری مانند بیماری‌های عفونی ، بیماری‌های ژنتیکی ، بیماری‌های شغلی ، بیماری‌های روانی .

مدت زمان بیماری مانند بیماری حاد ، تحت حاد و مزمن .

عضو درگیر شده مانند بیماری‌های قلبی ، بیماری‌های گوارشی و ریوی .

انواع عوامل بیماری

·         بیماری‌های ناشی از سبک زندگی

·         عوامل عفونی

·         عوامل ژنتیک

·         بیماری‌های خود ایمنی

آشنایی با انواع بیماری ها

کاربران عزیز، ما در سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا سعی داریم که لیست بیماریها یا فهرست بیماری ‌ها را راه اندازی کنیم و در ابتدا قصد داریم تا  لیست بیماری های شایع را انتشار و در ادامه لیست بیماریهای ویروسی ، رایج ترین بیماری در ایران ، انواع بیماریهای مزمن و .. را از بهتربن و کاملترین منابع تهیه و ترجمه کنیم .

هدف ما رسیدن به دایره المعارف بیماری ها بوده و سعی کرده ایم تا دسته بندی بیماری ها به درستی انجام شود و بدین منظور چندین حالت متفاوت در صفحه جستجوی بیماری ها را برای شما قرار داده ایم که شما بتوانید در کمترین زمان ممکن اطلاعات کافی در خصوص بیماری مورد نظر خود را کسب کنید

شبکه اجتماعی سلامت دکتر سوشا

مهمترین هدف ما در بخش بیماری های سایت دکتر سوشا این است تا کاربران با ایجاد همفکری و تعامل با سایر کاربران آنها را در بهبود روند بیماریشان یاری کنند . از شما کاربران گرامی و بیماران عزیز نیز خواهشمندیم ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنید .

ما همیشه بر این شعار معتقد هستیم که “بیماری رفتنی است اگر با هم بمانیم “

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر